Jump to content

Moto Zajednica

Popravka čizama

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 130 postova
  • Lokacija: BG
  • Motocikl: YBR 250 '08

Kupio sam IXS čizme u e-mass-u koje su bile na popustu, kostale su 5000 din i kolko sam video nisu imale nikakav vidan feler. U toku prve vožnje u njima posle nekih 20tak minuta pogledam dole i vidim da se odvojila gumena trakica sa prednje strane gumenog ojačanja za menjač. Iza te trakice je ostao ogoljen konac kojim je gumeno ojačanje prišiveno i cenim da bi daljom vožnjom pukao i taj konac. Probao sam da zalepim nekim lepkom tipa Sintelan, ali je stvar "radila" do trećeg semafora i onda se odlepila ta trakica. Nisam hteo da reklamiram, pošto ima kao pravilo da za robu na popustu nema reklamacije (što sam proverio u zakonu o zaštiti potrošača i to nije tačno), a i da mi uvaže reklamaciju i daju iste takve, to bi se verovatno opet desilo. Pomislio sam da možda imam neko oštro oštećenje/ivicu na polugici menjača, ali nema šanse jer sam 15ak puta vozio u belim kožnim patikama sa dosta mekanom kožom i koža na tom gornjem delu nije ni ispucala. Planirao sam da odnesem kod obućara u kraju, pa ako imate neki savet kako da mu predlozim da to reši, jer treba uraditi da bude otporno a da ipak ništa ne zapinje jer će se onda opet brzo pocepati. Ili još bolje, ako ima neko da preporuči nekog obućara koji radi i sa moto čizmama. Nemam aparat, pa evo slike sa neta.

(Obeležio sam oštećenje na desnoj jer se vidi bolje, iako je ustvari na levoj)

post-7217-0-38091000-1340891650_thumb.jpg

post-7217-0-17793700-1340891658_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 130 postova
  • Lokacija: BG
  • Motocikl: YBR 250 '08

Odneo sam juce kod obućara i rekao je da ne može ništa da učini jer zbog oblika ne može da priđe mašinom da bi eventualno prišio neko ojačanje, može samo da zalepi ali to nisam hteo jer znam da neće držati. Rekao je verovatno da je gumena ivica bila načeta/zasečena greškom pri šivenju konca, pa se zato tako lako odvojila.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 130 postova
  • Lokacija: BG
  • Motocikl: YBR 250 '08

Idi covece, reklamiraj to, dzabe ti je sto je jeftino kad ne valja.

 

Probao sam da reklamiram kad sam video da sredjivanje nece biti lako, ali opet su mi ponovili to cuveno da za robu na akciji nema reklamacije. I zacudilo me je sto su znali da sam kupio cizme na akciji, a ja sam preko telefona samo rekao da su IXS cizme. Kad sam ih pitao kako znate da sam kupio na akciji, ja to nisam rekao, rekli su "Sve IXS cizme su bile na akciji!". U vezi ovoga ima jedna kvaka u Zakonu o zastiti potrosaca a to je da je proizvod koji je na akciji/snizenju mora biti ponudjen po toj nizoj ceni jedan kraci period vremena, odnosno ako je stalno ta cena to se ne smatra snizenjem! Dobio sam informaciju da jedino za Dainese ponudu daju garanciju, ali tada salju opremu na vestacenje u Italiju, a dok se to zavrsi prodje sezona.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 952 postova

Idi kod drugog obućara nek to zalepi pa onda prošije rukom. Malo stvari se može kupiti a da nema potrebe za doradom, ništa ne znači ni poznata marka, izadje novi model i kad se vidi slaba tačka serija je već prodata i prestala da se proizvodi. Baš će da vraćaju obuću, to su kao vid reklame provalili na autima pa kao cele serije vraćaju u servis da zamene neki ćamudić za koji bi i lud video da ne može da služi ali eto inženjeri kojima je posao da naprave što jeftinije da služi tačno do isteka garancije često nadmaše sami sebe. Meni se dvoje adidas patike odlepile, kao neki višeslojni djon od specijalne pene raspada se ubrzo dok je ostatak netaknut. Jebale ih novatorije. Prikrpi i teraj dalje najmanje će te koštati novca i živaca i sledeći pu kupi model koji je dugo vremena u prizvodnji neizmenjen pa znaš šta možeš da očekuješ.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1270 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: SMC 300

IXS cizme su meni se skroz poodlepljivale, poceo je i djon- tako slab kvalitet , nije mi jasno, jos mislim da su moje donete iz amerike, tamo je covek ziveo sto mi je prodao, ja zalepio lepkom za obucu, al opet pocinje, bas su njesra.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • SuperStar, 1098 postova
  • Lokacija: Ćićevac
  • Motocikl: MonsteR

Idi covece, reklamiraj to, dzabe ti je sto je jeftino kad ne valja.

 

Probao sam da reklamiram kad sam video da sredjivanje nece biti lako, ali opet su mi ponovili to cuveno da za robu na akciji nema reklamacije.

 

nemoj da te lože bez veze............na sve što kupiš imaš pravo reklamacije...........

 

drugo je ako ti hoces da ih popravis, jer je 5 soma smesna cena za te čizme.....................

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja