Clyde 182 Napisano Maj 18, 2012 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Miljakovac Motocikl: Bio nekad Yamaha FZ6 Fazer S2 Prijavi odgovor kao problematičan Kolona je skup 3 i vise vozila, sve ispod toga nije kolona... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan3595 438 Napisano Maj 18, 2012 Svrati po nekad, 360 postova Lokacija: Leskovac-Lausanne Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Izracunjavanje duzine puta preticanja Sp=L1+L2+(2,5+0,25*V1+0,01*(V2)^2)+((2,5+0,25*V1+0,01*(V2)^2)*0,73) [m] Izracunavanje bezbednog puta preticanja sa vozilom koji ide u susret Sr=[L1+L2+(2,5+0,25*V1+0,01*(V2)^2)+((2,5+0,25*V1+0,01*(V2)^2)*0,73)]*[(V1+V3)/V1]+10 [m] L1- duzina vozila koji vrsi preticanje L2- duzina vozila koji biva pretican V1- brzina vozila koji vrsi preticanje V2- brzina vozila koji biva pretican V3- brzina vozila koji ide u susret Eto cele nauke oko preticanje, pa sad se vi mozete da isprobate da zamenite vrednosti da biste videli koliko iznosi koji put preticanja za odredjenu situaciju. To trenutno ucim u skoli i ne idu mi bas ti zadaci "Put preticanja, put obilazenja, put zaustavljanja" Generacijo, odakle si ti ako smem da pitam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1386 Napisano Maj 18, 2012 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan E zato ja imam top koji kad ga uvrnem nemoze da se necuje.Toliko je jak kad se uvrne da se ljudi nekad uplase i sklanjaju instiktivno u desnu stranu A spremam se da nabavim i sirenu onu sto se cuje kao kod brodova kad svirnes na nju ima da se upiske Uvrnes ga, svirnes dva puta i da ga J...m ko necuje moje obilazenje. Nisam za ovo obilazenje kolone osim ako to nije 100% sigurno Računaj i meni komada jednu Btw, koliko se isplati kineska kompresorska dvotonska (dve trube), da se kupi na buvljaku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1386 Napisano Maj 19, 2012 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Pa i napisao/savetovao je da se ne pretiče kolona. I za drugi deo rečenice je Ratboy u pravu. Kao što si i ti u pravu da NE postoji bezbedan način za preticanje kolone. Ja bih samo dodao da se preticanje kolone (ako već mora a često MORA) radi malo po malo i u što kraćem vremenu, jedno do dva vozila i tako redom. Markony, objasni mi ako ti nije teško, kako bi ti rešio sledeću situaciju : - 1. maj, 10 sati pre podne, Avalski put i kolona od Spomen parka Jajinci sve do semafora u podnožju Avale (oko 4 kilometra), krenuo si motorom (da dodam i da je vazdušara ali to i nije toliko bitno, pod punom opremom je svejedno sauna) ka Mladenovcu. Kolona se jedva miče, 10-ak kmh, malo malo pa stane. Spoljna temperatura dobro iznad 25C. Većina zna kakve su krivine u tom delu puta. Samo nemoj da savetuješ da sam trebao da krenem u neko drugo doba dana ili drugim putem. Ostanimo na ovom primeru iz prakse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Maj 19, 2012 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan ako te auto izgurao sa ceste, vjerovatno si se vozio previše sporo ... :lol: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Maj 19, 2012 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Po zakonu o bezbednosti saobracaja ne sme se preticati kolona(vise od dva vozila), ali niko u saobracaju ne postuje bas sve sto je zakon propisao...pa tako ni mi.. Dakle....samo oprezno...i pamet u glavu.... Ostavite sebi dovoljno prostora za reagovanje u slucaju nezeljene situacije.... Mogao bi stvarno neko ko ima da snimi klip te pistalice za migavce....i mene zanima kako to zvuci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KoLe. 13 Napisano Maj 19, 2012 Free Rider, 42 postova Motocikl: Suzuki GSF 650N 07 Prijavi odgovor kao problematičan Izracunjavanje duzine puta preticanja Sp=L1+L2+(2,5+0,25*V1+0,01*(V2)^2)+((2,5+0,25*V1+0,01*(V2)^2)*0,73) [m] Izracunavanje bezbednog puta preticanja sa vozilom koji ide u susret Sr=[L1+L2+(2,5+0,25*V1+0,01*(V2)^2)+((2,5+0,25*V1+0,01*(V2)^2)*0,73)]*[(V1+V3)/V1]+10 [m] L1- duzina vozila koji vrsi preticanje L2- duzina vozila koji biva pretican V1- brzina vozila koji vrsi preticanje V2- brzina vozila koji biva pretican V3- brzina vozila koji ide u susret Eto cele nauke oko preticanje, pa sad se vi mozete da isprobate da zamenite vrednosti da biste videli koliko iznosi koji put preticanja za odredjenu situaciju. To trenutno ucim u skoli i ne idu mi bas ti zadaci "Put preticanja, put obilazenja, put zaustavljanja" Generacijo, odakle si ti ako smem da pitam? TS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dača. 227 Napisano Maj 19, 2012 Free Rider, 124 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Aprilia Pegaso 650 , Qingqi qm200 Prijavi odgovor kao problematičan Izracunjavanje duzine puta preticanja Sp=L1+L2+(2,5+0,25*V1+0,01*(V2)^2)+((2,5+0,25*V1+0,01*(V2)^2)*0,73) [m] Izracunavanje bezbednog puta preticanja sa vozilom koji ide u susret Sr=[L1+L2+(2,5+0,25*V1+0,01*(V2)^2)+((2,5+0,25*V1+0,01*(V2)^2)*0,73)]*[(V1+V3)/V1]+10 [m] L1- duzina vozila koji vrsi preticanje L2- duzina vozila koji biva pretican V1- brzina vozila koji vrsi preticanje V2- brzina vozila koji biva pretican V3- brzina vozila koji ide u susret Eto cele nauke oko preticanje, pa sad se vi mozete da isprobate da zamenite vrednosti da biste videli koliko iznosi koji put preticanja za odredjenu situaciju. To trenutno ucim u skoli i ne idu mi bas ti zadaci "Put preticanja, put obilazenja, put zaustavljanja" Generacijo, odakle si ti ako smem da pitam? TS Kole, ti si jedan od ljudi zbog kojih je postavljena tema sto znaci da ti pod milim bogom nista ne ucis u skoli ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KoLe. 13 Napisano Maj 19, 2012 (promenjeno) Free Rider, 42 postova Motocikl: Suzuki GSF 650N 07 Prijavi odgovor kao problematičan Izracunjavanje duzine puta preticanja Sp=L1+L2+(2,5+0,25*V1+0,01*(V2)^2)+((2,5+0,25*V1+0,01*(V2)^2)*0,73) [m] Izracunavanje bezbednog puta preticanja sa vozilom koji ide u susret Sr=[L1+L2+(2,5+0,25*V1+0,01*(V2)^2)+((2,5+0,25*V1+0,01*(V2)^2)*0,73)]*[(V1+V3)/V1]+10 [m] L1- duzina vozila koji vrsi preticanje L2- duzina vozila koji biva pretican V1- brzina vozila koji vrsi preticanje V2- brzina vozila koji biva pretican V3- brzina vozila koji ide u susret Eto cele nauke oko preticanje, pa sad se vi mozete da isprobate da zamenite vrednosti da biste videli koliko iznosi koji put preticanja za odredjenu situaciju. To trenutno ucim u skoli i ne idu mi bas ti zadaci "Put preticanja, put obilazenja, put zaustavljanja" Generacijo, odakle si ti ako smem da pitam? TS Kole, ti si jedan od ljudi zbog kojih je postavljena tema sto znaci da ti pod milim bogom nista ne ucis u skoli ! HAHAHAHHAHA , ma uči se Promenio Maj 19, 2012 član KoLe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan66 126 Napisano Maj 21, 2012 Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: H H-Crni Prijavi odgovor kao problematičan ............. Snimak je sa telefona ,,,,,i na brzaka.. Arakisovo čedo.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Clyde 182 Napisano Maj 22, 2012 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Miljakovac Motocikl: Bio nekad Yamaha FZ6 Fazer S2 Prijavi odgovor kao problematičan Nisu li ove pistalice vise za vozaca motora, kako ne bi zaboravio da iskljuci migavac??? Tesko da neko drugi ovo moze da cuje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dadinho 40 Napisano Maj 22, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 174 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Atlantic 500ie / Yamaha T-max / Yamaha MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan To sam i ja upravo pomislio.. Mislio sam da se glasnije cuje, ne verujem da bi culi u saobracaju vozaci automobila.. Hvala za video. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...