Jump to content

Moto Zajednica

Gs500 kvacilo startera, pomoz' bjb

Recommended Posts

• glavatar, 172 postova
  • Motocikl: gs500 '02

Postovani bjb clanovi I ostali citatelji,

Nedavno pazarih, povoljno, gs500 suzuki. Godiste '02. Deo te povoljnosti lezi u cinjenici da mu je riknulo kvacilo startera. Vec narucih ceo set, "zvezdu" kuglice, federcice, dzidze bidze. Sve sa zeljom da to zamenim komplet. Prostor I vreme su u deficitu pa nemam vremena da kupujem posebno delice I isto repariram. Problemcic lezi u nedostatku alata, dosao sam do rotora s magnetima I prema suzukiju, za skidanje istoga treba nekakav izvlakac, navlakac... Alternativa je zavrtanje vijka m14x1.5 na mesto vikja koji drzi magnet.

Moze li to tako? Koje su mi alternative?

Prilikom ceprkanja, palcem sam pomerio magnet. Jedan od 6. Imam vrlo jake palceve, a I suzukijev lepK koji drzi magnnete je njesra. Sav se drobi I nasao sam velike komadice u ispustenom ulju. Malo istrazivanja pokazao je da je to suzukijev poznat problem.

Resio sam da ceo magnet prokuvam u loncetu, dobro odmastim I ocistim acetonom pa osmirglam povrsine I zalepim jb weld epoxy smolom.

Moze li to tako? Koje su mi alternative.

Ne zelim da kupujem nov rotor, a ni polovan. Sutra pocinjem s doticnim radovima u ponedeljak zavrsavam, ukoliko stignu svi delovi.

hvala.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2288 postova
  • Motocikl: egzotični GSXR750 K88

taj nekakav izvlakač navlakač se u narodu zove radapciger .. što u prevodu znači "izvlakač" :lol: :lol: :lol::takoje:

radapciger-izvlakac-magneta-frezu-imt-506-agria-slika-14219470.jpg

bilo bi dobro da ga imaš jer uvrtanjem običnog šarafa se sjebe radilica, tj. osovina na kojoj se nalazi to što skidaš (nebitno jel to magnet ili nešto drugo) ... a i sa radapcigerom je puuno lakše za raditi jer imaš kontra polugu (ključ) dok sa običnim šarafom nemaš za šta držati.... a radapciger ti napravi bilo koji tokar (strugar) za sitne pare ... :D (ja ih imam preko 30 komada raznih :lud: ) i obavezno koristi kuglicu (iz ležaja recimo) između radapcigera i osovine .. (originalni radapcigeri imaju "ugrađenu" kuglicu)

što se tiče magneta nemaš šta izgubiti da probaš ... ionako nevalja, pa i da ga više sjebeš, nisi u gubitku ... :lol: .. ali ako izabereš dobro ljepilo i magnete pravilno zalijepiš, nema razloga da ne bude OK ... :takoje:

• Podržavam 1

• glavatar, 172 postova

Shut-fock, sad planiram da uvrnem vijak, za njega zavezem uze I onda na drugi kraj cekic I da zamanem snazno junacki koji put. Mozda popusti. Nije mi samo jasno la ko cu upropastiti radilicu sem sto potencijalno mogu da unistim navoj za vijak koji drzi magnet. koji je nesto manji od m14. I to samo ako preteram kao sivonja. I to samo prvih navoj- dva. ? Magnet cu da lepim. Ima da bude vr'

Tnx.

• glavatar, 172 postova

Ok, uspelo je vijkom m14 I vazdusnim pistoljem. Prva 2-3 navoja su pritom ostecena, na radliici, ali ureznicom caskom oporavljeno.

Sta se u stvari desilo, 3 vijka koja drze kvacilo startera za rotor, su verovatno bila labava I usled godina drndanja preseceni su. Zuljali po rotoru I sada tako nakazan I odvaljen rotor mora da se menja. Nista od lepljenja. Kvacilo sam isto narucio novo. The end.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja