Stojke 1 Napisano Avgust 15, 2012 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Motor je Suzuki Bandit 600, 96 godiste. Problem je taj sto cima i trza kad pokusavam da ujednacim gas i vozim konstantnom brzinom. Kad dodam gas ili oduzmem sve radi odlicno. Da li je neko imao slican problem? Uradio sam sledece, sve po manualu: Nastelovao ventile Premerio otpor kapa svecica, sve imaju oko 9-11 kOHM Nastelovao zazore svecica na 0.7 mm Nastelovao smese na 2.5 kruga Sinhronizovao karburatore Dobio sam to da motor lepse pali, Ler gas mi ne varira, al ostaje ovaj gore problem neresen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 15, 2012 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Motor je Suzuki Bandit 600, 96 godiste. Problem je taj sto cima i trza kad pokusavam da ujednacim gas i vozim konstantnom brzinom. Kad dodam gas ili oduzmem sve radi odlicno. Da li je neko imao slican problem? Uradio sam sledece, sve po manualu: Nastelovao ventile Premerio otpor kapa svecica, sve imaju oko 9-11 kOHM Nastelovao zazore svecica na 0.7 mm Nastelovao smese na 2.5 kruga Sinhronizovao karburatore Dobio sam to da motor lepse pali, Ler gas mi ne varira, al ostaje ovaj gore problem neresen. Filter vazduha? (kakav je, kad je menjan) Filter goriva? slavina goriva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Avgust 15, 2012 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Filter vazduha je NOV, slavina radi kako treba, rezervoar sam oprao i filter benzina koji je u njemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1168 Napisano Avgust 15, 2012 lone wolf, 525 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam kupio motor imao sam sličan problem koji sam rešio zamenom lanca i lančanika.Stari lanac je bio pretegnut i neravnomerno istegljen pa mi se zbog toga javljalo to trzanje ili cimanje pri nižim konstantnim brzinama. Proveri to 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 846 Napisano Avgust 15, 2012 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam kupio motor imao sam sličan problem koji sam rešio zamenom lanca i lančanika.Stari lanac je bio pretegnut i neravnomerno istegljen pa mi se zbog toga javljalo to trzanje ili cimanje pri nižim konstantnim brzinama. Proveri to I ja trenutno imam taj problem, djipaju mi lanac i lancanici. Ukrutio se na jednom mestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Avgust 15, 2012 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam kupio motor imao sam sličan problem koji sam rešio zamenom lanca i lančanika.Stari lanac je bio pretegnut i neravnomerno istegljen pa mi se zbog toga javljalo to trzanje ili cimanje pri nižim konstantnim brzinama. Proveri to Aj provericu i to, ima drugar nov lanac pa cu prebaciti od njega da probam, pa javljam dal je do toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Avgust 16, 2012 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Jedan siber mi je malo izlizan, kao da je trljao o zid karburatora. Dal to moze da pravi problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Septembar 24, 2012 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio sam pogonski lanac posto je prethodni bio u losem stanju, zamenio svecice, ocistio karburatore i sve kanale, sinhronizovao karburatore sa zivinim vakumetrima, i dalje imam isti problem, cimanje na malim obrtajima kad ujednacim rucicu gasa. primetio sam i to da kad je motor hladan i dok se zagreva u leru, da se 4. izduvna grana dosta sporije zagreva od ostalih. Smese su odvijene 2 ipo kruga, svecice su indetnice boje. Ponavljam, motor samo cima na niskim obrtajima pri konstanto malom gasu. Kad dam pun gas, pa i iz najnizih obrtaja, do kraja vuce bas kako treba, nema nikakve rupe u gasu, i sve radi dosta tecno kad se da gas preko 1/4. Sumnjam najvise na smese, i trenutno me zanima samo to KAKO SE STELUJU SMESE, da li na sva 4 karburatora treba da budu isto odvijene ili ne. U manualu pise da se odvijaju na 2 kruga, ali tad motor jos vise cima, ja kad ga odvijem na 2 ipo kruga, ler gas mi se popenje sa 1300 obrtaja na 2000 obrtaja, ja onda smanjim ler gas i to cimanje se dosta smanji, ali ipak nije to TO... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 5967 Napisano Septembar 25, 2012 Drug član, 3006 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Prvo, zameni svećice (stavi onu iz 4. 1., iz 2. u 3.) pa vidi da li ti se grana na kojoj je svećica iz 4. cilindra isto slabije greje. Drugo, proveri bobine i kablove. Po mraku gledaj ispod rezervoara, možda negde probija kabl. Možeš i bolnom metodom, dok motor radi, pipaj kablove. Vidi da li je varnica na sve četiri svećice ista. Treće, izmeri kompresiju. Sumnjivo je što se jedan cilindar sporije greje. Ako nije kompresija u pitanju, onda četvrti karburator zeza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dllba-GsxR 1 Napisano Septembar 27, 2012 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam slican problem...ali ne znam sta je u pitanju... ! Motor mi do 3000 radi lepo,onda od 3-5000 trza,cima,puca...i onda od 6000 do 14000 ide kao lud...! Menja sam i svecice i svasta nesto al...mislim da nesto karburatori zezaju...ili dovod goriva! Kod mene nekad zasmrdi motor cudno...kao da nema sagoravanja-da li se i kod tebe desava nesto slicno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano Septembar 27, 2012 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan To različito grejanje cilindara može da bude zbog loše uštelovanih ventila.A i ovo trzanje mada manje verovatno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Mart 4, 2013 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Resen problem odavno, nacisto sam zaboravio da to napisem ovde. Hvala svima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 5, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan aj nam otkri tajnu gde je bio problem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Mart 11, 2013 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Sve sam uradio sto mi se savetovalo. Zamenio lanac, jer mi onaj bio malo istegnut i NISTA Kupio nove svecice i NISTA Skidao, otvarao i cistio karburatore 10 puta najmanje i NISTA Sinhronizovao sa zivinim aparatom i NISTA i na kraju se malo vise pozabavio sa smesom... U manualu pise 1 i 3/4 do max 2 kruga, ja sam gledao da tako uradim, i ne valja, onda uzmem i odvijam polako i vidim kako se odvijanjem smese povecava ler gas, otprilike odvijem toliko gde je najaci ler gas, to je oko 3 kruga. Posle toga samo sraf za stelovanje ler gasa podesim na 1200 rpm Sad radi sve super. Ler gas ni malo ne varira (ili vrlo malo, jedva primetno), kad ga malo ugusim pa dam pun gas, nema nista da cima ili da guta gas, ma prezadovoljan sam. Potrosnja sa suvozacem na otvorenom oko 4L, pri brzini do 120 km/h Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 141 Napisano Mart 11, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Motocikl: Suzuki GSXR 1000 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje: Kakva ti je bila boja svecica na 2.5 kruga,a kakva ti je sad na 3 kruga kad motor nema cimanja napred nazad ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Maj 24, 2013 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Na 3 kruga, onaj prsten okolo je crne boje, a pipak je braon boje. Na 2,5 se nesecam bas najbolje, ali mislim da je isto tako, da nema neke velike razlike u boji. Ovo je slikano kada smese stoje na 3 kruga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...