Jump to content

Moto Zajednica

Formula 1

Recommended Posts

• Drug član, 1497 postova
  • Motocikl: YZF-R1

Svaki tim koji kaze da su im vozaci ravnopravni.laže! Svaki tim ima prvog i drugog vozaca samo im zbog sujete ne govore a ovi kao prave se ludi. Naravno da ako su ulozili desetine miliona da ce favorizovati tog vozaca kao investiciju.

Iako navijam za FA siguran sam da bi u slucaju da je Massa bio umesto Weber-a a Alonso iza njega,dobio kakvu takvu naredbu da bi propusti FA.

Ova situacija je sagledana logikom, Alonso je ispao,imamo prostora za 1.Weber 2. Vettel (smatraju da je FA jedini koji realno moze da ga ugrozi) i da se eliminise rizik preticanja i moguce izletanje obojice.

Da su se, npr. Hamilton,Alonso,Kimi, ovako tvrdoglavi nalazili umesto Weber-a ne verujem da bi bez zesce borbe prepustili prvu poziciju. Tim je ocito bio prezadovoljann sa max 45 bodova u konstruktorskom ali Vettel-u zinulo *upe za jos 5 bodova po cenu picvajza.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 285 postova

Zavrsen je drugi slobodan trening. ferari-Masa i Lotus su za sada bolji od ostatka, tj. najbolje su uspeli da sacuvaju gume.

Zanimljivo je da je Veber za sada mnogo bolji od Fetela.

P.S. Procitala sam da se Honda 2015 vraca u F1 i to ponovo u kombinaciji sa Meklarenom.

S obzirom da je tako bilo 2000g, a ja na moju zalost ne pratim tako dugo F1, osim sto sam citala da su tada bili izuzetni, nista drugo ne znam. Kada citam vase postove o neki trkama od pre 20 ili 30g, uvek razmisljam o tome da ja ovde nemam sta pametno da kazem. 0plac.gif

• Podržavam 1

• Drug član, 2087 postova

E ovako da te podsetim ,BAR Honda- kasnije HONDA, Jenson Button je 2004 bio vice sampion sa Hondom, sledecih godina su imali probleme sa gumama i aerodinamikom. 2008 godine zajedno sa Ros Brown-om napravili su cudoviste od automobila ali usled pocetka svetske ekonomske krize Honda je u zadnjem trenutku odlucila da se povuce iz sampionata i ostavila na cedlu Rosa Brown-a i ekipu.. Medjutim nekim cudom Ros uspeva da dodje do mercedesovih agregata i nekako otkupi ekipu i nastupi u sampionatu.

Jenson Button osvaja titulu, a trece mesto osvaja Barichello njegov timski kolega... inace sezona je protekla kontraverzno zbog tada popularno nazvanih produvanih difozora koji su predstavljali nadmoc te ekipe u odnosu na druge, posle pola sezone opale su performanse , sto zbog problema sa zagrevanjem guma i balansom , sto zbog ostalih timova koji su provalili caku.....

U novembru 2009 , cika Ros Brawn pravi odlican potez i prodaje ekupu Mercedesu i za tu ekipu danas voze Hamilton i Rosberg....

Honda je inace ispisala istoriju u F1 u kojoj je bila od 1964. do 1992. godine.

Kasnije posle 1992. godine snabdevali su samo motore koji su nosili naziv Mugen-Honda.

Mugen je (mislim) najveca tuning kuca za Hondu ( nesto kao Brabus i AMG ), snabdevali su Jorndan, Footwork, Lotus , Ligier, Prost....

Nadam se da ce se istorija bar malo ponoviti sa McLaren-om i V6 turbo motorom.

Jedna stvar se nece nikad ponoviti, a to su Senna i Prost :(

RIP Senna you will never die

Hondu inace prati jedno "prokletstvo" u F1 , a to je da kad su bili konstruktorski tim poginou je vozac Jo Schlesser... honda je odlucila da se povuce kao konstrujtor.

1999. godine kad su hteli da se vrate u sampionat kao konstruktori Harvey Postelthwaite glavni inzinjer doziveo je srcani udar i umro ... te je honda opet odlucila da stopira projekat i posveti se samo isporucivanju motora....

@milky, hvala na ovim iscrpnim objasnjenjima. :takoje:

Ja trke pratim tek trecu sezonu, pa iako citam sve sto mogu da pronadjem od ranije, to ipak nije to.

Sada mi je zao sto me sve to nije interesovalo i pre moje 20-te god.

@milky, hvala na ovim iscrpnim objasnjenjima. :takoje:

Ja trke pratim tek trecu sezonu, pa iako citam sve sto mogu da pronadjem od ranije, to ipak nije to.

Sada mi je zao sto me sve to nije interesovalo i pre moje 20-te god.

Svako je morao da pocne nekad. Bolje ikad ...

Rezultati kvalifikacija za Veliku nagradu Kine:

1. Luis Hamilton (Velika Britanija) Mercedes 1:34.484

2. Kimi Raikonen (Finska) Lotus 1:34.761

3. Fernando Alonso (Španija) Ferari 1:34.788

4. Niko Rozberg (Nemačka) Mercedes 1:34.861

5. Felipe Masa (Brazil) Ferari 1:34.933

6. Roman Grožan (Francuska) Lotus 1:35.364

7. Danijel Rikardo (Australija) Toro Roso 1:35.998

8. Dženson Baton (Velika Britanija) Meklaren 2:05.673

9. Sebastijan Fetel (Nemačka) Red Bul bez vremena

10. Niko Hilkenberg (Nemačka) Zauber bez vremena.

Izgleda da sam samo ja bila vredna i ustala rano da odgledam kvalifikacije. I vredelo je. :takoje:

Kvalifikacije su bile izuzetno zanimljive i do samog kraja se nije znao poredak.

Trka bi trebalo da bude neizvesna jer se Red Bul odlucio za start na tvrdjim gumama, zbog cega je Fetel i bio mnogo sporiji od Hamiltona, Kimija i Alonsa.

• Podržavam 2

Mislim da nismo pogresili mi, koji smo ustali da gledamo F1.

Narocito sto Fetelu nije uspelo da se domogne 3. mesta. A tako malo mu je nedostajalo. :nanana:

Ipak, Kimi je i dalje najinteresantniji lik. Verovatno samo on moze da odveze vise od pola trke sa ostecenim bolidom i zauzme 2. mesto. :care:

• Podržavam 2

Go Kimi manija. Na dva tocka vozio koliko mu je bio ostecen bolid,bez goriva,sa pola menjaca,bez agregata i drugo mesto. CAr!

Da je gubio na performansama,sigurno bi menjao prednje krilo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja