Jump to content

Moto Zajednica

DriftBoris

Članovi
  • Broj tema i poruka

    47
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

DriftBoris's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Evo malo kancera za momke koji voze sa 5k rpm i 20kmh: inace skinuo sam poklopce od srafofa za smesu , iglice su bile prilicno lose, izduvao kanale ocistio iglice i sad radi odlicno.
  2. s obzirom da znam kako vecina voze motori nije mi ni cudno kakve odgovre imate, bez uvrede ali nije mi jasno kako se vozi motor u situaciji koju cu da lupim sad jer ne znam kako drugacije da objasnim... kolona 3 automobila i ispred traktor koji se svi krecu maximalno 30-40kmh dakle po vama gas do daske i zdravo u takvoj situaciji bih verovatno bio u drugoj ili trecoj brizini i u malim obrtajima gde mi se verovatno ostelio to cimanje. nadam se ste me razumeli jer po ovome niko od vas ne vozi ispod 5k rpm
  3. izvinjavam se zbog spama ali moram da napisem jos jedan simptom, dakle vozio sam se danas po gradu i u povratku kuci malo sam testirao i primetio sam da ako je motor u vecoj brzini naprimer trecoj da sve do cak 2k rpm ne cima u konstantnom gasu i sve sto je veca brzina uopste se i ne primecuje, ali kada je u prvoj ili drugoj brzini i pokusavam da pustim gas ono cimne.. ili da odrzavam u nekih 1.8 obrataja
  4. ne znam da li sam napomenuo da kada smanjim ler na 1k rpm one se ne desava da u bilo kojim obrtajima da zastane gas ali problem kod malog lera pri menjanju brzina bukvalno kao da ce motor da se ugasi inace i zbog malog lera ako n e dodam gas u malim brzinama hoce da secka....
  5. Nije problem, motor je uvezen krajem godine i pisalo je da je radjen servis po mom izgledu filter je kao nov..
  6. naravno, pokusao sam podesiti i smesu po uptustvu ali kao sto rekoh u prvom postu preko srafova za smesu postoje poklopci koji su fabrcki zalepljeni, tako da mi je malo cudno da nikad do sad nisu stelovani ili mozda je namenjeno da se ne skidaju ?
  7. razumem ja to, ali takodje sam ubedjen da ne treba ovako da se ponasa u tim obrtajima, jer sam imao prilike da gledam istog bandita koju vozi autoskola i da nemaju takav problem , takodje ne vidim ni jedan viskoturazni motor da prolazi kroz grad i da pri svakom padu brzine oni se bore sa kvacilo da ne bi cimao.. inace najvise mi je cudno to sto kada hocu da podignem ler kao sto pise u manualu oko 1800rpm da bih tacnije balansirao karb. on nece jednolicno da se podgine nego dodje do nekih 1.5k i odjednom se podgine na 3k ili ako stoji na tih 1.5k ako mu dam gas on se podigne i nece da spusti..
  8. iskreno nemam novca za majstora , a i sugran sam da nije u mojoj okolini tako da je tako nesto trenutno nemoguce...
  9. zdravo svima, nedavno sam prodao staru hondu bas iz istog razloga i kupio bandita 600n 99god i opet sam razocaran.. dakle vozim najvise motor po gradu i obicno vozim u malim brzinama u malim obrtajima i tu imam najvise problema. ler mi trenutno stoji oko 1000obr. ako pokusam da povecam do 1300obr. od jednom se podigne na oko 2-3. i nece da padne, karburatore sam balansiro vise puta proveravo i sa drugim aparatima i bili su ok. ako povecam ler na nekih 1300obr. desava se da u voznji ili kad dam mali gas da se popne na 2-3k obr i nece da padne, a ako spustim na 1000obr. cima i trza u tih 1000 do 3000. takodje sam ocistio pilot dizne , hteo sam da proverim srafove za smesu ali bili su poklopci zalepljeni preko ( ne znam uopste da li je pametno da ih skidama ). inace motor na otvorenom putu dakle preko tih 3k obr, radi savrseno ne cima u konstantnom gasu. takodje sam primetio dok sam balansirao karburatore da se desava da 1-2 karburatora puca ili kao da kine , i kazaljka na balanseru se pomeri... ? molim vas za neki savet jer stvarno ne znam sta da radim...
  10. medjusobno sam merio zute zice i pojavi se optor i padne na 0.. napon sam isto merio i imale su iste kolicine V. na sve 3 zato sam u dilemi..
  11. pozdrav narode, nedavno mi zaglavila pumpa ili sta vec pa se upalila pumpa relej i konektori na regleru i alternatoru (3 zute zice) e sad posto mi regler crkao sigurno, alternator ne mogu nikako da utvrdim da li je i on otiso.. kada proverim otpor na sve 3 zice samo mi se pojavi na sekundu brojevi i nestane, dok sam gledao na youtube otpor treba da stoji pa barem 0.1 ali da je stabilan..? inace merio sam takodje i voltazu dok je radio i imale su sve 3 zice istu struju e sad jedino to oko otpora. u pitanju je honda cbr 600f 90. ako neko zna bio bih mu zahvalan.
  12. na motoru zamenjen pick up (pulse generator) , karburatori rasklopljeni radi ciscenja i proveravanja mesavine i stelovanja. sihronizovani. stavljeno duze crevo zbog blizine pumpe (preporuka jednog majsotra) i problem i dalje nije resen ! I dalje trokira kao pre ni makac bolje. Ja ne znam vise sta da radim... Ako neko moze da mi preporuci majsotra u okolini jagodine, kragujevca bio bih zahvalan.
  13. Moj model je PC 23 ; F1 ; 1990 ' FL '
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja