Nikolalem 1 Napisano Maj 19, 2012 (promenjeno) U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dal mogu sa ovim klinerom da očistim lanac,to je prva Dal mogu sa ovim klinerom da očistim lanac,to je prva dilema ,a druga je ovaj sprej za podm Dal mogu sa ovim klinerom da očistim lanac,to je prva dilema ,a druga je ovaj sprej zapodmazivanje koji je za off road,dal moogu s njim da podmažem lanac naR1-ci,dal će nešto štetiti???hvala unapred azivanje koji je za off road,dal moogu s njim da podmažem lanac na R1-ci,dal će nešto štetiti???hvala unapredlema ,a druga je ovaj sprej za podmazivanje koji je za off road,dal moogu s njim da podmažem lanac na R1-ci,dal će nešto štetiti???hvala unapred Promenio Maj 19, 2012 član Nikolalem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2663 Napisano Maj 19, 2012 Strucnjak, 1636 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Hehe sad ce da pocne rasprava Imao sam taj sprej i mnogo je brzo spadao. Vidi samo pise li na njemu da li je za O-ring lance ili ne. Taj cleaner ne bih koristio. Nikad ne znas sta moze da steti gumicama u lancu. Najsigurnije je nesto na cemu pise da je za oring ili xring. PS Tesko je skapirati beli tekst na beloj pozadini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikolalem 1 Napisano Maj 19, 2012 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa piše za lance sa ili bez O ringa,a kliner ipak da preskočim,a petrolej??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikolalem 1 Napisano Maj 19, 2012 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan a nisam skapirao za ovaj beli tekst Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2663 Napisano Maj 19, 2012 Strucnjak, 1636 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Sprej koristi slobodno. Samo proveravaj cesce (npr 300km) da li je podmazan lanac posto brzo spada. Kazu da petrolej radi posao dobro i da nije agresivan po gumicama. U svakom slucaju nije to bas egzaktna nauka kako odrzavati lanac. Najbitnije je da se na njega misli i da se na vreme maze i cisti. A sto se belog teksta tice, imas ga izmedju slika Nevidljiv je dok ne selektujes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Maj 19, 2012 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Ja prvo skinem prasinu i blato sa lanca sa necim sa cime mogu da izcackam itd. Onda cetku za farbanje i benzin i polako... spada crno samo tako. posle kada se osusi, sprej za podmazivanje i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Maj 19, 2012 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Benzin nikako, ostecuje gumice. Petrolej, nafta, ekoklin, famin je ok. Dok sam cistio lanac, to sam radio faminom, sad imam automatski podmazivac, pa ga ne cistim nikad jer nema potrebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 602 Napisano Maj 19, 2012 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan A jel moze WD-40 za ciscenje lanca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Maj 19, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Jel steti mocni AXEL za ciscenje lanca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6122 Napisano Maj 19, 2012 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A jel moze WD-40 za ciscenje lanca? Nikako za podmazivanje! WD u početku malo kao podmaže ali posle toga toliko isuši lanac da vrlo brzo počinje toliko da klepeće i ako ga hitno ne podmažeš možeš da ga baciš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6122 Napisano Maj 19, 2012 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Jel steti mocni AXEL za ciscenje lanca? Može ali najviše 10 minuta, posle toga jakim mlazom vode dobro isperi lanac i posle toga ga dobro podmaži. Ako želite da vam lanac traje bar duplo nego obično, ugradite neki automatski podmazivač lanca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Maj 19, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Hvala cika Arakise ps. lako bi za podmazivac, ali nisam iz bg.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spider 38 Napisano Maj 19, 2012 U prolazu, 67 postova Lokacija: Beograd-Voždovac Motocikl: Hyosung GT250 Comet Prijavi odgovor kao problematičan A mozes da kupis i sprej za ciscenje lanca i zavrsis posao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 602 Napisano Maj 19, 2012 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Znam da WD ne moze za podmazivanje, ali me zanima da li moze za ciscenje lanca, msm, nije stetan kao benzin? Za podmazivanje sam kupio Motul chain lube, mrzelo me danas da cistim lanac pa sam ga samo podmazao Motulom, i bas je super sprej, dobro se zalepio, ne baca na tocak dok se vozi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djorke 270 Napisano Maj 19, 2012 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan A taj kliner sa slike, ima li rok trajanja ? Mislim ... napravljen je u Jugoslaviji, koja je ne postoji već desetak godina Možda se već "ubajatio " Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikolalem 1 Napisano Maj 19, 2012 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan sutra čistim al sa petrolejom i našao u garaži Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikolalem 1 Napisano Maj 19, 2012 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan A Djorke dobro si primetio da se "malo" ubajatio,kad sam postavio sliku tad sam i ja primetio,a ovaj valvoline je star 2 god,pa je bolja solucija nego gore spomenuti motul off road 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Maj 19, 2012 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Ja lanac čistim Bardahl sprejom za čišćenje kočnica. Odlično skida nečistoće a sumnjam da nešto šteti lancu jer veoma brzo isparava pa verovatno za tako nešto nema ni vremena. A kao još jači argument... Pa čistim njim već duže vreme i nikakve posledice na lancu do sada nisam video. Lanac podmazujem Castrol O-ring sprejom. Fenomenalan je! Odlično podmazuje i uopšte se ne skida/spira tako lako. I posle kiše ništa mu nije. Malo je skuplji ali vredi sve pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Maj 19, 2012 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Ja cistim benzinom i do sada nista nakon 3 godine a podmazujem isto kao i robin hood, castrolom o ring. Kupicu sprej za ciscenje cisto da se ne zezam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1365 Napisano Maj 20, 2012 Vinyl rider, 828 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Evo vam link da pogledate. PAŽNJA , SAMO ZA HARD-CORE KORISNIKE : http://sheldonbrown.com/chainclean.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Maj 20, 2012 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ovi pameti nemaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bodymorph 181 Napisano Maj 20, 2012 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FJ 1100 Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Ovi pameti nemaju Pridruzujem se komentaru ....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Maj 20, 2012 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Pratim, pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petartdm 169 Napisano Maj 21, 2012 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: FZ 1SA ; FJR 1300SA Prijavi odgovor kao problematičan [Ja cistim benzinom i do sada nista nakon 3 godine a podmazujem isto kao i robin hood, castrolom o ring. Kupicu sprej za ciscenje cisto da se ne zezam. Skuplji je..... slobodno kupi petrolej skida isto kao benzin a neutralan je prema gumicama u lancu kao i prema gumi uopste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2663 Napisano Maj 21, 2012 Strucnjak, 1636 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ima li gde u NS da se nadje taj Castrol sprej ? Svi ga hvale, pa bih da probam. Kakva je cena? Nije valjda preko Rodicevih 1600din za 400ml Yamalube-a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...