sikiriki 148 Napisano Jul 25, 2012 glavatar, 172 postova Lokacija: burlingame, ca Motocikl: gs500 '02 Prijavi odgovor kao problematičan Postovani bjb clanovi I ostali citatelji, Nedavno pazarih, povoljno, gs500 suzuki. Godiste '02. Deo te povoljnosti lezi u cinjenici da mu je riknulo kvacilo startera. Vec narucih ceo set, "zvezdu" kuglice, federcice, dzidze bidze. Sve sa zeljom da to zamenim komplet. Prostor I vreme su u deficitu pa nemam vremena da kupujem posebno delice I isto repariram. Problemcic lezi u nedostatku alata, dosao sam do rotora s magnetima I prema suzukiju, za skidanje istoga treba nekakav izvlakac, navlakac... Alternativa je zavrtanje vijka m14x1.5 na mesto vikja koji drzi magnet. Moze li to tako? Koje su mi alternative? Prilikom ceprkanja, palcem sam pomerio magnet. Jedan od 6. Imam vrlo jake palceve, a I suzukijev lepK koji drzi magnnete je njesra. Sav se drobi I nasao sam velike komadice u ispustenom ulju. Malo istrazivanja pokazao je da je to suzukijev poznat problem. Resio sam da ceo magnet prokuvam u loncetu, dobro odmastim I ocistim acetonom pa osmirglam povrsine I zalepim jb weld epoxy smolom. Moze li to tako? Koje su mi alternative. Ne zelim da kupujem nov rotor, a ni polovan. Sutra pocinjem s doticnim radovima u ponedeljak zavrsavam, ukoliko stignu svi delovi. hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Jul 25, 2012 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan taj nekakav izvlakač navlakač se u narodu zove radapciger .. što u prevodu znači "izvlakač" :lol: bilo bi dobro da ga imaš jer uvrtanjem običnog šarafa se sjebe radilica, tj. osovina na kojoj se nalazi to što skidaš (nebitno jel to magnet ili nešto drugo) ... a i sa radapcigerom je puuno lakše za raditi jer imaš kontra polugu (ključ) dok sa običnim šarafom nemaš za šta držati.... a radapciger ti napravi bilo koji tokar (strugar) za sitne pare ... (ja ih imam preko 30 komada raznih ) i obavezno koristi kuglicu (iz ležaja recimo) između radapcigera i osovine .. (originalni radapcigeri imaju "ugrađenu" kuglicu) što se tiče magneta nemaš šta izgubiti da probaš ... ionako nevalja, pa i da ga više sjebeš, nisi u gubitku ... .. ali ako izabereš dobro ljepilo i magnete pravilno zalijepiš, nema razloga da ne bude OK ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sikiriki 148 Napisano Jul 25, 2012 glavatar, 172 postova Lokacija: burlingame, ca Motocikl: gs500 '02 Prijavi odgovor kao problematičan Shut-fock, sad planiram da uvrnem vijak, za njega zavezem uze I onda na drugi kraj cekic I da zamanem snazno junacki koji put. Mozda popusti. Nije mi samo jasno la ko cu upropastiti radilicu sem sto potencijalno mogu da unistim navoj za vijak koji drzi magnet. koji je nesto manji od m14. I to samo ako preteram kao sivonja. I to samo prvih navoj- dva. ? Magnet cu da lepim. Ima da bude vr' Tnx. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sikiriki 148 Napisano Jul 25, 2012 glavatar, 172 postova Lokacija: burlingame, ca Motocikl: gs500 '02 Prijavi odgovor kao problematičan U stvari pre cu tim zamahivanjem nesto sje. Uvrcem. Nema mi druge, probacu da nadjem kuglicu. Dobra fora. Tnx. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sikiriki 148 Napisano Jul 25, 2012 glavatar, 172 postova Lokacija: burlingame, ca Motocikl: gs500 '02 Prijavi odgovor kao problematičan Ok, uspelo je vijkom m14 I vazdusnim pistoljem. Prva 2-3 navoja su pritom ostecena, na radliici, ali ureznicom caskom oporavljeno. Sta se u stvari desilo, 3 vijka koja drze kvacilo startera za rotor, su verovatno bila labava I usled godina drndanja preseceni su. Zuljali po rotoru I sada tako nakazan I odvaljen rotor mora da se menja. Nista od lepljenja. Kvacilo sam isto narucio novo. The end. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...