DriftBoris 1 Napisano Septembar 7, 2012 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozz ljudi, nisam siguran da li je ovo pravo mesto za moju temu nov sam, ako nije molio bih moderatora da premesti na prvo mesto. E ovako nedavno sam kupio big bore kit 100cc(50mm) za mog kineza (50cc 139QMB) i desilo se to da sam izgoreo klip i karike jer nisam lepo namestio karike na klip.. evo sad sam o5 kupio kit i molio bih vas da mi neko objasni kako se tacno namestaju karike kod kineza (139QMB 50CC na 100cc) btw gledao sam neke klipove na netu ali ispalo da ne treba tako.. Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 7, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Боље да си питао скутераше у њиховом подфоруму, али кад питаш, да покушамо да помогнемо. Требало би да је и код тебе овај систем.... Чекај, а када си пазарио клип пречника 50 мм, јеси ли мењао и радилицу? Питам те ово јер мислим да тај мотор у сток стању има радилицу која даје ход од 41,4 мм, што са клипом од 50 мм даје запремину око 82 кубика, а не 100. Тих 100 кубика добијаш са радилицом која даје ход од 49,5 мм. Онда је питање и дужине цилиндра, главе мотора и још неких ситница, али да прескочимо то. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale_cbr 23 Napisano Septembar 7, 2012 Svrati ponekad, 241 postova Motocikl: Honda Cbr 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Pozz ljudi, nisam siguran da li je ovo pravo mesto za moju temu nov sam, ako nije molio bih moderatora da premesti na prvo mesto. E ovako nedavno sam kupio big bore kit 100cc(50mm) za mog kineza (50cc 139QMB) i desilo se to da sam izgoreo klip i karike jer nisam lepo namestio karike na klip.. evo sad sam o5 kupio kit i molio bih vas da mi neko objasni kako se tacno namestaju karike kod kineza (139QMB 50CC na 100cc) btw gledao sam neke klipove na netu ali ispalo da ne treba tako.. Hvala unapred Ako si stvarno stavio klip od 50mm trebao si i veci karb obavezno jer se cilindar hladi gorivom,cak i da si 46mm stavio i ako si imao malu diznu opet bi izgoreo,nemaju veze karike sa ovim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DriftBoris 1 Napisano Septembar 7, 2012 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne nisam menjo radilicu nista bas...samo to sto stiglo u kit sam stavio, kada sam stavio naso sam bio neki klip na YT i po njemu sam stavljo karike i kao stavio sam dobro ali izgleda da je najveci uzrok sto nisam promenio diznu na KARB. i primetio sam da izbijalo ulje na cilindar sto znaci da verovatno ona 4 srafa nisam lepo stego ili sta vec jer mi na jednu onu sipkicu mnogo los navoj i verovatno nisam lepo stego i moguce da je doslo da klip lose i lego tako da sam sve zajebo... e sad imam jos jedno pitanje na mo karb. na diznu pise 4mm polgedo sam na sajtu i trebalo bi da su to ove dizne: http://shop.motobike.rs/SKUTERI/KARBURATORI/CREVA-I-DIZNE/DIZNE-KARBURATORA-M4-0-80-0-98-SET-NARAKU/prod_8647.html zanima me da li su to te vece dizne i ne kapiram sto ih ima 10 sta da radim sa 10 dizne ili to mora tako dolazi uz pakovanje..?ili svaka dizna ima koliko je siroko kao sto pise (0.80-0.98) takodje da li zna neko gde mogu da nabavim one 4 sipke sa navojne sa maticama sto drze ceo cilindar? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bomi 26 Napisano Septembar 7, 2012 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Beograd Motocikl: nemam :( Prijavi odgovor kao problematičan Druze izvini sto ti zagadjujem temu,al moram da pitam;gde si nasao klip i karike da kupis precnika 50mm?Ja nisam uspeo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DriftBoris 1 Napisano Septembar 7, 2012 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Druze izvini sto ti zagadjujem temu,al moram da pitam;gde si nasao klip i karike da kupis precnika 50mm?Ja nisam uspeo. hehe, slaba ovo zemlja druze na ebay sam uzo, usput mogu da kazem da je njihova cena za 50mm 30-50% manje nego kod nas za 47mm(80cc)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 7, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Ako si stvarno stavio klip od 50mm trebao si i veci karb obavezno jer se cilindar hladi gorivom,cak i da si 46mm stavio i ako si imao malu diznu opet bi izgoreo,nemaju veze karike sa ovim Није обавезно. Карбуратори на 50-ицама могу коректно да подмире и дупло већу запремину, али мотор неће имати снагу као са кабуратором који има за неколико милиметара већи пречник дифузора и иде са том запремином мотора. Чак ни дизна не може да прави проблем (опет, само се снага лимитира), осим ако смеша горива у ваздуха на карбу на остане не подешена. Борисе, мери се пречник навоја дизне у милиметрима, па ако си измерио и испада 4 милиметра, онда такве дизне купујеш. Е сад, то је друга прича која је права мера за машину каква је твоја тренутно. По ономе што пишеш, рекао бих да немаш баш пуно искуства са прчкањем око скутера. Да се не би учио на својим грешкама и Јутјубу, можде је боље да све што имаш питаш људе из "Скутер кафеа", подфорума који се бави скутерима. Има тамо људи који се занимају скутерим више него ми у овом подфоруму. Тамо можеш да добијеш савет, чујеш где можеш да купиш делове, па и да нађеш неког мајстора у својој околини. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DriftBoris 1 Napisano Septembar 7, 2012 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako si stvarno stavio klip od 50mm trebao si i veci karb obavezno jer se cilindar hladi gorivom,cak i da si 46mm stavio i ako si imao malu diznu opet bi izgoreo,nemaju veze karike sa ovim Није обавезно. Карбуратори на 50-ицама могу коректно да подмире и дупло већу запремину, али мотор неће имати снагу као са кабуратором који има за неколико милиметара већи пречник дифузора и иде са том запремином мотора. Чак ни дизна не може да прави проблем (опет, само се снага лимитира), осим ако смеша горива у ваздуха на карбу на остане не подешена. Борисе, мери се пречник навоја дизне у милиметрима, па ако си измерио и испада 4 милиметра, онда такве дизне купујеш. Е сад, то је друга прича која је права мера за машину каква је твоја тренутно. По ономе што пишеш, рекао бих да немаш баш пуно искуства са прчкањем око скутера. Да се не би учио на својим грешкама и Јутјубу, можде је боље да све што имаш питаш људе из "Скутер кафеа", подфорума који се бави скутерима. Има тамо људи који се занимају скутерим више него ми у овом подфоруму. Тамо можеш да добијеш савет, чујеш где можеш да купиш делове, па и да нађеш неког мајстора у својој околини. Oke, hvala na odvojenom vremenu-i da slabo se razumem, ali me zanima bas bio sam uporan sve sam sam rasturio i sklopio al jbg neke stvari nisam znao... Pre svega sto sam otvaro i skido kit je bio pored mene i na jednom forumu sam postavio temu da mi treba SAVET na sta da pazim na sta da obratim pzanju kada skidam i sklapam ali na zalost niko mi nije odgovorio konkretno, a kod majstora da odem i on sve to da resi nije fora. Hvala jos jednom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale_cbr 23 Napisano Septembar 7, 2012 Svrati ponekad, 241 postova Motocikl: Honda Cbr 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Ako si stvarno stavio klip od 50mm trebao si i veci karb obavezno jer se cilindar hladi gorivom,cak i da si 46mm stavio i ako si imao malu diznu opet bi izgoreo,nemaju veze karike sa ovim Није обавезно. Карбуратори на 50-ицама могу коректно да подмире и дупло већу запремину, али мотор неће имати снагу као са кабуратором који има за неколико милиметара већи пречник дифузора и иде са том запремином мотора. Чак ни дизна не може да прави проблем (опет, само се снага лимитира), осим ако смеша горива у ваздуха на карбу на остане не подешена. Борисе, мери се пречник навоја дизне у милиметрима, па ако си измерио и испада 4 милиметра, онда такве дизне купујеш. Е сад, то је друга прича која је права мера за машину каква је твоја тренутно. По ономе што пишеш, рекао бих да немаш баш пуно искуства са прчкањем око скутера. Да се не би учио на својим грешкама и Јутјубу, можде је боље да све што имаш питаш људе из "Скутер кафеа", подфорума који се бави скутерима. Има тамо људи који се занимају скутерим више него ми у овом подфоруму. Тамо можеш да добијеш савет, чујеш где можеш да купиш делове, па и да нађеш неког мајстора у својој околини. mogu da ti slikam sutra klip 46mm koji je pregrejan zbog male glavne dizne i neustelovanog karburatora upravo u garazi imam rasturen skuter,sklopio sam ih bar 10 sa kitovima i na svakome je morao da se podesi karb sa malo vecom diznom da bi radio kako treba,inace ide al nije to to kad imas malo veci karb ili makar malo vecu diznu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DriftBoris 1 Napisano Septembar 7, 2012 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sta onda predlazes u vezi karba , ja sam nesto razmisljo da uzmem karb od 125cc koji potpuno isto izgleda isto za gy6.?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 8, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan mogu da ti slikam sutra klip 46mm koji je pregrejan zbog male glavne dizne i neustelovanog karburatora upravo u garazi imam rasturen skuter,sklopio sam ih bar 10 sa kitovima i na svakome je morao da se podesi karb sa malo vecom diznom da bi radio kako treba,inace ide al nije to to kad imas malo veci karb ili makar malo vecu diznu Мотор се прегрева због неподешеног карба, када је смеша сувише сиромашна, а не због дизне која није довољно велика. Због мање дизне и карба, поготово ако је у питању тако мала запремина мотора, једино може да он мало килави и не иде колико реално може да се извуче. И зар клипови нису 39 мм за стандардних 50 кубика, па онда 47 мм, 50 мм и колико већ даље иде? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale_cbr 23 Napisano Septembar 9, 2012 Svrati ponekad, 241 postova Motocikl: Honda Cbr 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Sta onda predlazes u vezi karba , ja sam nesto razmisljo da uzmem karb od 125cc koji potpuno isto izgleda isto za gy6.?? ako ti je stvarno klip 50mm stavi veci karb obavezno i moraces i glavu da menjas.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale_cbr 23 Napisano Septembar 9, 2012 Svrati ponekad, 241 postova Motocikl: Honda Cbr 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan mogu da ti slikam sutra klip 46mm koji je pregrejan zbog male glavne dizne i neustelovanog karburatora upravo u garazi imam rasturen skuter,sklopio sam ih bar 10 sa kitovima i na svakome je morao da se podesi karb sa malo vecom diznom da bi radio kako treba,inace ide al nije to to kad imas malo veci karb ili makar malo vecu diznu Мотор се прегрева због неподешеног карба, када је смеша сувише сиромашна, а не због дизне која није довољно велика. Због мање дизне и карба, поготово ако је у питању тако мала запремина мотора, једино може да он мало килави и не иде колико реално може да се извуче. И зар клипови нису 39 мм за стандардних 50 кубика, па онда 47 мм, 50 мм и колико већ даље иде? veruj da se pregreva i kad je mali karb zaklao sam 3 midrace kita za 2T skuter i svaki je bio kostao preko 150e ..a karb je bio podesen,ali premali da zadovolji gorivom ove cilindre Imas sad raznih velicina, 39,40,46,47,50... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 10, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Прегрева се због сиромашне смеше (ваздуха и горива). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale_cbr 23 Napisano Septembar 10, 2012 Svrati ponekad, 241 postova Motocikl: Honda Cbr 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Прегрева се због сиромашне смеше (ваздуха и горива). Naravno,idealna smesa je 14.7g vazduha na 1g goriva A ako ne verujes da moze da se pregreje sa malim karbom uzmi i probaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 10, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Мене је заинтересовала тематика малих Хондиних мотора и њихових кинеских клонова који имају запремине од 50 до 110 кубика, а блиски су рођаци Хондиних мотора за скутере серије GY-6 и имају веома сличне инжињерске прорачуне. Сад, фабрике од тих малих мотора, са истог блока, уз различите пречнике цилиндара (са све одговарајућим главама) и/или радилица са краћим и дужим ходом, добијају све неке неуобичајене запремине мотора (72, 82, 86, 97....), а пошто је то лако урадити и накнадно, тим спортом се баве и власници. Врло пажљиво сам излопатао буквачно пар хиљада страница форума и оно што пишу људи, више или мање вештији са механиком, јесте да сток карбуратор са 50-це, са пречником дифузора 16 мм, евентуално уз главну дизну ширу до ,0,2 дизну (са стандардних 0,7 или 0,72, на 0,9), сасвим лепо ради и када мотор добије 110 (прецизније 107 ) кубика. Нема ни приче о прегревању или нечем сличном. Истина је да је снага нешто мања, али мотор ради коректно, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DriftBoris 1 Napisano Septembar 11, 2012 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan axa super sve to, ali izgleda da bi trebo malo da podesim karb?da dobiva vecu smesu, ja kad sam prvi put stavio 100cc motor je radio extra ali eto jedino sto se grejo i izgoreo i puko ali to je verovatno uzrokovalo nesto drugo jer one 4 matice nisam izgleda lepo zavio i vido sam da tragovi klipa na cilindru se ne poklapaju tj da udaralo sastrane a takodje nisam lepo namestio pod uglom od 160 stepeni one 2 prve karike... sta god evo sad mi stigo jos jedan kit tajlandski kao malo bolji sve cu da namestim da bude super jedino ne znam sta da radim sto se tice karb-a da'l da ga malo stelam? samo sto sam neiskusan oko toga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 11, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Нађи мајстора да ти то уради, уштеди и паре и живце. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DriftBoris 1 Napisano Septembar 11, 2012 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Нађи мајстора да ти то уради, уштеди и паре и живце. Nije to fora, nisam onda nista naucio... ps. evo sad sam sve sredio radi extra jedino sto mi cudno jeste to sto izlazi dim na auspuh izgleda kao da izbija ulje tu ne kapiram zasta se to desava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 11, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Можеш да научиш, али за то треба мало времена, а некако ми се чини да ти не би имао стрпљења да који месец бистриш литературу и крадеш практична знања по Интернету. Можеш да учиш и на тај твој начин - да купујеш сваке сезоне неке склопове мотора и на тежи начин скапираш како и шта ту ти делови раде, али је баш скуп пос'о. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DriftBoris 1 Napisano Septembar 13, 2012 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo napokon sam resio problem. Verovali ili ne problem je bila plastika i zato se grejo uvek me mrzelo da stavljam onu plastiku koja kruzi na celom motoru juce sam gledo nesto i ukapiram da ustavri ona hladi ceo motor tako da sam vozio motor bez ikakvog hladjenja. POZZ -- uskoro cu izbacim slike,rad motor i max brizunu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 13, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Само да нађем одговарајући смајли.... Аха, ево га: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DriftBoris 1 Napisano Septembar 13, 2012 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Само да нађем одговарајући смајли.... Аха, ево га: Upravo tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...