Marokanac 1882 Napisano Decembar 18, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan 28/06/2011 - Istambul (Turska) do Goreme (Capadoccia Turska.........oko 800 km Jutro je osvanulo prelepo........za put kao naruceno, u 04:45 u Istambulu saobracaja nema maltene.......... Krenuli smo....... put nas vodi pored Garmin radnje gde su nam zamenili ekran u toku dana (juce) tako da opet imamo naseg Zumo 550 .......... kao nov. vrlo brzo naziramo Azijski deo Turske koji je spojen ogromnim mostom sa Evropskim delom...... dok smo prelazili preko mosta (u stvari autoput) pogled na Bosfor je fantastican....... Na autoputu problem !!! ....... imaju naplatne rampe, ali su sve automatizovane i nema bre ni jedne jedine sa nekim covekom kome bi mogli da platimo putarinu, sta da radim ......gasssssssss i onda neka sirena pocne da svira, mi onda jos malo dodamo gas u nadi da nas nece uhvatiti i strpati u neki njihov proslavljeni zatvor. Hocemo da platimo a nemamo kome.......... Stali smo posle cetiri rampe na neku pumpu i pitali......... Kazu ima da se kupi kartica sa cipom vrednosna ali, samo na Shell pumpama, sledeca je na oko 50-60 km......... Gassssssssssss............do Shell pumpe gde smo regulisali nas status maltene do kraja naseg boravka u Turskoj, pred kraj tamo negde prema Grckoj su opet svirale rampe........ :zvizduk: Na svakoj pumpi imate ekipu koja pere automobile, dok vi se malo okrepite, oni vam operu auto i to je za neku zaista smesnu kintu....... Turci su dobrodusan i otvoren narod, prilaze nam, pitaju odakle smo....... Aaaaaaaaaaa, SRBISTAN........cok, cok........kazu da smo dobar narod i cene nas.........cudo jedno, bar neko da nas ceni.........prijatno nam je, osecamo se slobodni, bezbedni.......... Na jednoj od pumpi gde smo stali da uzmemo kartu Turske, ljubazni sef pumpe nam je poklonio kartu Total i tri djevreka, kaze valja se uz caj..........i u pravu je covek, super idu uz caj koji nam nude na svakoj pumpi besplatno, cim stanemo oni prilaze i upitno kazu "caj.......caj ?"..........i kada mi klimnemo glavom da prihvatamo, oni radosni........... Perac kola je pozeleo da nam opere besplatno motor, zahvalio sam se i rekao da nema potrebe, ali slikanje nisam mogao da izbegnem......... on je oprao i ove kombije, koji su tjunirani kaze on........ Idemo dalje, toplo je, putevi su dobri...........bez problema......... put ima dve trake plus zaustavnu u jednom pravcu i isto tako u drugom pravcu a izmedju je kanal ili zelena povrsina uredno zasadjena nekim biljkama koje svaka ima svoju kapalicu tako da je svaka biljka lepo odrzavana, zdrava ........... Tako idemo mi i stanemo na neku pumpu u nekoj nedodjiji..........covek nam prilazi i kaze "ti...ti"........ ja mu kazem STA (na engleskom), on opet TI...TI.........i tako pet sest puta...... Kada je shvatio da ne razumem sta hoce, udje u pumpu i donese casicu za caj i kaze opet Ti..Ti........(to je sve sto zna da kaze na engleskom, a ja glup pa nisam razumeo.......) Nasmejasmo se i normalno prihvatismo caj (koji je odlican na vrucini posebno.....) i normalno ..........ide slikanje, jer smo sada prijatelji....... dok Verica pobegla i na miru pije caj........ odmorismo malo i idemo dalje......... zanimljivih detalja u mestima kroz koje prolazimo......... i polako STIZEMO do CAPADOKIJE, mesto se zove GOREME a cela dolina (koja je ogromna) se naziva Kapadokija......... Ako vas zanima, pogledajte malo po Net-u i videcete da je Kapadokija jedan od izvora Hriscanstva......... karakteristika je da su ljudi ziveli u stenama (meke stene) i tako lakse podnosili vrucinu i hladnocu........valjda Nasa soba u hotelu je isto tako uklesana u stenu............i krevet je od kamena.........zanimljivo ........ raspremismo se na brzaka i tutanj na pivo i klopu......... pa nazad u sobu da raspremimo stvari......... odusevila me vrata od kupatila koja su drvena sa drvenom rezom........inace ima sve potrebne uredjaje i to moderne....... u medjuvremenu pade mrak, i mi prosetasmo jos malo, svratismo na pice u jako lep restoran..... pa se vratismo do sobe, malo posedesmo ispred sobe (ceo hotel je u prizemlju, nema spratova)...... i...........san nas savlada......... i prodje jos jedan dan............. Nastaljamo sa putopisom uskoro........ Ciao..... :zdravo: 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Decembar 19, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Lepo pitko, za uzivanje kao i uvek! Sto volim kad mi dan ovako pocne! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Decembar 19, 2012 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Zorane, onaj s bradicom iz Kontikija je unuče za tebe. Hvala ti što sve vožnje podeliš s nama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Decembar 19, 2012 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Sada sam se priključio... Obzirom da je na praznični dan "neverovatna gužva" na poslu, u jednom dahu sam pročitao i pregledao... i jedva čekam dalje! Prelepo Marokanac! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maresh 160 Napisano Decembar 20, 2012 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Harley Davidson - FXDWG Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno. Zena i ja u nestrpljenju ocekujemo svaki nastavak i sa uzivanjem ga citamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 243 Napisano Decembar 20, 2012 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ajde Markonac ima li jos mnogo lep putopis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fanky 1011 Napisano Decembar 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova Lokacija: Beograd - Vinca Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Putopisi Gosn Marokanca su fenomenalni, specificni prosto neverovatni i zato ja uvek dok citam putopise obavezno ogladnim i ozednim, tako docara hranu da mi se momentalni otvori apetit Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Decembar 24, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Putopisi Gosn Marokanca su fenomenalni, specificni prosto neverovatni i zato ja uvek dok citam putopise obavezno ogladnim i ozednim, tako docara hranu da mi se momentalni otvori apetit znao sam da nisam ja kriv za ovaj moj stomak.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 27, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan :zdravo: :zdravo: :zdravo: :zdravo: Hvala, iskreno hvala za lepe reci koje mi upucujete........... Kada bi bilo malo vise pameti kod nas i malo da se ugledaju na vas i nacin na koji mi dajete podstrek (jer podstrek jeste potreban kada se radi o vecem stivu koje treba napisati, tojest odvojiti vreme potrebno za to....), mi bi siguran sam mnogo lakse i brze izasli iz ovih svakodnevnih problema.......... Drago mi je da vam se svidja, trudim se i trudicu se da bude jos bolje.........lagano, citljivo .............da ne davim, vec da vi sami malo "poletite" kroz fotografije u predele koje delim sa vama.......... To mi je zelja. Nastavljam uskoro .........obecavam. :zdravo: :zdravo: :zdravo: :zdravo: 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 27, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan 29/06/2011 - Cappadocia - ostajemo ovde par dana.......... Da ja ne bi sada mnogo pricao o strucnom delu Kapadokije, izvolite se informisati na : http://en.wikipedia.org/wiki/Cappadocia a ja cu ono ..........na moj nacin da vam pokazem sta tu ima i valja li (po mom misljenju) Elem, danas obilazimo Goreme da vidimo sta to oni imaju zanimljivo....... Svuda oko nas kao neke dine ali rupicaste kao Svajcarski sir.......cudno, ali samo na prvi pogled....... Svojevremeno a i sada ljudi su odlucili da iskoriste ove stene (inace dosta mekane stene) da se ukopaju u njih i time ustede kupovinu klime iliti grejanja.......... Imaju i muzej na otvorenom gde se vidi tacno kako su ziveli tada a i u nasem hotelu vidimo kako zive sada......... Obilazimo i to detaljno...........nije nam tesko - bar za sada.......... a onda kada se covek umori, pa .........sedne i odmori.......... dok ima i onih koji imaju bolju kondiciju za obilaske i kojima nikada nije dosta .........obilazaka......... Nadje se snage ........i nastavim kao da mi nije nista. Iskren da budem - nisam ti ja za pesacenje..........vise mi odgovara motorom...... tragovi Hriscanstva......... Neumorni istrazitelj, turista, setac..........i dalje hara....... dok..........se nismo dogovorili da je dosta i da idemo da vidimo dalje sta ima da se vidi.........(normalno idemo dalje MOTOROM....... :D ). Put u obliznje selo gde se izradjuje grncarija je zanimljiv i meni lep....... ulaz preko mostica u selo grncarije......... posle obilaska, koji je onako..........ne preterano zanimljiv.......vracamo se prema Goreme gradu i uzivamo....... cak je i zandarmerijska stanica uklesana u stenu-pecurku........... malo kasnije prelep pogled.........vidikovac........ obilazimo i drevni deo grada Goreme......... Posle tolikog obilazenja .............covek bre, ogladni. Morao sam pod hitno na unosenje hrane, sto smo uradili u jednom simpaticnom restoranu....... turska DZADZIK salata....... lokalni specijaliteti...... Vericin punjeni plavi paradajz......... moj, Goreme Kebab, u zemljanoj casi........vrlo ukusno.........ali nas je bolji i prilog.......... Posle rucka/vecere.............. -_- -_- Vidimo se uskoro......... :zdravo: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 243 Napisano Decembar 27, 2012 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Markonac koliko ste placali smetsj u turskoj, ja sam bio u Istambul pre jedno desetak godina i nije bilo tako skupo, nesto oko 20 dolara po lezaju, kakva je situacija sada tamo? hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 28, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Markonac koliko ste placali smetsj u turskoj, ja sam bio u Istambul pre jedno desetak godina i nije bilo tako skupo, nesto oko 20 dolara po lezaju, kakva je situacija sada tamo? hvala Zdravo, Ovde gde smo mi bili cena je bila oko 55 evra soba za dvoje sa doruckom. Vrlo ljubazni i vrlo cisto. Preko Booking.com sajta sam rezervisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 28, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan STA SE DESAVALO 29/06/2011 DOK JE VERICA SPAVALA...........??? Juce sam obisao i agenciju koja organizuje let BALONIMA............ predlozio sam Verici da idemo zajedno ali njoj se ideja nije svidela i odlucila je da ostane da spava jer po mene su dosli rano ....... u 05:00 Evo nekoliko slika slikanih malim aparatom a onda idemo na ozbiljne slike slikane "velikim" aparatom..... Mali aparat je slikao sledece....... Posto su nas pokupili doveli su nas do neke doline gde su prostorije njihovog kluba i tu smo imali na raspolaganju vruc caj i peciva........ evo i kako izgledam u pet ujutru.........neispavan...... a evo kako se greje i puni Balon pre poletanja...... i onda je svanula zora i mi smo poleteli........kao ptice...... i posle jednog sata leta.............paaaaaaaaa.............SLETELI SMO !!! popili sampanjac, sa pilotom....... i sve se to desilo dok je VERICA ..........SPAVALA!!! Eh, sad evo malo fotografija sa ozbiljnim aparatom............... pre poletanja..... hotel spava kada su dosli po mene........ baloni spremni...........uzlecemo........... mogu vam reci, ali sada potpuno iskreno..............nije to bas ni toliko prijatno PRVI PUT LETETI BALONOM, jer kada pocne da se dize a vas u ovoj korpi ima .......gomila, nije vam svejedno..........bar meni nije bilo, malo me bilo strah......... Baloni su se dizali do 900 - 1.000 metara i to je jaaaakkoooooooo visoko, verujte mi..... Koristim priliku da kazem da momci (piloti) savrseno vladaju vestinom letenja balonom, oni navedu balon gde god zele, pravi su majstori Evo kako izgledaju ljudi u ovim korpicama...... sa zorom sve postaje lepse............ i onda smo se spustili jako nisko tako da smo mogli da vidimo nase senke...... Pogled je toliko jedinstven da covek prosto i zaboravi na strah......... videli smo i neke zapise koji se vide samo iz vazduha....... i onda je doslo vreme za sletanje............ :'( a taman se navikli na letenje..... iskrcali smo se i cekao nas je sampanjac.......... Pilot je uzeo na sebe da otvori sampanjac.......... Dok je sampanjac sipan, vredni ljudi u vec spakovali Balon.............. a mi smo pojedinacno dobili Certificat da smo leteli balonom...........lep gest. a onda smo pesaka, prosetali do vozila koja su nas cekala .......... i tako stigli do mini-buseva koji su nas odvezli nazad svakog pojedinacno ............. Po povratku sam probudio Vericu i onda smo krenuli po gradu.....da razgledamo.......................... Uzivali smo, ja malo vise...........sa balonom............... :zdravo: :zdravo: :zdravo: vidimo se uskoro............. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strom_kg 149 Napisano Decembar 29, 2012 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: V-STROM 650 2006 , YAMAHA SUPER TENERE xtz1200 , XZT 750 SUPERTENERE Prijavi odgovor kao problematičan nemam reci !!! Svaka cast na svemu !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Decembar 29, 2012 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Od kuma sam za vencanje dobio let balonom iznad Kraljeva...neverovatan osecaj! Kako mi je Kapacokija u obaveznim destinacijama, ovakvo iskustvo necu propustiti! Jos jednom, svaka cast! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3601 Napisano Decembar 29, 2012 Malinar u pokusaju, 1715 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih smeo da letim s ovim čudom nikako, ajde u avionu i imaš osećaj nekakve izolovanosti, pa nisi u potpunosti ni svestan da se nalaziš na toj visini, a ovo je katastrofa. Svaka čast na hrabrosti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Decembar 29, 2012 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan jal moz markonca za viteza? naravno i njegovu sapatnicu(nije greska u pisanju) takodje za neku titulu!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 243 Napisano Decembar 29, 2012 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sam procitao u jednom dahu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Decembar 29, 2012 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi se ja peo u taj balon pa taman da i oni meni plate! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 30, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan 30/06/2011 - Goreme (Turska - regija Cappadocia) do Pamukkale......oko 630 km Danas krecemo iz grada Goreme (Cappadocia) i idemo u Pamukkale. Kaze da je to jedno od Svetskih cuda..........ajde da vidimo i mi to cudo........ Put nas vodi......... kroz sredisnji deo Turske. Jutros smo ustali nestrpljivi da krenemo i da se vozimo.......... kao i uvek ja pakujem polako stvari....... kad, iza mene se pojavi .............balon !!! Posle dorucka smo krenuli prema motoru i presrela nas jedna Japanska porodica ......... vrlo ljubazno su nas pitali da li postoji mogucnost da se slikaju sa nama. Na nas potvrdan odgovor su se poklonili i uradili smo par fotografija. Mi smo im izrazili saosecanje za veliki zemljotres koji se desio nedavno u Japanu, na sta su se oni zahvalili nekoliko puta.......... Vrlo, vrlo ljubazni ljudi......... Seli na motor i gas........... Posle nekog vremena stali smo na caj - pauzu......... dok smo ispijali caj, perionicar automobila je vredno radio...... put je u tom delu Turske ravan kao strela........... sunce przi kao ludo..........ima sigurno preko 40 stepeni....... stajemo na osvezenje ............ nastavljamo uzivajuci ............ tu je negde i Nasredin Hodza.......... put postaje nekako hrapav, i polako ulazimo u brda............... ponekad sretnemo neka cudna vozila....... Turci kada im izbije bitumen na povrsinu puta (zbog velikih temperatura) oni uzmu rizlu, pa lepo razastru jedno 5 cm debljine i cekaju da to ucesnici u saobracaju uvaljaju. Motociklom imate utisak kao da su vam ispustile obe gume............. I to tako po 20 - 30 km...............bas simpaticno. posle jednog vrlo lepog vestackog jezera sa uzgajalistima ribe......... naisli smo na nepregledna polja KAJSIJA ............ i onda smo videli jezero i jako lepo uredjenu obalu, da stanemo , sto da ne...... jako lepo sredjeno..........ima svasta, postavljeni rostilji, uredjena obala, tusevi, prodavnice, kafic............super.......... posto smo se osvezili, krenuli smo ............dalje.................. uz budno oko lokalnog zandarma.............. nastavljam sutra................jako mi se spava................. -_- -_- 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolanixy 174 Napisano Decembar 30, 2012 Zainteresovan, 550 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: Nemam ništa :( Prijavi odgovor kao problematičan bravo pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2618 Napisano Decembar 30, 2012 ODUSTO OD DIJETE, 2663 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast ,vaši putopisi mi dođu kao sredstvo za ubeđivanje moje lepše polovine da idemo zajedno na duža putovanja.Polako joj slamam otpor prema dužim turama.Još koji putopis i gotova je 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 30, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast ,vaši putopisi mi dođu kao sredstvo za ubeđivanje moje lepše polovine da idemo zajedno na duža putovanja.Polako joj slamam otpor prema dužim turama.Još koji putopis i gotova je Ukoliko moji putopisi podstaknu bilo koga na neko duze putovanje u kome ce, podrazumeva se, uzivati.....................ja sam srecan covek. Puno ljudi kaze.........treba puno para, nemam ja toliko vremena i slicno..........a istina je .......TREBA SE USUDITI i krenuti......i to je SVE. Ostalo je samo uzivanje. Pozdravi lepsu polovinu i prenesi joj da ukoliko ne bude uzivala...........sledeci put ne mora ni da ide........a ja joj garantujem da ce uzivati - sigurno. Pozdrav......... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2618 Napisano Decembar 30, 2012 ODUSTO OD DIJETE, 2663 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan pare nisu problem,nas dvoje volimo putovanja i da putujemo zajedno.Vremena će biti za to samo da ja polako krenem sa njom na kraće relacije da se ona opusti pa mic po mic povećavam km.Taki mi je plan e sad možda se i jednog dana sretnemo na nekoj džadi daleko od BG. Pozz i uživam čitajući putopise jer mi dosta pomažu da napravim neku svoju turu.Mnogo je lakše kad neko to lepo opiše,objasni i uslika. Marokanac zdravlja i dobre volje još puno godina tebi i tvom saputniku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Decembar 30, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan NASTAVAK.......... :zdravo: naspavao sam se, poslusao zenu, isao da kupim orahe na pijaci dok ona vredno sprema: - sarmu, - rusku salatu, - danasnji rucak (paradajz corba + lazanje + salata zelena i sargarepa strugana u salati) Sve su svemu, podelili smo obaveze............ A sada da nastavimo gde smo stali................. Znaci sa desne strane u beskraj plantaze kajsija, a sa leve prelepo jezero sa obalom sredjenom kako treba ........ nastavili smo put po belom kamenu.............interesantno....... dosta hrapav........ Jedna vrlo interesantna stvar..........u Turskoj kad god naidjete na neko mesto, bilo da je gradic, selo ili ogroman grad........na tabli gde pise ime grada pise i broj stanovnika........ jako dobro po mom misljenju jer odmah znas sta da ocekujes........ Ima i naziva koji nas asociraju na money, money............. i tako dodje vreme za kaficu............pumpa malo pusta ......... ali zato kafica .......domaca (Turska).....dooobbrrrrraaaaaaaaaaa.......... i tako kilometri prodjose dosta brzo.........i stigosmo u PAMUKKALE......... na putu do hotela vec naziremo ono sto cini Pamukkale tako osobitim.......belina krecnjackih stena....... hotel smo nasli, i ja u sali rekoh Turcinu da cu uterati motor u restoran........on vrlo ozbiljan kaze - kako da ne..........moze. Pa, ja tako i ucinih........ Soba koju smo rezervisali putem www.booking.com je "Junior Suite"......... ma sta to znacilo - nismo ocekivali OVO !!!........... Lepota, divota, stajling orijenta nas je bacio na kolena...........ja sam se prvo nasmejao na toliko kitcha a onda sam se ubrzo i navikao.........krevet je super udoban i sve ostalo je potpuno OK............ i sta uraditi posle provedenog dana na motoru po temperaturi preko 40 stepeni............pa lepo se istusirate, presvucete i sidjete na ledeno pivo "Efes", ako ste u Turskoj. zatim narucite "mezze"......... a zatim i sve ostalo............posto su meni oci uvek gladne, ja narucim uvek malo vise, istrpim kritiku moje drage supruge i ..........nikada ne pojedem sve. za Vericu ............. riba za mene salata........ zapecena piletina.... Vericino povrce....... i krompirice smo podelili....... Sta pametni ljudi urade posle vecere.........paaaaaaa, PROSETAJU.....da bi se hrana "slegla"............ A, sta urade "prepametni" bajkeri posle obilne vecere........paaaaaaa, PROVOZAJU SE MOTOROM...........da bi se hrana "slegla"............ Odosmo da vidimo gde cemo sutra ici u obilazak.......... zalazak sunca iznad drevnog rimskog grada Hierapolis........... Ako ste mislili da je rimski grad jedno od sedam svestkih cuda..........pogresili ste. Cudo je ova bela, prelepa stena od cistog kalcijuma (valjda, ovo je moja procena)...... a mnogo toga cete videti u nastavku..........prilikom naseg obilaska....... Pred kraj dana, malo sam uzjahao kamilu.............koja nije htela da ustane (da li zbog moje tezine .........ili ) malo smo gledali patkice kako se brckaju........i odosmo na pocinak, sutra nam sleduje dosta naporan .......... "pesacki" dan........... :zdravo: Ciao............ 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...