Jump to content

Moto Zajednica

Ostrvica (24.11.2007.)

Recommended Posts

• Zainteresovan, 554 postova

Satnica? Sto ranije krenuti, da ostane vise vremena za pentranje uz brdo i slikanje na vrhu. Zatim skoknemo do Cacka na topao caj, i da vidimo sta se radi u Manculama. Odgovara?

Stvar se za sada NE ODLAZE! Ko ne dodje kajace se, ko dodje kajace se!! :)

Ovako je bilo kad sa ustao... Metlu u ruke, pocistio, i vratio se u krevet  :'( :'( :'(

IzOfZ_nyarals2oo7001kk0.jpg

Dobro jel znas ti da citas?

;D ;D ;D ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

Kod mene jutros vise od 50cm snega... Voznja nije otkazana, samo je odlozena. Cim se ovo otopi, idemo. :)

Ako se otopi...

Bezmudicu :)

Ahahahahahahahahahahahahahahahahaha uhhh uhhh ahahahahahahahahahaha !!!!  ;D :'(

• MSC Member (Maxi Scooter Club), 942 postova
  • Motocikl: Kawasaki J300 ABS

Kod mene jutros vise od 50cm snega... Voznja nije otkazana, samo je odlozena. Cim se ovo otopi, idemo. :)

Ako se otopi...

Izgleda da će ove subote biti mnogo bolje vreme, pa bi mogli da ga iskoristimo...

S2bIV_prognozaam8.jpg

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Nadajmo se. Ostaje samo problem pentranja na sam vrh jer je 800 mnv u pitanju, sigurno ima dosta snega. Ali ja sam za, u svakom slucaju.

Ali ja sam za, u svakom slucaju.

I ja sam! Ako ti odgovara, mogu u subotu oko 11h da budem u Lazarevcu, pa da produžimo dalje.

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Ali ja sam za, u svakom slucaju.

I ja sam! Ako ti odgovara, mogu u subotu oko 11h da budem u Lazarevcu, pa da produžimo dalje.

Cekajte na mene! Ja cu negde u podne ( manje zavisi od mene ), ali sam dole sigurno.

Vozili smo danas do Ostrvice i bilo je fantasticno. Ekipa je u sastavu Sasha i Vesna, Dule-pop, Zema i ja. Ona stencuga je mnogo velika, dusu smo ispustili do vrha. Na momente je bilo jako opasno, narocito poslednjih 20 metara gde smo se Dule i ja pentrali po skoro vertikalnoj steni, prateci neku pukotinu u njoj. Mnogo pomazu gvozdene sipke pobodene na odgovarajucim mestima, bez njih ne bi izasli... Vise me je iscrplo smejanje nego sam uspon, mislim da ce me nekoliko dana boleti stomak od smeha. Mozete misliti kakvi su bili komentari...

Nadam se da ce drugi napisati vise, ja jedva gledam, a sutra me ceka druga voznja.

aORMN_picture0011024x768mj9.th.jpg Xjcvi_picture0021024x768ng7.th.jpg 3JBoc_picture0061024x768db5.th.jpg aFcgo_picture0111024x768ew5.th.jpg

GIO4w_picture0221024x768sq9.th.jpg Anhma_picture0311024x768et4.th.jpg 3o7aS_picture0451024x768vt6.th.jpg eT3pw_picture0461024x768md2.th.jpg

404.jpg xN0Jd_picture0511024x768ho3.th.jpg 404.jpg dGrAO_picture0611024x768rh4.th.jpg

cRhRy_picture0621024x768sw7.th.jpg 9sEyC_picture0791024x768gr5.th.jpg qFBcI_picture0931024x768fx8.th.jpg N1dJK_picture0951024x768fu0.th.jpg

Neke detalje, ako bude potrebno tek prekosutra :)

• U prolazu, 70 postova
  • Motocikl: Honda VT500C

Pozdrav svima.

Ukratko bih samo hronoloski poredjao fotografije. Ima i  mali video klip ali on stize kasnije.

Izmena: stigao je -

Zahtevam od Lalajka da u svome stilu, sa manje slika a vise reci, da vidjenje danasnjeg dana.

Ekipa u sastavu Vesna, Sasa, Lalajko, Zemo i dule_pop se okupila, okrepila i krece.

MYKIh_ostrovicawa9.th.jpg eJJrt_ostrovica1yc4.th.jpg

sWrZ5_ostrovica2ty1.th.jpg

Posle izvesnog vremena, u  daljini se vidi cilj. Put krivudav, dosta dobar asphalt, mada vode i rizle koliko hoces.

DxNKa_ostrovica3qx1.th.jpg

vYS7f_ostrovica4ol0.th.jpg

Motori su dosli dokle se moglo, nastavak peske.

T2qZS_ostrovica5qq1.th.jpg

Predah. Kakav crni predah. Dusa nam je bila u nosu. Ja sam bio gola voda, ko zna koliko puta sam zastajao da broj obrtaja srca vratim u opseg koji se moze preziveti. Verujem da su i ostali imali slican filing.

YOKyg_ostrovica12ht7.th.jpg

qiYqG_ostrovica6qx6.th.jpg

Na ovoj slici Lalajko pokusava da se osmehne.

qlf0C_ostrovica10vk3.th.jpg

Idemo dalje.

6NL6P_ostrovica9am4.th.jpg

Slika ne docarava strminu. Dogovorili smo se da slike na kojima se vidi kako neko od nas cetvoronoske baulja uzbrdo, siri auditorijum ne vidi.

RTpuE_ostrovica7if1.th.jpg

Belo-crvene oznake na stenama oznacavaju “najbolji put” do gore, valjda.

ISpz1_ostrovica16lt8.th.jpg

E, pa nekoliko tih oznaka je Lalajko prevideo i krenuo “precicom”. Slika ne moze prikazati opasnost u kojoj se nasao, mozda tek izraz lica po savladjivanju, mesta nazvanog “Lalajkov prevoj”.

4griS_ostrovica17va2.th.jpg

RzkxX_ostrovica19nl5.th.jpg

Deo ekipe je batalio penjanje do samog vrha, ali nije ostao besposlen.

Sa fotoaparatom u ruci nema penjanja po ovakvom krsu i napor je svaki cas ga vaditi iz dzepa ili torbice.

6nlzh_ostrovica18pz7.th.jpg

320uP_ostrovica21yu8.th.jpg

Ostaci zidine

GvMhN_ostrovica23sl5.th.jpg

Prilaz samom vrhu je preko vertikalne stene. Kroz jedan usek od 20-30cm za smestaj nogu, uz pomoc u stenu zabodenih gvozdenih sipki se izlazi na vrh. Slikanje ovog dela, amaterima i bez kondicije kao sto smo L. i ja nije moguce, zbog borbe na zivot i smrt sa provalijom.

Vrh brate.

QW7o4_ostrovica28xm6.th.jpg

Tuda smo prosli.

OO3Yq_ostrovica34ir8.th.jpg

8pCah_ostrovica33aj6.th.jpg

Gore nema puno mesta tako da su drevnim osmatracima zidine davale malo vise prostora.

ONf00_ostrovica31yr7.th.jpg

mpPYv_ostrovica36vh8.th.jpg  9M8Oj_ostrovica26iu3.th.jpg

Nasi motori u daljini. Horizont.

RkGjL_ostrovica24xq3.th.jpg DJVgW_ostrovica30hz6.th.jpg

YVWlZ_ostrovica29vc1.th.jpg

OO3Yq_ostrovica34ir8.th.jpg

Povratak je bio jeziv. Ja sam na jednom mestu skliznuo dobrih nekoliko metara niz mahovinom obraslu kamenu plocu. Na drugom mestu smo se 5-6 minuta dogovarali kako da predjemo rastojanje manje od metra.

i5iUB_ostrovica37sv6.th.jpg

Obozavam kamenjar i ne mogu da odolim da postavim jos par slika istog.

R36XL_ostrovica39jp2.th.jpg

ZJRVt_ostrovica38uf5.th.jpg

LTzkj_ostrovica40al5.th.jpg

Dok smo se spustali, sunce je radilo istu stvar.

9UsCp_ostrovica42ge5.th.jpg

Posle kafice kod pravih srpskih domacina, povratak. Kako rece Lalajko po mraku nismo videli rizlu pa smo brze stigli u Lazarevac. Zemo i ja produzismo za BG, dok su  Vesna, Sasa i Lalajko resili da se jos malo druze.

Sve u svemu izuzetan dan, mozda poslednji u kome nam lepo vreme pruza svoj zadnji trzaj u ovoj godini. Ako nije tako videmo se prvog sledeceg. Ogroman pozdrav saputnicima i sapatnicima u danasnjoj avanturi.

Najbolji komentari:

Razgovor:

-Vidi zmije!

-Izgleda da je sarka...

-Ajd sto je zmija, nego sto je velika!

Sasha, (zadihano):

-Ovo je na Internetu lepse izgledalo!

-Kakv ti je to osmeh?

-Nije osmeh, to je facijalni grc!

Pokusaj varanja:

-Da mi slikamo ovaj mali vrh, pa da Photoshopom obradimo...

I jos mnogo, mnogo komentara, koji su samo otezavali stvar, jer je uz smejanje sve ovo bilo mnogo teze.

Extra, sada mi je jos vise zao sto nisam isao sa vama.Nego kod koga ste ostavili motore?

U dolasku smo upoznali jednog cicu koji nam je dozvolio da motori budu kod njega u dvoristu, ispred same kuce. Po povratku su nam ljudi skuvali i kafu i nudili i klopu i sve ostalo sto su mogli da nam ponude. Sjajni ljudi.

• U prolazu, 70 postova
  • Motocikl: Honda VT500C

Pozdrav svima.

Lalajko, verovatno si cuo tada, ja sam rekao tim ljudima da cu sigurno ponovo doci na prolece i oduziti se na gostoprimstvu. To mora da se ucini i tu obavezu preuzimam na sebe. Znas koliko smo bili mokri po silasku, i pricali o voznji u takvom stanju po hladnoci. Druga stvar, kad sam se malo odmorio i sabrao utiske, shvatio sam da bi se rado ponovo provozao tamo i popeo. Jednog vedrog majskog dana eto mene gore.

• Podržavam 1

Ista situacija kod mene! Kad sam sisao odozgo bio sam uveren - nikad vise. Ali tamo moram da odem opet. I opet.

Mozda je maj malo kasno, poizlazice zmije. Nego da potrefimo jedan suv i suncan zimski dan pa da repriziramo? Znam da ima jos dosta zainteresovanih! :)

Jos da dodam, ako se ponovo bude islo: obavezno udobna odeca za penjanje - trenerka i patike, laksa jakna. Obavezna rezervna majica, duks, mozda i carape, pa se po silasku presvuci. Obavezno poneti nesto slatko (Hvala Sasha!!!!) i flasu vode. Mi sve ovo nismo uradili, ali da znate, ako neko ode bez nas (sto nije u redu!).

Pozdrav, evo i nekoliko sličica sa moje kamere....

Ekipa na okupu...

nrfP6_ekipabz4.jpg

Cilj na vidiku...

6cdTo_ciljnavidikucl3.jpg

Ovako je bilo na početku...

swUyY_napocetkupm9.jpg

Ovako na pola puta...

3qDrI_napolaputahh1.jpg

A ovako na kraju... (za one koji su imali snage i hrabrosti)

404.jpg

Pogled na dolinu... (utešna nagrada za one koji su ostali na pola puta)

zt39v_pogledsavrhavu7.jpg

Još malo zanimljivih detalja...

Zmijče (možda mrtvo, a možda i nije)...

w4PD3_zmijadt1.jpg

Da nije veliko samo pola metra, moglo bi da bude pravo gorsko oko ili krater ugašenog vulkana...

M1WU8_gorskookold2.jpg

Na kraju, evo kako je to izgledao uživo

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja