Jump to content

Moto Zajednica

Honda Varadero 1000 VA

Recommended Posts

• Zainteresovan, 556 postova
  • Motocikl: Varadero 1000

Nevidim razlog dodatnih svetla,vara ima inace duple h4. Drugari ispred mene se uvek zale da nesmeju pogledati u retrovizor(svetla su dobro podesena) :-)

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 898 postova
  • Motocikl: Honda forza 250

Nevidim razlog dodatnih svetla,vara ima inace duple h4. Drugari ispred mene se uvek zale da nesmeju pogledati u retrovizor(svetla su dobro podesena) :-)

Pa onda izgleda da i nisu bas dobro podesena1neznam.gif

• Zainteresovan, 556 postova
  • Motocikl: Varadero 1000

Jesu, zato sam i napomenu da ne bi bilo "pametnih" replika. Koliko znam vecina motora ima po jednu sijalicu ali kod varadera su dva oborena i dva duga

Pametna replika?Izvini ako te je uvredila moja "pametna" replika, nisam znao da tvoj post ima toliku dozu "pametne" ozbiljnosti.

I dalje tvrdim da dobro nastelovani farovi ne mogu da zaslepe vozaca ispred sebe.

• Svrati ponekad, 419 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19

Kakav god da je snop, sta se desi kad nekoga povezes? Nemoj da pokusavas da me ubedjujes da ces svaki put kad nekog povezes podesavati visinu fara... Iskreno, ja jos nikad do sad nisam video motor sa ksenonom a koji nije zaslepljivao.

Generalno ne vozim nikoga jer je motor i meni samom mali. Kad imam potrebu da se vozim sa zenom pojacam tvrdocu amortizera i nemam problema. Ne vidim zasto je tesko podesiti farove kad je lako dostupno ? Naravno ne podesavam svaki cas.

Kvalitet snopa nema veze sa zaslepljivanjem. Koliko puta me u susret zaslepe kante od auta sa zutim farovima da skoro i ne osvetljavaju put. Isto tako veoma retko imam problem sa xenon farovima na novim automobilima jer su vecinom podeseni kako treba. Nagora kombinacija su ovi tuning styling klinci koji guraju neke raspale xenone od 20e u svoj namunjen auto i onda zaslepljuju na sve strane. Niko nece da se iscima da na zidu ili u garazi zalepi flaster i podesi farove ili ne daj boze odu do tehnickog i to urade na uredjaju.

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Da skratim pricu - problem sa ksenon sijalicama u faru predvidjenom za halogene sijalice je sto u deo "iznad crte" stize jednostavno previse svetla. Ma kako da je far podesen zaslepljivace vozace iz suprotnog smera, a o drugarima u koloni ispred tebe da ne govorimo. Stvar se dodatno pogorsava promenom opterecenja motocikla.

Tako opremljen motocikl ni u jednoj krstenoj drzavi na svetu ne bi prosao tehnicki pregled. Zahvaljujuci anarhiji koju ovde nazivaju sloboda, mnogi bahato postavljaju ksenonske sijalice ne razmisljajuci o posledicama - makar to bio trosak od nekoliko stotina eura ako ih negde u EU zaustavi policija. Znam, sad ce mnogi reci "bio sam i niko me nije dirao". I nece, jednom, drugi put... treci put ce biti bolje da u budzetu za putovanje postoji skrivena rezerva.

Mislim da ce i ovde pre ili kasnije krenuti sa kontrolom svetala, u tom smislu. Cim se shvati da na taj nacin moze lepo da se popuni budzet...

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

PS. Postoje halogene sijalice koje su izvrsne zamene za ksenone, a bez zaslepljivanja. Recimo Philips Extremme Vision ili nesto slicno. Osram Nightbreaker takodje dosta rasipa, a vek trajanja je po mom iskustvu visestruko manji nego kod Philipsove sijalice.

Da skratim pricu - problem sa ksenon sijalicama u faru predvidjenom za halogene sijalice je sto u deo "iznad crte" stize jednostavno previse svetla. Ma kako da je far podesen zaslepljivace vozace iz suprotnog smera, a o drugarima u koloni ispred tebe da ne govorimo. Stvar se dodatno pogorsava promenom opterecenja motocikla.

Tako opremljen motocikl ni u jednoj krstenoj drzavi na svetu ne bi prosao tehnicki pregled. Zahvaljujuci anarhiji koju ovde nazivaju sloboda, mnogi bahato postavljaju ksenonske sijalice ne razmisljajuci o posledicama - makar to bio trosak od nekoliko stotina eura ako ih negde u EU zaustavi policija. Znam, sad ce mnogi reci "bio sam i niko me nije dirao". I nece, jednom, drugi put... treci put ce biti bolje da u budzetu za putovanje postoji skrivena rezerva.

Mislim da ce i ovde pre ili kasnije krenuti sa kontrolom svetala, u tom smislu. Cim se shvati da na taj nacin moze lepo da se popuni budzet...

Pod dobro podesenim farom podrazumevam i dobar projektor (morimoto npr.) za ksenon, aj da vidim onda da zaslepljuje vozace iz suprotnog smera ili drugare u koloni.

Mislim da sam napisao jos u pocetku diskusije da je u pitanju xenon sa projektorom koji ima savrsen cutoff. O tome pricam sve vreme i mislim da se nismo razumeli. Razumem sta hoces da kazes i napomenuo sam da xenon u halogen far ne daje rezultate koji opravdavaju cenu xenona plus sto verovatno ima problema sa rasipanjem.

• Zainteresovan, 841 postova
  • Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v

Varaderci, dje se i po kojoj cijeni moze naci podizac volana/kormana/guvernala :)

Odgovaralo bi mi ta je na mom motoru visociji ,jer primijetio sam da me vrat ubija nakon predjenih 200km...

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: Yamaha Tdm 900

Varaderci, dje se i po kojoj cijeni moze naci podizac volana/kormana/guvernala :)

Odgovaralo bi mi ta je na mom motoru visociji ,jer primijetio sam da me vrat ubija nakon predjenih 200km...

Probaj ovde da porucis...

• U prolazu, 53 postova

Ima li neko iskustva vezano za ulja. Konkretno me zanima,koje ulje sipati u Varadero sa predjenih 25.000km. Koju gradaciju i od kojeg proizvodjača. Mislim da u manualu pise 10-40 polu sinteticko.

• U prolazu, 53 postova

Kupi neki malo kvalitetniji AC xenon i ugradi ga sam. Nema nikakvih problema i ne treba da bacas pare na CANBUS. Iskreno, ako vec ides u tom pravcu dodaj 50e u kupi projektore. Samo sa xenon sijalicama ces dobiti ali ne toliko kao sa projektorima. Ima po net-u slika kako vara izgleda sa projektorima i da budem iskren i mene to ceka sad tokom zime jer kad god da krenem negde na put uvek me uhvati mrak.

Jesi li stigao da ugradis projektore ?

Sve mi je stiglo od delova i prvi slobodan vikend cu rasturiti headlight da ubacim projektore. Postavicu koju sliku kad zavrsim.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja