vladom 8 Napisano Jun 14, 2012 U prolazu, 69 postova Lokacija: Vrbas, Vojvodina Motocikl: vespa pk 50 xl Prijavi odgovor kao problematičan Veliki pozdrav! Trazim savet od iskusnijih i pametnijih, posto sam ja totalni pocetnik u sferi motocikala i skutera, ali imam veeeliku zelju da imam jedan sutercic i da se vozam. Mislim da ce Vespa biti moj izbor!Mnogo sam citao po internetu i informisao se generalno o motorima, dok nisam naisao na skutere! Gledao sam motore do 50ccm, razne marke, ali uvek sam nekako nonsalantno preskakao Vespu. Ne znam ni sam zbog cega! Dok jedan nas kucni prijatelj nije dosao, i slucajno kroz pricu pomene da neki covek prodaje Vespu! Otisao sam da je pogledam! Ne znam nista O Vespama, ali mi se ova jako svidela. Pronjuskao sam po internetu i nisam mogao da verujem koliko nista nisam znao o ovim skuterima! Vidim da ima dooosta ljubitelja ovog legendarno skutera, a i ja pocinjem da se ozbiljno vezujem za ovaj motor, iako ga jos nisam ni kupio. Ono sto zelim da pitam sve vas, posto sam ipak ja totalni pocetnik, jeste da ili ne VESPA? Ovaj model je Vespa PK 50 XL, rucno prebacivanje brzina, ne znam tacno koje je godiste, video sam na brojacu da je presla nekih 15000 km, u solidnom stanju, mislim da nije dugo vozena, stoji i trune! Daje je covek za 250e. E sad mene interesuje, da li znate nesto o kvalitetima i manama ovog modela Vespe, i da li ima delova za nju da se nabavi, i koliko je skupo odrzavanje ovog motora! Izvinite sto sam bio opsiran! Hvala unapred i pozdrav veliki! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Jun 14, 2012 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je motor u voznom stanju to je više nego dobra kinta. Sa pojavom ebay-a i online kupovine nijedan deo ti više nije nedostupan i preskup Javi se na pp kolegi sa foruma Dejanu http://forum.bjbikers.com/index.php?/user/200-kawasaki-zr-500-a/ on je u udruženju vespadžija i sigurno će moći da ti pomogne oko kupovine 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duxill 1276 Napisano Jun 14, 2012 Zainteresovan, 594 postova Lokacija: Bgd Motocikl: ADV T☆34 Prijavi odgovor kao problematičan Peki je u pravu. AKO je u dobrom stanju, to je smešna kinta, pogotovo za prvi motor. Smatram se merodavnim da ti pružim odgovor, jer sam skoro 20 godina vozio Vespu, ovu poslednju PX 200e, tačno 13. godina. Prodao sam je zbog krize i nemogućnosti da vozim dva motora. Pošto ništa ne znam o tebi, počeću sa nekim opštim savetima. PK 50 je ovde (u Srbiji) bila jako redak a tražen model, jer je išla na trajnu registraciju. Nije ih bilo ni za lek. Ipak, sada kad se sve rigistruje na godinu dana, sitauacija je malo drugačija (pretpostavljam). U odnosu na PX125 i 200, to je dosta slabiji motor, pa tvoja težina + ne daj bože suvozač, dosta utiču na komfor vožnje. Tu pre svega mislim na brzinu i pokretljivost u gradskoj vožnji. Prva i najbitnija stvar kod skutera od 50ccm je njihova brzina. Zašto? Zato što svaka brzina u saobraćaju koja ti onemogućava da pretekneš Autobus gradskog saobraćja ili šleper pod teretom je učinkovita da te garež dizela napuni da budeš crn ko odžačar a smrdljiv koliko nećeš... Ako ne živiš u ravnici, sve što sam napisao postaje još gore na uzbrdicama... Ono što treba da znaš o Vespi je da je to dvotaktni agregat (troši mešavinu, tj. sam sipaš ulje u gorivo jer mu je to jedino podmazivanje) Hladjenje - vazdušno, dobra stvar nema pregrevanja, samim tim od stajanja u šupi ne može ništa loše da joj se desi, osim što može da korodira, jer šasija, oklop i bubrezi nisu od pocinkovanog lima... Umetnost vožnje na malim točkovima, kao i kočenje prednjom i zadnjom kočnicom koje nisu hidraulične već mehaničke (doboši sa gurtnama) su posebna draž za ljubitelje starih Vespi, ali jako nezahvalne za početnika. Ko to savlada, sve drugo novije je ravno vožnji elktro bicikla. Znači osobenost ovog motocikla je relativna nestabilnost i slabije kočenje. Sve ovo ne važi ako Vespu voziš izletnički, bez rizika, preticanja, nepotebnog obaranja u krivinama i uvek, ali uvek držanja rastojanja u odnosu na vozilo ispred tebe. Ono što te sigurno očekuje ako se odlučiš za kupovinu Vespe je zamena ili u najboljem slučaju podmazivanje sajli, koje ako motor nije dugo vožen verovatno imaju zapekle pancire, koji bi mogli da utiču na pucanje i da te ostavi na putu. Sajle nisu skupe, prave se u Bgd, po narudzbini, a ako one funkcionišu, pre svetga mislim na sajlu ručnog menjača (2kom), sajlu kvačila a na kraju i ručne kočnice, onda je vožnja mnogo, mnogo prijatnija. Sve u svemu, moj savet ti je da je kupiš, ali da ne kreneš sa estetskim ulepšavanjem, jer će to vrlo brzo da utrostruči cenu motora. Bolje je za početak da je samo osposobiš, i voziš. Ako se naviknete jedno na drugo, prioni na sredjivanje, jer je to nepovratno uložen novac, osim što će ti to pružiti veliko zadovoljstvo. Vespaši su posebna, dobra ekipa, i ja sam ponosan što sam bio te priče. Brzo će te prepoznati na drumu... Nadam se da ti nisam odmogao... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Jun 14, 2012 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Hocu i ja da kazem nesto za dnevnik Sve gorenavedene mane i vrline su tacne mada ima nekih stvarcica (tehnickih) koje su malo pomesane.Nadam se da se nece niko naljutiti. Sto se tice delova za PK uopste nebitno koji je model FL,HP,XL ili nedaj Boze automatica delovi se kod nas malo teze (skoro nikako) nabavljaju.To podrazumevam da ni jedna prodavnica niti servis ne drze delove.Kubikazu necu ni da pominjem jer je ne bitna u celoj prici. Delovi se nabavljaju na misice tj iz inostranstva.Malo se ceka ali uvek stignu u nekom razumnom roku.Cene delova PK u odnosu na model PX su nesto skuplje ali ne preterano.Ovo pisem u globalu. Masine su pouzdane i mogu dosta da predju,nisu kvarljive. E sad evo ti malo da te zagolicam da razmisljas. U PK 50 blokove pakuje se PK 125.Tad dobijas vec ozbiljnju masinicu koja ide kao vetar.Uz to trosi 2.5 lit. E sad dalje, PK 50 imas sa 3 i sa 4 brzine i to da znas i obratis paznju pri kupovini. Sto se sajli tice PK 50 ima jednu sajlu za menjac (ne dve kao PX) zicanu koja radi na selektoru u oba smera.sajla kvacila,prednje kocnice i gasa.to se sve kod nas lako uradi.I ne puca tako cesesto tako da se ne brines. Sto se tice brzine,ne moze se bas sa njom pohvaliti PK 50(oduvace te APN)ali zato ako ubacis 125 ides mnogo dobro(80-90). Sto se struje tice dobra je i ne crkava cesto (delova za nju ima). Eto to su ti neke stvarcice malo konkretnije. U svakom slucaju dobra,kvalitetna vespa samo ne i brza. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladom 8 Napisano Jun 15, 2012 U prolazu, 69 postova Lokacija: Vrbas, Vojvodina Motocikl: vespa pk 50 xl Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam svima na iscrpnim informacijama i savetima! Vidi se da ste ljudi koji voilite Vespu! Dosta ste mi pomogli oko nekih pitanja! Mislim da sam korak blize da je kupim, ali da cu morati da se potrudim oko odrzavanja i generalno ucenja svega sto se treba znati o Vespi! Gledacu da sredim one stvari na njoj da moze da se vozi, a vremenom, cu da je skroz sredim da bude to dobar sutercic! Samo pitanje za Igora koliki je izdatak da se masina prepravi na 125ccm? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duxill 1276 Napisano Jun 15, 2012 Zainteresovan, 594 postova Lokacija: Bgd Motocikl: ADV T☆34 Prijavi odgovor kao problematičan @IgorVA Svaka ti čast! @Vladom Srećno sa kupovinom i puno lepih i sigurnih km da predješ sa "Osom" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Jun 15, 2012 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Pazi ovako druze; Da kupujes delove pojedinacno izadje preskupo. Sta treba od delova? Radilica jer ima duzi hod,termo grupa,prenos,kvacilo,karburator.Sve to je u grubo oko 500 eur. Ali drugo resenje je da kupis jstranca 200-300 eur i sve imas cak i viska.skoljku sacuvas,viljusku,volan,migavci,bubci,struja,tockvi i jos dosta toga.Nadjes samo dobrog majstora koji ce sve to dati odradi i vozis se kao covek. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KAWASAKI ZR 500 A 511 Napisano Jun 18, 2012 Vespa Servis Beograd, 617 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET-4 Prijavi odgovor kao problematičan e sve sto je Ogor napisao je o.k. i slazem se... ako je za te pare uzimaj, sada je Ivan iz Drustva Ljubitelja Vespe Beograd kupio istu takv, doduse cena je bila oko 400e i zadovoljan je istom. Naravno odma ju je odvezao kod Cika Mileta i porucio je lamele(kupio ih u Srbiji za 1.000 din ) da se zamene i mislim da ce Ivan slatko da se navoza sa njom... Sto se tice prepravke na 125ccm meni je licno to preskupo, i nepotrebno, jedino ako zelis da se vozis sa reg na 50ccm a da imas agregat od 125ccm, mada sa novim tipom reg i tehnickim koji placas svake god.opet smatram da je onda bolej odma uzeti nesto od 125ccm ili 200ccm tipa vespu cosu ili vespu PX-a ili neku P ali to ces sve sam da vidis i da odlucis, a sto se delova i nabavke tice nije frka, toga ima i po radnjama u Srbiji a delovi mogu da se poruce i preko ljudi koji zive u Nemackoji i te delove salju ljudima koji zive u Srbiji, jer Vesaprosi se znaju medjusobno pa ces i to tih podatakak preko koga mozes da dobijes delove da li iz scooter centra u Nemackoj ili iz looluscote centra u Sloveniji vec lako naci veliki pozdrav i nadam se da ces kupiti tu lepoticu pa da se vidimo negde nekada na nekoj od voznji. pozdrav Dejan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cooler 5 Napisano Jun 18, 2012 U prolazu, 6 postova Lokacija: Novo mesto SLO Motocikl: Honda silver wing 600 Prijavi odgovor kao problematičan Cao druže, evo da ti dam nekoliko korisnih saveta: od preneki dan sam i ja vlasnik baš tog modela PK50 i mislim da je sasvim OC motorić. Naravno da se radi o 50ccm tako da je jasna snaga i brzina, ali što se tiče delova, veoma sam prijatno iznenađen. Iako su mnogi u fazonu da su to stari motori, da je teško naći deo,...mislim da nije tako. Evo meni je čika Mile, konkretno, rekao da moram da zamenim lamele...nije mi bilo baš svejedno jer u tom "strahu" da nema delova malo sam se ... . Okrenuo sam par telefona i našao za 1000din.!!! Pozvao sam BIKER HOUSE i čovek se je predamnom odmah informisao, pitao za cenu i odmah poručio tako da se nadam da će mi sutra to stići. Mislim da je cena skroz zadovoljavajuća ?!..da nepričam da ima deo i u Novom Sadu..Po meni je to sasvim OK motorić ali kad se malo ozbiljnije provozam napisaću tačnije utiske !!! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Jun 18, 2012 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan sve se da naci i nabaviti samo gde i koliko cekati dok se drugi voze. Ne kudim i ne odvracam.Samo realno pricam. Recimo Naci viljusku ako je nadaj Boze kriva je pravo umece kod nas.Dok za ostale modele ima. U svakom slucaju,puno srecnih km sa njom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KAWASAKI ZR 500 A 511 Napisano Jun 19, 2012 Vespa Servis Beograd, 617 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET-4 Prijavi odgovor kao problematičan pa sada ako je kriva viljuska ima ljudi u Srbiji koji iste ispravljaju u vecini slucajeva uspesno, za velike motore koji razvijaju poprilicne brzine, pa kapiram da ce su se susretali i sa slicnim problemima i sa Vespama, pogotovu ako im je to primaran posao. Sa druge strane nova viljuska kosta u Scootercentru nova 190 evra i moze da se u Srbiju stigne veom brzo... Tako da kao sto Igor kaze jeste manje popularan model nego PX, ali delovi mogu da se nadju neki brze neki za 15-ak dana Pozdrav Dejan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cooler 5 Napisano Jun 19, 2012 U prolazu, 6 postova Lokacija: Novo mesto SLO Motocikl: Honda silver wing 600 Prijavi odgovor kao problematičan Evo opet ja , konkretno ja imam problem sa viljuškom !!! Mislim da je Igor potpuno u pravu za sve što kaže i siguran sam da je mnogo lakše naći deo za PX ali evo ja sam za dva dana našao već 3 viljuške koje se prodaju i cene nisu tako strašne, mislim da je skuplja viljuška za dobar bajs ( pišem o polovnim viljuškama za PK ). Opet ću potvrditi da Igor mnogo bolje zna od svih nas ali definitivno nije teško naći deo za PK !!! Mislim da je dobro što ima dobrih ljudi koji žele da pomognu oko delova i dobra je povezanost koliko sam video do sada !!! Veliki pozdrav !!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Jun 19, 2012 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan odlicno,guraj dalje sa sredjivanjem....Najbitnija je volja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11549 Napisano Jun 19, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 4365 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Cooleru jesi bio danas mozda kod Mileta (Biker House)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladom 8 Napisano Jul 5, 2012 U prolazu, 69 postova Lokacija: Vrbas, Vojvodina Motocikl: vespa pk 50 xl Prijavi odgovor kao problematičan Evo slika zeljene Vespice! Nisam je jos kupio zbog "malih" problema sa finansijama, ali za koji dan bit' ce moja! Sta kazete? Vredi li sta? Malo je ostarila, ali kad nemogu bolje! Ja sam srecan i sa ovom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Jul 5, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Možda sam lud, ali meni se vrlo dopada, simpa je tako žuta Ako nije tajna, koliko ćeš je platiti? Jesi li je probao, kako ide? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Jul 5, 2012 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Lepa osica . Ova nema kurblu,jednoga dana kad budes rasturao masinu onda malo prepravi i ubaci i kurblu. Onda si miran ako akumulator otkaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Jul 5, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ... a može i na gurku da se pali Šalim se naravno, nedavno mi je Kosta pričao da su ga zvali neki klinci, stao im skuter. Davili ga preko telefona neka tupa pitanja, na kraju se našalio da ga pale na gurku, ali mora što brže da ide skuter! Zovu ga sat i po kasnije zadihani da se žale, gurali ga uzbrdo na B.Brdo, pa se zaletali nizbrdo i tako nekoliko puta, a neće da upali! :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladom 8 Napisano Jul 6, 2012 U prolazu, 69 postova Lokacija: Vrbas, Vojvodina Motocikl: vespa pk 50 xl Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam lud, al za ovom Vespom. Bas mi se svidja, pogotovu boja italijanske zastave napred se bas lepo uklapa u celinu. Platicu je 250e. Za moje standarde, prava cena! Zelim dugorocno da je sredim i da je vozim dok sam ziv! A i planiram jednog dana da je prepravim na 125 kubika, kao sto mi je IGOR VA, predlozio! Nisam je palio, nisam ni pokusao, ajd rekoh, dok je ne preuzmem! Mada taj lik sto je prodaje kaze da ne moze da upali, valjda je akumulator prazan! E tu je sad ona caka sto IGOR VA kaze za kurblu! Nije vozena 4 meseca, pa sad sta vi mislite, jer moguce da se akumulator isprazni za taj period? Kaze da nece ni da zavergla, pa on misli da je akumulator! Pozdrav!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Jul 6, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sve je moguće, ako akumulator inače nije bio u 100% stanju, može biti do toga. Opet, može biti i neki ozbiljniji kvar. Nek ti javi prodavac dimenzije akumulatora, svrati negde usput pa ga kupi i odmah probajte da upalite makinu Cena je super ako je u voznom stanju. Ako ipak odustaneš od kupovine, zovni mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Jul 6, 2012 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Cena je super ako je u voznom stanju. Ako ipak odustaneš od kupovine, zovni mene ako se Nole predomisli da se prijavim sledeci za kupovinu. P.S Moze i pokvarena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladom 8 Napisano Jul 6, 2012 U prolazu, 69 postova Lokacija: Vrbas, Vojvodina Motocikl: vespa pk 50 xl Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo sam Vespu danas, i odneo je kod majstora da je sredi da mogu da se vozim ko covek! Motor ima kurblu, samo je odlomljena, pa treba drugu staviti. Eto toliko za sada! Zao mi je, ipak nisam odustao od kupovine, ali sigurno bih vas obavestio da je vi kupite, jer je steta bila da onako stoji nekoriscena! Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Jul 7, 2012 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Ipak ima kurblu. Super. Sa tim pk modelima italijani su se igrali i ima ih dosta modela. Razlike su u glupostima ima-nema kurblu,sale menjaca,.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladom 8 Napisano Jul 12, 2012 U prolazu, 69 postova Lokacija: Vrbas, Vojvodina Motocikl: vespa pk 50 xl Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav za sve! Opet ja sa mojom Vespom! Motoric mi stoji kod majstora vec nedelju dana posto je prebukiran, pa cekam nestrpljivo, i vec sam se unervozio i poceo da se zapitkujem hocu li ja i kada sesti vise na tu Vespu i doziveti taj osecaj slobode na putu sa dvotockasom! Iskrsao je jedan problemcic, pa vas sve pitam za savet! Naime, majstor mi je preporucio da izvadimo rezervoar, posto je motor dugo stajao, a on je na tom motoru vec cistio karburator, dok je bio kod prethodnog vlasnika, a i pogledali smo ga i pored taloga prljavstina, videlo se da ima i korozije! I sad ja nosio rezervoar kod majstora za zavarivanje, i on kad je pogledao, rekao je da ga on ne bi otvarao, ili ti jos gore sekao na dva dela, pa cistio i opet zavarivao, jer je tu puno posla, i naplatice mi ruke, a ne vidi nekog efekta, jer ne zna kojim to sredstvom bi ga zastitio, jer benzin sve nagriza! Ne valja da ga farba, jer ako otpadne farba, jos gore smo napravili! Kaze da je steta da ga sece i otvara, i da po njemu bi bilo najbolje da ga odnesem u neku praonicu da ga pod pritiskom isperu, i da on i nije toliko zardjao! Kad ga isperu, videces da i nije toliko lose! I da uzmem ulje za dvotaktne motore, da uspem u rezervar i promuckam, da ga ono zastiti, i onda ga natocim punog gorivom! Eto i sad ne znam ni sam sta je dobro da radim! Dali da ga otvaram, secem, varim i svasta nesto, ili samo isperem puromatom, i natocim gorivom, ili vi znate neko trece i bolje resenje! Molim vas pomagajte. Ne znam sta da radim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Jul 12, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam sličan problem pre dosta godina sa rezervoarom na mom Opelu Kadetu, i rešio ga vrlo lako. Kupiš litar ili dva evro dizela i punu šaku krupnih matica i debelih šrafova. Rezervoar skineš i isprazniš, ispereš prvo par puta običnim baštenskim crevom da izađe šta može. Naravno, prospeš i vodu koliko može. Onda sipaš pola litre-litar dizela i ubaciš matice i mućkaš brutalno. Sve prospeš napolje (izaći će čudo štroke i komada rđe), pa opet sve nanovo dok ne izbaciš sve što može. Pre nego što sam ovo uradio, imao sam redovno probleme sa karburatorom, nudili su mi čišćenje ultrazvukom, ali sam dobio savet od drugara da mi je to bacanje para jer bi mi se problem ponovo javio sa prljavim rezervoarom. Pošto sam ovako očistio rezervoar i sam rasturio, očistio karb i sve sklopio - više nisam imao probleme sa kolima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...