bjbclan 0 Napisano Maj 27, 2012 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Pokusavam da nabavim nosac kofera za Piaggio x8 ili xevo koji se rotira zbog otvaranja gepeka. Bio bih zahvalan ako neko prodaje isti ili zna nekog ko prodaje da mi javi. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PiaggioX89 0 Napisano Jun 16, 2013 U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam Piaggio x8 i zelim da skinem ove lajsne.Ako neko zna nek kaze.Unapred hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BigRider 1659 Napisano Jun 16, 2013 МК Братство, 1943 postova Lokacija: НОВИ САД СРБИЈА Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan то знају ови моји АТЛАНТИСТИ који су стављали на оне лепе никловане лајсне карбон фолију... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Jun 16, 2013 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan то знају ови моји АТЛАНТИСТИ који су стављали на оне лепе никловане лајсне карбон фолију... ako vam se poderu lajsne sto stavljate karbon niste mi jasni uopste. LJudi aman imate hrom foliju, zlatnu mat ma kakve mozete da zamislite , a za te lajsne ta hrom folija nebi kostala vise od 200din.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11542 Napisano Jun 16, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 4362 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakav hrom, meni se fabričke lajsne uopšte ne sviđaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PiaggioX89 0 Napisano Jun 17, 2013 U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan A jel zna neko kako da ih skinem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pižon 240 Napisano Jun 17, 2013 Zainteresovan, 649 postova Lokacija: Beograd, Vinca Motocikl: yamaha FZ6 fazer Prijavi odgovor kao problematičan Meni se svidjaju hrom lajsne. Alex, kada bih mogao da ubudzim na C3... mi furamo tu gay boju .. X8 ne znam kako se skidaju, probaj u nekom ozbiljnijem servisu za farbanje, ili pitaj one strucnjake u PGS-s. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15642 Napisano Decembar 22, 2016 Integrisan, 9278 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da malo ozivimo temu, nije pisano skoro 4 godine ali nije ni cudo kad je ovo redak model na nasim drumovima. Kao sto znate, sale-kum je pazario od Gavre iz Subotice jedan dobar primerak od 400ccm plave boje photo uploader photo uploader na satu nesto preko 20K photo uploader Doslo vreme da se pretrese motor sto bi rekli i zameni sta se treba zameniti, pa kad grane sunce, kljuc u bravu i put pod tockove. Proveravaju se sve tecnosti (ulje motor, ulje reduktor, antifriz i koc. ulje), CVT, akumulator kao i punjenje, svecica i popravka nekih sitnica kao sto je sajla za otvaranje zadnjeg dela gepeka i podizanje kofera. krecemo od CVT-a photo uploader delovi su odmasceni pa podmazano sta se treba podmazati photo uploader Zanimljivo je to sto ovaj model nosi variator sa 8 rolnica gde bi trebalo da je kvacilo sa 5 lamela, dok na slici imamo kvacilo sa 3 lamele. To nista ne remeti preformanse motora cak sta vise "bolje" se pokazalo kvacilo sa 3 lamele u odnosu na 5 jer nema onog odvratnog zvuka pri polasku kao da drobi nesto kad se krece....te s'toga predpostavljam da je ovo kvacilo stavljeno. druga zanimljiva stvar je variator, sta se tu moze videti photo uploader Gledano od sredine tj rupe ka spoljnom precniku, prvi "oziljak" (tamniji sivi krug) pokazuje da motor nije vozen dok je agregat hladan, radio je dosta u leru sto bas i nije pametno tj nema potrebe da motor u hladnijim danima radi duze u leru od 2-3min. Drugi "oziljak" pokazuje gde je veci deo proveo u voznji tj na kojim obrtajima.......ex vlasnik je cuvao makinu, nije vozen do koske cak sta vise ovo je bila umerena voznja da nekazem penzionerska. Treci "oziljak" pokazuje gde je max ceran, vidi se i trag malo preko toga tj sam maximum ali generalno je cuvan agregat. zvono kvacila normalne boje, sto znaci da nije pregrejano ili ti plavo-ljubicaste boje photo uploader klizaci (4kom) su za zamenu kao i kais photo uploader photo uploader kuciste f. vazduha bese puno zemlje, sam f. vazduha je katastrofa zacementiran photo uploader photo uploader Filter vazduha je isti kao kod Beva, fabricki je nekad dolazio nauljen dok sada vise nije takva situacija tj stigne kao obican sunjer te taj isti se montira u kuciste sto bas i nije pametno. Sunjerasti filteri vazduha predvidjeni su da se naulje uljem koje je predvidjeno za to konkretno koristim Motulovo ulje za filter vazduha jpg images pored ulja postoji i sprej koji se moze obostrano naneti i takav filter je daleko bolji nego kad nije nauljen. Svu prljavstinu, sitnu prasinu i td. zadrzava se u filter, nema mogucnosti da nesto prodje ka usisu i takav filter se nikad ne pere....izvadis i pravac kanta, sto nazalost kod nas je slucaj da se filteri peru i montiraju i tako voze dok se bukvalno sundjer ne raspadne....sta je otislo u cilindar, ma koga to briga. akumulator se nalazi ispod sedista ka prednjoj strani, odmah pored su osiguraci kleme instalacije i aku na ciscenje i aku na punjenje jpg images Namestena je sajla za otvaranje zadnjeg dela gepeka (nije htela brava da zabravi, stalno otvoren), zub je preskocio preko granicnika i stalno je sajla bila nategnuta te zub na bravi nije mogao da zabravi kad se gepek spusti. Preklapanje kofera koje bi trebalo da funkcionise preko tockica sa leve strane kod suvozacevog rukohvata ne funkcionise iz razloga sto je mehanizam zavaren sa obe strane. jpg images jpg images to i nije toliko bitno jer kad se podigne sediste moze se komotno prici zadnjem delu jpg images Ceka se da stignu originalni delovi, sledi pakovanje CVT-a da bi se motor mogao upaliti do zagrejanja na radnu temp. pa zamena ulja u motoru kao i filtera, dok se greje valja proveriti punjenje. Zamenjeno je ulje u reduktoru i proveren antifriz koji je -20C jacine ili ti odlicna jacina, nit preslab nit prejak vec taman kako treba......kad se skocka, bice to jedan dobar Maxi. pozzzz i dovidjenja 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 349 Napisano Decembar 23, 2016 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan U bre Dare, razbuca mi makinu . I nemoj ti meni biće dobar Maxi. Sad je dobar, a biće super Maxi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15642 Napisano Decembar 23, 2016 Integrisan, 9278 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pa to leti, to skace....to brze od lokomotivu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15642 Napisano Decembar 28, 2016 Integrisan, 9278 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da nastavimo u dobrom ritmu, konacno su stigli delovi tj problem je bio u kaisu....ima zamenski, nema original. Necemo zamenski kad i vrapci na grani znaju da se fabrika najbolje pokazala. kais, klizaci, roler, f. vazduha, svecica free photo hosting kat. br. kaisa (inace ima 91 zub) free photo hosting E sad, ima tu jedna mala zackoljica....vec sam pisao da ovaj model nosi kvacilo sa 5 lamela dok je na njemu kvacilo sa 3 lamele, pa s'toga ovaj kais nece pasovati jer je "tanjir" (gde seta kais gore-dole) manjeg precnika i pri oduzimanju gasa tj onog momenta kad "predje u ler" kais lupa o deklo ko Sv. Ilija. Da bi se to saniralo, nasao sam kvacilo sa 5 lamela i prepakovao "tanjire" (razlika u precniku je msm 3 ili 5mm po strani, nisam tacno merio vec odokativno). vracam stvari na fabriku uz malu prepravku tj ostavljene su 3 lamele ovaj deo je iskoriscen tj prepakovan i to ce uticati na preformanse motora free photo hosting Sklopljen CVT, pali se masina da se ugreje, dok se greje meri se punjenje koje je pod opterecenjem 14.3V ili ti odlicno....ispusta se ulje, menja se jedan filter pa drufi filter tj polako se privodi kraju. ali kraja jos nema, bode oci levi retrovizor free photo hosting free photo hosting kako i nece bosti kad su u njemu karakondzule usrafljene, nema stelovanja free photo hosting pronalazim drugi polovan sive boje (Motoklinika cena....dzaba) free photo hosting ovako treba da izgleda, zglob radi odlicno free photo hosting montiran retrovizor, sve ok tako da na red dolazi kociono ulje free photo hosting free photo hosting sto bi reko Cola "nista ja tu ne bi diro" free photo hosting Napumpane gume i to je to, makina spremna jos samo sneg da padne pa da se montiraju skije napred i moz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 349 Napisano Decembar 29, 2016 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Ma da, ti završio i sad uživaš . A ja što treba sve to da platim i još da odvezem motor po ovom minusu . Šalim se naravno, prvi put sam stigao do Dareta, sigurno ne i poslednji (mada se nadam što redje). Oduševljen sam znanjem, pedantnošću i trudom da se sve proveri i dovede u red . Meni je ostala samo šminka da se igram do proleća: farbanje retrovizora, poliranje, možda neko igranje sa LED-ovima... I naravno, registracija . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15642 Napisano Februar 22, 2017 Integrisan, 9278 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan ............ E sad, ima tu jedna mala zackoljica....vec sam pisao da ovaj model nosi kvacilo sa 5 lamela dok je na njemu kvacilo sa 3 lamele, pa s'toga ovaj kais nece pasovati jer je "tanjir" (gde seta kais gore-dole) manjeg precnika i pri oduzimanju gasa tj onog momenta kad "predje u ler" kais lupa o deklo ko Sv. Ilija. Da bi se to saniralo, nasao sam kvacilo sa 5 lamela i prepakovao "tanjire" (razlika u precniku je msm 3 ili 5mm po strani, nisam tacno merio vec odokativno). ............ I ovde sam ostao duzan reci koju, da se sutra neko ne bi zeznuo. Vecina zna da se Master agregat ugradjuje u mnoge modele, te ima vise razlicitih prenosa. - prva generacija nosi: variator sa 6 rolnica kais 88 zuba (kraci i skuplji) kvacilo sa 3 ferode, tanjiri manjeg precnika - druga generacija nosi: variator sa 8 rolnica kais 91 zub (duzi i jeftiniji) kvacilo sa 5 feroda, tanjiri veceg precnika - treca varijanta je kao druga ali je razlika u kaisu (ima 89 zuba) i to nosi Nexus500 evo kolika je razlika u velicini tanjira pa shodno tome treba uzeti odgovarajuci kais da se ne bi gubilo na preformansama motora post image 5mm po strani je uzi precnik od starijeg modela post image Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 349 Napisano Februar 23, 2017 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam dobro shvatio, ja sam sad dobio tanjire većeg prečnika, ali sa kvačilom sa 3 ferode? Negde ranije si napisao da vraćaš na fabriku, ali i da će to uticati na performanse motora, ali nisi napisao kako? Samo me zanima da li sada imam fabričke performanse, bolje ubrzanje ili duži prenos? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15642 Napisano Februar 23, 2017 Integrisan, 9278 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sad ti je sve fabrika sem gornjeg dela kvacila ili ti feroda, nemas sa 5 vec sa 3 ferode (bolja varijanta) i to ne moze nikako uticati na preformanse motora. Da su ostali tanjiri manjeg precnika, kais koji ide za tvoj model ne bi odgovarao i tad gubi na preformansama jer je duzi + dolazi do dobrog lupanja kaisa o deklo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Mart 17, 2017 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Merio danas potrošnju na mojemu X8-400, iziđe oko 4.1lit/100km uglavnom gradske vožnje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 349 Napisano Mart 18, 2017 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene izadje 5l/100. Ali samo kratke relacije, hladan motor, samo sam jednom prešao na Novi Bgd za ceo rezervoar, sve po 2-3km kreni-stani. Ja sam zadovoljan potrošnjom pod takvim uslovima. Koliko se sećam, ni Bev 250 nisam uspevao da doteram na 4l pod takvim uslovima. Videćemo kako će biti kad se izadje iz grada? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano April 3, 2017 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Kad se izadje iz grada, 4,5 - 5,1lit/100km u zavisnosti od brzine kretanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano Avgust 2, 2017 Zainteresovan, 374 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Dali se isplati uzeti xevo 250ie 2010 godine sa 23.000km za oko 2.300 evra? Na shta treba obratiti paznju? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15642 Napisano Avgust 2, 2017 Integrisan, 9278 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Maxi skuter koji je redovno odrzavan, dobro stanje, po mogucstvu da nije iz uvoza..... i te kako vredi uzeti. Tu dileme nema, tesko je naci dobar primerak kod nas, pitanje je samo vredi li dati te pare ili ne....moje misljenje je da je to vise para za tu kubikazu, razum mi govori.....dodaj jos malo evara i eto jedne dobre 400-ke il 500-ke pod guzzcom. Ako ti motor treba samo za grad, ne planiras dalja putovanja..... 250/300ccm je ideala, suprotno bice samo mucenje, kako sebe tako i masine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLOBA250280 5 Napisano Mart 8, 2021 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Moto Guzzi Breva 750ie Prijavi odgovor kao problematičan Drugari imam problem Naime vozim Piaggio x8 već dve sezone pre par dana sam imao neko čudno sviranje ispod prednje maske i ustanovio da je zvuk od sajle KM sata. Predhodni vlasnik je stavio nekog kineza koji je ceo ali je uzi od bužira pa pri brzinama od 40-70km/h se čuje sviranje sajle. Da se vratim poteškoći kupip sam novu original Italijansku sajlu i montirao je KM sat ne vrti, vratim staru vrti ali zuji ko da imam sirenu ispod. Šta bi moglo biti sajle su iste duzine i dimenzija? HVALA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majesty 250DX 148 Napisano Mart 8, 2021 Moto servis, 592 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE Prijavi odgovor kao problematičan Proveri da li se sajla slobodno okrece u buziru kada je montiras, ako se slobodno okrece i kad je zavrtis prstima koliko mozes, odreagovace skazaljka malo, neka neko gleda dok ti pokusavas, ako je to sve ok onda nesto ne montiras kako treba ili ti mozda pinjon proklizava... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLOBA250280 5 Napisano Mart 8, 2021 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Moto Guzzi Breva 750ie Prijavi odgovor kao problematičan @Majesty 250DX Sajla se vrti ne mogu da je zavrtim tako da pomerim sat, a kada vratim staru sajlu km sat radi normalno al zuji tako da ne verujem da je pinjon Probacu sutra ponovo da ih zamenim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4663 Napisano Mart 8, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 5990 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan spajanje tema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15642 Napisano Mart 8, 2021 Integrisan, 9278 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ako su sajle iste duzine, prihvati na krajevima istih dimenzija, sve identicno.... nema razloga da stara radi a nova da nece. Da li su identicna kacenja buzira sajle? Kanda ti je na novoj nesto kratko pa ne moze uzljebiti ili uze pa provrti u prazno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...