Jump to content

Moto Zajednica

Moto Sport vijesti za 2013 godinu

Recommended Posts

• Ne silazi, 5078 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 1000

Bojim se da će gospoda iz Yamahe da ga ladno išamaraju iz ekipe.

Matthew Birt@birtymotogp19 Jul

Yamaha boss Lin Jarvis confirmed to MCN that they have taken unusual step of making financial contribution to help keep Crutchlow at Tech 3

Hoće oni njega, ali kao trećeg vozača.

Takvu stvar su bez problema uradili Rossi-u koji je 2010. bio još uvek važeći šampion

Rosi je postavio ultimatum, ili ja ili on (JLo). Naravno da nijedna fabrika ne voli takav stav, usput Rosi je viđen u sedištu Dukatija još u Septembru 2009 zajedno sa Učćom i Jeremijom jer je u Laguni saznao da je Yamaha garanatovala aneksom ugovora Lorencu da će imati apsolutno identične delove i upgrade mašine kada i on. To je odavno poznato...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 13442 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Lin Jarvis je spiner u timu, u ostalo se razume kao Marica. Cilj ove izjave je da umanji štetu po imidž Yamahe zbog CRU-ove popularnsti.

Šta znači "have taken unusual step of making financial contribution"? Spremni da ga plate više nego što misle da vredi?! Samo je akcenat stavljen da su pristali na njegove finansijske uslove (jel im toliko i vredi i nisu napravili nikakav "unusual step") a da ostalo nisu spremni da prihvate. Drugim rečima, akcentuje deo ponuđenog ugovora da skrene pažnju s činjenice da je još jednom Špancu obećana mlada na neviđeno. Otprilike, vidi koliko mu para nudimo a on, nezahvalno govno, traži još (al ne kađe čega).

Gadi mi se taj lik, voleo bi da ga vidim kako high-side-uje u brzoj desnoj na Sachsenring-u.

• Ne silazi, 6595 postova
  • Motocikl: konzerviran

2014 MotoGP ECU rules updated

"Each Manufacturer, (including motorcycle manufacturers and chassis manufacturers), can choose to enter up to 4 riders for the season who will participate with “Factory” status"

http://www.crash.net/motogp/news/193908/1/2014_motogp_ecu_rules_updated.html

Citam sad neke forume i ljudi normalno, kao i mi komentarisu svu ovu premetacinu.

Komentara naravno ima raznih, ali su svi nekako obojeni istom (Honda Repsol) bojom :takoje:

Kako god da okrenes zna se ko komanduje.

Nego meni je paznju privuklo pisanje jedne osobe koja ocigledno poznaje malo detaljnije tehnicki aspekt cele ove price. Konkretno u pitanju je famozni ECU modul, koji proizvodi Magneti Marelli. Kaze se da ce pomenuti proizvod, iako proizveden od strane firme koja je savrseno u stanju da napravi sta hoce, imati mnogo manje kanala za vezu sa senzorima.

Pominje se, da ce postojecih 600 (za vrhunske timove) biti svedeno na samo 250.

Ne razumem se bas u sve detalje, ali ako krenemo nekom prostom logikom...za postojecih 150 senzora (manje vise) potrebno je 300 kanala....minimum. Plus i minus...negde mozda i jos neka zicka za medjusobnu komunikaciju.

Sta sad to znaci. Mnogi ce vrhunski tehnicari sigurno naci nacin da iskoriste ove limite na najbolji moguci nacin, ali meni se sada po glavi mota jedna druga ideja.

U poslednje vreme se pricalo kako elektronika sve vise preuzima ulogu onoga ko "vozi" motor, pa ja onda na sve ovo ne mogu da gledam samo sa negativnog aspekta. Na ovaj nacin bi se, ako je moje razmisljanje na mestu, vratilo malo vise vaznosti ulozi onoga ko sedi u sedistu. Fizicki ce biti manje stvari koj ekontrolisu sta se desava na (i u) motoru...samo da ne bude kao sa atomskim oruzijem. Uniste (kao) 50 raketa a naprave novu jaku kao 30

Smeta mi sto ce i dalje postojati prakticno dve klase u jednoj...i sto se sve ovo sprovodi pod firmom da se skrate troskovi. Nije mi jasno samo kako moze da kosta manje nesto sto moras da pravis iz pocetka?

...a ne mogu da se otkacim od gledanja, probao sam.

• Podržavam 3

Navodno prave verziju motora od 81mm prečnika cilindra, šuška se i o pneumatskim ventilima...

• Drug član, 1190 postova

Melandri: I’m used to such situations…

Marco Melandri: I'm sorry for the decision BMW has taken but unfortunately I'm used to such situations...

http://www.crash.net/wsbk/news/194047/1/melandri_im_used_to_such_situations.html

Dugo imam utisak da je Melandri zasluzio bolje i vise, jos otkako je onaj smrda Alzamora bio sampion ispred njega, a bez ijedne pobede.

Može se reći da nije imao sreće ali mu je i onaj prelazak u Ducati (dobrovoljan, za veliku lovu) doprineo. Sad kad se Aprilia oštri da uđe u GP sa fabričkim motorom postoji šansa da mu daju RSV4 za sledeću godinu a da 2015 napuste SBK zbog obaveza u GP-u.

Mada, da sam ja gospodar Aprilie, od svih raspoloživih Italijana Melandria bi prvog doveo u GP. Ima u njemu još dve-tri sezone snage da se vozi u vrhu + iskustvo neophodno za fine tuning... nije nemoguće!

Bayliss nešto najvljuje na Twitter-u... sutra objavljuje veliku vest, svi se primili da će da prekine penziju... videćemo.

Niko da spomene "ENGINE DEVELOPMENT FREEZE" od sledeće godine. 5 agregata zapečaćenih na početku sezone.

Apilia je u procepu, paralelno rade na 81mm motoru, sopstvenom softveru za M.Marelli ECU, pneumatskim ventilima itd. spremajući se za "factory" klasu i pokušavaju da izboxuju popust od dva litra goriva jer su trke na slabijem motoru završavali sa oko 21 litar.

Honda, Yamaha i Ducati im ne daju pošto se boje da će Aprilia da ih oduva sa tržišta jer nude svoj motor za 500.000 Evra bruto dok je Hondin satelit full extra procenjen na oko 2.000.000, slično je i sa ostala dva člana MSMA-e.

To samo oni znaju, uslovi su:

1. Dornin Magneti Marelli ECU

2. Sopstveni softver

3. Prve godine 9 agregata

4. 20 litara goriva po trci (zbog ovoga je Suzuki odložio ulazak na 2015)

5. Finansijsko obavezivanje na ostanak u takmičenju minimum X godina

Ukoliko bi želeli u novu "CRT" klasu (koja je to samo po starom imenu, samo pravilo o otkupu je ukinuto) mogu da dobiju:

1. Dornin MM ECU

2. Dornin MM softver (u tom grmu leži zec)

3. 12 agregata

4. 24 litra goriva

U prvoj verziji se bore za podijum po negde u drugoj za ulazak u QP2. 50% softver, 20% ECU i senzori, 20% pneumatske opruge i 10% ostalo.

Za mene je to jedan čovek, isto izgleda, isto vozi, dok ih ne vidim u jednom takmičenju...

• Drug član, 2318 postova

Za mene je to jedan čovek, isto izgleda, isto vozi, dok ih ne vidim u jednom takmičenju...

Imao sam ja tako ortake blizance. Identicne. Jedan studira u Americi a drugi polaze voznju i Srbiji za njega....

Imao sam ja tako ortake blizance. Identicne. Jedan studira u Americi a drugi polaze voznju i Srbiji za njega....

Jedan od ove dvojice je radio sklekove pred doktorom u ime drugog da bi prošao lekarsku kontrolu pred trku zbog slomljene ključne kosti.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja