Jump to content

Moto Zajednica

Honda cudno zveckanje

Recommended Posts

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: Honda cbr 900rr

E ovako imam Hondu cbr 900rr 1997god,posedujem je nekih 5 meseci i sluzi me odlicno(da ne ureknem :D ) i sad ima jedna sitnica koja me nervira,kad je motor hladan,tj kad ga palim ujutru cuje se neko zveckanje kao iz agregata kao trokiranje kad radi na 1000 obrtaja,zato sam mu ja digao ler gas na 1200obrtaja,i cim se motor ugreje to zveckanje prestaje(motor uvek pali iz prve,stvarno sam zadovoljan) ali me to nervira,zato kad ga hladog palim drzim mu gas oko 1500-2000 obrtaja dok se ne ugreje,i kad motor podigne temperaturu pustim mu gas i sve je normalno.I onda ako ga npr preko dana ne palim nekih 3-4 sata opet se ohladi i javlja se isti problem,ne smeta to motoru nije mi se nikad ugasio kad tako "trkoira" ali me taj zvuk nervira.Pa me zanima o cemu se radi?Kad je motor ugrejan npr ako sam ga vozio i ostavio sat vremena i ponovo ga palim sve bude u redu i nista se od zveckanja ne cuje...

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: suzuki gsxr 1100

E ovako imam Hondu cbr 900rr 1997god,posedujem je nekih 5 meseci i sluzi me odlicno(da ne ureknem :D ) i sad ima jedna sitnica koja me nervira,kad je motor hladan,tj kad ga palim ujutru cuje se neko zveckanje kao iz agregata kao trokiranje kad radi na 1000 obrtaja,zato sam mu ja digao ler gas na 1200obrtaja,i cim se motor ugreje to zveckanje prestaje(motor uvek pali iz prve,stvarno sam zadovoljan) ali me to nervira,zato kad ga hladog palim drzim mu gas oko 1500-2000 obrtaja dok se ne ugreje,i kad motor podigne temperaturu pustim mu gas i sve je normalno.I onda ako ga npr preko dana ne palim nekih 3-4 sata opet se ohladi i javlja se isti problem,ne smeta to motoru nije mi se nikad ugasio kad tako "trkoira" ali me taj zvuk nervira.Pa me zanima o cemu se radi?Kad je motor ugrejan npr ako sam ga vozio i ostavio sat vremena i ponovo ga palim sve bude u redu i nista se od zveckanja ne cuje...

• Svrati ponekad, 115 postova
  • Motocikl: Hayabusa

Moguće španer razvodnog lanca, da te pitam kakvo ulje si sipao?

• Svrati ponekad, 125 postova
  • Motocikl: Suzuki DR600 DJEBEL

I ja tipujem na ventile da su rastelovani, posto na hladno zvecka moguce da je zazor prevelik i cim se ugrije dodje do sirenja materijala i zazor se smanji.Nadjes u manualu koliko treba biti zazor i proveris a za lanac nisam nesto da se on cuje posto je automatski spaner koji ga sam doteze.

• U prolazu, 17 postova

Sipao sam Repsol ulje posto je prosli vlasnik to isto ulje sipao,ma da sam ja mislio Motul da sipam,ako je do ulja to je najmanji problem.Platio sam ga 950din po litri a Motul je 1050din,tako da verujem da je kvalitetno ulje.Oteracu ga kod majstora nek' ga isproverava,posto se ja bas ne razumem :stabre: .Motor odlicno i ide i pali i sve,samo me to smara sto se cuje nekih 4min dok se ne ugreje.

• U prolazu, 17 postova

I sad sam citao slicne teme,i vidim da ima veze dal' se cuje to lupkanje kad se stisne kvacilo,koliko se secam kad ubacim u brzinu i drzim kvacilo radi na 1000 obrtaja i ne cuje se zveckanje,a nisam probao samo sa kvacilom,sutra cu da probam,da ga ne palim sada,i ovako se komsije stalno zale na buku :lol:

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: 1090R, XRV 750, TZR 125

Pada mi na pamet korpa kvačila.

Verovatno će ti reći da je to sasvim normalno da se čuje i da možeš kupiti i novu, vrlo brzo će se vratiti taj zvuk. Tako da teraj to još malo dok je lepog vremena i uživaj.

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: Honda cbr 1100 xx blackbird

Pozdrav.. taj model kao i honda cbr 1100 xx imaju nazovi ga problem sa korpom kvacila.. tj posle neke kilometraze pojavi se zvuk zveckanja.. korpa na sebi tj sa zadnje srtane ima opruge koje sluze kao amortizeri trzaja kada ga ubacis u brzinu.. vremenom te opruge oslabe i malo se leziste potrosi pa dodje do lufta koji se na leru cuje kao zveckanje.. onos sto je naj bitnije ne moze ti napraviti nikakav kvar bar ja nisam cuo da je doslo do nekog problema.. to se moze resiti skidanjem korpe i zamenom opruga ili dodavanjem platni na opruge (to sam ja uradio i presao posle toga 10 000 km bez problema) samo sto se u oba slucaja korpa mora raznitovati i centrirati.. a taj zvuk ako te bas nervira podigni obrtaje za 200-300 i nece se cuti..0takoje.gif

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 115 postova
  • Motocikl: Hayabusa

I sad sam citao slicne teme,i vidim da ima veze dal' se cuje to lupkanje kad se stisne kvacilo,koliko se secam kad ubacim u brzinu i drzim kvacilo radi na 1000 obrtaja i ne cuje se zveckanje,a nisam probao samo sa kvacilom,sutra cu da probam,da ga ne palim sada,i ovako se komsije stalno zale na buku :lol:

ŠPANEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER DEFINITIVNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

• Svrati ponekad, 420 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju

vozi tako i uzivaj, nista ne mozes da zeznes... imao sam identican problem na africi samo sto se meni to mnogo vise culo... kad budes menjao lamele na motoru onda skini celu korpu raznituj je i pravac kod nekog strugara da ti napravi podloske za opruge i nove nitne od nekog malo zilavijeg materijala. strugar ti sve zavrsi za pola sata i onda sve to lepo namontiras i sastavis korpu, nove nitne na presi sabijes, kad sve sklopis nece se cuti bas nista... ja odradio sve to na mom motoru pre 15ak 20 dana i super zadovoljan a meni se korpa cula bas po prilicno (nebitno koliko god da radi dugo)... ako sam menjas lamele i poznajes nekoga ko ima presu, sve to (repariranje korpe) te nece kostati ni 500-600 dinara... slobodno vozi tako dok ne dodje vreme za zamenu lamela, da ne bi prosipao bezveze ulje iz motora sto puta...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja