Jump to content

Moto Zajednica

U udesu povređen motociklista

Recommended Posts

• nezavisan, 348 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

i ja mislim da su užasno obeleženi ti nazovi radovi pošto nikad nisam video nekog da tu uopšte radi ali činjenica je da se noću to uopšte ne vidi dok se ne dođe do samog znaka... svaki put tuda kad idem neki incident sa ljudima koji naglo skreću u desnu traku, to je po dana a noću... ne mora se ići brzo da bi se iznenadio gde je postavljen znak...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 209 postova
  • Motocikl: Beverly 300 ie

Obelezili su oni brankov, tabla je sa desne strane na pocetku.Uvek mogu da kazu ko te J. Sto nisi video.

O tome i ja pričam. Ako se neko iole vozi BG-NBG znaće za radove. Šta i da nisu ama baš nikako obeležili radove.....i da su krivi i da se utvrdi krivica i da plate obeštećenje/štetu, da li sve to vredi nerviranja,bolova, strahova koji se pretrpe? Uvek važi "ne prilagođena brzina uslovima na putu" pa makar to značilo da se GURA motor po putu. Slaba mi je vajda da se utvrdi da nisam ja kriv i da sam vozio po pvarilima i propisima, tako da......ko "preživi" pričaće kako je za dlaku omašio rupu, znak, radove, radnike, šahtove. Najbolje bi bilo da se otvori stranica na forumu "upozorenja" gde može da se skrene pažnja ostalim kolegama na potencijalnu opasnost.

• Bivši baksuz :), 599 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer

Čitam... Skontao sam te radove na Brankovom, ali, srećom, uveče gledam da vozim srednjom trakom, pa mi se nije desilo da naletim na radove... Ali mi se desilo dva puta da neko ko vozi u levoj traci, kad skonta za radove, kulturno preko mene pokuša da se ušeta u srednju traku. A to je i gore nego da se zabijem u signalizaciju, ili da pokušam da prođem između nje. :(

• Drug član, 1260 postova

I veceras idem na NBGD istim putem, ako je situacija ista, sam cu pozvati saobracajnu miliciju i sacekati da dodju da urade zapisnik (i naravno onda ih mamuzati odredjenim putevima da bi nagnali putare da odrade posao kako treba).

Kako je prosla prijava? Sta je rekla policija?

• Svrati ponekad, 209 postova
  • Motocikl: Beverly 300 ie

Updejt....

Malo pre sam prošao Brankovim mostom. Sa LEVE strane (na stubu za javnu rasvetu koja je na sredini mosta) lepo stoji znak Radovi na putu (trougao crveno žuti sa čiča-glišom koji kopa) i ispod ograničenje brzine 40km/h,10-ak metara dalje počinju da se ređaju oni plastični crveno-beli obeleživači koji stoje na velikoj stopi. Obzirom da je naseljena zona i da je ograničenje max. 50km/h ne vidim potrebu da se stavlja specijalna svetleća signalizacija. To što neki (svrstavam i sebe) voze 80+ to je već druga priča.

• Podržavam 3

• Redovan, 181 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600RR

Lepo sam vam rekao da blejite kod Radeta u kafani,vi necete :)

Salu na stranu, zao mi je sto se desilo Bokiju i bolje bi bilo da se organizujemo da mu odnesemo banane i sok, izmamimo osmeh na lice nego sto se ovde prepucavamo na forumu...

• Svrati ponekad, 141 postova
  • Motocikl: Suzuki VZR1800, Svipul of Darraðarljóð

I veceras idem na NBGD istim putem, ako je situacija ista, sam cu pozvati saobracajnu miliciju i sacekati da dodju da urade zapisnik (i naravno onda ih mamuzati odredjenim putevima da bi nagnali putare da odrade posao kako treba).

Kako je prosla prijava? Sta je rekla policija?

Uklonjeno je bilo suzenje puta ali su putari dobili opomenu, ukoliko ponovo budu postavljali signalizaciju, da je propisno postave :) Srbija zemlja obecana...

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Jedno je ograničenje, a drugo je realnost. Ako ih nije briga što će neko da pogine, to je već druga dimenzija. Niko, ali niko nije bezbedan ako vozi 50 na Brankovom mostu!!! Niko nije kupio ni skuter da ga vozi po propisima, a kamoli Agustu Brutale. I to je fakat. Sravično bi voleo da se meri brzina vozila na Brankici i drugim pravcima u gradu i da vidimo kakva je statistika. Pa secite me gde sam najtanji ako prosečna brzina nije preko 80. Po meni,ovo je još jedno drastično nepoštovanje nečijih života i nemar onih koji su plaćeni da vode računa o bezbednosti svih učesnika u saobraćaju bez razlike. Čim se ovo dešava mnogima, znači da signalizacija nije postavljena kako treba i nije prilagodjena stvarnim uslovima i brzini vožnje na mostu. Ja svoj život mnogo poštujem i ovih 30 godina na dva točka vozim onako kako mislim da je u datom trenutku za mene najbezbednije, bez obzira na propise i ograničenja. Važno je utopiti se u saobraćaj, a ne smetati u saobraćaju.

Elem, imate još jedan primer loše postavljane signalizacije na početku vijadukta u Rakovici iz pravca Vidikovca, tačnije , kod Shop investa. Postoje dve trake na vijaduktu, ako idete iz Rakovice odozgo malo brže i desnom trakom, naletećete u krivini na table koje vas usmeravaju na levu traku. . Znak je MORAO biti postavljen bar 30 metara ranije, tj na samom ulazu na vijadukt jer je posle znak veliko neprijatno iznenadjenje. Pazite!

Kolegi želim da što pre stane na svoje noge i sedne ponovo na tu divnu mašinu. Takodje želim da hladne glave razmisli i o vožnji kroz grad u kojoj možda malo i preteruje našta mu je ukazao kolega sergio. Siguran sam da nije ništa zlonamerno i tendenciozno.

Pozdrav

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 297 postova
  • Motocikl: Bio nekad Yamaha FZ6 Fazer S2

Elem, imate još jedan primer loše postavljane signalizacije na početku vijadukta u Rakovici iz pravca Vidikovca, tačnije , kod Shop investa. Postoje dve trake na vijaduktu, ako idete iz Rakovice odozgo malo brže i desnom trakom, naletećete u krivini na table koje vas usmeravaju na levu traku. . Znak je MORAO biti postavljen bar 30 metara ranije, tj na samom ulazu na vijadukt jer je posle znak veliko neprijatno iznenadjenje. Pazite!

Au, koliko si u pravu za ove radove! Ne znam samo koji maloumnik izvodi radove posle krivine, a da pre krivine ne stavi znak za radove... Da nema mesta i razumeo bih, a ovako se tabla ne vidi sa pravca nego tek kad vijadukt krene da krivi u desno i odjednom radovi na putu. Mislim da je najveca sreca sto u Srbiji ljudi vole da voze levom kolovoznom trakom, pa ovde nije neko ozbiljno polupao auto ili sebe, ali je pitanje koliko ce tako ostati sa ovakvim obelezavanjem radova po Beogradu!

• Svrati ponekad, 231 postova
  • Motocikl: VIRTUELNI

kolege...svi znamo sve...ali opet ne prilagođena brzina u gradu... vozamo se po tim ulicama pa opet se zaboravimo...radovi,beer fest,nervoza...ako se mi nečuvamo ...ko će!

i smanjite gas po gradu,narucito kad ulazite u raskrsnice,bez obzira na prednost,,( ja sam najebao tako)

brz oporavak kolegi,

• Podržavam 1

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Takodje želim da hladne glave razmisli i o vožnji kroz grad u kojoj možda malo i preteruje našta mu je ukazao kolega sergio. Siguran sam da nije ništa zlonamerno i tendenciozno.

Ma ja vidjam bolide na motorima po gradu redovno, kako ne zarezuju nikog, ali mi najvise smeta sto ne zarezuju ni pesacki prelaz i voze tako da vidis da nemaju blage veze s voznjom ali se neverovatno kurce i vidi se da ne znaju koliko ne znaju.

I sad kad to neko primeti i kaze, odma ga napusi, nazovi sviracem kurca, agentom i tako dalje..... Kad je to postalo ok? Neko ko vozi motor moze lepo da vidi ko kako vozi, za razliku od slucajnih prolaznika kojima je svaki motor isao "izmedju 180 i 200 km/h". I brate, ja kad vidim degenerika na motoru od koga moras da bezis po ulici, ja ga nazovem majmunom i u sebi i naglas i gde god mogu i sta sad? Vi ste kul "bajkeri", a ja sam smrad sto vam kazem da ste ono sto jeste?

Inace, decku zelim sto brzi oporavak i da ne padne nikad vise. Ovo gore je bila reakcija na neke reakcije 0namigivanje.gif

• Podržavam 6

• U prolazu, 66 postova
  • Motocikl: Afrika

LM, kolega NNTOM je pogodio u "sweet spot" problema ogranicenja brzine i realnosti... Brankov most, ulica Jurija Gagarina..tj nasi dugacki bulevari po NBG-u, ne moze se po njima voziti 50 na sat sve i da hoces,,,ako vozis po ogranicenju automobili te obilaze i seku tako surovo da imas osecaj da krdo slonova galopira pored tebe sa namerom da te upropasti..Da se razumemo ne podrzavam divljanje u saobracaju,,ali nekad jednostavno nemas izbora i moras da se prilagodis ostalim ucesnicima u saobracaju.

Tako je i sa Brankovim mostom, ides u sustini 80-tak na sat kao i svi ostali ne brze,polako se spustas od Zelenjaka ka mostu, sumrak,.. pratis saobracaj oko sebe, bacas pogled na retrovizore, polako dolazis na most, prestrojavas se u levu traku..zbog batice u kolima koji telefonira( u glavi brzo obradjujes psiholoski profil sofera, procenjujes da li ce ili nece da cisti mrtav ugao) ne primecujes znak na pocetku mosta da su radovi u toku...nastavljas dalje, opet bacas pogled na retrovizore, dizes pogled i BAM odjednom neosvetljena tabla u tvojoj traci,,,

Ovo je naravno malo iskarikirana situacija ali moze da se desi, pa iz razloga toga je potrebno postavljati OOOOgromne svetlece znake da su radovi na putu,,,sto rece neki kolega odgore, cim se desava mnogim ljudima da se zakucavaju.. tu nesto nije u redu.

• Podržavam 1

• U prolazu, 66 postova
  • Motocikl: Afrika

Jedan apdejt.

Prolazim veceraske Brankovim mostom od grada ka NBGD-u..kad u levoj traci plave rotacije stoje tamo gde su radovi. Ja reko e jebaga opet se neko skuco, priblizavam se, radovi opet obelezeni kako ne treba nigde svetlece signalizacije, a pritom crveno bela tabla koja stoji popreko u levoj traci sad vise nije ni na nogarama vec stoji na asfaltu podbocena sa nekom ciglom <_< . Svom srecom vidim nema nikakvog karambola, malo usporim kad vidim organe reda kako ribaju nekog tu maestrea koji odprilike postavlja signalizaciju, on se ceska iza uveta u fazonu pa sta ne valja bas je super obelezeno. Tako da jedan plus od mene za cika policajce veceras, da ne bude da ih samo kritikujemo.

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 312 postova

LM, kolega NNTOM je pogodio u "sweet spot" problema ogranicenja brzine i realnosti... Brankov most, ulica Jurija Gagarina..tj nasi dugacki bulevari po NBG-u, ne moze se po njima voziti 50 na sat sve i da hoces,,,ako vozis po ogranicenju automobili te obilaze i seku tako surovo da imas osecaj da krdo slonova galopira pored tebe sa namerom da te upropasti..Da se razumemo ne podrzavam divljanje u saobracaju,,ali nekad jednostavno nemas izbora i moras da se prilagodis ostalim ucesnicima u saobracaju.

A onda odes negde gde imaju jos duze i sire bulevare, jos skuplja i jaca kola samo sa jednom bitnom razlikom - tamo ne voze slonovi i volovi vec razumni, odrasli ljudi. I onda vidis kako 10x veci broj kola moze da vozi 50, svi do jednog i da im i pored toga prosecna brzina bude veca nego nasa. Hm, majku mu, kako to?

Odes pa se uveris.

• Podržavam 2

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

A onda odes negde gde imaju jos duze i sire bulevare, jos skuplja i jaca kola samo sa jednom bitnom razlikom - tamo ne voze slonovi i volovi vec razumni, odrasli ljudi. I onda vidis kako 10x veci broj kola moze da vozi 50, svi do jednog i da im i pored toga prosecna brzina bude veca nego nasa. Hm, majku mu, kako to?

Odes pa se uveris.

A dje nedje to ima, hm, majku mu? :)

• Svrati ponekad, 278 postova
  • Motocikl: Honda Transalp XL 650

Odes pa se uveris.

Da može 1.000.000 pluseva ... :takoje:

• Zainteresovan, 791 postova
  • Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007

Znam da ne bih trebao da se javljam jer sam i ja idiot koji je Brankovim prozujao kao IDIOT, ne u toj grupi ali pre desketak dana. Ali moram da se javim i kazem da sam prosao pored udesa stranom ka centru u trenutku kada je stigla hitna a par minuta pre toga sam video tu ekipu kako polece sa Usca. Kada sam stigao kuci nazvao sam drugara koji je jos bio na Uscu da mu skrenem paznju na opasnosti na Brankovom jer sada citam da se bas desilo ono sto sam pretpostavio. Mislim da svi treba lakse da vozimo ukljucujuci i mene. Sada cu malo da potrazim po forumu pa ako nema slicne teme da je pokrenem gde mozemo da obavestavamo jedni druge o opasnostima koje donose nasi putevi.

Sve najbolje svima ;)

Sent from my iPad2 using Tapatalk HD

• Podržavam 1

• SuperStar, 1098 postova
  • Motocikl: MonsteR

Opet loša postavljena signalizacija, da ne kažem katastrofalno.............sinoć sam mogao da overim postavljene znakove iz pravca grada ka nbgd..........

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Odes pa se uveris.

Da može 1.000.000 pluseva ... :takoje:

Evo da ne budem parti brejker, ja dižem na 2 ! :) I sve dok su oko mene slonovi i volovi, ali ona neka mnogo brza sorta, vozim onako kako mi je najbezbednije. A da li je 30 ili 100 (nemerem 130)... :zdravo:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja