illuminated 153 Napisano Jun 4, 2012 μαλάκα, 120 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6 Prijavi odgovor kao problematičan Imam dilemu oko nabavke letnje opreme... Fali mi letnja jakna i zadnjih par dana gledam sta ima po domacim prodavnicama ali jos nisam nacisto sta bi bila najbolja kupovina. Opcije su: 1. Gladijator: gledao sam modele koji su kao mesh jakna, samo sto imaju komplet protektore spolja (npr: http://www.louis.de/_30fd48c35013be404313c798db821514a3/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=120&wgr=897&list_total=13&anzeige=0&artnr_gr=208919 ili http://www.louis.de/_30fd48c35013be404313c798db821514a3/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=120&wgr=897&list_total=13&anzeige=0&artnr_gr=208925) 2. Neka kozna jakna sa protektorima (laktovi + ramena i dzep za ledjni) 3. Neka tekstilna jakna (opet sa protektorima) U stvari, najvecu dilemu imam izmedju prve dve opcije... Cini mi se da gladijator daje bolju zastitu i ventilaciju a svi saveti koje cujem su "ako mozes - uzmi samo kozu". Zasto? Imam utisak da cu se istopiti u koznoj jakni na letnjim vrucinama po gradu (ili kad god stanem/vozim ispod 20kmh). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17227 Napisano Jun 4, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3667 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pa mislim da bi za gradsku vožnju tokom leta "gladijator" bio dobra opcija. Može da se koristi i na dužim relacijama ispod jakne koja nema ugrađene protektore. A inače, meni je za leto prijatnija kožna oprema, a za hladnije vreme tekstilna. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Jun 4, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam ovu jaknu: http://www.ixon.com/www/Version1.0/index.php?ID=2.1.0.0&Produit=CARBONIC i kada se skine unutrasnja postava nije vrucina ni na tridesetak stepeni(do toliko isprobao za sad), samo sto kad skines postavu stitnici na laktu mlate oko ruke zato sto je tada jakna malo komotnija. Idealno(po meni) bi bilo neki gladijator pa onda ovakva jakna jer je na njoj 50% povrsine mesh materijal pa siba vazduh na sve strane. Mislim da su oni gladijatori sto se dvoumis malo topliji od npr ovoga: http://www.ufoplast.com/en/product-details/mx-enduro/protectors/PE02062 ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Jun 4, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Evo nesto konkretno: - jakna: http://www.motokucalazarevic.rs/ponuda/held/jakna_tropic.html ili ixon... - gladijator: http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/gladijator-oglas-48939/ ili nov u radnji... ps. za kozu ne znam nista da ti kazem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ftj 349 Napisano Jun 4, 2012 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: bgd Motocikl: ktm duke 690 Prijavi odgovor kao problematičan samo sto kad skines postavu stitnici na laktu mlate oko ruke Pri klizanju na asfaltu ti pobegne protektor i apsolutno nema nikakvu svrhu tako da bih ja ovakve varijante uvek izbegavao, nego uvek jaknu koja u delu laktova može dobro da se stegne. Isto tako ni mekane protektore. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12963 Napisano Jun 4, 2012 Ne silazi, 7422 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nosio sam koznu jaknu, sada tekstilnu Rollef i TVRDIM da je u kozi mnogo prijatnije i da se temperature mnogo lakse podnose. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Jun 4, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan samo sto kad skines postavu stitnici na laktu mlate oko ruke Pri klizanju na asfaltu ti pobegne protektor i apsolutno nema nikakvu svrhu tako da bih ja ovakve varijante uvek izbegavao, nego uvek jaknu koja u delu laktova može dobro da se stegne. Isto tako ni mekane protektore. To sam hteo da kazem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dacha654321 100 Napisano Jun 4, 2012 U prolazu, 67 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Suzuki GSX 750F , 2001 god. Prijavi odgovor kao problematičan Milance ako imas para , kozna jakna . Nemoram da se ponavljam sto puta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
T.C. 6 Napisano Jun 6, 2012 U prolazu, 6 postova Lokacija: Земун Motocikl: R1200r Prijavi odgovor kao problematičan кожа...немам проблем са температуром ни на семафорима а камоли у вожњи...а некако имам осећај да сам безбеднији... гладијатор иде испод тесног дреса који га придржава на месту, па ти са становишта температуре буде још горе (гомила пластике уз тело) а делује ми ландраво, те стога и небезбедно... Текстил ми је јесења варијанта, покрије ми крста... ПС Даинесе Вербиер пелле (кожа) Даинесе НеМогуДаСеСетимИмена дуга (текстил) Гладиатор (немам ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Jun 15, 2012 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan U kožnoj jakni ima da se skuvaš ko nesreća i nema tu mnogo pomoći. Probaj koju hoćeš na 30 stepeni pa ćeš da vidiš. Ja nosim Dainese Racing pelle jaknu, to je letnja jakna i jedan od top modela DaineseTA. Ako te uhvate semafori i gužve, motor upali ventilator - najeba' si. To se ne može pripisati lošoj ventilaciji, lošim materijalima ili tako nešto. Jednostavno, vrućina je. Na putu je super u njoj. Gladijator bi bio moj izbor za grad leti (pod tim podrazumevam 30+ stepeni i voznju bas po gradu) jer u takvim uslovima vozim u majici, a ipak je bolje imati gladijator. Od tekstila sam digao ruke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1953 Napisano Jun 15, 2012 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi, dok je jos vreme odustaj od "univerzalne garderobe"! Za leto, Mesh jakna ili gladijator, za ostala godisnja doba razne druge jakne sa uloscima ili bez njih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 801 Napisano Jun 29, 2012 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Evo mog najnovijeg iskustva. :-) - Standardna all weather vodonepropusna jakna me natera da prokuvam na ovim temperaturama. - Kozna jakna mi je ipak isuvise topla, ali ne kao prethodna. - Mesh jakna kojoj se skidaju rukavi je fenomenalna stvar, samo, sad imam crne ruke od rucnog zgloba do ramena zato sto sam ih tu osuncao, a prilikon pada nema nikakve zastite. - Danas kupio gladijator. Zastita kompletna, a kroz onu mrezicu duva li duva. Odusevljen. :-) Samo, svakako, to je varijanta samo i iskljucivo za gradsku voznju. :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4187 Napisano Jul 3, 2012 Ne silazi, 6558 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Post 50 http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/48220-moto-oprema-za-visoke-temperature/page__st__40__gopid__1331809#entry1331809 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dukagss 353 Napisano Jul 12, 2012 ○○○○○○○○○○, 213 postova Motocikl: Honda CBR 600 Ф Prijavi odgovor kao problematičan Nosio sam koznu jaknu, sada tekstilnu Rollef i TVRDIM da je u kozi mnogo prijatnije i da se temperature mnogo lakse podnose. verovatno zavisi koju i kakvu koznu? Nosio sam HeinGericke i cim malo otopli mogao sam da zaboravim i pomislim da je obucem za lokal ili grad iako je na otvorenom, ali kad je hladnije, ipak zakon, ali kako je pitanje bilo za letnje vreme, ako vec nisi kupio, ili mozda nekom ko ima istu dilemu, dobro razmisliti koju koznu jaknu. Po meni je tekstil sa lufetrima ono pravo ali i za dosta situacija univerzalna (nisam isprobavao gledijatore), a verovatno i tekstilna zavisi koliko para toliko muzike pa je svaki odgovor na tvoje pitanje vrlo relativan pogotovo sto tu ima i dodatnih parametara npr. gde ces istu nositi sem na motoru, gde ces je ostavljati, za koji motor,... da se ne desi da u TC Usce ulazis sa sve gladijatorom na sebi ja to samo onako u prolazu subjektivno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...