Jump to content

Moto Zajednica

Hit the Road I: Evropa - Azija

Recommended Posts

• Пријатељ, 365 postova
  • Motocikl: XT 1200 super tenere

To je samo malo iskusenje,od sutra sve bez greske.Ne dozvolite da vam lose misli nesto pokvare.

Ipak odlicno za prvi dan.Krenuli po oluji,stigli normalno,a viza,ima je na sledecem odredistu.

Pa mora malo uvoda,da bi kasnije sve bilo pitko za citanje.Mene ako knjiga ne zainteresuje na pocetku,ja odmah odlazem,za neko sledece citanje.

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Ja bih Moldaviju izbegao u velikom krugu. U nekom putopisu Slovenci su se žalili, kako su im granični organi naplatili "taksu" od 100 i više € samo za dobar dan. Možda ću naći taj tekst... Tamo još vlada bakšiš i korupcija u velikom stilu i ko ima oružje na opasaču, taj može i da kasira.

samooklicana Pridnesterska moldavska republika... tu su valjda gulili

eto: http://www.motosvet....a/#entry1057565

CITAT(Noise @ 14 Aug 2007 @ 07:21) snapback.pngIn kaj dogaja v tem samooklicani državi?

Sam fuk!!!!!!

Je tolk skorupirana da bi lahko vsi evropski policaji tam zelo dobro služli!

Sva v nedeljo prišla nazaj od tam. Šla sva sva Černjevce ki so v Ukrajini in prevozila celo Moldavijo (Balti, Chisinau,Tighina, in zloglasni tiraspol, potempa do Odesse). Na poti proti Tiraspolu te najprej ustavilo ker imajo most v lasti vojaki in ga stražilo z tankom (videl), potem mi je policaj dal kazen ker sem prevozil stop znak in mi dal lekcijo kako se ne sme!

Potem sva nadaljevala okrog po njihovi poti in prisla spet na blokado kjer naju je spet dobil policaj in opet stop znak (te pošlje v kabino h kolegu ki ti milo izreče kazen za dva stop znaka) nadaljuješ pet metrov in se znajdeš na drugi strani rampe kjer ti vojska zaračuna tranzit čez njihov teritorij 20e (nema pogajanja) Nadaljujeva v začrtani smeri proti maji in ki prevoziš cca 30km si tam, kjer te najprej majni organ temeljito pregleda in ti pobere še 50e zaradi tega ker si imel pri sebi več denarja kakor pa so napisal. Spet na drugi strani vojska in še 50e za žig, ki ga sploh ni potrebno (mi je ratalo po 30 min znižat na 10e. (turist ni manej onli kredit kard onli 15 e In tako sva midva po 2 urah pregovarjanja in čakanja prispela do Ukrajinske meje. Zapravila na 40km 100 EVROV. Izogibajte se kraja ker je preveč korupcije in ni lepo.

Ne želim nikomu tudi največjemu sovražniku NE!!!!

• Svrati ponekad, 121 postova
  • Motocikl: hooooonnddaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Hm, mito i korupcija, ja koliko znam u svim gore navedenim zemljama važi to pravilo "Ну даваи! бистро думаи!" To se zovu crni troškovi, a nadam se da su i njih uračunali u budžet putovanja. 1neznam.gifMožda su već u Sofiji trebali da ponude crvenu(čitaj xx evra) to bi za službenike baš bio praznik1hej.gif Bilo kako bilo, želim vam sretan put, puno opreza i ono pišite kad stignete!

• Nemanja Stojanović, 1395 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Dok ostatak ekipe spava, zna se ko radi :Mina:

Ako još jedan dan bude zanimljiv kao ovaj, a verujem da će svaki, biće ovo jedno odlično putovanje. :takoje:

• Podržavam 2

• Integrisan, 8318 postova

Kratak raport:

Sinoć, pod Pandinom direktivom, istraživali kafanski život Sofije :lol:

Dobili jutros vize za Moldaviju!!! Ne znam šta im je Violeta ispričala i kako je uspela, ali su otvorili jutros za nas ambasadu i izdali nam vize za 20min. I pri tome službeni čuvar čuvao motore na ulici :zvizduk:...

Upravo krenuli za Burgas, sa nama deo puta danas voze i naši perfektni domaćini u Sofiji - Tanja i Neša Panda.

Pozdrav za sve od cele HtR ekipe. Počinje da liči na avanturu.

• Podržavam 8

• Svrati ponekad, 351 postova
  • Motocikl: Najbolji

U Sofiji bolje ulice nego u Beogradu... Nego, jel to u voznji updejtujes?! :)

testo,imao sam prilike da vozim kroz centar Sofije....

momci vama srecan i uspesan put

• REW/Hit The Road, 502 postova
  • Motocikl: BMW R 1250 GSA

Funkcioniše, funkcioniše expedicija, nisu pripreme bile za džabe. I Violeta je prevazišla sebe. Pored Abhazije može da otvori ispostavu i za Moldaviju. Gurajte samo napred.

• Svrati ponekad, 229 postova
  • Motocikl: 4 cilindra :-)))

Izuzetno mi je drago da je prvi veći problem rešen brzo i efikasno.Uživajte...uz našu punu podršku.:takoje:...:Mina:

• Zainteresovan, 914 postova
  • Motocikl: BMW R50/5

Ha,ha...Kao što rekoh: Ništa ne brinite, iza vas je neočekivana sila koja rešava stvari (Violeta).

Uostalom, prepreke su tu ne da nas obeshrabre, nego da nas učine jačima i boljima. Samo gurajte napred, najbolje tek dolazi.

Pozdrav svima.

• MotoDJIR.com, 1362 postova
  • Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015

Evo nas u Burgasu.

Veći deo ekipe spava.

Severian i ja lokalnom selu koristimo pogodnosti interneta.

Kampujemo na obali mora 50m od same vode.

Današnji dan,vrućina,preko 400km auto puta.

Sutra prelazimo u Tursku,Istanbul.

Idemo da spavamo.

-_-

• Podržavam 8

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja