Jump to content

Moto Zajednica

Opasno čitanje karte

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 507 postova
  • Motocikl: BMW R1150RT

Noćas oko 1 na auto-putu blizu autokomande

Ovde samo Bog pomaze, kada te bolid zgnjeca uz bankinu <_<

Slomljena ruka, noga i ko zna šta još >:(

+ sasvim solidno uništen motor :'(

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 2075 postova
  • Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац

Idioti jos jedan slucaj IZVINI NISAM TE VIDEO :(

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Ja se izvinjavam kolezi ako grijesim u procjeni, ali meni izgleda kao da je preticao auto s desne strane i to u trenutku kad nestaje lijeva traka.

Sta je ocekivao? Da ce auto nastaviti pravo kroz one cunjeve? :neznam:

• Very Funny Rider, 1125 postova
  • Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07

Ja se izvinjavam kolezi ako grijesim u procjeni, ali meni izgleda kao da je preticao auto s desne strane i to u trenutku kad nestaje lijeva traka.

Slazem se sa kolegom...ako je preticao sa desne strane onda definitivno to nije trebao da uradi + Hogare. Nisam siguran ni da je tvoje ukljucivanje u saobracaj bas bilo valjano...i onaj auto i kamion ne daj boze su mogli da skrenu desno i iseku te...Poz

• Podržavam 2

Slazem se sa kolegom...ako je preticao sa desne strane onda definitivno to nije trebao da uradi + Hogare. Nisam siguran ni da je tvoje ukljucivanje u saobracaj bas bilo valjano...i onaj auto i kamion ne daj boze su mogli da skrenu desno i iseku te...Poz

...i onda "opasno citanje karte 2".... Identicna situacija rekao bih.

Srecom nije, ali ovo je isto bila vuca djavola za rogove, jer te tu pogotovo niko ni ne ocekuje.

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

A mogao je i jelen da mu iskoci preko bankine. Nije mi jasno zasto uvek dajete svoju verziju dogadjaja. Uostalom zna se kako se vrsi skretanje i sta sve prethodi da bi ga bezbedno izvrsili.

• Podržavam 2

Snimak koji sam postavio je upozorenje da postoje, kao sto sam i napisao, situacije u saobracaju gde ti samo Bog moze pomoci (ne postoji refleks ili kocnice u ovoj situaciji), a termin bolid sam upotrebio jer je vozac automobila CITAJUCI KARTU (ako je tacna tvrdnja kolege na snimku) izgubio kontrolu nad vozilom jer na tom mestu nigde nije mogao da skrene i jednostavno zgnjecio momka uz bankinu. Znaci jedan trenutak nepaznje nekoga kosta zdravlja ili glave.

A drugi deo komentara (siguran sam da svi Vi vozite po gradu iskljucivo 50-, stajete na svako stop i trougao i uopste ste vozaci da Vas svaki saobracajac pozeli) :takoje: , valjda su i Vas ucili da se pre svake promene pravca ukljuci pokazivac istog kao i da su neki pametni ljudi smislili retrovizore sa obe strane vozila da se pogleda u njih pre bilo kakve radnje volanom. Ili mozda gresim? Tako da pod pretpostavkom da su za volanom ovog kamiona i automobila iza bili savesni vozaci, nisam se osetio ugrozenim. :zdravo:

• Podržavam 6

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

sa kog motora je momak pao?

Mogu li dobiti odgovor ili cete nastaviti da se prepucavate oko gluposti kao i u svakoj temi?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2

• Podržavam 1

Snimak koji sam postavio je upozorenje da postoje, kao sto sam i napisao, situacije u saobracaju gde ti samo Bog moze pomoci (ne postoji refleks ili kocnice u ovoj situaciji), a termin bolid sam upotrebio jer je vozac automobila CITAJUCI KARTU (ako je tacna tvrdnja kolege na snimku) izgubio kontrolu nad vozilom jer na tom mestu nigde nije mogao da skrene i jednostavno zgnjecio momka uz bankinu. Znaci jedan trenutak nepaznje nekoga kosta zdravlja ili glave.

...

Svakodnevno gledam jako cesto (recimo minimum jednom svaki dan, a nekad i po 5-6 puta u danu) aute koji u vecoj ili manjoj mjeri odstupaju od putanje buljeci u telefon (dal je karta ili FB bemliga).

A ovi "uspjesni" (sto "uspjesno" i voze i bulje u fon), njih ne mogu prebrojati, masovna pojava.

Zato i sva ova prica, kao upozorenje, ne kao kritika. Ako je preticao u ovoj situaciji, Bog mu mozda nije ni htio pomoci skroz, nego malo, da ostane sa nama i nauci nesto.

...

A drugi deo komentara (siguran sam da svi Vi vozite po gradu iskljucivo 50-, stajete na svako stop i trougao i uopste ste vozaci da Vas svaki saobracajac pozeli) :takoje: , valjda su i Vas ucili da se pre svake promene pravca ukljuci pokazivac istog kao i da su neki pametni ljudi smislili retrovizore sa obe strane vozila da se pogleda u njih pre bilo kakve radnje volanom. Ili mozda gresim? Tako da pod pretpostavkom da su za volanom ovog kamiona i automobila iza bili savesni vozaci, nisam se osetio ugrozenim. :zdravo:

Majka svih zajeba. Dakle grijesis.

Najiskrenije preporuke da se pod hitno popesimiziras po ovom pitanju. Pretpostavka ti je po zivot opasna.

Ja jesam san svakog saobracajca koji treba da popuni kvotu, ali pored skole usporim zbog djece, a u ovakvim situacijama zbog sebe.

Tu kuckamo da se upotpunimo i podjelimo iskustva, ne da ratujemo. poz

Ratovanje - taman posla. :neznam:

Valjda si prepoznao cinizam u onom komentaru o verovanju vozacima.... :hej:

A trece, za ovih skoro 40 god. vozackog iskustva (rano sam poceo), i predjenih par 1000K km, na raznim sredstvima prevoza od 2 do 18 tockova, jedina stvar koja me je do sada sacuvala je NE VERUJ NIKOM, :ups:

i pretpostavi da ce napraviti glupost, ali uvek budi spreman i imaj odgovor na svaki potez ludaka u saobracaju . Podrazumeva se da si svestan svojih i limita onog vozila u cijem si sedlu, a veoma je prisutan i faktor srece (da se ne lazemo). :moto3: Do sada me je sluzila, iako nisam bas stedljiv na gasu a nadam se da ce i u buduce u cemu cu joj svesrdno pomoci. A ako ne ...... pa bilo je lepo dok je trajalo... ;)

• Podržavam 5

Ratovanje - taman posla. :neznam:

Valjda si prepoznao cinizam u onom komentaru o verovanju vozacima.... :hej:

A trece, za ovih skoro 40 god. vozackog iskustva (rano sam poceo), i predjenih par 1000K km, na raznim sredstvima prevoza od 2 do 18 tockova, jedina stvar koja me je do sada sacuvala je NE VERUJ NIKOM, :ups:

i pretpostavi da ce napraviti glupost, ali uvek budi spreman i imaj odgovor na svaki potez ludaka u saobracaju . Podrazumeva se da si svestan svojih i limita onog vozila u cijem si sedlu, a veoma je prisutan i faktor srece (da se ne lazemo). :moto3: Do sada me je sluzila, iako nisam bas stedljiv na gasu a nadam se da ce i u buduce u cemu cu joj svesrdo pomoci. A ako ne ...... pa bilo je lepo dok je trajalo... ;)

amen

Kolega je zavrsio kako je zavrsio ...jbg. Najjaci utisak je tvoje kolegijalno ponasanje . :takoje:

Hvala, iako smatram da je to najnormalnije i da se podrazumeva (tako sam vaspitan i tako sam vaspitao i svoju decu) :takoje:

:zdravo:

• Podržavam 1

• Very Funny Rider, 1125 postova
  • Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07

Kolega je zavrsio kako je zavrsio ...jbg. Najjaci utisak je tvoje kolegijalno ponasanje . :takoje:

Hvala, iako smatram da je to najnormalnije i da se podrazumeva (tako sam vaspitan i tako sam vaspitao i svoju decu) :takoje:

:zdravo:

Imas + od mene zato sto lepo vaspitavas svoju decu (i kolegijalnost)....danas retkost. Poz 1zdravo.gif

• BMWbmwBMWbmw, 90 postova
  • Motocikl: BMW K100

Ako je ovo ono suzenje koje ide od Plavog mosta, onda je tu znakom odredjeno da se moze kretati i zaustavnom trakom. To mnogi ne znaju, pa se guzvaju u levoj traci, a bice dozvoljeno dok traju radovi...

• Bajkerka u pokusaju :D, 102 postova
  • Motocikl: vrlo ozbiljan crveno-beli zvrk

ma to je HOGAR!0takoje.gif0takoje.gif0takoje.gif

meni najjaci utisak ostavljaju oni likovi koji citaju novine stavljajuci ih na volan.....to su mi pobednici jutarnje voznje.....0stabre.gif0stabre.gif0stabre.gif

Nedavno sam na semaforu devojku zamolila da prestane da cita novine dok vozi (vozila sam neko vreme iza nje i primetila da cica lista li lista 1hmm.gif ). Odgovorila mi je trepcuci uz blag osmeh da to nisu novine nego prospekt iz turisticke agencije...

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

ma to je HOGAR!0takoje.gif0takoje.gif0takoje.gif

meni najjaci utisak ostavljaju oni likovi koji citaju novine stavljajuci ih na volan.....to su mi pobednici jutarnje voznje.....0stabre.gif0stabre.gif0stabre.gif

Nedavno sam na semaforu devojku zamolila da prestane da cita novine dok vozi (vozila sam neko vreme iza nje i primetila da cica lista li lista 1hmm.gif ). Odgovorila mi je trepcuci uz blag osmeh da to nisu novine nego prospekt iz turisticke agencije...

U,gresna ti dusa...sto je napadas na "pravdi Boga" :)

Opasnost nisu samo novine,karte,telefoni... Mene je par puta i navigacija umalo "kostala udesa". Cesto vozim i djecu na zadnjem sjedistu u sjedalicama a ko je vozio,zna kako umeju da "skrenu paznju".Visecasovna voznja opako "ubija" koncentraciju bez obzira na sve odmore. Voznja punog auta,svakako vise dekoncentrise nego soliranje...

Zbog svega navedenog,mi bajkeri,moramo da prestanemo da se ponasamo,kao da je svaki vozac automobila 100% skoncentrisan na saobracaj i da svo vrijeme prati bas nas motocikl i ustupa na "pravo prvenstva"!

Maksimalno sam tolerantan u saobracaju i nikada ne dobacujem vozacima automobila kad naprave gresku.

Ni mi na motorima nismo cvjecke. I sam, dnevno napravim bar 100tinu prekrsaja tipa:Prekoracenje brizne,obilazenje auta sa desne strane,puna linija,prelzaka zaustavne linije na raskrsnici da bih stao ispred svi auta itd... Imam li onda "moralno pravo"da kazem ALA ME ISJEKAO KRETEN U AUTU,kad ja to cinim svakodnevno "NJIMA"...

Hajmo malo biti objektivni...cesto mjenjamo teze. Umjesto da mi, na motorima, pojacamo svoju paznju i da procjenjujemo ko je "vozac" a ko "pocetnik","zena","pijan","kreten"...im ocekujemo da nas svi vide na vrijeme i da "budu fini" prema svakom motociklisti...

• Podržavam 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja