Sr3ck0 2224 Napisano Jul 4, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Делови које сам докупио: Размеравање отвора за руке: Да би сечење било могуће морају се најпре пробушити рупе за тестеру: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 4, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Кад сечете рупе правите паузе и хладите водом тестеру јер ће се у противном исечени круг опет заварити, мада ово зависи и од квалитета плексигласа. Отвори исечени: Ако вам се залепи део који сечете може вам се десити ово: Дрвено ојачање за под ради чврстине: Склопљена кабина пробе ради: Кабина на радном столу у радионици, силиконирана и ушрафљена. Остављена је да преноћи за сваки случај: upload photo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 4, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan При раду са плексигласом увек се може десити да пукне, ма колико пажљиви били : а то значи нервирање, додатни посао, ама непотребно комликовање... Морао сам да вадим ту задњу страну из силикона и да чистим винкле а то није баш забавно зато пазите кад радите. Затим поновно сечење плексигласа и бушење рупе: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 4, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Лева рукавица постављена: Десна рукавица: Постављена задња страна (овог пута у комаду) са одушком за ваздух: Надам се да ће ми ово помоћи и смањити "маглу" унутра при раду: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 4, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Пошто ми се не свиђа да каблови за свећице долазе однапред, покушаћу да окренем бобину окренем за 180° тј. уназад: У ствари, не одвија се шрафцигером већ има матица од 10мм одоздо и контра-матица као осигурач: Много масно и прљаво: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 4, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Да ли је могуће да место где бобина лежи на раму није фабрички офарбано? мада ми ова десна (ближа предњем точку) изгледа као да је нека жица била ту: али нигде у близини нема неповезане жице? Има ли неко идеју у вези овога? Бобина окренута: још само морам да проверим да ли сад смета кад се стави резервоар? Овде ми се каблови додирују међусобно али и са другим жицама због "гужве у шеснаестерцу" : мада су се и напред додиривали : img upload Има ли то неке везе? Ја мислим да нема али опет да питам искусне... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 4, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Ах да, наручени оригинални жмигавци и комплет дихтунга и у путу су... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 4, 2012 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan мада су се и напред додиривали : Има ли то неке везе? Ја мислим да нема али опет да питам искусне... Nidze veze......ako ne probijaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 4, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan мада су се и напред додиривали : Има ли то неке везе? Ја мислим да нема али опет да питам искусне... Nidze veze......ako ne probijaju. Тако сам и мислио, хвала колега. Имаш +-ић :lol: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Jul 4, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Svaka tebi cast prijatelju koliko ti zivaca imas,sjajno,sve pohvale i jos jednom svaka cast 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 4, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Svaka tebi cast prijatelju koliko ti zivaca imas,sjajno,sve pohvale i jos jednom svaka cast Хвала! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 4, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Хвала @štampar, за усисивач сам знао али се надам да ми неће требати јер у противном морам да купим други. Не желим да користим мој кућни зато што може да се запрља перлама. За дупли плекси се слажем и урадићу тако. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 4, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice onog dela rama gde se srafi bobina , sto pitas " da li je moguce da to nije ofarbano " , - naravno da je moguce, cak sta vise mislim da je to namerno ostavljeno da bi bobina imala masu. Cini mi se da ti rece da ces plastificirati ram, to je OK, al ako motor nebude bacao varnicu, seti se pa dovedi masu na bobine - tamo gde se srafe na ram ! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Jul 5, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Ох бре, није овај Штампар матор тек реда ради... Срећко, па направи нек' ти и усисивач вуче кроз неки папирни филтер од неког возила, да се то ситно задржи на њему и не пропушта у кесу усисивача. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan После једне паузе, што због пословних што због здравствених проблема, да наставим са радом. Ах да, наручени оригинални жмигавци и комплет дихтунга и у путу су... Стигли су ови делови. Дихтунге сам морао да вратим у Немачку јер су дошли за 750 кубика (чини ми се), тј. пречник дихтунга је 60мм уместо 53мм (за 550 кубика је пречник 56мм). И још ме човек убеђује да верзија за Немачку и Аустрију није иста!? Па 500 кубика се добило из 550 кубика тако што се смањио пречник цилиндра а 53мм је ваљда исто и у Немачкој и у Аустрији!? Или није!? Има "стручњака" свуда... Није да сам ја нека мустра сад, али бар знам да прочитам техничке карактеристике... Жмигавци су дошли али од GS 400 E и не би био неки проблем да исти немају само једну жицу за плус? Ваљда минус добија директно преко масе? Да ли је ово могуће? Могу ли уопште да наместим на мој мотор јер мој има две жице за жмигавац? Визуелно су исти. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Следеће је било постављање ојачања за поклопац (који је узгред буди речено, тежак једно 7-8 кг): Да би резултат посла био онакав како сам замислио лепо сам упасентовао лајсне (тежити перфекцији је проклетство...): Друга страна: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan За предлог колеге @štampar-a искористићу задњу таблу која је пукла: Нашао сам и т-винклу за краће стране и лепо упасентовао: Избушио сам рупе и завијам ја, завијам, завијам, ма ништа!!! Добро, ваљда покварен навој на тој страни матице. Океренем ти ја исту и завијам даље, завијам, завијам ништа се не дешава!? Ма, нисам ваљда полудео да незнам да завијем једну матицу? Шта се то дешава!? Погледам ја ту несретну матицу кад оно: hosting images нема навоја!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Дихтунг за поклопац: И најзад готова кабина. Остало је још да набавим осветљење и да избушим рупу за црево компресора: У међувремену се одлепила трака са леве руке: То сам средио јачом траком у држачем каблова преко за сваки случај: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Рупу за црево компресора прво бушим мањом па онда већом бургијом: Опиљци од бушења усисани усисивачем: Постављам црево компресора: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Најзад готова кабина!!! Компресор ће при раду вероватно стајати на поду: Комплетно готово радно место: picture hosting За сад немам усисивач јер се надам да ће величина кабине ( 96 x 72 x 71 - унутрашње мере) апсорбовати "маглу". За осветљење, као прву идеју, користићу рефлектор од 250W upload pictures мада ми се не свиђа што греје па је ово подложно промени чим нађем нешто одговарајуће. Идеје и предлози добродошли... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Пошто је мотор видео воду кад је задњи пут покисао (негде око 1996. год.) морам да га оперем пре скидања машине. Прво припрема за прање. Најпре затварање усисних канала: И изолација инсталације: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Па да почнемо: Ја и машина "иза решетака": Готово: Можете да видите колико је велика гаража, тј. само једна етажа... free image hosting Све је већ много чистије... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Jul 22, 2012 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Sto se rasvete tice... Probaj da nadjes LED na traci. Kupuje se bukvalno na metar, nije skupo, daje odlicnu svetlost i sto je najvaznije ne greje. Mi smo to nesto budzili u neku vitrinu, ispalo k'o bombona Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan У међувремену су стигли делови за карбураторе: Обратите пажњу на већу гумицу на који показује игла за гориво. Питање је где она треба да се монтира!? Овакву гумицу ја са мог карбуратора нисам скинуо нити она игде паше. Није ни за цевку за гориво: Игле за гориво нису идентичне: picture hosting али пошто мењам и тело (лежиште) игле мислим да ово није проблем. Шта ви мислите? На лежишту игле је иста рупа од 2мм. Делови нису оргинални јер оргинални делови коштају, како у Сузукијевом зеступнику кажу, коштају 300 - 500€ за сва четири карбуратора а то је мени тренутно прескупо. Надам се да ће и ови делови завршити посао. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan @pronto Идеја није лоша, хвала, размотрићу и ту опцију. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...