SrdjanTT 114 Napisano Maj 14, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Sta mislite da li su ovo Fox stitnici ili neka kineska kopija? Da li se isplati ovo uzimati, mislim ako su sr... onda mi ne znace ni da su dz? Jel ovo isto kao ono KTM stitnici i te fore? Evo konkretnog linka: http://oglasnik.bjbikers.com/ads/raptor-protektori/ ... Gledao sam na stranim forumima i Fox stitnici su dosta izdrzljivi,ali da li je to to.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Maj 14, 2012 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Svidjali se i meni dok ih nisam opipao u subotu na Bubanj-potoku. Skroooooz mekana, tanka i savitljiva plastika, a 3 kuke koje drze kopce koje su na trakama za zatezanje ( na ovoj slici sa strane se vide dve ipo kuke) su takodje mekane i savitljive, pa cenim da ce protektori da stoje na svom mestu dok ne zatrebaju, a onda se raspasti na prvi dodir sa asfaltom ili necim slicnim Preporuka: zaobici u sirokom luku, oporavak od oderotina ili preloma nogu je mnogo skuplji od boljih protektora (ne znam koje cu izabrati, ali ove necu sigurno !!! ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Maj 14, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Takav info mi je trebao-iz prve ruke.... Hvala na savetu Ovi su zanimljivi,a verujem i kvalitetni: http://www.maxmoment...Zastitna-oprema samo ne znam kako se pricvrscuje ovaj deo sto je na kolenu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Maj 15, 2012 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda nikako... OVDE su ih nazvali "Defender JUNIOR". Eeeee, koji su ovi nasi ...PEEEP... !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Maj 15, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Au, sramota !!! ps. ako naletim na neke dobre obavesticu te, posto vidim da si i ti u potrazi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pink cvet 16 Napisano Maj 15, 2012 U prolazu, 66 postova Lokacija: beograd Motocikl: sachs x road, suvozachica na bmw :) Prijavi odgovor kao problematičan mi imamo dainesse shtitnike i odlichni su http://www.dainese.com/media/catalog/product/cache/209/front_image/520x600/8a02aedcaf38ad3a98187ab0a1dede95/3/8/3879572_001_F_S_3.png Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrgud 156 Napisano Maj 15, 2012 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan ja imam ove alpinestars-ove i (kao i ostale njihove stvari) ostavljaju utisak kvaliteta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enco 52 Napisano Maj 15, 2012 Svrati ponekad, 327 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovo se na slikama vidi da je Kina....imao sam takve kupljene iz Aunera ,plastika i kako stoje na nozi su super,bas osetis da je to zasticeno...Mada ja bih isto sada Dainese kao sto je neko stavio link u predhodnom postu ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Maj 15, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Koliko kostaju ovi Dainese i gde? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17433 Napisano Maj 15, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3709 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam ove štitnike (za laktove i kolena) i za sebe i za suprugu pre tri godina od nekog tipa iz Rume. Čini mi se da je cena bila oko 20-30evra (komplet za kolena i laktove). (Powered by frubar.net) Ne deluju nešto naročito kvalitetno (uglavnom su "aljkavo" sastavljane komponente, a i gumeni remeni sa čičkom su prilično "neubedljivi"). Međutim imao sam prilike da ih više puta isprobam u "realnim uslovima" (dva pada skuterom i dva Transalpom). I štitnici u svim situacijama izvanredno odradili posao. Oni malo oguljeni, a kolena i laktovi čitavi (kao i garderoba). Svakako da su kvalitetniji (i skuplji) štitnici bolje rešenje, ali mene su i ovakvi "nikakvi" dobro zaštitili. Nosim ih uvek kada ne koristim moto jaknu i pantalone (sa ugrađenim "protektorima"). 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Maj 15, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Uh, drago mi je da su te zastitili, ali sam sad jos vise zbunjen ... Ajde i ostali ko ima nekih iskustava neka pise i kaci slike, ako vam nije tesko. Verujem da ce koristiti mnogima . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pink cvet 16 Napisano Maj 15, 2012 U prolazu, 66 postova Lokacija: beograd Motocikl: sachs x road, suvozachica na bmw :) Prijavi odgovor kao problematičan Koliko kostaju ovi Dainese i gde? ima ih u mass company e sad cena je na sajmu proshle godine bila oko 50e, sa sajamskim popustom ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7268 Napisano Maj 15, 2012 Drug član, 3084 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Moje mišljenje na osnovu neprijatnog iskustva: Svrha štinika je da rasporedi silu udarca na što veću površinu. Kada sam prošle godine pao, direktan udarac u rame (preko štitnika na gladijatoru), izbacio je ruku iz ramena. Da nije bilo štitnika, bilo bi smrskano rame. Tek pri promeni gipsa primetio da su mi grudi dosta poplavele i kad sam pogledao ploče na gladijatoru, vidim da su lepo izgrebane. Znači, sila je bila lepo raspoređena, pošto ne da nisu stradala rebra i grudna kost, nego nisam imao ni najmanje bolove u tom delu. Štitnici za kolena... Keko sam suljao, onaj na levoj nozi je skliznuo (kače se elastičnim trakama sa čičkom, gornji lastiš je bio fiksan) koleno je bilo debelo odrano. Verovatno je štitnik zakačio na neki kamen. Na desnoj nozi je ostao na mestu i lepo je i on izgreban. Znači, kvalitet plastike nije presudan. Treba da bude deblja, ne previše kruta ali ne ni kao krpa. Svrha je, da ponovim, da rasporedi silu udarca i da zaštiti od nekog klizanja. Jako je važno kako se štitnici kače i da ne mogu lako da se pomere. Meni se dešavalo da od kurblanja štitnik za kolena malo više sklizne, tako da ne štiti koleno. Ko može (ima dovoljno dugačke noge, za razliku od mene ) nije loše da donji deo štitnika ubaci u saru čizme. Doduše, postoji opasnost da u slučaju suljanja, taj štitnik svojom ivicom povredi nogu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Maj 15, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Pa npr. kada bi uzeo neke sa tri kaisa i kad ih jos zavucem u Tech 3 u kojima ima mesta, valjda se ne bi smakli sa kolena pri klizanju? Jos samo da vidim koji imaju pristojnu plastiku.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7268 Napisano Maj 15, 2012 Drug član, 3084 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Otprilike tako, ako imaš mesta. Nego, kako si zadovoljan sa Tech3? Koliko ti puštaju vodu? Nešto ih meračim... Kakva je udobnost? Pokreti zgloba? Možeš i na PP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Maj 15, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koliko sam kompetentan jer su mi to prve i jedine cizme koje sam ikad nosio. Ali ipak mogu par stvari da ti napisem(bolje ovde nego na pp, mozda jos neko meraci): -Napravljene su za off-road ili supermoto, moje nemaju ono metalno cudo sa prednje strane. Verujem da je zastita na vrhunskom nivou. Sutirao sam prvo fotelju u stanu a kasnije i znak na ulici da pokazem drugaru kako ne osecam bol kad sutnem u nesto sa koje god strane cizme . Znaci u slucaju da padne motor na nogu verujem da bi max modricu zaradio. Verujem da sprecavaju i uvrtanje zgloba. -Nisu za setanje! Tj. jesu ako imas snage, posto su teske. Neudobne, bar meni, nisu! Npr. motor parkiram 15 min setnje od moje zgrade i ne malo puta sam isao peske i pre i posle voznje. Sa zadnje strane kod zgloba imaju savitljivi deo, tako da ako te potera negde u sumi moci ces da cucnes bez izuvanja. Trebalo mi je dva dana da se naviknem na menjanje brzina,ogromna je razlika kada se uporede sa patikama. Medjutim, sad je ok, kao da sam se u njima rodio. Kopce se podesavaju,menjaju- kao idjon. - Ne klizaju sa fuzastera,tj. u pocetku mi se desavalo da stajem a noga nece da sidje, moras prvo u vis pa na zemlju. Ovo je vrhunska stvar kad vozis stojeci po nekom truckavom terenu. -Sto se tice vodonepropusnosti, nemam pojma, nisam ulazio u potoke, ali iz uskustva drugih mislim da pustaju vodu. Doooooooosta muzike za relativno malo para!!!! Uzimaj slobodno, verovatno ce ti nadmasiti ocekivanja Evo i slika mojih(hvala kolezi Rusic-u): Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7268 Napisano Maj 15, 2012 Drug član, 3084 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno, hvala puno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Maj 15, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R1150GS, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče Tech3,imam ih već 2 godine.Vodu hoće da puste ako se ne tretiraju sprejem ili kremom.Vodu puštaju samo na delu ispod prve i druge kopče.Ja sam to naprskao i sada ne puštaju nigde sigurno.Svaka preporuka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Maj 15, 2012 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan ...Znači, kvalitet plastike nije presudan. Treba da bude deblja, ne previše kruta ali ne ni kao krpa... Tako i ja mislim, ali ovi FOX-ovi su mekani i savitljivi kao da su od gume, a ne od plastike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Jun 2, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Posto smo ovde zakljucili da je pun k kineza, ajde neka mi neko kaze koji su od ovih najbolji: 1. http://www.polo-motorrad.de/en/pumpgun-knie-element-schwarz.html 2. http://www.louis.de/_20e0b258e301dda1dccf8026df78a5ca8e/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=120&wgr=898&list_total=14&anzeige=0&artnr_gr=20019119 3. nesto odavde(do 50e) http://www.primoto.rs/stitnici_01.htm 4. predlozite nesto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Jun 2, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan http://www.ebay.de/itm/UFO-MOTOCROSS-ENDURO-BMX-FULL-FLEX-KNEE-GUARDS-2041-/270633090225?pt=UK_Motorcycle_Protective_Clothing&hash=item3f02fd3cb1 Da li su ovi sa linka isti kao pod 3. u predhodnom postu? Koga ne mrzi neka napise neku cisto da mi malo pomognete pri izboru, kad sam se vec resio da dam ceo stud. kredit Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Jun 2, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Kontaktiraj Pejku, našao je dobre za fine parice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Jun 3, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan A sta mislis ko pravi ove stitnike koje se ti naveo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Jun 3, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Znam sta hoces da kazes, nije to problem, sve nam prave zutaci i tako dalje, zbog jeftine radne snage bla bla bla... Gledam u oglasniku fox stitnike za 18e koje su ljudi nalazili po pijaci i za manje pare, a sa druge strane citam na stranom forumu kako je lik sa njima(samo original) padao sto puta i samo su se izgrebali. Pre ih je neko prodavao za pedesetak evra i to su bili original fox stitnici. Ako pogledas i jedne i druge videces par sitnih razlika.... Ovo sam ti samo dao primer. Voleo bih da cujem tvoje(i ostalis koje ne mrzi da pisu) misljenje da li postoji razlika, gde se koji prave i koji su naj? Ukratko, resio sam da dam 5/6000 din. za stitnike, vise volim da dam malo vise i kupujem jedno po jedno ali da bude kvalitetno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1972 Napisano Jun 3, 2012 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam one pod brojem 2. Deluju vrlo solidno, sa unutrasnje strane (ne vidi se na slici) imaju "uloske" od tvrdjeg gumenog sundjera, tako da izmedju plastike i noge postoji sloj koji bi trebalo da amortizuje udarac. Ima zglob, tako da omogucava savijanje preko kolena. Pricvrscuje se za nogu uz pomoc tri cicak trake, gde dve idu oko lista, a jedna oko butine. Jedino sto da sada nisu probani kako "rade". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...