marko bns 15 Napisano Jun 29, 2012 U prolazu, 7 postova Lokacija: BANATSKO NOVO SELO-PANCEVO Motocikl: HONDA DEAUVILLE Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko moze da pomogne,bio bih mu zahvalan. Kupio sam skuter pre dva dana,pri kupovini mi je prodavac napomenuo da motor dize temperaturu,ali mu je majstor rekao da je napuklo crevo pa je to uzrok.Naravno nije tako,nista nije puklo i nigde ne curi voda,ali podize temperaturu. Cudna stvar kada vozim ujednacenom brzinom temp. raste,a kada gasiram i pri ubrzavanju opada. Skinuo sam i proverio termostat,ispravan,skinuo poklopac pumpe,radi,pregledao creva nigde nisu presavijena,i posle svega ponovo raste temp. Da napomenem,termodavac je mrtav,da li postoji mogucnost da ga je prethodni vlasnik pregrejao i da je crkao dihtung glave? Ili je nesto trece? Hvala za bilo kakvu pomoc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bomi 26 Napisano Jul 1, 2012 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Beograd Motocikl: nemam :( Prijavi odgovor kao problematičan Ako je to sve ispravno ja bih proverio na prljav hladnjak i spolja i iznutra.Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bodymorph 181 Napisano Jul 1, 2012 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FJ 1100 Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Moras da budes siguran da si odzracio citav sistem, tj da nema negde vazduha u rashladnom sistemu, neki vazdusni cep koji se seta sistemom i pravi sranje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko bns 15 Napisano Jul 1, 2012 U prolazu, 7 postova Lokacija: BANATSKO NOVO SELO-PANCEVO Motocikl: HONDA DEAUVILLE Prijavi odgovor kao problematičan Hladnjak je cist spolja. A ne mogu da nadjem sraf za ozracivanje,ili postoji neki drugi nacin? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Jul 1, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ima li to ventilator na hladnjaku i da li se pali? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bodymorph 181 Napisano Jul 1, 2012 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FJ 1100 Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Konsultuj cika Emanuela, to mu dodje najednostavnije..za sraf za ozracuvanje.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Jul 1, 2012 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj,ako znas da je termodavac crko,kako mislis da ti upali ventilator da rashladi tecnost u hladnjaku kad dostigne odredjenu temperaturu??? Najlakse da proveris je da ga upalis i ostavis da radi u mestu,kad krene da nabija temperaturu,i dodje blizu crvenog polja na pokazivacu ili kako vec izgleda temp.sat,mora da se cuje ventilator kad se upali,cuje se kao fen za kosu,mozda malo jace. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bodymorph 181 Napisano Jul 1, 2012 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FJ 1100 Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan http://www.manualedereparatie.info/en/download/aprilia-atlantic-250-ie-2006-Maintenance-manual.html 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko bns 15 Napisano Jul 1, 2012 U prolazu, 7 postova Lokacija: BANATSKO NOVO SELO-PANCEVO Motocikl: HONDA DEAUVILLE Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj,ako znas da je termodavac crko,kako mislis da ti upali ventilator da rashladi tecnost u hladnjaku kad dostigne odredjenu temperaturu??? Najlakse da proveris je da ga upalis i ostavis da radi u mestu,kad krene da nabija temperaturu,i dodje blizu crvenog polja na pokazivacu ili kako vec izgleda temp.sat,mora da se cuje ventilator kad se upali,cuje se kao fen za kosu,mozda malo jace. ventilator sam prespoio i non stop radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko bns 15 Napisano Jul 1, 2012 U prolazu, 7 postova Lokacija: BANATSKO NOVO SELO-PANCEVO Motocikl: HONDA DEAUVILLE Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam se malo vozao,predjem 10km po seli na 40stepeni sve normalno,odjednom pocinje da dize temperaturu,kontam mozda se stvorio vazdusni cep kod pumpe,pa popustim gornji sraf na poklopcu pumpe i ispustim malo tecnosti,pritom se culo kao da je i vazduh izasao,nakon toga temp. pocinje da pada.Nastavljam voznju sve normalno.Posle par kilometara ponovo raste,ponovim postupak,skala se vraca na polovinu,i tako par puta u nadi da cu ispustiti vazduh,ipak bezuspesno. Primetio sam da se u sistemu stvori veci pritisak a da cep na boci ne reaguje iako pise 0,9bara.Da li postoji mogucnost da je cep zapusen i da se sve to desava zbog toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Jul 1, 2012 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan Moguce da cep neodradjuje,ali po tome sta si napisao moguce i da je dihtung glave rikavela,jbg. Teraj kod nekog u servis da pogleda sta je i kako ovako samo eksperimentises. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko bns 15 Napisano Jul 1, 2012 U prolazu, 7 postova Lokacija: BANATSKO NOVO SELO-PANCEVO Motocikl: HONDA DEAUVILLE Prijavi odgovor kao problematičan Moguce da cep neodradjuje,ali po tome sta si napisao moguce i da je dihtung glave rikavela,jbg. Teraj kod nekog u servis da pogleda sta je i kako ovako samo eksperimentises. morace sutra kod majstora,ja sam probao sta sam znao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko bns 15 Napisano Jul 1, 2012 U prolazu, 7 postova Lokacija: BANATSKO NOVO SELO-PANCEVO Motocikl: HONDA DEAUVILLE Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima za pomoc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenad.p 1 Napisano April 28, 2020 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za Marka bns. Da li si naso sta je bio uzrok vazdusnih cepova posto imam isti problem na atlantic 125 samo sto je kod mene izvadjen termostat. Tako sam kupio motor. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano April 28, 2020 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Marko tesko da ce ti odgovoriti, poslednji put je posetio forum Maj mesec 2015. Kupi termostat i montiraj, proveri stanje pumpe za vodu, isperi sistem vise puta pre nego sipas antifriz (G12), ozraci (tanka creva ispod karba), upali i pusti da radi dok ne ukljuci ventilator motora. Prati temperaturu, creva, hladnjak.... sve mora biti vruce. Ako ti ukljuci ventilator, hladnjak ostane hladan.... nesto nije kako treba biti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...