GhostMile 4614 Napisano April 23, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Malo je blesavo to ogranicenje tu onda. Ako ga nema, treba ga biti. A ne 50 km/h na 3 trake kroz neki vukofuck koji eto spada u naseljeno mjesto.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17001 Napisano April 23, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan bmw Postavljeno Juče, 23:56 PM @Žika56.....tu se ne radi o DUPLOM PREKORAČENJU BRZINE, jer ga ni nije bilo.....na tom delu (izvan naselja) je ograničenje 90km/h. Dobro pogledaj još jednom snimak i videčeš da dečko nije ni stigao da odreagira na presecanje ( a u trenutku udara je bila brzina 80km/h ) Sam snimak je prilično "konfuzan" i zaista je teško reći i kolika je bila brzina neposredno pre udesa, a i kolika je dozvoljena brzina na tom mestu. Ali: Ako je na obrtomeru u trenutku udesa bilo oko 3000o/min a brzina oko 80km/h, trebalo bi da pri 4200o/min bude oko 110 km/h (neposredno pre udesa,a dok je brzinomer bio "obrisan"). A neko od prethodnika je napisao da je na tom mestu brzina ograničena na 60km/h. Na osnovu toga sam da svoje mišljenje o samom snimku. Međutim moj se komentar mnogo više odnosio na tvrdnje i navode kolega koje sam i citirao u svom odgovoru, nego na konkretan snimak. Samo sam hteo da kažem da nije uvek (i "automatski") kriv onaj koji "oduzima" nekom prednost, nego su tu bitni i drugi činioci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano April 23, 2012 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan - tu NEMA nikakve sporedne ulice sa njegove desne strane (iako se nekima to pričinjava), več je automobilista izašao iz svog dvorišta direktno na ulicu. ulica je sa LEVE STRANE, uzto nema nikakvog znaka za raskrsnicu - tu NIJE ograničenje 60 km/h, jer je to van naselja, gde je ograničenje 90 km/h.Ako pažljivo pogledate snimak videčete da se sa desne strane stalno ponavljaju neke gomile zemlje. Dvorista ne bi trebalo da postoje u nenaseljenim mestima. Ako je izasao iz svog dvorista, onda je verovatno u pitanju naseljeno mesto sa odgovarajucim ogranicenjima. Ali, to nije bitno, cak i da je ogranicenje 200kmh - onakav nacin voznje na javnom putu koji NIJE PREGLEDAN je totalno besmislen i zove se "voznja na srecu". dečko koji je vozio taj motor je izuzetno iskusan vozač pošto radi testove motora za poznate motoristične novine i ne srlja bezveze i ne rade mu "hormoni".... Iskusan vozac je onaj ko je tokom godina doziveo mnoge situacije u saobracaju, a ne onaj ko dobro vozi i vlada tehnikom. Postujem ja tehniku voznje i sve sto ide uz to, ali samo kazem da te stvari nemaju veze sa "saobracajnim iskustvom". Iskusan vozac ne bi vozio vecom brzinom od one koja mu je potrebna da zaustavi vozilo do granice preglednosti. Iskusan vozac zna iz iskustva da se na kraju krivine pokenad nalaze iznenadjenja. Momak koji je vozio na snimku ili nije imao dovoljno saobracajnog iskustva, ili je zanemario iskustvo i vozio "na srecu". Da se razumemo, ja sam instinktivno uvek na strani "moje ekipe", to jest motorista - ali mislim da ovde nema osnova za tako nesto. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 23, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nebih se slozio Ziko. Prednost je prednost i nema veze koliko ide taj sto ima prednost. Onaj sto je nema mora prvo da procijeni da li moze, pa onda da izadje. A ne da polazi od neke propisane brzine, koju on i onako ne moze izmjeriti. Svi ti izgovori su izmotavanja nestrpljivih i nesmotrenih ljudi koji prouzrokuju nesrecu. "Stvorio se (niotkuda)". "Kao metak". "Brzinom svjetlosti" i ostale nebuloze su standardne recenice takvih ljudi. A kad ide murija 25 km/h cekaju je po 5 minuta da prodje... Ako nisi siguran, obavezan si da sacekas dok ne budes siguran. Zato si kriv ako to ne ispostujes, a "prednosdzija" moze samo eventualno dobiti kaznu za prekoracenje brzine. Pola/Pola jos nisam dozivio.... (mada ne tvrdim da nemoze u zemlji nedodjiji) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano April 23, 2012 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan - tu NEMA nikakve sporedne ulice sa njegove desne strane (iako se nekima to pričinjava), več je automobilista izašao iz svog dvorišta direktno na ulicu. ulica je sa LEVE STRANE, uzto nema nikakvog znaka za raskrsnicu - tu NIJE ograničenje 60 km/h, jer je to van naselja, gde je ograničenje 90 km/h.Ako pažljivo pogledate snimak videčete da se sa desne strane stalno ponavljaju neke gomile zemlje. Dvorista ne bi trebalo da postoje u nenaseljenim mestima. Ako je izasao iz svog dvorista, onda je verovatno u pitanju naseljeno mesto sa odgovarajucim ogranicenjima. Ali, to nije bitno, cak i da je ogranicenje 200kmh - onakav nacin voznje na javnom putu koji NIJE PREGLEDAN je totalno besmislen i zove se "voznja na srecu". dečko koji je vozio taj motor je izuzetno iskusan vozač pošto radi testove motora za poznate motoristične novine i ne srlja bezveze i ne rade mu "hormoni".... Iskusan vozac je onaj ko je tokom godina doziveo mnoge situacije u saobracaju, a ne onaj ko dobro vozi i vlada tehnikom. Postujem ja tehniku voznje i sve sto ide uz to, ali samo kazem da te stvari nemaju veze sa "saobracajnim iskustvom". Iskusan vozac ne bi vozio vecom brzinom od one koja mu je potrebna da zaustavi vozilo do granice preglednosti. Iskusan vozac zna iz iskustva da se na kraju krivine pokenad nalaze iznenadjenja. Momak koji je vozio na snimku ili nije imao dovoljno saobracajnog iskustva, ili je zanemario iskustvo i vozio "na srecu". Da se razumemo, ja sam instinktivno uvek na strani "moje ekipe", to jest motorista - ali mislim da ovde nema osnova za tako nesto. dvorišta van naseljenih mesta postoje samo i isključivo u Sloveniji, veruj mi.....u Srbiji nikako... ...taj čovek sa tom kučom i dvorištem je verovatno potplatio nekoga u opštini da su mu dozvolili gradnju kuče van naseljenog mesta i to još sa dvorištem, zamisli......ali hvala bogu da toga u Srbiji nema, zar ne? Nije mi jasna tvoja predstava o nepreglednom putu, ali ovo je za mene lično izuzetno pregledan put....verovatno bi trebao put da bude ravan ko lenjir i bez ičega barem 100 metara levo-desno. Verovatno stvarno dečko nema iskustva pošto radi testove motora skoro na dnevnoj bazi i piše za poznate motociklistične novine....a te testove ne radi na pisti, več po gradu i okolini, retkokada izlazi na pistu. Verovatno stvarno nema iskustva....kada malo bolje razmislim, verovatno smo obojica bez iskustva jer smo samo par sati dnevno na motoru po gradu....verovatno vozimo "na sreču" obojica.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skuteras 73 Napisano April 23, 2012 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan Neću da pametujem mnogo ali kolega bajker poprilično agresivno vozio mašinu a i ovo odakle dolazi automobil mi ne liči na dvorište( sa leve strane se vidi ogledalo pored puta) što znači da je neko utvrdio da je samo mesto nezgode nepregledno i da treba biti posebno oprezan. Sad, vozač automobila se verovatno oslonio samo na ogledalo negleddavši levo desno (neiskusan vozač, baba, ŽENA!) to je verovatno i razlog što je izlazio tako polako. Mislim da motorista nije mogao da predvidi ovu situaciju nikako, a bojim se da je išao i 50km/h da bi se isto desilo, pogledajte koliko je kratak period od trenutka kada vidite automobil do samog udara. Nadam se da je kolega dobro i da će se brzo oporaviti? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 23, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan @bmw Cinjenica je da se skenjao. Sad je u svakom slucaju iskusniji, a s obzirom da mu nije nista bilo (sto mi jos nije jasno) nije skupo ni platio. Ima veliko ogledalo s lijeve strane koje se vidi stotinama metara prije sjeba. Na njemu pise velikim slovima: LAKAPO, a on nista..pa ne moze to tako svaki put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skuteras 73 Napisano April 23, 2012 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da se ljutiš ali ili ovaj čovek ima deo magistralnog puta ispred svoje kuće ili je ovo sporedni put sa desne strane, u jednom frejmu se vidi dugačak put sa koga dolazi ovaj Pežo. Neću da pametujem mnogo ali kolega bajker poprilično agresivno vozio mašinu a i ovo odakle dolazi automobil mi ne liči na dvorište( sa leve strane se vidi ogledalo pored puta) što znači da je neko utvrdio da je samo mesto nezgode nepregledno i da treba biti posebno oprezan. Sad, vozač automobila se verovatno oslonio samo na ogledalo negleddavši levo desno (neiskusan vozač, baba, ŽENA!) to je verovatno i razlog što je izlazio tako polako. Mislim da motorista nije mogao da predvidi ovu situaciju nikako, a bojim se da je išao i 50km/h da bi se isto desilo, pogledajte koliko je kratak period od trenutka kada vidite automobil do samog udara. Nadam se da je kolega dobro i da će se brzo oporaviti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano April 23, 2012 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Nebih se slozio Ziko. Prednost je prednost i nema veze koliko ide taj sto ima prednost. Onaj sto je nema mora prvo da procijeni da li moze, pa onda da izadje. A ne da polazi od neke propisane brzine, koju on i onako ne moze izmjeriti. Svi ti izgovori su izmotavanja nestrpljivih i nesmotrenih ljudi koji prouzrokuju nesrecu. "Stvorio se (niotkuda)". "Kao metak". "Brzinom svjetlosti" i ostale nebuloze su standardne recenice takvih ljudi. A kad ide murija 25 km/h cekaju je po 5 minuta da prodje... Ako nisi siguran, obavezan si da sacekas dok ne budes siguran. Zato si kriv ako to ne ispostujes, a "prednosdzija" moze samo eventualno dobiti kaznu za prekoracenje brzine. Pola/Pola jos nisam dozivio.... (mada ne tvrdim da nemoze u zemlji nedodjiji) nažalost, bilo bi dobro da je tako....postoji naime neka , ajde da kažemo "obostrana uzajamnost" (pošto ne mogu tačno da prevedem).....ako je u gradu ograničenje 50km/h, možeš očekivati od ostalih učesnika takvu brzinu kretanja.....čak i recimo 90km/h. Ali nikako ne možeš očekivati da če neko da prozuji sa recimo 200km/h pored tebe (iako se to dešava). kod te brzine krivica je isključivo na strani prebrzog... Interesantno je da kod gornjeg snimka iako bi vozio dosta manje od ograničenja (90km/h) ne bi mogao izbeči sudar......uvali cifre u računicu, pa izračunaj...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano April 23, 2012 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Neću da pametujem mnogo ali kolega bajker poprilično agresivno vozio mašinu a i ovo odakle dolazi automobil mi ne liči na dvorište( sa leve strane se vidi ogledalo pored puta) što znači da je neko utvrdio da je samo mesto nezgode nepregledno i da treba biti posebno oprezan. Sad, vozač automobila se verovatno oslonio samo na ogledalo negleddavši levo desno (neiskusan vozač, baba, ŽENA!) to je verovatno i razlog što je izlazio tako polako. Mislim da motorista nije mogao da predvidi ovu situaciju nikako, a bojim se da je išao i 50km/h da bi se isto desilo, pogledajte koliko je kratak period od trenutka kada vidite automobil do samog udara. Nadam se da je kolega dobro i da će se brzo oporaviti? nije agresivno vozio, to je bmw mašina.... Na žalost to sa njegove desne strane jeste ulaz u dvorište (malo širi makadamski ulaz....). Pogodio si poentu priče sa ovim boldovanim....zato sam i napisao koliki je zaustavni put pri brzini 90km/h (propisanoj brzini)....čak i da je išao dosta sporije sudar je neizbežan. Kolega je dobro, par šavova,ugruvan i sve ga boli....let preko automobila sa neprilagođenim "ateriranjem" ostavlja bolne uspomene.....teže je prošla saputnica, ali po današnjem razgovoru preko telefona i ona če "jeftino" proči... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neskez 120 Napisano April 23, 2012 U prolazu, 73 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: TDM 900, Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Mile gresis!! Ono sto je Zika napisao, vestak izracunava da li je vozilo koje je oduzelo prednost moglo da obavi zapocetu radnju bez ugozavanja prednosti ako se vozilo koje ima prednost krece u okviru ogranicenja. Znam za dva slucaja kada su se vozila (automobili) u gradu kretala putem sa pravom prvenstva brzinom od 130km/h ogranicenje 50km/h i izazvali saobracajnu nezgodu - proglaseni su na sudu za krive. U ovom gornjem slucaju ako uzmemo za cinjenicu ono sto je bmw rekao da je to otvoren put sa ogranicenjem 90, da na istom putu nema znaka da se nailazi na raskrsnicu i da se motor u trenutku kada uocava automobil ne krece brzinom vecom od 100km/h (nesto pre udara 80km/h), na putu je isprekidana linija, postoji ogledalo KRIV JE AUTOMOBIL zbog oduzimanja prvenstva prolaza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17001 Napisano April 23, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan GhostMile Postavljeno Danas, 00:35 AM Nebih se slozio Ziko. Prednost je prednost i nema veze koliko ide taj sto ima prednost. Onaj sto je nema mora prvo da procijeni da li moze, pa onda da izadje. A ne da polazi od neke propisane brzine, koju on i onako ne moze izmjeriti. Svi ti izgovori su izmotavanja nestrpljivih i nesmotrenih ljudi koji prouzrokuju nesrecu. "Stvorio se (niotkuda)". "Kao metak". "Brzinom svjetlosti" i ostale nebuloze su standardne recenice takvih ljudi. A kad ide murija 25 km/h cekaju je po 5 minuta da prodje... Ako nisi siguran, obavezan si da sacekas dok ne budes siguran. Zato si kriv ako to ne ispostujes, a "prednosdzija" moze samo eventualno dobiti kaznu za prekoracenje brzine. Pola/Pola jos nisam dozivio.... (mada ne tvrdim da nemoze u zemlji nedodjiji) Ne znam sa čime se to ne bi složio? Ako recimo na putu postoji ograničenje od 50km/h, valjda je normalno očekivati da se vozila upravo i kreću (približno) tom brzinom i na osnovu toga vršimo procenimo koliko vremena imamo na raspolaganju da izvršimo neku radnju u saobraćaju. Ako na takvom putu postoji krivina (udaljena sto metara od mesta gde bi neko traktorom "presecao" preko puta), ja ne bih (nakon što ga uočim po izlasku iz krivine) upšte imao razloga da kočim jer mi (pri kretanju 50km/h) treba 7,2 sekunde da stignem do traktora. Dakle sasvim dovoljno vremena da on bezbedno i sigurno pređe preko puta. I nema oduzimanja prednosti! Međutim, ukoliko se, u potpuno istoj situaciji, ja krećem sa 100km/h, nakon što se "pojavim" iz krivine preostaje svega 3,6 sekundi da traktor "umakne". Verovatno nedovoljno vremena! I šta sada? Isto mesto, iste udaljenosti, potpuno isti postupci "traktoriste"! Jedina razlika u brzini mog kretanja. A ipak kriv "traktorista"? Neće biti! Radi se o zakonima fizike i sasvim je svejedno slažemo li se ili ne. Samo sam hteo da kažem da u nekim slučajevima upravo prevelika brzina uzrokuje da se desi oduzimanje prava prvenstva. A najveća tragedija je u tome što u ovakvim situacijama (bez obzira na to ko je kriv) nastrada gotovo uvek motociklista. Opet naglašavam: Moj se komentar ne odnosi isključivo na ovaj snimak jer je (u konkretnom slučaju) premalo pouzdanih podataka za donošenje "pesude". Pored ostalog, lepo bi bilo da ima još par sekundi snimka neposredno pre udesa. Ovako ne vidimo ni kada je auto krenuo, ni kada je motociklista uočio auto, ni brzinu kretanja (u momentu kada počinje deo snimka gde se vidi i auto obrtaji su već u "opadanju") pa je pitanje koliko je bilo par sekundi ranije. Zaista je neozbiljno "presuđivati" samo na osnovu ovog snimka: 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano April 24, 2012 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Neko je slikao posle nezgode Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano April 24, 2012 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice brzine, pre nego sto je uocio automobil, obrtomer mu je bio otprilike na 4500. Ako ja dobro shvatam, GS1200 u 5-oj brzini na 4000 obrtaja ide 100kmh. Mada, momak sigurno ima originalni snimak na kome se jasno vidi brzinomer, tako da je naklapajne suvisno. dvorišta van naseljenih mesta postoje samo i isključivo u Sloveniji, veruj mi.....u Srbiji nikako... ...taj čovek sa tom kučom i dvorištem je verovatno potplatio nekoga u opštini da su mu dozvolili gradnju kuče van naseljenog mesta i to još sa dvorištem, zamisli......ali hvala bogu da toga u Srbiji nema, zar ne? Ne znam cemu ta prica na relaciji Slovenija-Srbija, meni to ne igra nikakvu ulogu ovde. Sto se mene tice, snimak je mogao biti i sa Madagaskara, moj komentar bi bio isti. Nije mi jasna tvoja predstava o nepreglednom putu, ali ovo je za mene lično izuzetno pregledan put....verovatno bi trebao put da bude ravan ko lenjir i bez ičega barem 100 metara levo-desno. Pregledan put je onaj gde vidis dovoljno ispred sebe da mozes da se zaustavis ili izbegnes prepreku, i na kome vidis ukljucenja (koja NISU sakrivena drvecem, okolnim rastinjem i uzvisenjima pokraj puta). Ako na ulazu u krivinu ne vidis sta je iza, onda to za mene nije pregledan deo puta. Po mom misljenju, put sa snimka spada u najopasniju kategoriju puteva na kome nedovoljno iskusni ljudi cesto grese - smenjuju se segmenti puta koji jesu pregledni (vidi se i do 300 metara puta napred), nakon kojih se nailazi na segmente gde je preglednost jako mala (krivine i uzvisenja pored puta gde se ne vidi sta je iza). Sa druge strane, na takvom putu bi trebalo da bude ogranicenje manje od 90, kao i da postoje znaci koji upozoravaju na ukljucenje sporednih puteva. Verovatno stvarno dečko nema iskustva pošto radi testove motora skoro na dnevnoj bazi i piše za poznate motociklistične novine....a te testove ne radi na pisti, več po gradu i okolini, retkokada izlazi na pistu. Verovatno stvarno nema iskustva....kada malo bolje razmislim, verovatno smo obojica bez iskustva jer smo samo par sati dnevno na motoru po gradu....verovatno vozimo "na sreču" obojica.... Mozda ce ti moja definicija voznje "na srecu" biti jasnija ako zamislis situaciju u kojoj je umesto Pezoa na tom mestu na putu bila rupa, ili zaustavljena druga vozila (usred na primer nesrece), ili "radovi na putu". Cak i u slucaju takvih staticnih prepreka, motorista ne bi mogao da se zaustavi vozeci brzinom kojom je isao na snimku - zato sto se taj deo puta nakon krivine ne vidi od uzvisenja sa desne strane. O toj vrsti saobracajnog iskustva govorim. Ne sumnjam da decko odlicno vlada tehnikom voznje motora - i rispekt za testove i pisanje u renomiranim novinama, ali ono na snimku nije primer kako hladne glave vozi neko iskusan u saobracaju. Drugo, momak sa snimka verovatno ne vozi uvek ovako i pretpostavljam da cesto vozi mirnije i iskusnije, ali normalno je da covek ima razlicita raspolozenja i da vozi shodno tome. Sranja se desavaju bas kad je vozac u "supermen modu", to vazi i za motor i za automobil. "Supermen mod" je karakteristican za ljude koji tehnicki dobro voze (ili misle da dobro voze, svejedno). 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexster 9 Napisano April 24, 2012 U prolazu, 14 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Yamaha R1 RN04 Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljiva situacija! Nejasno mi je zasto nigde nema znaka za raskrsnicu kao ni znaka koji upucuje na prvenstvo prolaza. Za saobracajku,ako izuzmemo momenat da neznamo ko ima prvenstvo prolaza, kriva je brzina kretana motorcikla.Mada ima mnogo momenata koje neznamo gledajuci ovaj klip pa je tesko doneti tacan zakljucak o krivici ali ono sto je sigurno je da je brzina kretanja motora bila manja posledice bi bile znatno manje ili ih ne bi ni bilo drugim recima : pamet u glavu i lakse na gasu ( bar kad neznamo put ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banconi 243 Napisano April 24, 2012 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSX-R 1000 K4 Prijavi odgovor kao problematičan Po meni, kriv je vozač. Oduzeo je prednost, a to je starije od prekoračenja brzine. Na onakvoj raskrsnici, da sam ja vozač automobila, sigurno ne bih onako istrčao. Postoji ogledalo na osnovu kojeg je mogao da vidi da motociklista nailazi. Motorista ga je lepo peglao, ali ne baš toliko ekstremno. Meni je u Ljutice Bogdana izleteo čovek ovako pri mojoj brzini od oko 70Km/h, a to baš i nije neka brzina pri kojoj ne bi mogao da me vidi. Dakle, ja bih pitanje postavio ovako: ko je najpre, da je poštovao propise kojih je trebalo da se drži, mogao da preduhitri sudar? Sud bi ih verovatno obojicu okarakterisao kao krivce, jer su zaista obojica u prekršaju, ali automobilista bi svojom nepažnjom isekao i nekoga ko bi vozio po ograničenju, jer je očigledno bio prilično neoprezan. B. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano April 24, 2012 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan vozač vozila koje se uključuje u saobraćaj može da se uljuči tek nakon što propusti SVA vozila, koja se kreću putem na koji je naumio da se uključi. dobro je da su posledice samo uguruvotine bez lomova, čekamo sudski epilog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17001 Napisano April 24, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Lug Postavljeno Danas, 17:05 PM vozač vozila koje se uključuje u saobraćaj može da se uljuči tek nakon što propusti SVA vozila, koja se kreću putem na koji je naumio da se uključi. dobro je da su posledice samo uguruvotine bez lomova, čekamo sudski epilog. Pa taj put može da bude dugačak više stotina kilometara! I neko mora da propusti sva vozila koja se kreću po tom putu? E, jesi ga napisao alal vera! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali3maj 76 Napisano April 24, 2012 zaludan, 383 postova Lokacija: Tamo Negde Prijavi odgovor kao problematičan Pa duzan je da propusti sva vozila posle kojih moze da se ukljuci bezbedno u saobracaj.....kako god pezo se ukljucivao bez prvenstva prolaza.... Ziko slazem se ja sa tobom da sudija odredjuje, ali je veoma bitno sta policajac napise u zapisniku e sad vezano za traktor i prikolicu.....Okretnica na Vidikovcu 23-ka "japanac" se ukljucuje u saobracaj skrece levo i prikolica mu ostaje iskrivljenja lik u juga ga udara u zadnji branik. Covek je plato 8.000 rsd jer nije ustupio pravo prvenstva prolaza imao je STOP. Ono sto hocu da kazem saobracaj je opasna stvar i svako ga tumaci po svom shvatanju i ista situacija moze uvek na dva nacina da se tumaci..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano April 25, 2012 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam baš detaljno pogledao ceo snimak. Motor je išao između 80 i 110 (plafon!). Obrtomer je na između 3000 i 4000 obrtaja skoro sve vreme, par sekundi pre samog sudara, pre onog zemljanog nasipa bio je i na oko 4200 sa tendencijom spuštanja. Za put gde je ograničenje 90 km/h to nije nikakvo jurcanje niti neko strašno prekoračenje. Toliko bi išli i automobilom. Ovoga u Pežou bi pokupio i automobil i kamion i bilo šta drugo i po meni kriv je 10000%. Čak i da je motor išao sporije od 80 km/h ovo nema šanse da je mogao da izbegne. Ako sam dobro pročitao tekst, vozač Pežoa je rekao da ga je zaslepilo sunce i da zato nije video da se približava motor. Ovde su svi dobro prošli, uključujući i vozača u automobilu. Da ovaj motorista nije pokušao da izbegne levo nego da ga je zakucao u vrata nisam siguran koji bi bio epilog celog događaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada_vb 42 Napisano April 25, 2012 U prolazu, 48 postova Prijavi odgovor kao problematičan da li vi vozite automobile pored motora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano April 25, 2012 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Vozimo. Što? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5937 Napisano April 25, 2012 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan da li vi vozite automobile pored motora? Vozimo. Što? ...ali ne u istoj traci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 25, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja danas vozio automobil. Isto me sjeku kao da sam na motoru...kao da me znaju.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goran-sm 131 Napisano April 26, 2012 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki Vulcan 500 Prijavi odgovor kao problematičan ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA ("Sl. glasnik RS", br. 41/2009, 53/2010 i 101/2011) IV PRAVILA SAOBRAĆAJA 1. Opšte odredbe 2. Uključivanje vozila u saobraćaj Član 33 Vozač sme da se uključi vozilom u saobraćaj na putu sa površine na kojoj se ne vrši saobraćaj ili sa mesta na kome je vozilo bilo zaustavljeno ili parkirano ili da se uključi vozilom u saobraćaj, samo ako se uverio da time neće ometati ostale učesnike u saobraćaju i o tome obavestio druge učesnike u saobraćaju. Kada se vozač uključuje u saobraćaj iz dvorišta, garaže ili druge površine, u uslovima nedovoljne preglednosti ili vidljivosti, dužan je da bezbedno uključenje izvede uz pomoć lica koje se nalazi na pogodnom mestu van vozila i koje mu daje odgovarajuće znakove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...