Jump to content

Moto Zajednica

Hvala kolegama sa foruma!

Recommended Posts

• μαλάκα, 120 postova
  • Motocikl: FZ6

Hteo sam samo da se javno zahvalim kolegama sa foruma koji su mi pomogli proslog vikenda u Batajnici.

Naime, prilikom povratka sa krace voznje (prosle subote, 12.05.2012) dok sam prolazio Batajnicom ka Beogradu, primetio sam da se elektronika na kokpitu potpuno ugasila. Motor je i dalje radio, svetla takodje (ksenoni). Pretpostavio sam da je akumulator ostao prazan, cekao sam samo i svetla da se ugase ali sam se nadao da ce motor nastaviti da radi...

Motor se tog trenutka gasi, ja se parkiram sa strane, stajem, skidam opremu, nervozan :) Davanje kontakta u bravi ne daje nikakav signal - nema struje. Pali se cigareta, da se ja smirim, pa zovem cika Rajka za savet. Pretpostavka je da se akumulator skroz ispraznio kada je crkao regler par dana ranije a da ima nekih problema sa novim. Posto je bio u poslu, daje mi kontakt telefon kolege sa foruma Tomerc-a, koji je iz Batajnice i koji bi mozda mogao da dodje do mene i pomogne mi da upalim Fazer-a.

Okrecem Tomerca i molim se da je kuci :) Tu je! Objasnim o cemu se radi i kada mu objasnim gde sam stao kaze da sacekam par minuta i da dolazi. Vec je malo lakse... Tomerc dolazi, otvara haubu, ja skidam sediste, povezujemo kablovima akumulatore, Fazer pali iz prve. Ostavimo tako pola minuta, skidamo kablove, ja se zahvaljujem coveku i obecavam da cu se vratiti da se vidimo (properly :)) i nastavljam ka Beogradu. 50 metara dalje opet se sve gasi, ja opet stajem pored puta i opet zovem Tomerca :) Covek se odmah bez pitanja vraca i krecemo da diskutujemo sta dalje. Zove kolegu sa foruma Lukaca koji ima svoju radionicu u Batajnici. Srecom i Lukac je tu, ali posto je imao neke radove u dvoristu ne moze da izbaci prikolicu tako da se moramo snaci da dodjemo do njega...

Tomerc tada predlaze da me odslepa do Lukaca. Do tog trenutka sam se preznojio sigurno desetak puta od muke, nervoze, ali kad sam cuo ovaj predlog brojka se odjednom popela na pedesetak (ovog puta od straha) :) Ali nije bilo druge... Bilo je ili da me vuce ili da me gura :) Tomerc se opet vraca kuci, ovog puta po sajlu/uze, vraca se i krece vezivanje...

Da me iko ikada pitao da li ovako nesto treba pokusavati - kategoricno bih bio protiv toga ali u nevolji se kriterijumi veoma lako menjaju :) Srecom, Tomerc zna kako se slepa, tako da ceo put do Lukaca protice bez ikakvih problema.

Lukac je u poslu ali staje sa radom, ubacujemo motor u garazu i krece rasklapanje da se ustanovi kvar. Nalazimo problem sa instalacijama ali je popravka odmah nemoguca.

Tu na scenu stupa jos jedan kolega sa foruma, roar, koji bez problema pristaje da dodje odmah do Lukaca (tada je bilo oko 21:30) kako bi smo prevezli motor do Laboratorije i cika Rajka.

Pola sata kasnije motor je u kombiju i za oko pola sata stizemo do Labosa gde se otklanja problem u roku od 15 minuta...

Dakle, da rezimiram. NEIZMERNO HVALA:

- Tomercu, na svemu (dolasku, slepanju, recima utehe). Skroz me kupio kada je dolazeci sa sajlom doneo i flasu ledeno hladne vode. Vidimo se uskoro! :care:

- Lukacu, na izdvojenom vremenu i pomoci oko nalazenja problema :care:

- Roaru, sto mu nije bio problem da u 10 uvece vozi moj motor od Batajnice do Karaburme :care:

- Cika Rajku sto je otklonio problem u "sitne sate" :care:

- Monahu, na drustvu i podrsci u Labosu i sto mu nije bilo tesko da u sitne sate skokne do obliznje pumpe i donese preko potrebnu dozu nikotina :care:

• Podržavam 33

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• chef, 1843 postova

braći bajkerima, svaka čast..... nema veće sreće nego kad ima ko da ti se nađe u nevolji. a tebi ne znam šta da kažem.... dal' može i pečen vo da te okrpi da im se odužiš :stabre:

:moto3:

• μαλάκα, 120 postova

@Zika56: :takoje:

@O`šonesiZ: Hehe :) Jeste dobar osecaj... Prvo se osecas bas bespomocno a malo kasnije kao da nije ni bilo problema...Vidimo se sigurno uskoro, samo da se prolepsa vreme malo.

• nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova
  • Motocikl: 4x4

to ti je bajkerska solidarnost, svaka čast svima.

Mogao bi da napišeš šta je tačno bio kvar, da ljudi znaju.

• Svakom po zasluzi, 12422 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Neke žice su nagorele - nažuljale se o donji deo rezervoara i regler nije punio accu...Ma ništa strašno, sredili smo za 10 minuta :moto3:

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Svaka čast (mada pošto znam aktere nisam začuđen reakcijom - prave ljudine :takoje: )

• Podržavam 1

• "Greasy Thumb", 442 postova
  • Motocikl: F650 ST Furuna

- Roaru, sto mu nije bio problem da u 10 uvece vozi moj motor od Batajnice do Karaburme :care:

Kamarad Roaru je unapredjen status u furuna sekti i postavljen je na moje mesto jer sam ja odavno izgubio svaki kredibilitet :) ( samo jos Djeneral Dzoks Pauza da potvrdi a on je vazda protiv mene tako da nema smetnji :) )

Svaka cast svim momcima!:takoje:

• Podržavam 1

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

Neke žice su nagorele - nažuljale se o donji deo rezervoara i regler nije punio accu...Ma ništa strašno, sredili smo za 10 minuta :moto3:

kako bre za 10min., kad je prvim pregledom ustanovljeno da je popravka za odmah, nemoguća!? :)

• onaj koji oblikuje, 357 postova
  • Motocikl: Samo menjam ko ciga konja

Ma , bio je to baksuzan dan,mozda neke erupcije na suncu,magnetne oluje sta ja znam.Video si da je i meni riknuo alnaser na skuteru,sutra smo omladinac i ja ustanovili da je kroz los semering uslo ulje i brzo popravili da se ne sramotimo!

• Podržavam 2

• μαλάκα, 120 postova

Ma , bio je to baksuzan dan,mozda neke erupcije na suncu,magnetne oluje sta ja znam.Video si da je i meni riknuo alnaser na skuteru,sutra smo omladinac i ja ustanovili da je kroz los semering uslo ulje i brzo popravili da se ne sramotimo!

Skroz se slazem sa ovim :) Bas bio malerozan dan...

Ono sto je dobro u ovome (a desavalo se i ranije) je da kad god se desi neki problem uvek se to zavrsi poznanstvom sa nekim jako dobrim ljudima ;)

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja