Jump to content

Moto Zajednica

PROBLEM SA ULJEM YAMAHA TT

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 101 postova
  • Motocikl: YAMAHA TT 600

Kupio sam novi motor.. Yamaha tt 600 e preradjena. sa 2 para guma supermoto i enduro... itd itd.

ALI U NJOJ NEMA ULJA ? tj mjerac je suv.. Koje ulje da sipam u motor i koliko ulja staje u nju ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 12 postova

Koliko ja znam, njemu se nivo ulja mjeri tako sto prvo vozim motor 10-ak minuta, zatim ga ugasis i motor drzis u uspravnom polozaju oko 2 minuta i zatim izmjeris nivo ulja.

Prosto :)

• Podržavam 2

Sipao sam prije pola sata 1 l ulja. cisto da ne ide na suvo dok ne kupim 3 l u ponedeljak posto danas nista ne radi...

I VJEROVALI LI NE KADA SAM SIPAO ULJE IZVRSIO SAM MJERENJE I ULJA JE BILO NESTO MANJE ISPOD POLOVINE. SADA SAM POSLE PREDJENIH 2KM PONOVO IZMJERIO ULJE I PONOVO JE NA MINIMUM ?????? STA SE OVDJE DESAVA ?

• ENDURO, 1344 postova
  • Motocikl: Honda XR600R

Koliko ja znam, njemu se nivo ulja mjeri tako sto prvo vozim motor 10-ak minuta, zatim ga ugasis i motor drzis u uspravnom polozaju oko 2 minuta i zatim izmjeris nivo ulja.

Prosto :)

Ne znam koliko je pametno da vozi motor bez ulja da bi izmerio nivo :stabre:

:lol:

Ali inače se tako proverava ulje, zagreješ motor, uspraviš ga, sačekaš minut-dva i onda meriš.

• U prolazu, 6 postova

da ide 2.8 l ulja najbolje je po meni tak sam ja radio,kad je hladna ne dam joj ćok da ne bi upalila s malom količinom ulja nego joj naspem u rezervar ulje i zaverglam pumpa to potegne momentalno,i sve tako dok ne nestaje u rezervaru od ulja i onda sebi dotjeruješ nivo,a filter od ulja se mjenaja svako dva mjenanja ulja i stoji sa strane na mašini imaš mali poklopac sa tri imbusa 0 odvrneš i izvadiš ga a na poklopcu tom ima i mali šaraf i za ozračivanje. ja sam sipo liquy molly

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere

ja sam sipo liquy molly

koji si LM sipao i kako si zadovoljan?

Sipao sam Motul . I sto se tice ulja to je ok. Jeste da ga motor malo trosi ali jbg. problem je u gumicama ventila. to nije skupo da se promijeni. Ali treba rastaviti citav motor da bih dosao do ljih. Tako mi je bolje kupiti 1l ulje rezerve i po malo dosipati nego sad rastavljati masinu. Kada se zavrsi sezona vidjecu sta mogu da uradim po tom pitanju...

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: CRF 450

nije veliki posao zameniti semeringe,moze glavu skidati tako da ostaje agregat na ramu,al lakse kad skidas agregat(pola sat posla),nego kod mene isto bio slucaj da malo ulja trosio,a nazalost nisu semeriniz bili u pitanju,vec karike,a ako sam vec rastavio,zamenio sam i semeringe ventila :) od tad ne trosi ulja :)

ovde kolko tolko imas opisano,kako sam svoju sredio :)

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/46396-yamaha-xt-600-tenere/

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja