Scarface 0 Napisano Jul 21, 2012 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan POzdrav ljudi ! Nisam bio odavno aktivan na forumu , pa reko da priupitam nesto . Trenutno vozim Gileru Nexus 300, veoma dobar , civilizovan skuter, sa lepom konjazom. Medjutim , u poslednje vreme me sve vise zanimaju kros motori. Iako nikad nisam vozio neki takav cini mi se da bi sa malo vezbe i strpljenja uspeo da savladam voznju istog. Moje pitanje je vezano za jedan oglas na koji sam naleteo. Naime radi se o KTM-u exc 250 f 2008 godiste ( 27radnih sati pise u oglasu). Znam da se radi o jakoj masini koja je veoma zedna i zahtevna za odrzavanje. Mene zanima vase misljenje o konkretnom modelu i misljenja o konkurenciji ? Takodje me zanima da li je odrzavanje agresivne 4t masine (cini mi se da je 4t) bas toliko skupo? Koliko cesto se mora raditi? Da li je moguce sve to odraditi u kucnoj radinosti ili je odlazak u servis neophodan ? Ne planiram nikakve trke niti tako nesto, samo rekreativno oranje ! Predlozi i razlicita misljenja su dobrodosla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Jul 21, 2012 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan jesi ti ikad vozio off? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scarface 0 Napisano Jul 21, 2012 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Samo na biciklu Jel imas neki savet ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Jul 21, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan jesi ti ikad vozio off? Zasto uvek imas takav iskljuciv stav? Ti si se naucen rodio pa si odmah izasao na stazu, a? Covek ima pare, hoce sebi da kupi motor za off, dosadili mu skuteri Mora se od necega poceti, mada ova masina i nije bas za pocetnike Ali, snage nikad dosta Ako imas para i volje, ako je motor u ok stanju, ne vidim razlog zasto ga ne bi pazario 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Jul 21, 2012 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan nemam iskljuciv stav nego znam kako se uci off i sta su posledice. Glupo je da baci pare na nesto sto mozda vidi da nije za njega posle 10 dana, ne u smislu da nece smeti ili umeti vec jednostavno nije za njega. To je motor koji nije za duze rute, ne moze da se vozi na otvorenom itd... Nije sad to ne znam kakva zverina od motora, moze da se uci na njoj ali je spektar upotrebe jako mali. Pored njega moras da budes spreman da imas i prevoz za isti jer sa njim ne mozes da zapalis 50-100km asfaltom da bi se negde malo kaljao. Motor koji je namenjen za hard enduro iskljucivo , e sad ako si siguran da bas to zelis onda nema sta da se razmisljas ali sumnjam da jesi jer ne mozes da znas da ti se nesto svidja dok to i ne probas. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Jul 21, 2012 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan a da ,Goshke, ja se nisam naucen rodio niti smatram da sad znam da vozim kako treba, a stazu ne vozim uopste, ja nisam cross vozac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scarface 0 Napisano Jul 21, 2012 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Upravo je zasicenost skuterom razlog zbog koga bi menjao motor. Sto se tice offroada , kao sto sam rekao, nisam nikad vozio motor po divljini, pa je to mali problem ( al sam u zivotu radio i ludje stvari bez ikakvog iskustva =) ). Za sada me duze voznje motorom ne interesuju . Planiram da vozikam po gradu (motor je moguce registrovati) ali ne previse jer znam da nikako nije pravljen za to i da su gume nezahvalne. Cisto od tacke A do tacke B , i naravno off. @gavrolini kapiram u potpunosti sta hoces da kazes, i da je upotreba prilicno ogranicena. Vidim da imas exc 300 , jel mozes da mi kazes nesto vise o servisu , i neka tvoja iskustva sto se tice motora ( voznja, potrosnja,pouzdanost ?) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Jul 21, 2012 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan EXC serija ti nije za voznju po gradu osim ako nisi bogat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Jul 21, 2012 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Marko ti je rekao sve. Ako imas dovoljno para da menjas gume jednom nedeljno i da sve ostalo odrzavas onda to mozes sebi da priustis. Generalno moj motor i tvoj nemaju bas neke veze sa odrzavanjem, jer je 4t mnogo zahtevniji od mog 2t. I sto se tice servisa i sto se tice kvarova, svaki kvar na 4t motoru je skuplji od full generalne na 2t motoru. To sto ti govori da mu se rad meri u satima a ne u km ti govori sve o motoru i o tome za sta sluzi, on ti je za grad koliko i tvoj skuter za offroad. Ja sam uzeo 2t pored toga sto vise volim 2t i zbog toga sto ne mogu da priustim sebi odrzavanje 4t motora koji mi sluzi samo za off. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 21, 2012 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mozda momak razmislja o ovoj varijanti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Jul 21, 2012 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan pa ni u sm varijanti to nije motor za grad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
d4do 138 Napisano Jul 21, 2012 taj sam, 175 postova Lokacija: Bosna i Hercegovina Motocikl: Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan pa ni u sm varijanti to nije motor za grad Upravo za grad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Jul 22, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi nešto primenljivije, Yamahu XT600, TT600, Hondu XL600R, Suzuki DR350, DR650, DRZ400 (rekao bih da je ovo najbolji kompromis)... Ti motori su dosta teži od cross motora, agregati im nisu nasvirani pa je održavanje standardno, kao i za svaki drugi motor a bićeš i više nego zadovoljan performansama 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Jul 25, 2012 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan mislim da bi ti drz400 bio odlican kompromis!!! Jeftina registracija, relativno lagan, snage sasvim dovoljno, odrzavanje kao i za standardne motore, potrosnja mislim da ne prelazi 5l, idealan za provlacenja po gradu, jedino sto bi bilo pozeljno jesu dva seta tockova, enduro sa kramponima za off i enduro sa putnim gumama(za asfalt tipa anakee2) ili nekim sm tockovima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bagi 175 Napisano Jul 25, 2012 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: 021 Motocikl: 450 EXC Prijavi odgovor kao problematičan 450 je mama to je prvo. E sad što momci pišu svaka je na mestu. JAKO ALI JAKO je BITNO da li ti taj motor želiš samo za off ili ćeš prodavati skuter pa ovo peglati za sve potrebe pa čak ga prebaciti i u SM. Ako je tako to je BULJA jer se troši više nego naši diskovi koji nam amortizuju kičmeni stub. OFF se uči dosta brzo ako slušaš ,gledaš i imaš Srce. Staza je nešto drugo jer svaka krivina posle 1. kruga je ista ali šuma se menja iz dana u dan zato meni i jeste šuma MAMA mada vežbanje na stazi samo dobro dođe . Po meni ako zadržavaš skuter uzmi KTMa i kad god misliš da treba da se koča stisne ti samo odvrni gas . A da jeste rizik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...