Sr3ck0 2224 Napisano Decembar 29, 2018 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Три од четири лагера имају осовиницу за центрирање која мора да легне у одређени зарез на кућишту: Мотор је затворен за сваки случај: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Decembar 29, 2018 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Мало другачија изведба десног семеринга али купљен је оригинал: Он се монтира тако да "круна" лежи према лагеру: А шупља страна : према напоље: Леви семеринг који ја нисам мењао се монтира тако да федер буде унутра. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Decembar 29, 2018 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Уљани путеви преконтролисани и чисти: При монтажи МОРА се водити рачуна да 5 осовиница и један полу-месец буду на свом месту: На те осовинице треба да легну рупе у лагерима: Мале рупе служе за подмазивање лагера и кад лагер легне на своје место оне се поклопе са уљаним путевима са претходних слика. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Decembar 29, 2018 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan При подмазивању радилице нисам жалио уље: Битно је такође добро подмазати лежишта на легерима и кућишту: Опран је и ланац брегасте осовине: Ове ознаке олакшавају монтажу јер се налазе на супротним странама од лежишта (рупе) у лагеру: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Decembar 29, 2018 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Кад се те ознаке поравнају требало би да радилица легне на своје место. Ако то није случај (као код мене) онда ВЕОМА ОДМЕРЕНИМ ударцима пластичним чекићем довести осовину на место: При томе треба куцкати контра тег радилице а никако по лагеру!!! Радилица на свом месту: Осовиница десног лагера такође: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Decembar 29, 2018 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Очистио сам налегајуће површине ацетоном и, како каже књига, на горњу половину постављам дихт-масу. Пошто први пут радим са тим прво проба на картону: па онда на кућиште: Овде сам погрешно ставио духт-масу. Требало је да је буде тамо где је плава линија: Овде нисам стављао јер сматрам да не треба зато што је то унутарњи део мотора према корпи квачила која се ионако окреће у уљу: или грешим? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Decembar 29, 2018 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Надам се да сам добро ставио дихт-масу. Волео бих да чујем ваше мишљење? Нисам претеривао са количином. Трудио сам се да дебљина буде 1,5-2мм. Купио сам ову дитх-масу јер је једина коју сам могао да нађем а да је предвиђена за повишене температуре: С` обзиром да није било лако поставити дитх-масу на горњу половину кућишта а уз то сам и погрешио јер нисам могао да оценим где долази доња половина кућишта следећи пут ћу ставити на доњу половину без обзира шта књига каже. На овај начин не могу погрешно ставити масу као први пут. Сачекао сам 10 минута да се маса почне стезати и ставио сам другу половину мотора: Шрафови су очишћени: и поређани по редоследу за монтажу: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Decembar 29, 2018 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Поставим ја лепо шрафове и почнем да привлачим први шраф означен црвеним кругом: Таман сам га руком привукао кад ми сине да ја уопште нисам поставио О-ринг (дихтунг) КОЈИ НЕ СМЕ ДА СЕ ЗАБОРАВИ!!!!!!! Ко заборави овај дихтунг боље да се окади црним тамјаном... На брзину повадим шрафове и брзо очистим налегајуће површине од дихт-масе... Није ми било право али није то први пут да заборавим нешто. На срећу, сетио сам се на време. Могло је да се деси да се уопште не сетим па оде мотор у врага... Но добро, окренем се ја јер на столу из мене леже кесице са купљеним семеринзима, дихтунзима и осталим деловима. Претурам, тражим али те гимуце НЕМА!? Погледам ја поново али нема... Ок, можда ми није ни стигла или ми у продавници једноставно нису ставили у кесу (што ми се већ дешавало). Одем ја у канцеларију јер тамо имам два монитора. На једном отворим слику рачуна оне куповине од 555€ а на другом слику свих делова из те куповине јер имам обичај да сликам кад дођем у гаражу. Такође отворим и каталог резервних делова и полако број по број контрола. И на крају испадне да та гимица и није наручена јер све што је на рачуну је и на слици са стола...!!!! Е тада ми се слошило... Попиздео сам, на себе, наравно. И сад због свог пропуста морам да чекам 07.01. да се продавница отвори јер имају колективни одмор за Божић и нову годину.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7450 Napisano Decembar 29, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Popizdeli su i clanovi foruma 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Decembar 29, 2018 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Ајд` , примирим се ја ту мало..... Ситуација је таква и ту промене нема. Није да немам шта да радим, има да се нешто опере, припреми, да се склопи корпа и квачило на пример... Али не ради ми се ништа, и даље ми мука... А искуство ме је научило да, ако се не осећам добро не радим на мортору јер то угл. не испадне добро... У реду, нећу да радим док се не смирим. Али да погледам главу мотора коју нисам гледао од кад је стигла са обраде: Имам три навоја која су попустила: Трећи нисам сликао... Због танког "меса" и напрслине ово ће бити сређено тако што ће бити монтиран дужи шраф са матицом одоздо. Знам, није лепо нити професионално, али нећу да ризикујем са једином главом коју сам уопште могао да нађем а тражио сам годинама, верујте... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Decembar 29, 2018 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Два навоја издувне гране сумљива: и један је "поправљен" HеliCoil-ом мада ми је ова кривина на навоју мало сумљива: Зар не би требала да је унутра јер је то крај са оним пином који се после завијања треба поломити да би се осигурао навој?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Decembar 29, 2018 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, hard_rock je napisao: Popizdeli su i clanovi foruma Јел` !? Па шта ви мислите, да је мени самном лако?! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Decembar 29, 2018 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Сада то изгледа овако: А некад је било ту и камења: Овако се подмазивао главни лагер брегасте: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Decembar 29, 2018 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan Прочисти навоје са урезником . И стави брезоне уместо вијака. Кад будеш увртао брезон - вијке користи Loctite 222. И не претеруј са стезањем . Нежно и осећајно са моментом , да небуде после... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Decembar 29, 2018 (promenjeno) Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan pre 27 minuta, Бранило je napisao: Прочисти навоје са урезником . И стави брезоне уместо вијака. Кад будеш увртао брезон - вијке користи Loctite 222. И не претеруј са стезањем . Нежно и осећајно са моментом , да небуде после... Мислим да је то фини навој а немам урезницу. Морам да набавим једну. Брезоне? Мислиш да завијем шрафове без главе, само навој, па да ауспух затегнем матицом а не шрафом? Имам Loctite 243 али он је за нормано осигурање... Имам такође и 648 који је снажнији а и предвиђен је за повишене температуре па мислим да би за то био добар? ЕДИТ: САд читам техничке карактеристике за 243 и он обезбеђује средње јако обезбеђење навоја. 222 је за нормало обезбеђење... Promenio Decembar 29, 2018 član Sr3ck0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6801 Napisano Decembar 29, 2018 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Kada uvijaš Helicoil, taj jezičak koji se odlama treba da bude sa dalje strane...ne na vrhu navoja. U Helicoil nemoj uvrtati ureznicu...najbolja proba će biti da se uvrne šraf koji tu i treba da se zavije. Lagano rukom, ako neće ključem tek, tek...nikako na silu, to je znak da umetak nije lepo legao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Decembar 29, 2018 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, pronto je napisao: Kada uvijaš Helicoil, taj jezičak koji se odlama treba da bude sa dalje strane...ne na vrhu navoja. U Helicoil nemoj uvrtati ureznicu...najbolja proba će biti da se uvrne šraf koji tu i treba da se zavije. Lagano rukom, ako neće ključem tek, tek...nikako na silu, to je znak da umetak nije lepo legao. Тако и ја мислим. Изгледа је неко погрешно завио HeliCoil... Шта саветујеш, да овај извадим ако буде хтео и да уврнем како треба? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6801 Napisano Decembar 29, 2018 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Sumnjam da je Helicoil montiran naopako, pre će biti da se dotični za..bao sa dužinom. Kućište je jako staro i opasno korodiralo. Mnogo prčkanja oko toga može da zajebe stvar. Probaj da uvrneš šraf istog navoja i ako je sve ok sam vrh gledaj da "pipneš" recimo brusilicom ali da je na njoj montiran disk sa šmirglom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Decembar 29, 2018 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Бранило je napisao: Прочисти навоје са урезником . И стави брезоне уместо вијака. Кад будеш увртао брезон - вијке користи Loctite 222. И не претеруј са стезањем . Нежно и осећајно са моментом , да небуде после... Верујем да си мислио на ово: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Decembar 29, 2018 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan Вијак без главе = брезон Тако је Срећко, нисам се добро изразио Loctite стави који имаш 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Januar 1, 2019 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Срећна нова година свима и да вас здравље послужи...!!! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Januar 1, 2019 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan On 29.12.2018. at 15:47, Бранило je napisao: Прочисти навоје са урезником . И стави брезоне уместо вијака. Кад будеш увртао брезон - вијке користи Loctite 222. И не претеруј са стезањем . Нежно и осећајно са моментом , да небуде после... Верујем да си мислио на ово: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Januar 1, 2019 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Колико јако се сме притегнути шраф у навоју који је урађен са HeliCoil-ом? Да ли је отпоран као и оригинални навој или се мора пазити и мало мање стегнути? Шта кажу ваша искуства? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6040 Napisano Januar 1, 2019 Drug član, 2784 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj projekat kad se zavrsi, kolektivno okupljanje, vatromet i neku zrtvu u vidu praseta na razanj! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Januar 1, 2019 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, abarth_maniac je napisao: Ovaj projekat kad se zavrsi, kolektivno okupljanje, vatromet i neku zrtvu u vidu praseta na razanj! Ништа није немогуће... Момент притезања М8 са нормалним навојем је беше 20Nm. Управо прочитах на невероватном сајту неког Швајцарца да је HeliCoil чвршћи него стандардни навоји. То значи да могу без проблема привући М8 на 20Nm у HeliCoil навоју...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...