Jump to content

Moto Zajednica

Komunikacija u voznji

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 385 postova

E,ovako nas tri drugara skoro kupismo BRONDI toki-voki,u setu 3kom.Cena 5999din prava sitnic

uz to smo dobili svako po punjac,bubice sa mikrofonima(aktivacija na glas ili ti VOX),kanapcice za oko vrat

stipaljke za kais,lone ili ko gde vec kaci.Probali smo ih na suvo i zadovoljni smo,e sad jos ih nismo probali u voznji

ali na kutiji pise do 7km dometa,predpostavljam pod idealnim uslovima ili ti vazdusnom linijom.Dosta su kvalitetno odradjeni

zute su boje druge nije bilo.... ;D ;D ;D kome smeta moze ih prefarbati.. ;D ;D.Da ne davim vise evo slike sa neta mrzelo me

da prebacujem sa telefona ali su indeticni.U da zaboravih imaju cak i lampicu na vrhu,u vidu lampe... ;D ;D,jos da je aladinova.

post-749-12878993959229_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Uzeli smo ih u trnom centu u sumicama,ono skretanje za Ljermontovu.E ti skrenes tu pa prva levo

i u TC si.U prizemlju.Bilo je koliko se secam,ako me secanje ne vara cak i na komad.A sto se tice

parenje.......... ;D ;D ;D tj uparivanja mislim da to zavisi samo od kanala.Cim ih isprobamo u voznji javljam ti.

• Ducatista, 2904 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

OK ! Najvise me interesuje koliko se dobro cuju, posto mi je motor ponekad glasan  :-[ Interesuje me ta glasovna aktivacija. I donekle domet, mada pretpostavljam da moze da pokrije voznju u grupi od 3,4 motora !

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Ja sam imao neka iskustva sa sličnim uređajima... Moraš imati adekvatne zvučnike/slušalice. Ako uređaj ima svoju bubicu, (ili dve), pristojno se čuje, ali može da žulja. Ako imaš set sa zvučnicima u kacigi, hoće da se ne čuje pri brzinama preko 80-100. Bitno je i da imaš prekidač za predaju, po mogućstvu na levoj ručici. VOX rešenja moraju da budu dosta dobra da se ne bi aktivirala predaja od vetra...

• www.markone-pegaz.rs, 2426 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

To mi zvuči zanimljivo! A i cena je ekstra. Ne znam da li ću imati strpljenja da čekam da probaš pa da javiš a da ja ne nabavim ranije i probam možda već u nedelju... :)

• U prolazu, 42 postova

Pozdrav,ja sam prosle godine iz Luisa porucio interesantnu stvarcicu rec je o Albrecht AE500-s  bike intercom,sam uredjaj ima mogucnost komunikacije sa suvozacem preko zicne veze (u kompletu imas 2x slusalice sa mikrofonom)to montiras u kacigu na odgovarajuce mesto,imas radio,konektor za mob. kao i konektor za MP3 plear , navigaciju i toki voki.

Ja sam koristio radio,komunikaciju sa suvozacem i mobilni

Sve funkcije rade savrseno,komunikacija je uvek prijoritet i uvek je ukljucena kad suvozac ili vozac nesto kaze automatski se radio smanji dok pricate

Isto je i sa tel. kad zazvoni muzika se utisava.Ostale funkcije nisam probao,poslao bi sliku ali foto aparat mi ne radi pa dok se ne snadjem evo malo teksta.Ako nekog nesto jos interesuje moze da pita???????????Pozdrav

Pozdrav,ja sam prosle godine iz Luisa porucio interesantnu stvarcicu rec je o Albrecht AE500-s  bike intercom,sam uredjaj ima mogucnost komunikacije sa suvozacem preko zicne veze (u kompletu imas 2x slusalice sa mikrofonom)to montiras u kacigu na odgovarajuce mesto,imas radio,konektor za mob. kao i konektor za MP3 plear , navigaciju i toki voki.

Sve funkcije rade savrseno,komunikacija je uvek prijoritet i uvek je ukljucena kad suvozac ili vozac nesto kaze automatski se radio smanji dok pricate

Isto je i sa tel. kad zazvoni muzika se utisava.Ostale funkcije nisam probao,poslao bi sliku ali foto aparat mi ne radi pa dok se ne snadjem evo malo teksta.Ako nekog nesto jos interesuje moze da pita???????????Pozdrav

Cena?

Kao što sam i najavio, nisam imao strpljenja pa sam nabavio Brondi 100 toki voki za 4200,00 Din. Probali smo danas pred Batočinom nekih 20km. Postavio sam uređaje na VOX funkciju pa je Vlada J osim svog šutanja u kacigi imao i moje šuštanje jer je ostao preosetljiv. Nakon toga više nsam ubedio nikoga da probamo spravu sa manjom osetljivošću ali mislim da ima potencijala da bude korisno. Čim budem imao više informacija okačiću.

Dotle... dajte još preporuka za ove uređaje jer je u praksi veoma zanimljivo za recimo kolone od 17 motora koliko nas je bilo danas u Batočini. Dovoljno je da vezu imaju pri i poslednji. Poslednji uvek može da javi prvom ukoliko neko zaostane iz bilo kog razloga.

Zatm za komunikaciju između vozača i suvozača ili dva ili više bajkera...

• Svrati ponekad, 272 postova
  • Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987.
Ako nekog nesto jos interesuje moze da pita?

@ Cole

Kako se tebi ponasao u voznji? Da li moze da se podesava osetljivost VOX-a? Da li je headset univerzalan, ili samo za odredjeni tip kacige?

Mene prioritetno zanima koriscenje komunikacije vozac-suvozac.

@ Markone

Preuzmi kolega  ;D

• Vespa Servis Beograd, 617 postova
  • Motocikl: Vespa ET-4

Cena?

Kao što sam i najavio, nisam imao strpljenja pa sam nabavio Brondi 100 toki voki za 4200,00 Din. Probali smo danas pred Batočinom nekih 20km. Postavio sam uređaje na VOX funkciju pa je Vlada J osim svog šutanja u kacigi imao i moje šuštanje jer je ostao preosetljiv. Nakon toga više nsam ubedio nikoga da probamo spravu sa manjom osetljivošću ali mislim da ima potencijala da bude korisno. Čim budem imao više informacija okačiću.

Dotle... dajte još preporuka za ove uređaje jer je u praksi veoma zanimljivo za recimo kolone od 17 motora koliko nas je bilo danas u Batočini. Dovoljno je da vezu imaju pri i poslednji. Poslednji uvek može da javi prvom ukoliko neko zaostane iz bilo kog razloga.

Zatm za komunikaciju između vozača i suvozača ili dva ili više bajkera...

evo sifra u louisu je 10001270  pa koga interesuje moze da pogleda trenutno je na snizenju restposten ,znaci navodno ga nemaju u radnjama vec samo u centralnom magacinu, cena mu je 79.95e

link je ovaj...

http://www.louis.de/_30d28fb8c8944ff1b88f9819e32f724c66/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&artnr_gr=10001270&anzeige=0

• Vespa Servis Beograd, 617 postova
  • Motocikl: Vespa ET-4

ja imam nolan n102 n-com, ima deo za bluetooth, u jednoj temi mi je sasa umag rekao da dodatak za tu kacigu kosta u italiji 200 eura...

sifre u louisu za komunikatore za kacige nolan n-com su sledece...

Basic kit za model N42/e  10001408  54.95e set

N84      10001443  54.95e set

N102    10001409  54.95e set

N103    10001449  54.95e set

Intercom cit        10001410    114.95 set

Bluetooth kit        10001411    229.95 za jednu kacigu

• Svrati ponekad, 471 postova

Ima dosta aparata slicnih BRONDI-ju i to sa VOX mogucnostima

najbitnija stvar je da ima vise stepeni podesavanja VOX-a, jer moze se desiti da vetar pali VOX kao sto se meni zimus desavalo na bordu dok sam vozio

ja planiram da narucim neke malo kvalitetnije motorole, naravno amaterske ali od proizvodjaca Motorola, jer posedujem jedan matoriji model koji ima skromne mogucnosti ali solidan domet a mogu misliti tek kakve su novije.

jedan primer: drugar je pre neku godinu isao na more, on kolima njegov ortak ispred sa motorom

obojca su imali motorole sa hendfree-jem i VOX mogucnostima, funkcionisalo im je dobro po brdima dok god su na nekom kracem rastojanju, tipa do 500m. naravno lik na motoru je sluzio da ide kao izvidnica ispred i da govori da li ima vozila koja idu u susret da bi mogao sa kolima da obilazi kolone po zlatiboru i kanjonu morace

stigli su zivi i zdravi naravno i to zahvaljujuci cudu tehnike

Ovo što ja imam je neupotrebljivo u varijanti VOX-a. Koliko god da mu postaviš osetljivost, pali se već pri 60km/h. Rešenje je da se postavi taster na levu ruku da bude zgodno za pritisnuti, a da ne smeta. Mikrofon je ok, ali mislim da ćemo probati da nabavimo laringofone (tenkisti i piloti helikoptera znaju o čemu pričam). To sam imao u samohodki u vojsci i to je do džadža kada teba razgovarati u bučnim sredinama. Slično mikrofonu ali se prisloni uz glasne žice. Ne utiče spoljna buka.

• U prolazu, 50 postova

Laringofon,ili grleni mikrofon je extra stvar,ali ja nisam video nigde kod nas da to ima da se kupi. A kapiram da bi i odvalili cenu.

A jel dobio neko ideju da ubaci slusalicu u uvo,a mikrofon negde u kacigi da pricvrsti,znaci da stoji unutra..mozda tad ne bi tolike probleme pravio?

Laringofon,ili grleni mikrofon je extra stvar,ali ja nisam video nigde kod nas da to ima da se kupi. A kapiram da bi i odvalili cenu.

A jel dobio neko ideju da ubaci slusalicu u uvo,a mikrofon negde u kacigi da pricvrsti,znaci da stoji unutra..mozda tad ne bi tolike probleme pravio?

Slušalica i jeste u uvetu, a mikrofonu je svejedno da li je pričvršćen ili ne ako je u dometu usana. Poenta je da je prejako šuštanje vetra u tom delu. Laringofon je jedino rešenje za komunikaciju koja je upotrebljiva.

Čeh mi je poslao link firme koja ih ima u ponudi. 25-36€. Razmisliću, pa ću videti da uzmem i probam... ako u međuvremenu ne uspem da dobavim sa nekog vojnog otpada tenkovsku "kacigu" sa laringofonima. :)

Čeh mi je poslao link firme koja ih ima u ponudi. 25-36€.

Firma iz Srbije?

Imaju prodaju i u Srbiji. Koga interesuje poslaću mu link na PP. Ne smem ovde. Nisu platili reklamu.

Ja juce probah sa drugarmo komunikacioni sistem sto smo kupili.Ja licno nisam zadovoljan nista ga nisam cuo od vetra.

E sad tu mozda vaznu ulogu igra podkakpa,ja je nisam imao a drugar je imao...kako ovo smesno zvuci.. ;D ;D ;D.Kaze da je on mene

sve cuo.Jedino mi jos preostaje da i ja navucem podkapu pa da vidim onda sta ce se destiti.... ;D ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja