Vlada GS 190 Napisano Jun 24, 2012 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW R1100 GS Prijavi odgovor kao problematičan Pocelo pre par meseci....iz cista mira kada sam stisnuo dugme za start, samo se pogasise lampice, mrtav. Jedva ga upalismo na gurku....dosao kuci, pogledam ispod rezervoara, stara baterija i pomislim da me ona zeza. Odem i puknem 6.000,00 din za novu bateriju...ocistim sve kontakte do usijanja....i pomislim da je mojim mukama kraj... Moto skup, nebitno gde....stisak dugmeta, i cvrc....zemljo otvori se da me nema...nema sanse da ga upalim na gurku na travi. Gurao sam ga 200 metara do asfalta. Upalio. Dosao kuci, digao sediste, povadio sve relee i ocistio. Opet ocistio kontakte. Upalio. I mislio sam da je kraj...kad danas opet......sta moze da bude... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Jun 24, 2012 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan anaser - cetkice ???? se i dalje gasi cela tabla ili samo nece da vergla ? el vergla uopste ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 1446 Napisano Jun 24, 2012 Teoreticar ..., 11960 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan I meni se cini, na prvu loptu, da treba uraditi servis anlasera. R1100 i 1150 serija koristi anlasere francuske firme Valeo, nalaze se na svim malim francuskim automobilima (104 Pezo i slicno). Ja bih skinuo anlaser i odneo nekom pouzdanom auto-elektricaru na servis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2363 Napisano Jun 24, 2012 Drug član, 1173 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Vlado, opisi malo knkretnije.Das kontakt sijaju lapice, pritisnes dugme one se pogase i mrtav. Jel tako? Probaj korman mrdati levo desno i ako se ponovo upale lapice onda je prekid kod kontakt brave. Ja sam imao taj slucaj da se zica ispod brave prelomila pa te ima kontakt, te nema. Upalim motor, pomerim korman a on se ugasi. Alnaser se lako skida, ima samo dava vijka, pa ga pregledaj sam, a jednostavan je za rasklapanje i vidis i cetkice kako izgledaju. Ja to svake sezone skinem, operem, podmazem sa grafitnom masti, osmirglam sa finom smirglom rotor i zljebove kao i kleme i picim. Ako ti nesto zatreba, a ja skontam {kako kazu braca bosanci} pozovi pa cemo resiti. Dane 064-4889745 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Jun 24, 2012 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW R1100 GS Prijavi odgovor kao problematičan anaser - cetkice ???? se i dalje gasi cela tabla ili samo nece da vergla ? el vergla uopste ? Pritiskom na dugme za paljenje, pogase se one dve crvene lampice (smanji napon), i cuje se glasno sa leve strane dole TAK...nakon toga, ponovnim stiskom na dugme se samo gase lampice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2363 Napisano Jun 24, 2012 Drug član, 1173 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan anaser - cetkice ???? se i dalje gasi cela tabla ili samo nece da vergla ? el vergla uopste ? Pritiskom na dugme za paljenje, pogase se one dve crvene lampice (smanji napon), i cuje se glasno sa leve strane dole TAK...nakon toga, ponovnim stiskom na dugme se samo gase lampice... To je anlaser, ili moderno receno starter u problemu. Nazovi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 3877 Napisano Jun 25, 2012 Ne silazi, 6303 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Obrati se Mojsi, blizu si. Automat, bendiks, redovan i normalan problem kod anlasera, ništa posebno. I kad već to radiš, uradi i servis alternatora jer obično u paru se servisiraju. I javni da prisustvujem i ja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Jun 25, 2012 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Koji si akumulator kupio? Exide možda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7896 Napisano Jun 25, 2012 nocni cuvar, 2574 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Ne zovi Djuntu nikako, sjebace ti nesto. Sto bi gro forumasa reklo izgleda ti je alNaser u problemu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 4283 Napisano Jun 25, 2012 Svakom po zasluzi, 12063 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kao što sam ti rekao kad sam video problem, kod dobrog majstora za anlasere da zameni biksnu i četkice i obradi kolektor i vozi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jun 25, 2012 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Drži ga u Labosu. Ovde pali pedeset puta bez greške Izvini Vlado, morao sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Jun 25, 2012 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW R1100 GS Prijavi odgovor kao problematičan Drži ga u Labosu. Ovde pali pedeset puta bez greške Izvini Vlado, morao sam Od tebe bolji savet nisam mogao da dobijem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6003 Napisano Jun 25, 2012 :), 5940 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: 1400cc Prijavi odgovor kao problematičan proveri i kablove,to jest masu itd,mada....lici na anlaser.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 3877 Napisano Jun 25, 2012 Ne silazi, 6303 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Obrati se Mojsi, blizu si. Automat, bendiks, redovan i normalan problem kod anlasera, ništa posebno. I kad već to radiš, uradi i servis alternatora jer obično u paru se servisiraju. I javni da prisustvujem i ja. Ne zovi Djuntu nikako, sjebace ti nesto. Sto bi gro forumasa reklo izgleda ti je alNaser u problemu Ovo su sastavni delovi anlasera, uz biksnu i četkice naravno ko što kaže Rajko, a svaki auto električar će preporučiti u isti mah i pregled alternatora. A moje prisustvo čisto prijateljsko i komšijsko, pa pošto nisam rasturo svoje i edukativno, da ne sje... svoje. A kad alNaser počne da brljavi, može da pomogne kuckanje, mrdne se četkica ili rotor u biksni pa hoće da zahvati. A što se tiče sje..., može Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2363 Napisano Jun 26, 2012 Drug član, 1173 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Pocnite da ga rasturate {starter} dosta smo samo pisali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Octobar 28, 2012 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW R1100 GS Prijavi odgovor kao problematičan Nikako da nadjem vremena i da objasnim drugarima kako sam resio problem. To vece kada sam bio kod mog zeta nije hteo da upali. Tada mi on kaze da pozovem elektricara Baneta koji ima radnju u ili Brace, ili Branka Krsmanovica, ne znam tacno, i objasnim mu problem.... ....nisam bio tu kada je Bane dosao i doneo neki uredjaj. Kada ga je prikacio rekao je da masa nije dobra....naime, + od akumulatora ide na anlaser, i te sam kontakte ocistio do usijanja, - od akumulatora ide jedno 15cm, i tu se nastavlja na neki drugi kabl iste debljine, i sve sam te kontakte ocistio, ali mi nikada nije palo na pamet da treba da nadjem mesto gde se taj drugi kabl zavrsava na motoru.... E tu je bio problem, sraf je bio skoro potpuno odvijen, i do koga se moze doci tek kada se skine kuciste filtera za vazduh.... Bane je video da se ne "zatvara krug", nasao to mesto,ocistio kontakt, i masina pali ko luda....hvala Bane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 3877 Napisano Octobar 28, 2012 Ne silazi, 6303 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Vlado, sve sam rasklapao kod sebe al nekako mi bilo mrsko da još i airbox skinem. Moraću posle ovoga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...