Jump to content

Moto Zajednica

A-kategorija, KONAČAN VODIČ ZA POLAGANJE - Ova upustva više ne važe

Recommended Posts

• Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Jel bilo nekih izmena u polaganju ili sve po starom?

Sve po starom... :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ENDURO, 1344 postova
  • Motocikl: Honda XR600R

Ja sam uzeo L tablicu 30.12., vratio je 14.1., polagao testove i vožnju 17.1., za koji dan idem po "pečat", trebalo bi da dobijem A bez ograničenja.

Najsvežije vesti iz Ljermontove... Neće da udare pečat u "staru" vozačku... Bez obzira što sam ja recimo pre par meseci produžavao dozvolu za B i tada platio "novi obrazac" (na kome je oznaka zemlje SRB) i sve ostale dažbine, od pečata nema ništa... Pri tome sam insistirao da NEĆU novu biometrijsku dozvolu, da znam da postojeći dokumenti važe do 2014 itd., međutim ništa nije vredelo... Ja pitam "koja je sad to fora? Da sam došao 31.12, sa istim ovim papirom, vi bi mi lupili pečat i ne bih morao da se pojavljujem na šalteru do 2014 - šta se promenilo u ovih desetak radnih dana?!?"... Odgovor je naravno muuuuuu... Boli ih stražnjica - jednostavno hoće da uzmu pare i gotovo. Isto je bilo i sa ljudima koji su samo hteli da im se upiše promena prebivališta i slično... Tako da sam na kraju prošao celu proceduru kao za ličnu kartu a novu biometrijsku dozvolu mogu da pokupim za mesec dana! Inače, pošto sam položio po "starom", biće mi upisane sve moguće nove kategorije (jedno 7 komada za A i jedno 5-6 za B)... celo zadovoljstvo izašlo je oko 1500 dinara sa provizijom banke...

• ENDURO, 1344 postova

Kod mene slična situacija. Završio sve po starom, došao u Ljermontovu... Pita me sližbenica da li imam PSP i koliko imam godina, rekoh da imam 20 i da nemam PSP ali imam B koji obuhvata i PSP... Kaže, ne mogu da dobijem A, daće mi A1 i A2, neke tri uplate da obavim, da se slikam u photo box-u i da dođem da mi naprave novu dozvolu... Rekoh "važi, evo odma'!". Idem u ponedeljak ponovo, bez A pečata ne izlazim odande.

Naoružaj se živcima jer mislim da realno nećeš uspeti ništa da uradiš... U poslednjem SAT-u čitam da je od 1.1. počela efektivna primena ZOBS-a koji se odnosi na nove kategorije (na primer, bez obzira što su obučavali i položili "po starom" svi koji sada vade prvi put B dozvolu dobijaju probnu dozvolu na godinu dana)...

U tvom slučaju primenjuje se član 180. kojim se regulišu starosne granice za dobijanje pojedinih kategorija. Pošto si mlađi od 24 godine, po novom zakonu možeš dobiti A1 i A2. Znači, bez obzira što si obučavao i položio po starom pravilniku, prilikom izdavanja dozvole primenjuju se odredbe novog zakona i mislim da će se toga držati ko pijan plota...

U svakom slučaju, ako nešto pozitivno izgrunfuješ, podeli to ovde sa nama :)

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600E

Hehe, ja sam danas naleteo na nekog nepismenog, bice samo A A1 i A2 a za B tek nemam pojma

I da, jos jedna info

ko namerava da polaze za A nek se ne misli puno, šuška se da će mup obustaviti izdavanje L tablica a onda ide po novom bez izuzetka ....

• Podržavam 1

• Neka Ekstra Titula, 402 postova

ljudi, vi koji pratite šta se dešava sa tim dozvolama novim sada, drug bi želeo da položi za A kategoriju, ima preko 24 godine, ima B kategoriju. ove nedelje će uzeti L tablu itd. kao sve po starom...jel da? i kada položi, šta će smeti da vozi? hvala i pozzz!

• I N S T R U K T O R, 1208 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Posto ima 24 godine, nece imati nikakva ogranicenja, dobija punu "A" kategoriju, kao i svi do sada.

Za sada posto nema obuke za "A1" ili "A2" kategoriju, osataje samo stara dobra "A" kategorija i trenutno. pa do daljnjeg...., da bi mogli da polazete za motocikl morate imati 24 godine.

Polagati mogu i mladji koji su podigli "L" tablicu u MUP-u pre 14.01.2011. godine, ali za sada ne mogu dobiti dozvolu nago onog momenta kad napune 24 godine, ili kad izadju pravilnici o obuci za "A1" kategoriju, dobijaju neku od ovih dozvola koja im sledi.

Eto, to je za sada tako.

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

Kazite mi,

drugar polozio pre neki dan za A kategoriju, ima 16 god, a dozvolu ce dobiti za 15 dana. Rekli mu da nece dobiti ogranicenje. Fora je sad u tome sto on sada odma hoce da kupi motor, kako bi iskoristio ove zimske cene za nabavku i naravno hoce ili RS125 ili Mito koji imaju 30ks...

Ako bude kupio motor i posle ga czeczaju, nece moci da ga vozi...

Koliko je ogranicenje za A1?

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

Koliko znam:

A1 - 50ccm

A2 - 50ccm-125ccm

A3 - 125ccm-600ccm

A4 - 600ccm-

??? Aj leba ti samo za ovo jos nisam cuo ???

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: KTM 950SMR

Ljudi jedno pitanje za sve,nerviram se danima,kupio sam 600 kubika,imam 17 godina,zavrsio L tablicu u decembru,testove zavrsio u decembru,al mi ostala voznja da zavrsim...jel cu ja sa 18 godina moci da vozim 600?ili kako?:neznam:

• Podržavam 1

• Ne glasam - ne ćutim, 395 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R

Ne znam koliko je pametno sa 17 godina voziti 600 kubika? Da li ti se roditelji slažu? Nadam se da znate šta radite.

• Podržavam 2

• BJB Maxi Scooter Club, 507 postova
  • Motocikl: BMW R1150RT

Ne znam koliko je pametno sa 17 godina voziti 600 kubika? Da li ti se roditelji slažu? Nadam se da znate šta radite.

:takoje: :takoje: :takoje:

:zdravo:

• Podržavam 1

• U prolazu, 17 postova

a koja je fora koliko cu moci? msm imam yamahu xtx 660 njoj pise u saobracajnoj 35 kw

Na zalost nista od 600 ccm. 0plac.gif

Zovi Ljermontovu pa proveri.

:(

• U prolazu, 17 postova

ne ne,sa 18 msm 18 punim u maju i tad razmisljam da krenem da ga vozim....e sad jebem ti zakon neznam sa koliko godina cu na kraju smeti da ga vozim?

• ENDURO, 1344 postova

Dobijaš A1, što znači do 125ccm, sa tim što odnos mase i snage ne sme biti veći od 0.1kw/kg.

Kad napuniš 18, dobijaš A2 i bićeš ograničen na 35kw, odnos mase i snage mora biti do 0.2kw/kg.

Yamahu ćeš moći da voziš sa A2 ako ispunjava gore navedene kriterijume.

• U prolazu, 17 postova

Dobijaš A1, što znači do 125ccm, sa tim što odnos mase i snage ne sme biti veći od 0.1kw/kg.

Kad napuniš 18, dobijaš A2 i bićeš ograničen na 35kw, odnos mase i snage mora biti do 0.2kw/kg.

Yamahu ćeš moći da voziš sa A2 ako ispunjava gore navedene kriterijume.

ovaj moj ima 33,8 kw....e sad odnos mase....jebem li ga....koju debilanu prave od drzave

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja