alex r6 193 Napisano Jun 21, 2012 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan izvinte,ja napisah za merenje vremena samo u kontekstu pitanja ljudi sa navaka o merenju vremena,jer nas pitase hocemo li aparate za merenje,i nista drugo,sve u svemu bice nam lepo tamo kao i uvek,jos imamo ceo dan,koji nekad jako brzo prodje,jedva cekam da vidim celu ekipu,lepi pozdravi za sve,e da, pitanje za mladena,da li mozemo da koristimo struju za grejace ,koja je blizu ulaza u navak,imam i produzni od 40m Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5324 Napisano Jun 21, 2012 Integrisan, 13020 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan @Severian Ovo je sve u redu. I povreda od prošli put je sasvim normalna stvar. Bolje da ih nema ali je nerealno da se očekuje da se baš niko ne povredi. Sad će da nas bude više sa više izlazaka treba očekivati i koji pad više. a nema dovoljno vozača za celu grupu čak ni u okviru 20s po krugu (a čak i to na stintu od 20min već daje 2-3 gerundovanja između oko 5-10 vozača i dobrog dela ostalih). Alex, Đole, Mrđan, Ares, Ttkd, Momak iz Kraljeva sa R6, Slovenac, ja i verovatno još 1 -2 smo u 10-ak sec. Govorim o prošloj crvenoj grupi- U plavoj ih sigurno ima bar 2 koji su tu negde i već smo na 12. Od ovih novoprijavljenih isto mora da bude par bržih, Maki npr... Samo treba pažljivo da odaberete ovih preostalih 5 -6 da ne bude baš 50 sec. po krugu. p.s. Kad je pauza za ručak? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5324 Napisano Jun 21, 2012 Integrisan, 13020 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan - Izlazak na stazu svake grupe sledi ODMAH nakon napuštanja staze od strane poslednjeg vozača prethodne grupe, BEZ OBZIRA da li grupa ima svih 20 vozača spremnih. Eventualno okasneli vozači MOGU naknadno izaći na stazu, uz praćenje uputstva NAVAK redara. Ukoliko u grupi na stazi nema dovoljno dugačkog džepa, redar na ciljnoj ravnini će na kratko, žutom zastavom, usporiti vozače na stazi, kako bi izlazak na stazu bio siguran. Prema ovome imam podeljena osećanja. S jedne strane je normalno da se okasneli pusti da uđe na stazu i da eventualno neko ko je na stazi a hoće na kratko da izađe da nešto zategne ili olabavi može ponovo da uđe. S druge strane, od svih pravila koja su svojstvena samo NAVAK-u, ovo o ulasku u jednom cugu mi je najviše prijalo jer smo nas par malo bržih mogli da izvezemo nekoliko čistih krugova pre nego što smo počeli da stižemo ove koji su izažli na začelju kolone. Šta da se radi, moraćemo da se prilagodimo. Ja ovoga puta kačim GPS data loger, pa ako ne budem uspeo da izvezem neometan krug, makar ću iz sektora moći da konstruišem idealno vreme. To je možda rešenje i za ostale usijane glave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Jun 21, 2012 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Faktički sve je prepušteno na percepciju samih članova grupe(a). I sami smo bili svedoci da su odredjeni članovi crvene grupe bili po vremenima prosečni i za plavu grupu. Neki iz plave su mogli komotno u rdeču (crvenu) grupu, ali nisu jer se već dosta ljudi prijavilo za crvenu pa im bilo glupo da stvaraju gužvu ili potencijalni konflikt. Trebalo bi svako da sam sa sobom rasčisti da li je brz, brži ili najbrži. Glupo je da organizator kaže "Ej ti ne možeš gde hoćeš jer cenim da sporije voziš od proseka za tu grupu." E sad, merenje vremena i razvrstavanje po tom principu bi neminovno dovelo do kompetencije, a moguće i do animoziteta medju vozačima, a to je svakako zadnja stvar koju organizator hoće da postigne, a o povećanom riziku od padova da i ne govorimo (pišemo). Čisto razmatramo mogućnosti. Nemojte odma za oči jedni drugima. Svi predlozi i sugestije su dobrodošle. Ipak onako kako organizator donese odluku kao konačnu moramo je se svi pridržavati. Kome ne odgovara naravno da neće. Nije blesav da gubi vreme i novac ada za to ne dobije ono što očekuje. Jebem li ga. 100 ljudi 100 ćudi. (znam da ima i ono 100 žena....) 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
easy naked 1098 Napisano Jun 21, 2012 Drug član, 2598 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan imate jednostavnu i besplatnu race chrono aplikaciju za telefone http://www.racechrono.com/ ne bi bilo lose da clan foruma koji je na proslom TD-u, nadam se uspesno, napravio profil NAVAK staze okaci isti na race chrono sajt da bi ostali mogli da preuzmu i mere svoja vremena preko GPS-a u telefonu. (ovo nije tracking sa NAVAK-a iako su vremena po krugu slicna ) ne zelim da se mesam jer ne vozim ovaj track day, ali cini mi se sa male distance da se previse uzbudjujete oko nekih stvari, ima tu brzih i sporijih vozaca, testiranja gorniih limita, ali i skolske voznje, ali nisam primetio da ima neozbiljnih osoba nedoraslih nivou opreza koji je neophodan. svi se opustite i strpite do prvog jula. bice sve ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Jun 21, 2012 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan ... U dogovoru sa Pablom cemo i ovaj put organizovati nastavu pre TD. Preporucujem da vas bude u sto vecem broju jer ce te sebi ustedeti vreme i brze napredovati. ARES, Kazu da ono sto ti ispricas, vredi cuti, ali ima nas koji nismo iz Bg-a pa nam nije izvodljivo da dodjemo. Hajde za nas napravi neku prezentaciju PS: iako ovog puta ne vozim, trebace mi za neki drugi put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tkd 174 Napisano Jun 21, 2012 Svrati ponekad, 465 postova Motocikl: Suzuki gsx r 600 k8 Prijavi odgovor kao problematičan Ma sve se lepo slaze. Svaki put je organizacija bolja i svaki put napredujemo. To je sustina. Doce i to razvrstavanje po vremenu, samo polako. Ovo je tek treci TD. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 801 Napisano Jun 21, 2012 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan ... U dogovoru sa Pablom cemo i ovaj put organizovati nastavu pre TD. Preporucujem da vas bude u sto vecem broju jer ce te sebi ustedeti vreme i brze napredovati. ARES, Kazu da ono sto ti ispricas, vredi cuti, ali ima nas koji nismo iz Bg-a pa nam nije izvodljivo da dodjemo. Hajde za nas napravi neku prezentaciju PS: iako ovog puta ne vozim, trebace mi za neki drugi put Pošto imam dobar diktafon, idući put ću ga poneti sa sobom na dogovor. Pa, ili prečistiti tekst i pustiti vam audio, ili ga prekucati... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4011 Napisano Jun 21, 2012 Nemanja Stojanović, 1366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Eto ideje za neki obrazovni video. Ne baš twist of the wrist, ali ono, da imamo nešto kao BJB Prodakšn. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Jun 21, 2012 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan a sta kaze vremenska prognoza,to smo zaboravili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 801 Napisano Jun 21, 2012 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan a sta kaze vremenska prognoza,to smo zaboravili Pa valjda smo se svi pomirili sa 35 stepeni (u hladu, na dva metra visine), sto bi znacilo nekih 45 na asfaltu. I nadamo se onim suncobranima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlader 251 Napisano Jun 21, 2012 ..., 355 postova Lokacija: Bgd Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC Prijavi odgovor kao problematičan juce uplatio i prijavio se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WEZ 58 Napisano Jun 21, 2012 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Amsterdam Motocikl: SUZUKI gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ako sme i moja malenkost nešto da doda! U većini, ako ne u svakom muškarcu ima neki đavo koji ga tera da jurca motorom, kolima, konjem, avionom... Neki konja imaju, a neki konja umeju (da jašu , naravno), a neki i umeju i imaju. A sad, više od sto godina postojanja auto - moto sporta i u našoj domovini konačno nekom uspelo da napravi stazu za sve nas koji smo puni adrenalina, ali ne želimo da poginemo ili da nekog na ulici ubijemo. Eto, mislim da TD jeste za trkanje i odmeravanje jer je to u ljudskoj prirodi, tako da mi nije baš u redu da i toga dana i na stazi bude toliko strogih pravila, kad ih (osim ograničenja brzine koje niko ne poštuje) i na ulici ima manje. Ovde se referišem konkretno na preticanje sa unutrašnje strane. Zašto!? Mene na pravcu odere ko hoće sa mojih 60 i nešto konja i 220kg motora, a onda u krivini, gde umem i mogu i ja da oderem, ne smem jer nije lepo / bezbedno. Mislim da bi trebalo mnogo više pažnje posvetiti stvarnim opasnostima, kao što su posedovanje retrovizora na motoru, onim glupim gumama u 12-ici, koje niko ne shvata kao problem dok se neko u njih ne zakuca, zaboravio sam šta još. Mislim, stoga da je podela u brzinske grupe pozitivan predlog nekolicine kolega forumaša, a opet najviše zbog same bezbednosti. Oni koji umeju i imaju (najbrži), pa oni koji umeju i ostali. Eto, nadam se da nisam nekoga uvredio. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vukmarko 37 Napisano Jun 22, 2012 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Kojekude Motocikl: VT750RS Prijavi odgovor kao problematičan A da donesem ja kamericu i stativ na sledecu TD instrukciju, da prodjemo sa Aresom krivinu po krivinu, detalj po detalj, element po element (posto smo prosli put prolazili i opste elemente voznje) pa da lepo stavimo na youtube ili na interni download? Posle bi neko ko ume mogao da izmontira receno sa necijim snimkom sa staze... Meni bar to zvuci kao dobar instrukcioni video. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Macakr6 75 Napisano Jun 22, 2012 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Beograd Motocikl: cb750f kr250s zzr600 xt350 dr650djebel vt600shadow gsx1100r vfr400r 650tangai yzf6r gsxr600r zx6r YZFR6R Prijavi odgovor kao problematičan to crank , za preshjednika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Jun 22, 2012 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Niko ne spori brzinsku podelu. Ona postoji od samog početka na plavce i crvendaće. Slažem se i da sistem odabira nije realan. Trebalo bi voziti kvalifikacije bar 2 puta pa onda raditi selekcionisanje. Tu bi se svi trudili i preko svojih mogućnosti. E sad mi objasnite kako i kad to smestiti u TD a da se pri tom niko ne ljuti i svi budu zadovoljni. Jebi ga i u Moto GP majstori obidju neke za ceo krug. Kad naletite na takve vi obidjite i ćeraj dalje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16903 Napisano Jun 22, 2012 Integrisan, 8301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, pravila su saopštena. Naravno da ćemo ih unapređivati za svaki td, to se mislim i vidi. Ono što će ostati - pa okreni, obrni - to je pravilo da BJB track day nisu trke. U tom smislu se i treba odlučivati učestvujemo li ili ne. Za trke postoji mesto (da ne ponavljam ono što je Ares napisao i inače je ova mala polemika postala dosadna ). Nego, još samo 9 spavanja i eto nas... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5324 Napisano Jun 22, 2012 Integrisan, 13020 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, pravila su saopštena. Naravno da ćemo ih unapređivati za svaki td, to se mislim i vidi. Pa da, zato se i javljamo. Ono što će ostati - pa okreni, obrni - to je pravilo da BJB track day nisu trke. Ajde da za neki budući datum organizujemo jednu sprint trku na kraju TD-a u kojoj bi učestvovalo 10 ili 15 sa najboljim vremenima. BJBikers kup. Pobednik dobije aplauz i tapšanje po leđima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Macakr6 75 Napisano Jun 22, 2012 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Beograd Motocikl: cb750f kr250s zzr600 xt350 dr650djebel vt600shadow gsx1100r vfr400r 650tangai yzf6r gsxr600r zx6r YZFR6R Prijavi odgovor kao problematičan u naj gorem slucaju premijera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Jun 22, 2012 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan sta ovo nema nikoga danas,komentari predlozi,ili se spremate za nedelju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5324 Napisano Jun 22, 2012 Integrisan, 13020 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam počeo da se hidriram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Jun 23, 2012 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam počeo da se hidriram. kad si u bg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5324 Napisano Jun 23, 2012 Integrisan, 13020 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan U Petak najkasnije a možda i ranije, smeši mi se neka birokratija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Jun 23, 2012 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan Kad je taj sastanak u auto skoli VIR? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 801 Napisano Jun 23, 2012 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Kad je taj sastanak u auto skoli VIR? Jes, bilo bi lepo znati, da se pripremimo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...