Jump to content

Moto Zajednica

Regler TDM 850 3VD

Recommended Posts

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova

Skoro mi drugar mjerio struju sa reglera i ustanovio da je 13.3V. :stabre: Koliko znam regler treba da daje napon od cca 13.8V pa me interesuje sta je sa mojim reglerom,prem da sve funkcionise normalno i nemam problema sa akumulatorom. :neznam:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Napon koji daje regler se meri na 3000RPM sa upaljenim farovima.

Ako ti je u tim uslovima 13,3 onda je ok, u protivnom izmeri tako pa nam javi rezultat.

• Drug član, 1232 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Skoro mi drugar mjerio struju sa reglera i ustanovio da je 13.3V. :stabre: Koliko znam regler treba da daje napon od cca 13.8V pa me interesuje sta je sa mojim reglerom,prem da sve funkcionise normalno i nemam problema sa akumulatorom. :neznam:

Manje piva, manje piva. Regleru uvek skodi pivo, pogotovo ako je vruce.:zdravo:

• Svakom po zasluzi, 12454 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Regler kod tebe na TDM-u je napred povezan jako dugačkim kablovima. Napon punjenja UVEK meriš na klemama akumulatora, kod tebe je to onaj plus koji ide sa akumulatora na rele anlasera i mase - rama motora.

E, tu treba sa upaljenim farovima i na 3000 obrtaja da bude oko 14V. Ako je ispod 13,8V već počinje pražnjenje akumulatora...

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova

Mjereno je na plus klemi koja ide na rele anlasera i masi,ali nije na na 3000 rpm vec na leru 1100 rpm.:stabre: Sutra cu pokusati skoknuti do drugara da ponovo izmjerimo napon punjenja i sa upaljenim svjetlima,prem da mislim da smo tako i mjerili. :neznam: U svakom slucaju nemam nikakvih problema sa punjenjem akumulatora - anlasovanjem prilikom palenja motora,a ni prilikom ukljucivanja elektro potrosaca, svjetala nocu ili zmigavaca. :takoje: Samo mi je bio cudan taj napon od 13.3V. :zbunjen:

@Dane Deda

Mislim brate da si u pravu 100%,jer kad malo bolje razmislim,a narocito kad ne razmislim ima veze sa pivom i to ladnim,jer se instalacija stisne,pa struja ne moze da prolazi.:moto3:

• Svakom po zasluzi, 12454 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Nemere na leru, ni jedan motor ne puni na 1100 1/min ;), moraš da ga napenališ na bar 3000 1/min, tada je međufazni naizmenični napon sa alternatora naokolo 35VAC što je dovoljno za dobro punjenje.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja