Robin Hood 3967 Napisano Maj 21, 2012 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Castrol O Ring je u Maxmomentu 1.200 dinara. Zaista svaka preporuka, ne pada mi na pamet da uopste pokusavam sa bilo cim drugim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Maj 21, 2012 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan MOTUL Chain cleaner i Chain lube, već godinama koristim i nemam negativnog iskustva. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikolalem 1 Napisano Maj 23, 2012 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan očistio sa petrolejom po preporuci poznatom bajkera koji je u ovome 30 godina,a kaze isto će ti očistiti i neće sj..ati kao i najskuplji sprej,a za ove "pametne"(PO) bolje da ne komentarišem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17430 Napisano Maj 23, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3708 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Namontirao sam podmazivač (lična konstrukcija) još pre dve godine i nemam problema sa održavanjem lanca. Kako često vozim po kiši i blatu ipak povremeno dodatno "operem" lanac. Za to koristim naftu i manju četkicu za farbanje. Motor podignem na centralni "štender", mašina radi a menjač je u trećem-četvrtom stepenu prenosa. Četkicom natapam unutrašnju stranu lanca, a centrifugalna sila spira i izbacuje unazad i naftu i prljavštinu. Pazite: Ne bi valjalo da vam lanac/lančanik zahvati prste. A ako zahvati četkicu pustite je odmah. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2701 Napisano Maj 23, 2012 Strucnjak, 1641 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam skoro priveo kraju pravljenje svog podmazivaca ali nikako da resim da ga ugradim,. Ima li neko konkretne podatke o trajanju lanca iz licnog iskustva sa i bez podmazivaca na istom motoru? Ziko, koje ulje sipas? SAE90? Testerol? Neko trece? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17430 Napisano Maj 23, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3708 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Koristim SAE 90. Naštelovao sam otprilike jednu kap u minutu. Probao sam i Testerol ali nije dobro. Ono je "rastegljivo" i umesto da ga centrifugalna sila sa lančanika razbacuje prema spolja (prema lancu) ono se u obliku nekakvih "konaca" namotava i lepi na osovinu točka i ne podmazuje lanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The Doctorr 0 Napisano Maj 23, 2012 U prolazu, 14 postova Motocikl: Bmw R1150R Prijavi odgovor kao problematičan ikod mene sae 90,kap po minutu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2701 Napisano Maj 23, 2012 Strucnjak, 1641 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Korisne informacije, hvala A jel neko od vas izgurao lanac do kraja sa podmazivacem? Bas me interesuje koliko okvirno moze da traje vise/manje nego sa sprejom. Ziko, doktore imate o-ring ili ... ? Mada, nesto racunam, s obzirom na cenu sprejeva i da mazem na 500km, potrosim vise na sprejeve nego na sam lanac.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17430 Napisano Maj 24, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3708 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Lanac nisam menjao od kada sam kupio motor, tako da ne znam o kojoj se "vrsti" radi. Dakle i on je bio "polovan", ali ne znam koliko je "prešao" ranije. Ja sam odmah ugradio podmazivač i nakon toga prešao blizu trideset hiljada kilometara, a lanac i lančanici su još uvek u dobrom stanju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petartdm 169 Napisano Maj 24, 2012 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: FZ 1SA ; FJR 1300SA Prijavi odgovor kao problematičan . Skuplji je..... slobodno kupi petrolej skida isto kao benzin a neutralan je prema gumicama u lancu kao i prema gumi uopste I jos samo da se nadovezem ....od svih cetkica koje sam upotrebljavao NAJBOLJA je ona koju zenskadija (a bogami u skorije vreme i muskadija) koristi za farbanje kose ...jaka ...uska i sa dovoljnom duzinom ...uf.... nesto mi ovde ne stima? ozbiljno probajte ...nije ni skupa i ima ih u parfimerijama 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kvile 2 Napisano Maj 26, 2012 U prolazu, 54 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam jednom-dva puta cistio benzinom i stvarno skida ubija, ali mi je lik u Gevari rekao da ne cistim nikako benzinom jer skracuje zivot lancu duplo i da ne valja nego da cistim petrolejom. Za podmazivanje standardno koristim onaj Motul chain lube... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2701 Napisano Maj 28, 2012 Strucnjak, 1641 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nestalo spreja, a lanac bi se trebao podmazati. Padne mi na pamet da probam da ga podmazem sa SAE90 rucno - bez podmazivaca. Bez ciscenja lanca (a nije ni bio previse prljav) nanesem spricem ulje po lancu. Presao sam 30-ak km i kada sam prekontrolisao lanac deluje mi onako na oko bolje nego sprejom podmazano. Prasine ima manje nego pre podmazivanja - dosta je spalo. Roleri se okrecu veoma lako dok sa sprejom nije bas svaki hteo lako da se vrti. Lanac je mnogo fleksibilniji i nema kruta mesta. E sad, samim tim sto nema vise prasine toliko znaci da ulje lako spada sa lanca tj lakse nego sprej. Pretpostavljam da ako se koristi ovo ulje ipak podmazivanje treba da bude cesto ili automatsko. A sad malo odokativne matematike. Prosecan sprej kosta oko 1000din a sprej za ciscenje oko 800din. Ja zivim u selu te je lanac cesto prasnjav i perem ga i prskam na svakih 500km uredno. Boca za mazanje mi traje manje od 5000km. Za jedan vek lanca (lupam - 25000km) treba mi 5 x 1800 = 9000din za sprejeve. To meni nije zanemarljiva cifra. Sa litrom sae90 moze da se izgura sigurno 5000km ako ne i 10000km sa podmazivacem. Ono kosta 300din. Uz to povremeno ciscenje petrolejom umesto sprejeva i dodjemo do ustede od 8000din ako koristimo SAE90 + petrolej. Na 2 lanca isplati se treci. E sad, Zika kaze presao 30k km sa podmazivacem i moze jos po njegovoj proceni. Ukoliko se podmazivac sa SAE90 pokaze i bolji po dugovecnost lanca od sprejeva time nam je mozda i usteda dupla. Cak i da je podmazivanje losije uljem nego sprejom, cini mi se da se isplati. Mozda gresim, ali dacu sansu SAE90. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...