Jump to content

Moto Zajednica

BJB dan na stazi, 1. Jul 2012.

Recommended Posts

• Integrisan, 13017 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750
Ima naš narod lepu poslovicu o koprivama i mlaćenju određenim tuđim organom po istima ;).

Koliko se ja razumem u mlaćenje, gloginje su u pitanju.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2316 postova

Zeleo bih malo da smirim strasti jer vidim da ce se desiti neko sranje na stazi kao sto to obicno bude u ovakvim napaljenim situacijama.

Koga interesuje da meri vreme nega ga meri u svojoj reziji. ko zeli da se trka ima domaci sampionat i klasa Happening pa neka se prijavi i neka vidi gde je....

U dogovoru sa Pablom cemo i ovaj put organizovati nastavu pre TD. Preporucujem da vas bude u sto vecem broju jer ce te sebi ustedeti vreme i brze napredovati.

• Podržavam 3

• If in doubt, go flat out., 472 postova
  • Motocikl: KTM exc 300, Aprilia RS250

Ako je toliki problem ja mogu to da organizujem (naravno ako uopšte budemo imali merenje vremena). Ako ti je bitnija birokratija od ujednačene vožnje po grupama onda u redu ali sumnjam da je nekome ko vozi 2:00 prijatno kad mu neko proleti pored na kolenu. Em se oseća neprijatno i nesigurno i gleda u retrovizore, em kvari ritam i vožnju onom bržem.

Sad će opet da se skupi ekipa i da pita (ako neko drugi organizuje) kako ćemo da se delimo na grupe ako bude vazdušni pritisak ispod normale i ako ne bude vode sa ukusom trešnje u šatoru... Evo odgovora unapred, znam da su to veliki problemi, uprava vodovoda je dobila sva vaša pitanja i biće rešena u najkraćem roku, možda čak i pre toga.

• Svakom po zasluzi, 12398 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

...šteta što su ukinuti minusi...vidiš, kada bi meni toliko sitnica smetalo sigurno ne bih bio mazohista da idem na neki događaj koji me nervira i za koji imam toliko zamerki :neznam:

Biće da je nešto drugo iza toga...

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

Ima Navak track day 15.og ... pa ko hoce da se sam vozi i po svojim pravilima sledeci put treba da uplati tako, a ne ovde, gde ce ti biti zabranjeno da izadjesh na stazu zato shto necesh svoj sopstveni motor da naruzish nekom nalepnicom... :lud:

Ja da imam motor (prodala sam ga :D trazim durgi :D) i da me interesuje staza, sigurno ne bih ishla u ovoj organizaciji, jer su neke stvari po meni-u nedostatku blaze rechi reci cu-bezobrazne.

Peace all ! ;)

Koga interesuje da meri vreme nega ga meri u svojoj reziji.

Na prošlom TD-u su nam prilikom potpisivanja NAVAK-ovi službenici postavili pitanje da li bi želeli da nam u zamenu za 500 din sledeći put mere vreme. To pitanje je i izazvalo ovu raspravu.

ko zeli da se trka...

Niko ne priča o trkama nego o TD-u sa tri grupe pošto će nas biti 60.

Možemo da se podelimo po bojama motora,

1. grupa svetli motori

2. tamni i

3. šareni

a mislim da bi bilo celishodnije da se razdvojimo prema mogućnostima da ne bi jedni druge ugrožavali i kvarili užitak.

Ukoliko organiaztor misli da nije moguće ili da komplikovanost procesa prevazilazi dobroboit onda je sve u redu ali ako postoji relativno jednostavan način da ovo izvedemo neće nikom da škodi, naprotiv.

...ima domaci sampionat i klasa Happening pa neka se prijavi i neka vidi gde je....

Kad budu imali trku na NAVAK-u, ja se sigurno prijavljujem.

p.s. vremana merena putem transpordera se pojavljuju na ekranu kompjutera a crte se postavljaju bilo po nekom postavljenom vremenu ili prema poziciji. Broj učesnika na jednoj starni se određuje pritiskom na dugme. T.j. strana 1. od 1 - 20 strana 2. od 21 - 40... samo pregrupisavanje bi mogla da završe tri dobrovoljca regrutovana među gostima. Svaki dobije po jedan spisak sa nalepnicama u boji i podeli ih učesnicima sa spiska posle treće sesije.

Ujutru na prozivci se podele nalepnice sa brojevima a učesnici sami procene u koju će inicijalnu grupu. Brojevi koje dobiju su bezbojni i korespondiraju transporderu koji su dobili.

Ja ovo nisam smislio, tako se to inače radi.

• Podržavam 4

• The Doctor, 1108 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1

Ko hoće po ovim pravilima-hoće. Ko neće brate mili ne mora. Prosto ko suljpa.

• Drug član, 2316 postova

@Tocrank

Ja tebe razumem. Ako bi neko voleo da se trka i da mu se meri vreme onda sam to ja.

Samo sam rekao da se malo smirimo jer se vrtimo nas cetvorica koji potenciraju merenje vremena i zestoku voznju a ostalih 55 ljudi koji su se prijavili za ovaj TD su se prijavili i to im je jedini post. Verovatno sada gledaju sta mi pisemo i pitaju se gde ce da dodju. Da uce da voze ili da se trkaju.

Bez tih 55 pocetnika TD ne bi ni postojao jer nas "trkaca" nema dovoljno da zakupimo termin.

Znaci moramo i mi da se prilagodimo njima i oni nama.

Sto se tice razdvajanja mozda nas petorica vozimo ispod 1:40 a ostali preko tako da ravnopravnosti nece postojati.

• Podržavam 4

Slažem se, zato i pravimo 3 grupe da svi mogu da se voze onako kako žele i mogu.

• Zainteresovan, 647 postova
  • Motocikl: ZXR 750 R

cemu rasprava? ja se vec pogubio citajuci :neznam:

ko god se prijavio kao ucesnik na TD treba da prihvati uslove i sistem rada organizatora---- zar ne?

nema tu sta dalje moze ovako-onako

ja sad prvi put izlazim na navak prvenstveno da malo vezbam voznju pre trke (pogotovu sto se vozi desni krug...posto na takmicenjima ide samo levi)i radi druzenja. Nemam nameru da vijam vreme ... bitnija mi je sigurnost sebe i ostalih ucesnika. Pre 5 godina je u batajnici bio organizovan takav 1 TD nalik navaku pa me je 1 vozac pokupio pri ulasku u krivinu od nazad (...kao...izvini nisam uspeo da zakocim)a njegov drugar jednu krivinu pre ove nepropisno se (nakon ispravljanja krivine) ukljucijo na stazu ispred perisica i on pade.

Ako se bude merilo vreme tog momenta ce vecini ucesnika proraditi adrenalin ...mogu ja jos malo brze...e to je problem

ovim hocu samo da kazem da treba vise obratiti paznju na sigurnost nego koje vreme ce ko voziti.

ja mogu da se prilagodim bilo kojoj grupi :takoje:

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 647 postova
  • Motocikl: ZXR 750 R

@mcm-racing

Ti mozes i u cetvrtu grupu "Veterani". :nanana:

ma moze ... onda cu imati celu stazu sa sebe i mogu da vijam vreme jer nece biti drugih ucesnika u toj grupi :moto3:

• Vlasnik sajta, 5346 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Ima Navak track day 15.og ... pa ko hoce da se sam vozi i po svojim pravilima sledeci put treba da uplati tako, a ne ovde, gde ce ti biti zabranjeno da izadjesh na stazu zato shto necesh svoj sopstveni motor da naruzish nekom nalepnicom... :lud:

Ja da imam motor (prodala sam ga :D trazim durgi :D) i da me interesuje staza, sigurno ne bih ishla u ovoj organizaciji, jer su neke stvari po meni-u nedostatku blaze rechi reci cu-bezobrazne.

Peace all ! ;)

Dogovoreno. Ajde da vidimo koliko drzis rec. :nanana:

cemu rasprava?

ko god se prijavio kao ucesnik na TD treba da prihvati uslove i sistem rada organizatora---- zar ne?

nema tu sta dalje moze ovako-onako

Ne. Forum = mesto za iznošenje mišljenja i raspravu.

Organizator je "Bjb zajednica" tako se i prijavljuješ na NAVAK-ovom forumu a ja sam član te zajednice i imam mišljenje o TD-u kao što su ga mnogi imali kad je ovo počelo da se organizuje i svojim mišljenjem uticali na način na koji su TD-ovi organizovani. Da li će moje ili nečije mišljenje da bude uvaženo je druga priča. Ja bih voleo da se razdvojimo prema vremenima a ako ne bude ne smeta mi.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 465 postova
  • Motocikl: Suzuki gsx r 600 k8

Ne. Forum = mesto za iznošenje mišljenja i raspravu.

Organizator je "Bjb zajednica" tako se i prijavljuješ na NAVAK-ovom forumu a ja sam član te zajednice i imam mišljenje o TD-u kao što su ga mnogi imali kad je ovo počelo da se organizuje i svojim mišljenjem uticali na način na koji su TD-ovi organizovani. Da li će moje ili nečije mišljenje da bude uvaženo je druga priča. Ja bih voleo da se razdvojimo prema vremenima a ako ne bude ne smeta mi.

Upravo tako. Sve je receno. Svaki predlog bi trebalo da je dobrodosao, a na organizatoru je hoce li ga i usvojiti. Prakticno i jeste tako, samo sto i jedni i drugi ubacuju malo vise strasti nego sto bi trebalo.

• Vlasnik sajta, 5346 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Svaka rasprava ima smisla dok god je konstruktivna i dok sagovornici imaju dovoljno postovanja jedni za druge. Ko to postovanje nema, zlonamerni je sagovornik i diskusija sa njim ne vodi nikuda.

Zato, slobodno dajte sve svoje predloge, ali postujte nas trud i obaveze kojih smo se prihvatili da bi se TD odrzavao. :zdravo:

jer nece biti drugih ucesnika u toj grupi :moto3:

jel 40+ ili 50 + ?

pa 40+ a motor 18 ;)

Onda nas ima još za tu kategoriju.

• Svrati ponekad, 146 postova
  • Motocikl: XR

Imacemo vremena ceo dan...pa bi mogli,kao sto je alexr6 jos odavno predlozio,da okrenemo krug(stazu) na drugu stranu,prakticno bi dobili novu stazu i bilo bi interesantnije!!!???

Ja bih ovo voleo da probam! :aha: Ne znam ima li jos nekoga ko bi podrzao predlog naseg postovanog druga!?

• Integrisan, 8299 postova

Juče smo precizirali neke detalje sa NAVAK-om, u cilju unapređenja organizacije:

- Razvrstavanje po grupama (crvena, plava, žuta) biće izvršeno unapred, na Forumu, do srede 27.6. Pri razvrstavanju krenućemo od predloga nas kao suorganizatora - predlog će biti do ponedeljka (pratićemo koliko je moguće razvrstavanje od prošli put), a onda ćemo imati 48 sati vremena za želje i žalbe, nakon čega ćemo lokovati podelu. Finalna odluka u podeli na grupe je na nama i mora se poštovati (a trudićemo se da bude kao prošli put - bez i jedne žalbe!).

Razvrstavanje po vremenu nije moguće u ovom trenutku iz dva razloga:

a) Najveća razlika u vremena je upravo u crvenoj grupi, gde je i želja najveća ;) (po našoj proceni čak oko 50 sekundi), a nema dovoljno vozača za celu grupu čak ni u okviru 20s po krugu (a čak i to na stintu od 20min već daje 2-3 gerundovanja između oko 5-10 vozača i dobrog dela ostalih).

b) Ne želimo atmosferu trke na TD. Morate da razumete, kako je ARES lepo primetio, da je velika većina učesnika nespremna za to i da mi kao suorganizatori ne želimo teške nesreće, a već su počele da se događaju (prošli TD=jedna teža povreda, 2 proklizavanja na ULAZU u krivinu i 4 ispravljene krivine).

Važna napomena: plava i žuta grupa su potpuno iste po karakteristikama i njihov smisao je samo u izlasku po 20 vozača odjednom na stazu.

Kao i do sada promena grupa je moguća uz dogovor po dve osobe i promenu nalepnica (tehnički izvodljivo).

- Dolazak na NAVAK je pomeren na 8.45h. Od 9h počinje provera dokumenta. Biće vršeno prozivanje po grupama (plava, žuta, pa crvena grupa - grupe po tom redosledu i voze i zato je i bitna podela unapred). Prilikom prozivke svako će dobiti nalepnicu koju mora vidno zalepiti na sebe ili motor i Navak formulare. Svi paralelno popunjavaju formulare i onda sa popunjenim formularima i spremnim dokuemtima na uvid, opet redom po grupama vrši se registracija kod NAVAK redara. Na ovaj način nadamo se da značajno ubrzamo proveru, a samo plava grupa zaista mora istu da okonča do 10h.

- U toku trajanja TD (7h) biće organizovane dve tehničke pauze od po 10min za NAVAK osoblje. Za vreme trajanja tih pauza TD će biti produžen nakon 17h. Dakle, ostaje 7h neto za vožnju.

- Izlazak na stazu svake grupe sledi ODMAH nakon napuštanja staze od strane poslednjeg vozača prethodne grupe, BEZ OBZIRA da li grupa ima svih 20 vozača spremnih. Eventualno okasneli vozači MOGU naknadno izaći na stazu, uz praćenje uputstva NAVAK redara. Ukoliko u grupi na stazi nema dovoljno dugačkog džepa, redar na ciljnoj ravnini će na kratko, žutom zastavom, usporiti vozače na stazi, kako bi izlazak na stazu bio siguran.

VAŽNO:

Zaista ne želimo trke na ovom TD. To znači da je preticanje sa unutratrašnje strane u krivini strogo zabranjeno, kao i zatvaranje putanje za preticanje. To ćemo sankcionisati i molim za razumevanje i poštovanje ovog pravila. Apsolutno ne želimo nesreće i želimo da smanjimo rizik od istih!

PS: Da li će biti transpondera nismo pričali. Saznaćemo, pa ćemo javiti...

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja