paja90 8 Napisano Maj 7, 2012 U prolazu, 78 postova Lokacija: Beograd Motocikl: suzuki gsxf 750 Prijavi odgovor kao problematičan posto je prethodni problem sa srafovima i dihtunzima uspesno resen uz pomoc momaka sa foruma prelazim na sledeci, ovaj put mislim da sam ne mogu nista da resim, nego bih voleo da mi neko da preporuku za majstora koji moze da pomogne, a da pritom (ako moze) nije derac problem je sledeci, na moj motor je stavljen drugi izduv(tako sam ga kupio) ali prethodnom vlasniku iz nekog razloga nije odgovarao raspored originalnih izduvnih grana, pa nije zamenio samo top, vec i grane, ili je nije menjao grane ali ih je nekako izmestio, pretesterisao, nabudzio itd...ono o cemu slepac nije vodio racuna je da u novom rasporedu dve grane prolaze preko srafa na kom ne ispusta ulje, tako da sad zbog promene ulja mora da se skida hladnjak, da bi se odsrafila grana, zatim se skida kompletan izduvni sistem, pa tek onda ispusta ulje :lud: sto sam se ja uverio pre 10ak dana...nemam slike jer nisam slikao pre nego sto sam rasturio, ali prilazem ilustraciju ja bih zeleo da mi majstor vrati grane u fabricko stanje, ili cak da ih razmakne za po santimetar levo i desno jer toliko fali da se dodje do srafa.(to je verovatno mnogo lakse i jeftinije resenje). ono sto sam ja mislio da uradim u slucaju da ne nadjem nikog je da izlupam cekicem levu i desnu i da ih tako pomerim, ali ne bih voleo to da radim osim ako bas ne budem morao :D izvinjavam se na mozda preopsirnom opisu ali volim da razjasnim sve detalje pozdrav svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Maj 8, 2012 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene na Sradu je kao na prvoj slici, samo sto sraf i ispupcenje dolazi bas na sredinu izmedju grana, verovatno je stavio grane od nekog drugog motora..... Pajo ti si gore prosao nego ja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paja90 8 Napisano Maj 8, 2012 U prolazu, 78 postova Lokacija: Beograd Motocikl: suzuki gsxf 750 Prijavi odgovor kao problematičan u jbt, ovo ispade teze nego sto sam mislio...niko nista? Kod mene na Sradu je kao na prvoj slici, samo sto sraf i ispupcenje dolazi bas na sredinu izmedju grana, verovatno je stavio grane od nekog drugog motora..... Pajo ti si gore prosao nego ja da taj razmak je tacno na sredini, a meni je sraf na karteru malo levo...taman toliko da nikako ne moze ni jedan kljuc do njega... ma prosao sam bolje da ne pricam, taj od kog sam kupio motor prevarant nevidjeni, sa foruma covek, da ne imenujem, ako nekog potencijalnog kupca zanima nek posalje u pm. da mu kazem da zaobilazi u sirokom luku! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1067 Napisano Maj 12, 2012 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Djordje. Za neupucene,ja sam taj "slepac i prevarant nevidjeni sa foruma" . Drugar,neznam cemu takvo pisanje. Motor sam kupio 05.11.2009 sa 56.730km na satu od prijatelja koji ga je dobio u kompenzaciju za neki auto.Motor sam prodao tebi 09.03.2011 sa 58.808km.Za godinu i cetiri meseca i predjenih 2.078km koliko je bio kod mene,jedini sraf koji sam odvrnuo i zavrnuo na motoru je sa klema kada sam stavio nov akumulator.Kupio sam drugi izduv,koji kada je montiran,majstor je presekao cev i navario novi izduv.Nista nije skidao ni budzio,prisustvovao sam kada je montirano.Nisam cak ni ulje menjao nijednom.Sve to sam i tebi rekao kada si kupovao. Motor sam jako malo vozio jer nisam imao vremena za njega.Zao mi je sto je sve tako ispalo. Nepokusavam i nezelim da se pravdam za bilo sta,jer sve sto sam znao sam ti rekao kad si kupovao i ovde sada napisao. Ja sam taj motor platio 2800e,prevod i registraciju 300e i 240e izduv i akumulator.Ti znas koliko si ga platio i da ni sada godinu dana kasnije nemoze da se kupi motor za tu cifru. Ziveo,sve najbolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6032 Napisano Maj 12, 2012 Drug član, 3010 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Nije to ništa strašno. Imaš nekoliko šrafova da odvrneš jednom, dvaput godišnje. Ja to ne bih dir'o. Inače, tako je i na mojoj Suzi Q,. Skinem osam šrafova na cilindrima, jedan gde se kači top i samo ga spustim. Posao od deset minuta skidanje i stavljanje. Samo teraj taj motor, manje zagledaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Maj 13, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne ume da odvrne a neće da plati majstora pa sere okolo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paja90 8 Napisano Maj 14, 2012 U prolazu, 78 postova Lokacija: Beograd Motocikl: suzuki gsxf 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Djordje. Za neupucene,ja sam taj "slepac i prevarant nevidjeni sa foruma" . Drugar,neznam cemu takvo pisanje. Motor sam kupio 05.11.2009 sa 56.730km na satu od prijatelja koji ga je dobio u kompenzaciju za neki auto.Motor sam prodao tebi 09.03.2011 sa 58.808km.Za godinu i cetiri meseca i predjenih 2.078km koliko je bio kod mene,jedini sraf koji sam odvrnuo i zavrnuo na motoru je sa klema kada sam stavio nov akumulator.Kupio sam drugi izduv,koji kada je montiran,majstor je presekao cev i navario novi izduv.Nista nije skidao ni budzio,prisustvovao sam kada je montirano.Nisam cak ni ulje menjao nijednom.Sve to sam i tebi rekao kada si kupovao. Motor sam jako malo vozio jer nisam imao vremena za njega.Zao mi je sto je sve tako ispalo. Nepokusavam i nezelim da se pravdam za bilo sta,jer sve sto sam znao sam ti rekao kad si kupovao i ovde sada napisao. Ja sam taj motor platio 2800e,prevod i registraciju 300e i 240e izduv i akumulator.Ti znas koliko si ga platio i da ni sada godinu dana kasnije nemoze da se kupi motor za tu cifru. Ziveo,sve najbolje jedino sto si zaboravio da napomenes je da je od tvog pada sa copave polomljena viljuska i da si natukao cekicem preko pukotine da se ne vidi, kao i da je na motoru bukvalno svaki deo nabudzen, ako si ga ti kupio od prijatelja u takvom stanju a da ti nije rekao onda ti je to neki mnogo dobar drug. sto se tice prodaje u takvom stanju ne bi mogao da se proda ni za upola manje para nego sto sam ja kupio, osim kad i ja nebi rekao da mi je malo pao sa copave i precutao sve ostalo, sto nisam hteo da uradim, pa sam deo po deo sredjivao sve tako da je sad motor ispao skuplji nego da sam uzeo najskuplji iz oglasa sto se tad prodavao. opet ja sam sam kriv sto sam dozvolio da me ti zajebes, zato se i ne zalim na to, vec sam trazio pomoc oko resavanja problema a ne sranje nekog jos veceg slepca kao sto je ratboy koji prica nesto o nekome koga uopste ne poznaje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1067 Napisano Maj 14, 2012 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan Nevredi pisati dalje.Pobedio si 5:0 za tebe.Provalio si sve kako i sta sam uradio.Svaka ti cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Maj 14, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan to sto ti hoces se radi drugacije, posto mi nebi bio prvi put zbog raznih prerada,aj da te posavetujem, uzmi i izbusi drugu rupu na karteru za ispustanje ulja,i narezes naravno navoj,normalna stvar,nije nikakvo budzenje, a to sto si gledao to si i kupio,sad nema nazad,bilo proslo,jeb,ako si se zajebo zajebo si se,kasno je sad da kukas i pljujes,vec trazi najbezbolniji nacin da resis probleme, sto si ocima video rukama tako to ti je... kod mnogih sportskih motora gde se vrsi prerada auspluha grana dobija se ili drugi karter ili se nista nedira,jer pasuju grane,ili se busi druga rupa ,a to si mogao da odradis kad si menjao to jest urezivao taj navoj,nista strasno,jedno busenje rupe,i caskom narezes navoj, barem je meni to prosto...naravno dole obelezis gde bi tebi bilo godno i to je to.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...