Jump to content

Moto Zajednica

A-kategorija, KONAČAN VODIČ ZA POLAGANJE - Ova upustva više ne važe

Recommended Posts

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

evo da pogledam u moje resene testove...

u pravu su, broj 2 je tacan.

ajd postavi linkodakle si to skinuo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 94 postova

hehe hvala hvala :)

nego sta nego ćemo se vozimo :)

z

Inace da ne zaboravih, za sve one koji polazu, desna noga uvek mora biti na motoru (valjda zbog nožne kočnice) a levom se može stati! pošto sam video da je bila rasrpava o tome na prvim stranama. Danas sam pričao sa čovekom iz autoškole. Dakle, desna nikad na zemlji! Leva može (sem na osmici :))

eto... poz

• U prolazu, 19 postova

Uf al sam se sad zbunio   :o  Na cd-u koji mi je auto skola dala pise da je tacan odgovor pod C:

07.jpg

A u onom programu edukacija kaze da je pod B kao i na ovim online testovima sto ste postavili(zeleno oznacava tacno, a crveno netacno):

aa.jpg

Pa sad sta je 100% tacno? I ja imam polaganje sad 10. juna pa da znam sa sigurnoscu sta je tacno da ne pogresim na glupost.

• U prolazu, 94 postova

pa u ovom tvom sto si linkovao stoji da je stiklirano pod b, a ispred znak pitanja jer je neko stiklirao pod c

tako da kapiram da je ispravno: "jednim kratkim zvizdukom"

a gde polazes?

• U prolazu, 19 postova

Primetio sam i ja to, i verovatno je pod B tacno, ali evo primera kako bi trebalo da izgleda kad te oni prepravljaju:

12.jpg

Ili ovo npr:

13.jpg

Inace polazem u Nisu u as 'Reli' (ako se ovo smatra nekom vrstom reklame obrisite ime).

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Honda VFR800F

Inace da ne zaboravih, za sve one koji polazu, desna noga uvek mora biti na motoru (valjda zbog nožne kočnice) a levom se može stati! pošto sam video da je bila rasrpava o tome na prvim stranama. Danas sam pričao sa čovekom iz autoškole. Dakle, desna nikad na zemlji! Leva može (sem na osmici :))

eto... poz

A cime onda da se ubaci u 1. ? Rukom??

• U prolazu, 94 postova

eto... poz

A cime onda da se ubaci u 1. ? Rukom??

Pardon, zaboravio sam da napomene da je to vezano za motore sa kvacilom i menjačem u levoj ruci.

A i ovako i onako pandur bre i ne gleda šta ti radiš :) Još ako ispred tebe polaže neka cica, on će da gleda da ne pogine, šta ona radi, i još ako ima nice boobies onda polažem sigurno :):)

z

• U prolazu, 94 postova

hehe nego šta :)

šalu na stranu, iskreno, pandur bre ne može da vidi u kojoj sam ja brzini... tako da ću ja da ga garim sve vreme u prvoj i milina... Imao sam samo jedan čas, i imaću još jedan eventualno pred polaganje... stvarno ne želim da rizikujem...

e koja beše fora kod polukružnog? Prilazim levoj liniji, dajem žmigu (ustvari to prvo), i onda radim polukružno, a ćim se okrenem, vatam desnu liniju uz trotoar?

uff... samo da prođem...

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Na poligonu imas osmicu i pravac. Pravac moras da prodjes sa saltanjem 1-2 i zaustavljanjem pre bele linije.

Za polukruzno ja mislim da ide tako. Naravno, bacis pogled i u ogledalo i obavezno glavu okreni da vidis iza sebe pre nego sto predjes u suprotnu traku.

• U prolazu, 94 postova

Znaš kako je meni bilo za pravac, znači krećeš sa linije, pičiš malo, prebaciš u drugu i posle linije, praviš malo polukružno, sa sve migavcem i u drugoj, i vratiš se u drugoj istom linijom, i zaustzaviš na kraju. To je to. I smeš da pipneš isprekidanu, ali ne smeš punu nikako!

A inače možda će ovo nekome da znači:

Ukoliko ste se zeznuli pa uzeli ovlašćenje na motor od autoškole, i na njihovom motoru polažete, ne očajavajte. Može da se polaže na svom motoru. Ja ću sada najverovatnije uzeti svoj motor, i pitao sam, i može da se polaže na svom motoru. Ali ne smeš pred polaganja da ivežbaš ako nemaš L table!?!? Ja sam danas vratio L table, polaganje mi je 22 juna, i ja razmišljam da kupim motor i da na divljaka vežbam pa ako me uvate da ih molim :) jer se plašim da polažem sa samo jednim časom! A moram da položim iz prve!

zz

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Najzad.... položio, sutra pravac Ljermontova na pečatiranje  ;D ;D ;D

kad prodje gužva na poslu ispisaću utiske s polaganja....

• U prolazu, 94 postova

Najzad.... položio, sutra pravac Ljermontova na pečatiranje  ;D ;D ;D

kad prodje gužva na poslu ispisaću utiske s polaganja....

to matori!!

čestitam

e, kad se vrneš, šibni mi na pp sve detaljno!

• Svrati ponekad, 320 postova
  • Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600

Samo da kažem kakvo sam iznenađenje doživeo u supu. Dolazim sa potvrdom da sam položio i gospođa prvo traži vozačku da vidi da li može da mi se upiše kategorija  ??? Pošto sam za B položio pre sedam godina imam staru vozačku dozvolu sa na kojoj piše YU i zbog toga moram da vadim novu da bi mogli da mi lupe pečat za A kategoriju. Tako da i kada položite vozački, nastavlja se klepanje po novčaniku. Približno bi bilo:

- potvrda o položenom ispitu 1000 din

- dve slike za vozačku dozvolu ~300 din

- nova dozvola ~300 din

- upis kategorije ~500 din

- čašćenje društva za položen vozački ~2L domaće rakije

Pošto me već nedelju dana mrzi da se slikam, još nisam izvadio dozvolu pa ne znam baš tačne cene, al važno je da sam odradio prvu i poslednju stavku. Nadam se da još samo sutra vozim sa potvrdom i postajem full legalan.

• U prolazu, 94 postova

Pa da li je moguće? omg... bože bože ova država je najus.....ija država na svetu! Banana republika! Ništa ne može normalno da se završi!

I pazi, ne bi meni bio problem da platim, ma platiću, samo nemoj da me jebeš! Nemoj da mi kažeš da radiš do pola 4, kad ljudi koji rade i do 5 ne izađu sa posla! Nemoj da mi kažeš da moram da idem prvo na ovaj šalter, pa na onaj, pa ovde, pa onde! Udari me po đepu, ali je**m mu mater odradi to odjednom!

z

• Zainteresovan, 620 postova
  • Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa

Ljermontova radi do 20h ali salter za uplatu i kupovinu obrazaca do 19h.                                                                                                                           

• Svrati ponekad, 446 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R

Organizaciono pitanje:

ja planiram da polazem na svom motoru (danas se prijavila u VIR-u za polaganje :) )

i sad ne znam kako da izvedem to da dodjem mojom Yamahom na polaganje

radna ideja je da dodjem nocu i ostavim motor blizu poligona, ali daleko od toga da je to dobra ideja...

kako ste vi koji ste polagali na svom motoru to resili?

• Svrati ponekad, 225 postova

Zamolis nekog forumasa da ti preveze motor do poligona. Ubedljivo najbolja kombinacija.

Nikako motor preko noci da ostavljas, cisto da bi imala na cemu da polazes ;)

Pozdrav, Nebojsa

• Nesvrstan, 756 postova
  • Motocikl: R21A

Organizaciono pitanje:

ja planiram da polazem na svom motoru (danas se prijavila u VIR-u za polaganje :) )

i sad ne znam kako da izvedem to da dodjem mojom Yamahom na polaganje

radna ideja je da dodjem nocu i ostavim motor blizu poligona, ali daleko od toga da je to dobra ideja...

kako ste vi koji ste polagali na svom motoru to resili?

Ma sedi i odvezi se od poligona nemoj se zezati bez veze! Srecno!

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja