Jump to content

Moto Zajednica

Formula 1

Recommended Posts

• 4_tocka_i_karoserija, 2346 postova
  • Motocikl: -
Pre 3 sati, Fredi je napisao:

Vi mislite tako, Kulthard misli drugacije...

Moguce je da vi znate bolje od njega sta se dogodilo tog 30. avgusta 1998....

"Michael's reaction was that I'd brake-tested him," he told reporters at Magny Cours this weekend. "The reality is, I lifted off to let him past me but I did it in heavy spray on the racing line. You should never do that. But in '98 I didn't have the experience and knowledge. I shouldn't have lifted on the racing line in the wet.

Ja uopšte ne mislim drugačije od ovoga, znam, sećam se.

Ono što je meni oduvek tu bilo van pameti je baš ovo što sam već opisao - Shumacher se našao da se žali???

Prethodne godine je diskvalifikovan jer je namerno udario drugog vozača - jedini ikad.

Adelaide 1994...

Posle je rođenog brata zamalo zakucao u zid...

Jedino smešnije od toga bi bilo da se Max žali da ga neko nešto...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati cesto, 3981 postova

Slazem se da je Adelaida 94  jedan od najsramnijih poteza u F1.

Ali je opet posebna prica.

Zarad odrzavanja interesovanja do zadnje trke za malo da mu ukradu titulu te godine...

Da ga nisu kaznjavali, oduzimali pobede, zabranjivali da vozi, titula je trebalo da bude potvrdjena nekoliko trka ranije od te nesrecne Australije. Ali je Barni te nesretnne 94 odlucio drugacije...

• 4_tocka_i_karoserija, 2346 postova
  • Motocikl: -
Pre 14 sati, Fredi je napisao:

Da ga nisu kaznjavali, oduzimali pobede, zabranjivali da vozi, titula je trebalo da bude potvrdjena nekoliko trka ranije od te nesrecne Australije. Ali je Barni te nesretnne 94 odlucio drugacije...

Da Berni nije odlučio drugačije, i on i Benetton bi bili diskvalifikovani zbog varanja.

• Svrati cesto, 3981 postova

Prvedeno sa francuskog.

Али главни фокус дана био је несумњиво Михаел Шумахер, крив за два претицања Хила током формацијских кругова и, што је још важније, за игнорисање црне заставе по савету свог тима. Немац је стигао у Париз у пратњи свог агента Вилија Вебера, Флавија Бријатореа и њиховог адвоката, Филипа Уакрата. Четворица мушкараца нису очекивала никакву попустљивост. Неколико дана раније, председник Ферарија Лука ди Монтеземоло позвао је федерацију да уведе примерену санкцију како би се сачувао кредибилитет Ф1. И то је оно што је Ферари желео... У раним поподневним сатима, сам Макс Мозли је објавио пресуду: Михаел Шумахер је искључен из резултата Велике награде Велике Британије, изгубио је друго место и шест поена који су ишли уз то, и добио је суспензију од две трке због непоштовања црне заставе. Тим Формуле Бенетон је, са своје стране, кажњен са 500.000 долара. Коначно, да увреда буде гора, директор трке Пјер Омоније је суспендован на годину дана јер није спровео закон.

Казна против Шумахера је изузетно строга. ФИА није поштовала сопствени преседан: 1989. године, због сличних поступака, Најџел Менсел је суспендован само на једну трку. Многи верују да лишавањем лидера у шампионату две Велике награде, ФИА поново покушава да вештачки оживи интересовање за такмичење. Берни Еклстон свакако није био далеко од истине... Али и Макс Мозли има рачуне са Флавијем Бријатореом од дебакла на Великој награди Шпаније. Лукави, шармантни и амбициозни Италијан постао је кључна фигура у свету Формуле 1. Неговао је Еклстоново пријатељство, што му даје значајан утицај у падоку. Мозли стога не пропушта ову прилику да се обрачуна са њим.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja