sci 26 Napisano Octobar 24, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje: ortaku tip dovozi motor iz Italije. Interesuje ga da li je potrebno nesto dodatno od papira, posto mu dovozi Talijan, sta je potrebno i da li je isto kao kad dovozi nas covek. Ja znam kad nasi uvoze, jer sam i sam tako uvozio motore, ali sta kad je taj neko stranac ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Octobar 24, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mora da ga odjavi tamo u policiji ili drugom državnom organu, naznači da je za izvoz, sastavi kupoprodajni ugovor. Ako ga lik vozi, tj. dolazi motorom, onda uzme carinske tablice. Ako ne, onda ga strpa u kombi ili šta već. Na našoj granici da uzme neki papir (zaboravio sam kako se zove) koji beleži kako je motor ušao u zemlju (da li sa tim carinskim tablicama ili u vozilu), i podatke tog vozila. Na granici isto tako treba da naznači da će se motor cariniti u gradu u koji se ide... Onda kad lik stigne, ideš kod špeditera koji ti završava uvoz i carinu... To je procedura koju sam ja prošao kada sam uvozio Teneru. Pogledaj po forumu, ima dosta na tu temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Octobar 24, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje: ortaku tip dovozi motor iz Italije. Interesuje ga da li je potrebno nesto dodatno od papira, posto mu dovozi Talijan, sta je potrebno i da li je isto kao kad dovozi nas covek. Ja znam kad nasi uvoze, jer sam i sam tako uvozio motore, ali sta kad je taj neko stranac ??? Iz ITA: potvrda o odjavljenoj saobracanoj dozvoli, fotokopija saobracajne, kupo-prodajni ugovir. Na granici sa SER: pozeljno je da ortak bude tamo sa pasosem, i da uzme obavezno propratnu ulaznu deklaraciju. Moze i bez svega ovoga ali onda malo vise kosta i malo jace boli glava. ;D Ako sam nesto preskocio seticu se pa cu napitati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
moto shop 1 Napisano Octobar 25, 2007 U prolazu, 73 postova Lokacija: POZAREVAC Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje: ortaku tip dovozi motor iz Italije. Interesuje ga da li je potrebno nesto dodatno od papira, posto mu dovozi Talijan, sta je potrebno i da li je isto kao kad dovozi nas covek. Ja znam kad nasi uvoze, jer sam i sam tako uvozio motore, ali sta kad je taj neko stranac ??? nas covek sa talijanskim pasosem ili talijan sa nasim pasosem. salim se. ista je procedura. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 806 Napisano Octobar 25, 2007 Zainteresovan, 554 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan @Ernesto Nije SER nego SRB ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Octobar 25, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan @Ernesto Nije SER nego SRB ;D Vidis da znas na sta sam mislio! ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...