bojanh 142 Napisano Januar 23, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Kompresiju nismo merili jer je majstor koji ima taj aparat van grada...a dirao sam zato sto je malo vise prelivao...nivo smo mu spustili pa je sad kako treba,pratio sam ovu temu i tako isto uradio: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/74436-nesto-malo-oko-nivoa-benzina-u-karburatoru/ Probao sam ga opet upaliti sa punim saugom,nece...vratim (iskljucim) saug do kraja...dam malcice gasa i upali odmah...drzao sam tako rucno gas na 2000-2500 obrtaja 3 minute da se ugreje...ali cim pustim gas ugasi se...kao da mu je prebogata smesa ili da mu fali vazduha...ili svecice lose pa ne zapale kako treba smesu... Lako je vratiti sve kako je bilo...zarez na iglicama sibera na srednji podeok...povecati nivo goriva da preliva...ali msm da ni to nije resenje... Prvo cu ja da isprobam njega sa novim svecicama,da vidim kako pali,kako drzi ler nakon 3 minute zagrevanja,da li gas ide na prekide u toku voznje...pa ako mi svecice ne srede problem...ne znam sta dalje...poludeo sam od ovih karburatora A kazite mi,kakav problem uzrokuju potrosene emulsione tube (ono gde prolazi iglica sibera)? Kakve simptome daje...moze li se nekako proveriti da li je to pojedeno ? Koliko kosta to novo,a koliko dobro polovno ...ako znate E da,i kako da testiram filter vazduha da li je prljav pa ne propusta dovoljno vazduha...da li ga izvaditi iz airboxa pa tako probati motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1891 Napisano Januar 23, 2013 Drug član, 2869 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan To teško mogu biti svećice.Nešto nije na dobroj meri .Kako su zatvoreni priključci za vakum na karburatorima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 142 Napisano Januar 23, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan 3 komada su zatvorena sa fabrickim kapicama (gumicama),a 1 karb je zatvoren sa providnim crevom u koga je stavljen saraf,ne vuce na njima sigurno. Airbox je dobro navucen na karburatore,tako da ni tu ne vuce fals vazduh. Jedino da upalim opet motor i da prskam sa start sprejom svuga po gumenim spojevima da vidim hoce li dici ler,ali brinem se da nesto ne zapalim jer je start sprej veoma zapaljiv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 23, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan kao sto sam ti vec rekao,em tube moras da izvadis ocistis,zadihtujes vratis,da proveris njihovu visinu,jer nemora da znaci da ce svaka biti u istoj visini,desava se da se razlikuje po 1mm,taman daneki karb moradastoji nadrugom neki na trecem polju,upali motor i u njego om radu proveri nivo,a ne dok je ugasen... cim to neradi na 2 do 3 kruga smese ima viska goriva,.probaj dazamenis svecice,mozda si ove pobio pa rade na pola koplja,u svakom slucaju imas viska goriva dali na em tube dali na igle,dali ti pod naporom kasni i falsira neki pick up... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 23, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan kao sto sam ti vec rekao,em tube moras da izvadis ocistis,zadihtujes vratis,da proveris njihovu visinu,jer nemora da znaci da ce svaka biti u istoj visini,desava se da se razlikuje po 1mm,taman daneki karb moradastoji nadrugom neki na trecem polju,upali motor i u njego om radu proveri nivo,a ne dok je ugasen... cim to neradi na 2 do 3 kruga smese ima viska goriva,.probaj dazamenis svecice,mozda si ove pobio pa rade na pola koplja,u svakom slucaju imas viska goriva dali na em tube dali na igle,dali ti pod naporom kasni i falsira neki pick up... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 142 Napisano Januar 23, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan OK,hvala na pomoci,prvo cu da isprobam kako radi sa novim svecicama za 2-3 dana,pa ako ni to ne pomogne,mislim da je pametnije da vise ne diram karburatore,pogotove te emulsione tube,jer nisam dovoljno pametan za to...ako nista ne uspem da uradim,videcemo se majstore na prolece cim sakupim para...pa ako ih ni ti ne uspes ustelovati,jedino da uzmem macolu i da ih razbijem od muke...mada sve mislim da je moguce da me zezaju te emulsione tube ili nesto oko iglica sibera... Jer cim su one bile na 3 zarezu,ja mu zavrnem gas do blokade,on se ugasi i nema sanse da ga upalim narednih 20-30 minuta...a kad smo smanjili na 2 zarez,nije se ugasio nakon blokade... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Januar 23, 2013 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan 3 komada su zatvorena sa fabrickim kapicama (gumicama),a 1 karb je zatvoren sa providnim crevom u koga je stavljen saraf,ne vuce na njima sigurno. Airbox je dobro navucen na karburatore,tako da ni tu ne vuce fals vazduh. Jedino da upalim opet motor i da prskam sa start sprejom svuga po gumenim spojevima da vidim hoce li dici ler,ali brinem se da nesto ne zapalim jer je start sprej veoma zapaljiv. Kao pto kaže onaj certač: "Sve bi bilo u redu da je Pera na vreme otišao u policiju" ....sve bi bilo u redu da je bojanh na vreme otišao do majstor Bokilića Ja poštujem svaki entuzijazam da sam prčkaš oko svog motora alineke stvari ipak treba ostaviti majstoru da se bakće. Izgubio si sate i sate akajući se.O nervozi i živcima da ne pričam a motor ti radi gore nego pre....i hteo nehteo moraćeš da zoveš nekog da ti reši problem. Nadam se da mi ne zameraš na ovom postu jer nema zle namere. Moja je logika da umesto da se drndam X dana i ne uradim ništa, to vreme utrošim da zaradim neku dodatnu kintu i platim "caru carevo" i svi sretni i zadovoljni 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 142 Napisano Januar 23, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da ne zameram,taman posla Nego,kao i vecina,hteo sam da sam nesto naucim oko svog motora i da ustedim pare,jer se danas tesko dolazi do novca,a jos teze odvaja od njega...ja da imam viska para,oterao bi to kod bokilica jos u aprilu 2012 kad sam kupio motor...jer prethodni vlasnik nije bas servisirao karburatore kako treba...ja sam sa caletom malo po malo to sredjivao...doveo do izuzetno dobrog stanja,solidno palio,drzao ler jedva nekako,nije bilo knedli,trzanja,isao je odlicno itd...i kad sam sad preko zime hteo jos malo da ga utegnem,a ono se sve upropastilo i sad sam naravno poludeo,nemam vise zivaca da skidam karburatore,da raskacinjem sajlu gasa koja je uzasno nepristupacna...vec su mi i licne na sajli gasa malo popucale od tog silnog ceprkanja... ali ako mi ni svecice ne pomognu...nema ni druge nego krajem februara kad dobijem nazad vozacku...da odem kod bokilica...jedino mi je on ostao kao zadnja nada da ce ustelovati motor da radi kako treba i da bude sve ok...da pali,da drzi stabilan ler,da se ne gusi,trza,da normalno trosi itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladabajker 75 Napisano Januar 23, 2013 Svrati ponekad, 262 postova Lokacija: NS Prijavi odgovor kao problematičan boki ih je puno sredio - ne brini , napravice i tvoje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 142 Napisano Januar 28, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Stare svecice su bile NGK DR8ES L Danas ubacio nove NGK DR8ES. Ista situacija,motor jedva jedva upalio...prvo sam ga verglao sa punim saugom 10-ak puta...pa kasnije mu smanjio saug na pola i dodao puno gasa + povecao rucni ler i upalio je nekako,ali sam morao drzati gas da se ne ugasi. Na nizim obrtajima kao da radi na 3 cilindra,cuje se po zvuku i onda probije pa radi na 4,prolepsa se zvuk. Nakon voznje kad je motor ugrejan,ugasim ga,ostavim 1 minut i kad ga probam upaliti,jeeeedva upali,samo sto se ne ugasi,moram ga turirati dok ne proguta to i onda odrzava opet ler. Simptomi su zaista cudni. Probao u voznji,opet potrzava kad krecem,kao da mu je prenizak nivo pa ostaje bez goriva. Vracam mu nivo goriva na stare vrednosti,dakle da malo preliva jer jedino mi tako dobro radi i pali i ide i malo trosi...a detaljan servis...pa videcemo kad ce biti...jedino kad bude viska para,pa kod bokilica da se pregleda ama bas sve. A i od silnog verglanja je pocelo nesto da mi cvakce tamo ispod leve dekle u blizini anlasera...valjda nisam nista zeznuo od tolikog verglanja.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Januar 28, 2013 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan ...nisi...mozda samo frajlauf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 28, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan nesekiraj se ,imam rezervno sve sto ti treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 142 Napisano Januar 28, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Hehe Valjda nije nista riknulo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 28, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan sad skini svecice,i kazi kakve je boje sagorevanje...pa da znamo sta mu fali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 142 Napisano Januar 28, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Provozao sam se nekih 5-6km i nisam ga terao brzo,samo do 4000-5000 obrtaja,dakle pokazace kakva mu je smesa na nizim obrtajima,jel tako ? Sutra cu skinuti,pa cu uslikati i okaciti. Znam samo da ovako ne valja nivo goriva,mnogo lepse radi kad je bar 5-6mm iznad spoja casice i tela karburatora. I danas kad sam sedeo na motoru,ja ga nagnem malo na desnu stranu,obrtaji opadnu sa 1500 na 900-1000,nagnem ga na desnu stranu,obrtaji porastu Nesto je sa nivoom...bem li ga,izludeo sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 28, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan kad je nivo tako visoko...nevalja, milimetr dva...moze mozda kod tebe nesto nije ok pa mu treba veliki nivo...mislim.moze i s vecim nivoom da radi,ima tu..svasta nesto da sa ucacka pa da radi i tako...samo ti poskidaj svecice,pa videcemo...sta mu fali,kakv tije filter vazduha jel dihtuje kutija.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 142 Napisano Januar 29, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Pa to i ja kazem,nesto nije u redu,pa mu moram vratiti da nivo bude malo veci da bi radio kako treba...da,dihtuje kutija,ja kutiju namestam na karburatore na stolu,tako da sve lepo dihtuje...i ono crevo sto sluzi za odusak od kutije filtera,nije bilo zacepljeno na kraju,pa sam gurnuo saraf da ne vuce vazduh tu...stizu slike svecica malo kasnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 142 Napisano Januar 29, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Evo slika svecica. Jedino sam mozda obrnuo mesta 3 i 4 svecici kad sam ih vadio,nisam obracao paznju Dakle,po ovome,ispada da je smesa suvise bogata,nije ni cudo sto ga ne mogu upaliti pod saugom,osim ako mu ne zavrnem rucicu gasa do pola. To je dakle smesa na 2 kruga namestena,iglice sibera na drugom zarezu od gore,nivo goriva uz pomoc creva namesten da bude u visini spoja casice i tela karburatora. Gde moze da propusta toliko puno goriva I 1 i 2 svecica imaju totalno crno ono gde baca varnicu,a 3 i 4 imaju belo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 142 Napisano Januar 29, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Ovako,na 1 i 2 karbu sam spustio smesu na 1.5 krug,a na 3 i 4 povecao na 2.5 kruga. Slika svecica nakon voznje 5-6km je okacena. Motor i dalje trza do 3000 obrtaja kad krecem,a pritom ima i gadan zvuk,kao da se gusi ili radi na 3 cilindra,nakon 3000 radi lepo i cisto. Motor je upalio nakon 4-5 sekundi verglanja i radio je pod punim saugom na 1500-2000 obrtaja i pritom uopste nije povecao obrtaje...kao da mu ne radi saug od 1/4 pa do kraja...spustio sam mu saug skoro do kraja i uopste nije smanjivao obrtaje...tek kad sam do kraja smanjio saug,onda je poceo da se gasi,pa sam mu rucno drzao gas 1-2 minute i zagrejao se,uspesno odrzavao ler...sto dosad nikad nije uspeo...uvek sam ga morao grejati po 4-5 minuta,cak i po letu...a sad zimi 1-2 minuta i drzi 1500 obrtaja. Ali me cudi otkud mu saug sad ne reaguje,mada nije mi toliko to bitno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 29, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan gde su bele svecice,tu je malo goriva,gde su crne mnogo,jesi li merio dali ti e.tube stoje sve 4 na istoj visini,..jel su ti sve dizne u karbovima iste..i koje su,trebalo bi unutrasnje jer je vazdusara da budu vece od spoljasnjih.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 142 Napisano Januar 29, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Da,dizne sam proveravao i sve 4 su iste,provericu opet ako bude trebalo. Emulzione tube nisam dosad nikad skidao...jel moze pojasnjenje kako ih skidam ili ako imaju neke slike ? Sutra stavljam ovako: 1 karb 1.75 krug smesa 2 karb 1 krug smesa 3 i 4 karb 2.75 krug smesa Proverio bih i te emulzione tube,samo ne znam kako...gde se skidaju one...izmerio bi i njihovu visinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 29, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ma..nemoj ti nista da skidas,,sigurnije je,posle treb ai da se vrati i zadihtuje.... p.s. mozda te keca i stuja,jel si proveravao pistoljem kako baca varnicu..mozda je cd riknu pa te malo zeza..oce to kod njih,..nesekiraj se i to imamo u rezervi,amo pitam,mozda je tu problem..mada lici na karbove... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 142 Napisano Januar 29, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan A jbg,to oko struje ne znam,pa necu tu nista da petljam. Najbezbolnija varijanta mi da se igram sa smesama dok ne dobijem pravilnu boju na svecici i ujednacen rad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 29, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan A jbg,to oko struje ne znam,pa necu tu nista da petljam. Najbezbolnija varijanta mi da se igram sa smesama dok ne dobijem pravilnu boju na svecici i ujednacen rad. a moze i tako,nego...ja mislim da je bolje da ti tu nista nediras... pojebaces i to malo celih dihtujucih gumica sto imas,natupices vrhove igli, popusticeti limovi na plovcima,pricam ti sve one greske od cackanja na koje sam nailazio....samo mucis motor za ban badava...necackaj vidis da te nece..mozda bi se i ja mucio ko zna.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 142 Napisano Januar 29, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Prijavi odgovor kao problematičan Samo jos sutra probam smesu,a ovo ostalo nista vise ne ceprkam...to ostavljam,pa kad se vidimo na prolece,da ga ti sredis kako treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...