cavalir 352 Napisano Maj 31, 2012 Never drive faster than your angel can fly, 108 postova Lokacija: Louisville KENTUCKY; EU Motocikl: Harley Davidson, cbr 1000 rr Prijavi odgovor kao problematičan A i on nije trebao da sjeda na motor, kad nije mogao da pobjegne škodi octavii tdi. Piše jurili ga 5 km. Nije da podržavam bježanje ali kad se sjetim kad sam bio mali, nas su redovno jurili po gradu kolima, a mi na tomosima i rijetko kad su koga uspjeli da uhvate. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1753 Napisano Maj 31, 2012 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan U oba slučaja su policajci tokom rutinske kontrole toliko revnosno obavljali svoju dužnost da su odmah izrekli presudu i izvršili kaznu nad osumničenima od kojih ovaj prvi bar nije imao vozačku ali je ostao živ dok ovaj drugi možda nije imao ličnu kartu pa je strožije kažnjen. No ne očekujem da ti povežeš kao ni da nadjemo zajednički jezik jer ti spadaš u neku drugu vrstu ljudi to mi je bilo jasno još kada sam pročitao da si dao 1000e za oprugu da inženjeri iz bmw-a izmere tebe i ženu i naprave specijalnu oprugu koja nema mane osim što ne pasuje posle obilnijeg ručka. Trudiću se da se ne srećemo ni virtuelno. ....cenim to i veruj mi da ču se i ja truditi da se ne srečemo ni virtuelno....verovatno stvarno spadam u drugu vrstu ljudi, što možda i nije tako loše..... Inače ako ti nekada bude potrebna specijalna opruga od inženjera bmw-a za tebe i ženu,možeš me slobodno kontaktirati....raspitaču se ovde kod nas koliko bi to izašlo i ako bi to hteli da urade za tebe. A ako budeš slučajno trebao kompletne amortizere (i prednji i zadnji naravno) firme WILBERS, možeš me opet slobodno kontaktirati, ali onda če trebati podatki o težini tebe,žene i prtljaga (svejedno jel pre ili posle ručka).Tako naime radi Wilbers. I to košta 1000 eura. I vredi svaki eurocent. Kao što vredi razumevanje pročitanog..... Više informacija o amortizerima ovde 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jun 1, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan @BMW Zar tebi nije logicnije da su ostali vise ugrozeni u slucaju potjere nego kad policajci zapisu prekrsioca i dodju po istog kuci? Potjera = strah, luda brzina, rizici koji inace ne padaju na pamet....itd itd O cemu pricamo mi ovdje? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Jun 1, 2012 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan isto tako, zar nije logično inormalno, da momak nakon što je pao samotora, i nastavio da beži nogama, da je istog momenta poteri kraj. dokaz o prekšajima, motor, je tu, na zemlji. ništa lakše nego doći do podataka o vlasniku i pokucati na vrata. pa neka onda objašnava otkud motor na ledini, njivi ili šta već. nego ajde i da oborimo pešaka, mora da je trčao u cik-cak pa im je bilo komplikovano da pravdaju municiju. a i nije bili u blizini nikakve ograde sa koje bi "pao" , ili kora od banane. fala slučaju što nije bilo "kolateralne štete" , u vidu nekog slučajnog prolaznika, majke sa kolicima ili dece koja se igraj u već pomenutoj prašini. ili neka druga vrsta zaštićenija od čoveka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxster 712 Napisano Jun 1, 2012 Svrati ponekad, 400 postova Lokacija: Ptuj - Slovenija Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition Prijavi odgovor kao problematičan Bilo več par primera bežanja, povreda, čak i smrtnih slučajeva i onda je krenula tužba protiv Policije....uvek se isto završilo.....nema odštete i policija NIJE ODGOVORNA za posledice.....a za ostalo nemam komentara....bezveze i davati bilokakav komentar na to.... ako opet pronađem link ka presudama vrhovnog suda o tim slučajevima (bilo jih je više, a ima i više presuda), proslediču ga..... Pa znam to je pravac u kojem se ovo kreće, vlast nije odgovorna ni za šta, ovde se 15 ili više godina vuče slučaj kada su policajci tokom rutinske kontrole ubili prolaznika a onda iscenirali samoubistvo bacanjem tela sa zgrade, nema odštete i policija nije odgovorna i šta sad, ja to treba da podržim? voleo bih da mogu shvatiti kakve veze ima potera motorista koji neče da stane sa ubistvom prolaznika i bacanjem sa zgrade.....nikako ne mogu da povežem....ali verovatno je u oba slučaja kriva policija, jer je to danas moderno. Svi znaju za svoja prava (koja su naravno bogom dana i nenarušiva), a niko se ne seča svojih obaveza i odgovornosti jer bože moj, važna su prava, zar ne? i da ne bude zablude....žao mi je momka...ali zato ne mislim da je policija u krivu što je krenula u poteru. Isto tako bi trebala poterivati i pijane budale za volanom,pijane bajkere na motoru (i baš me zabole ona muška stvar za "osečaj slobode i bajkerstvo") i sve kretene koji voze 200/sat kroz grad.....izbaciti jih iz saobračaja na bilokoji način i u najkračem mogučem vremenu....to je samo moje mišljenje i jasno mi je da se ljudi ne slažu sa njime....dok takvi akteri ne skinu nekog njihovog naravno....e onda se uverenje o "fašizaciji policije" menja iz fundamenta. Potpuno se slažem sa napisanim BMW al ču samo da dodam par rečenica . Živim ne daleko - jedno 10 -15 km od samog kraja "zločina" i čujem šta se sada priča posle. Navodno "tatin sin" od 21 godine uzima tatinog BMW i haj, da se malo provoza nedeljom posle podne.Nije to prvi put ... I, spletom okolnosti naleti na poznato ludog lokalnog šerifa, koji ga zaustavlja, a tatin sin lepo po gasu... I tako poznato lud lokalni šerif popizdeo i piči kolima za njim. Ganjaju se ona dva nekih 5 km i taj tatin sin vidi da vrag uzima šalu i hajd sa ceste na njivu. Da taj (ludi) šerif nebi bio šerif - i on sa kolima , ko na filmu - piči na njivu, (pritom i jako ošteti donji deo vozila) sa namerom da ga na svaki način zaustavi pa makar i zgazi. I desilo se - tatin sin pade a pritom taj šerif doslovno naleti na njega i pregazi. Da ga nije pregazio opet bi ga našamario, jer je poznat po tome, da zakon uzima u svoje ruke. Baš zbog toga - tako pričaju lokalci i poznanici, taj motorista i nije stao, kad je video ko ga zaustavlja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Jun 1, 2012 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavio sam da je to neka iskompleksirana budala koja svoj posao ne shvata profesionalno vec licno,uostalom vecina je takva,pa jos ga ovaj mali vozao 5 km aaajoooj jednostavno nije mogao da izdrzi i morao je malko da ga pregazi,da smiri zivce covek.Ko zna koliko su ga puta do sada namagarcili i neko je morao da plati za sve.Mali definitvno bez ikakvog iskustva kad nije znao da pobegne kroz neku sumu,pesackom stazom,neki mostic za pesake i sl. neki put za beg se sigurno nasao u tih 5 km. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxster 712 Napisano Jun 1, 2012 Svrati ponekad, 400 postova Lokacija: Ptuj - Slovenija Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavio sam da je to neka iskompleksirana budala koja svoj posao ne shvata profesionalno vec licno,uostalom vecina je takva,pa jos ga ovaj mali vozao 5 km aaajoooj jednostavno nije mogao da izdrzi i morao je malko da ga pregazi,da smiri zivce covek.Ko zna koliko su ga puta do sada namagarcili i neko je morao da plati za sve.Mali definitvno bez ikakvog iskustva kad nije znao da pobegne kroz neku sumu,pesackom stazom,neki mostic za pesake i sl. neki put za beg se sigurno nasao u tih 5 km. Tačno tako, baš zbog toga je bio več više puta smenjen i prebačen. I tako je na kraju i završio - u jednoj maloj opštini na periferiji nekog manjeg gradiča... Verovatno mu je to i bio zadnji takav "poduhvat", jer navodno je odmah stavljen na bolovanje. Pa če ga sad i psiholozi malo detaljnije da pregledaju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Jun 1, 2012 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo i osnovno treba shvatiti da to što netko voli i vozi motor nije samim tim i "božansko biće" koje je nedodirljivo .... a tek onda možemo dalje razgovarati o ovakvim stvarima... a polijajce koliko god ne volim i ne volim imati posla s njima, siguran sam da imaju sasvim dovoljno svojih šefova za vratom i da zaista moraš biti psihičko umni bolesnik i ići nekoga tek tako namjerno pregaziti autom .. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja Varadero 452 Napisano Jun 1, 2012 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Beograd-MK Crna Reka Motocikl: Honda xl 1000 V varadero BMW k1200lt Prijavi odgovor kao problematičan Momak je bežao da spase život i kako se ispostavilo bio je potpuno u pravu, imao je ludake za vratom. Ovakve potere se izvode posle ubistva ili pljačke kad se dobije naredjenje a ne zato što su se nekad negde dešavale pljačke pa sad to da bude izgovor za ugrožavanje bezbednosti od strane onih koji treba da je štite. ja bih ovo podvuk`o i boldov`o. nažalost, sam epilog, gaženje mladića nakon pada, (uz izgovor, prašina, slaba vidljivost itd.) , govori u prilog tome da je momak očigledno znao šta mu sleduje ako se zaustavi. čisto sumnjam da je bežao samo zato što nema dozvolu. na njegovu nesreću nije izbegao gaženje. mene nesrećan epilog učvršćuje u uverenju da je momak, odranije imao iskustva, možda samo neposredna, sa patrolom, koja jureći bežana samo dodatno ugrožava ostale učesnike. Predpostavljam da si jedan od onih kojima je policija najveci problem u zivotu,verovatno zato sto si anarhistickog ubedjenja pa ti zakon i red smetaju,ovaj iznad tebe pise da se takve potere izvode posle pljacke ili ubistva i to kad se dobije "NAREDJENJE" nista smesnije nisam cuo, a pogotovo sto je po tvom misljenju momak znao sta ga "SLEDUJE" . Nepropisno su ga zaustavljali kako kazes pa i zato nije stao ha ha ma daj molim te Smešno je naravno, verujem da ti je smešno i kad neko pokaže prst ali to nema veze sa temom a ono što ima je da patrola saobraćajne policije ne sme samoinicijatvno da radi ono što je radila ova, da bezglavo juri za nekim ugrožavajući i njegovu i bezbednost svih nas. Tako rizične akcije se preduzimaju samo kad treba sprečiti veću opasnost. Propisano je zakonom i pravilima službe kako se postupa u ovakvim slučajevima, javljanje centrali i praćenje bez kršenja propisa, ne znam tačno ali sam siguran da nije ovo jer znam za bar pet slučajeva iz prakse koji su se završili odštetom ili najčešće nagodbom da svi odustanu od tužbi. I ja sam imao pokušaj ubistva policajca, mislim ako bi pratio tu iskriljivenu logiku išao sam da ga zgazim a u suštini on je iskočio ispred mene sa pištoljem na razdaljini na kojoj nisam mogao da stanem i logično je pretpostaviti da je on hteo mene da ubije jer to nije način na koji saobraćajna policija vrši kontrolu, da se ogradim bar nije bio dok nije ovlado seljak tj možda je po novom zobsu to standardna metoda. I naravno slučaj je zataškan jer smo svi bili prljavih ruku. Ne znam kako je trenutno u sloveniji tj da li je fašizacija toliko odmakla da je bahatost državnih organa ozakonjena ali sumnjam, verujem da je srbija na dnu od evropskih država po tome jer su decenije negativne selekcije učinile svoje. To je ono najstrašnije, niko ovde ne shvata da je policija tu da služi nama, svima nama a ne samo onima koji još nisu prežalili raspuštanje gestapo-a, nisu oni od boga dati nego ih plaćaju gradjani pa i oni koji ne žele da im neko zgazi dete zato što nije stalo mirno pred narodnom milicijom. Takve grube zloupotrebe medjutim doživljavaju ovacije i što je najcrnje na ovom forumu gde se takozvani bajkeri, ljubitelji motora koji je simbol slobode raduju što momak nije uspeo da sačuva svoju slobodu begom što je potpuno prirodna, nagonska reakcija i mada u civilizovanom svetu nije po zakonu daleko je blaže sankcionisana od ovoga što se njemu desilo i od onoga što ovdašnji takozvani bajkeri čvrstorukaši priželjkuju. To je razlog što sam na forumu uglavnom anonimno, nemam ni najmanju želju da upoznam većinu ovde. A to je i razlog što je ova zemlja u bezizlazno položaju, što svaki zakon ili postupak vlasti može da prodje a da svi ćute kao mule gledajući svoj sitni interes što na kraju vodi ka tome da odavde beži svako ko se nije ušemio u neke državne tokove novca i što niko ne zasniva porodicu jer nema budućnosti i na kraju će ovo mesto naseliti neki bolji ljudi koji imaju svoje ja poput francuza pa i grka koji iako je diskutabilno da li su u pravu jednostavno neće da finansiraju nečiju kupovinu glasova i spremni su to da kažu za razliku od nas koji se mirimo sa svakom budalaštinom sa jedinom nadom da sutra ne bude gore. ha ha znaci ti verujes kad mi neko pokaze prst da mi je smesno a? Pa vidi filozofe, zavisi koji mi se prst pokaze,na neki se nasmejem kao recimo na ovaj a ko mi pokaze srednji moze mu ostati polomljen,ali kao sto kazes to nema veze sa ovom temom,a ima veze sto ti i pojedinci nemate pojma o radu policije i pravilima,a nesto me bas i cudi zasto je bas TEBE policajac zaustavljao sa pistoljem u ruci,elem u policiji kao i medju bajkerima ima i ovakvih i onakvih,kada se u javnosti pojavi da je kao u ovom slucaju policajac ne namerno povredio ovog klinca odmah se sva javnost usmeri na policajca kao nekog ubicu itd a kada u masi slucajeva policija iskljuci iz saobracaja pijanca,neregistrovanog,pronadje ubicu i na taj nacin spase dosta zivota, to niko ne vidi.Tebi su puna usta nekih pravila kojih se ocigledno ni ti ne pridrzavas,puna su ti usta ljudskih prava a nigde ne spominjes ispunjavanje obaveza.TI nemas zelju da upoznas vecinu ovde ? Pa to govori dosta o tebi,sta, smetaju ti tudja i razlicita misljenja.Svi mi znamo da jos dosta stvari skripi u ovoj nasoj Srbiji,ali ako je toliko pljujes i ako ti toliko smeta,ti lepo idi u tu Francusku ili Grcku i imaj svoje ja. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crni Leptir 199 Napisano Jun 1, 2012 Free Rider, 126 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki En 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu neke filozofije. Prilikom potere svako od učesnika odgovara za svoje prekršaje, odnosno k.d. ugrožavanje saobraćaja. Onaj što beži odgovara za sve što napravi, a policija takodje odgovara ukoliko svojom nepropisnom radnjom izazove saobraćajnu nesreću. (naravno uzima se u obzir da li je bila uključena svetosna i zvučna signalizacija koja onda policiji daje prvenstvo na raskrsnicama koje nisu regulisanje semaforima, a takodje ne važi ni ograničenje brzine koja opet ne bi smela da bude suluda da ugrozi nečiji život) Kada već do nesreće dodje onda ima tu tuce pametnijih ljudi od nas koji se bave time, od inspektora MUP-a za kontrolu zakonitosti u radu, saobraćajnih inspektora, veštaka, javnog tužioca... formira se predmet i ide na sud. Vreme kauboja, divljeg zapada i vešanja o drvo je prošlo. Nego mene baš zanima to sa fingiranjem samoubistva, odnosno bacanje žrtve sa zgrade. Jel može neko da postavi neki link, bilo kakav info? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...