Jump to content

Moto Zajednica

Bicikl s motorom

Recommended Posts

• U prolazu, 3 postova

Ideja mi je da napravim bicikl s motorom da malo poradim na bilo kakvom motoru.Mislio sam stavit mini moto motor na bicikl.Sad me zanima dali bi kotači to izdržali i Pogon - pošto bi trebao biti bicikl sa pomoćnim motorom, pedale su obavezne. Sad, pitanje je kako to rješiti? Moja ideja je nešto ovakvo:http://www.24sata.hr...1723-195288.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3036 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Koliko znam, kod Kineza može da se kupi motorić i rezervoar koji mogu da se ugrade na običan bicikl. Nije neka brzina, 20-30 km/h, ali je to ono što tražiš.

• Zainteresovan, 530 postova
  • Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona
  • Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport

Ovo je činimi se motor od Tomosove kosačice za travu. Zanimljivo.

Okači slike kad budeš radio. Obavezno!!!

Pratim :kafa:

• U prolazu, 84 postova
  • Motocikl: fz1n,fzs600,shineray 200,kreidler80

imam ja bicikl sa motorom,to je bilo da se kupi u kapriolo,motor prave madari zove se dongo i zasrafi se na obican bicikl,moj je na velikom biciklu i ide 6o km/h,merili smo,normalno ga nisam vozio stalno tako pola gasa trosi kao upaljac,ja sam se po novom beceju vozio non stop i onda je trosio 1 lit/nedeljno.ako te zanima prodajem,bilo je na kupindo mislim takav,da i ne treba da se registrije

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: Yamaha xt125x

U naslovu slike pise naslov vesti "juri-60-kmh-biciklom-koji-pokrece-mijesalica-betona", znaci mozes i sa tim da probas :)

• Vinyl rider, 825 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Imam ja ORIĐIĐI Dongo ruske proizvodnje , nikad upaljen ni montiran. Imao sam ranije slične ideje ali sve se stopiralo mada ne bih ga prodao, previše mi je zanimljiv i kad ga samo gledam. Esencija jednostavnosti. Slikaću večeras pa da vidiš kakav je, meni fale mnoge stvari da bi to bio kompletan projekat : rezervoar, bobina, ručka gasa i ručka kočnice koja vuče dve sajle (prednju i zadnju istovremeno).

Imaš i na netu, sajt je na mađarskom a momak koji to prodaje je iz Sente i ima sve potrebne delove čak i pojedinačno :takoje:

• Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50

Ideja mi je da napravim bicikl s motorom da malo poradim na bilo kakvom motoru.Mislio sam stavit mini moto motor na bicikl.Sad me zanima dali bi kotači to izdržali i Pogon - pošto bi trebao biti bicikl sa pomoćnim motorom, pedale su obavezne. Sad, pitanje je kako to rješiti? Moja ideja je nešto ovakvo:http://www.24sata.hr...1723-195288.jpg

@Ada

Sta bi, jesi napravio?

Gde mogu da se pogledaju i kupe ovi setovi za ugradnju? Dobra je ovo stvar skroz.

Pre neki dan mi došao kolega iz Holandije i doneo je sebi jedno malo čudo , SACHS iz 87 godine.

Reče čovek , dal ima 25 ili 29 ccm, nečuje se dok radi , fantazija, ide 35 kmh, pali se na sajlu kao motorna testera i IMA ALU felnu zadnju :care:

post-20170-0-36113000-1351028947_thumb.jpg

post-20170-0-73180700-1351028954_thumb.jpg

post-20170-0-96026600-1351028961_thumb.jpg

post-20170-0-88213100-1351028969_thumb.jpg

post-20170-0-73516000-1351028976_thumb.jpg

• Podržavam 1

Meni treba novi kit: http://img179.images...nginekitju0.jpg . Da li neko ima informacije o njemu? Po mogucstvu da bude "Dongo" jer sam cuo da sa tim motorima se dostize brzina i do 60 km/h.

JA imam upravo TAJ motor (agregat) i ništa više. Treba mi solidna baza od bicikla i još preostala gomila delova.

I naravno vreme kojeg sve manje i manje imam.

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50

To i mene zanima! :)

Nesećam se tačno , matori je to uzeo a ima dosta vremena. Ja mislim da je bio tada davno oko 70 maraka, nisam siguran.

To me ranije IČ nije zanimalo a evo sada bih da pravim.

• U prolazu, 4 postova

Ovako, u Madjarskoj postoji prodavnica koja prodaje samo kitove motora za bicikl

HUNGARY

StarFire 2 cycle

In Moto KFT Budapest

003 6304 782560

Sada problem je transport, kad bi se dogovorili svi koji su zainteresovani transport ne bi puno kostao. Cene u TURSKOJ od istog uvoznika kitova su od 136 do 236 e. Motori su kineski "China gas"

evo linka tog turskog sajta http://www.motorlubisiklet.com/

• Drug član, 3087 postova

Evo tumbam komp vec par sati i nemogu da nadjem nikakvu korisnu informaciju. Imao je svoj sajt na madjarskom jeziku, probao sam i da ga guglam ali mrka kapa.

Ako neko uspe da dodje do infa , i meni fali par stvari da kompletiram moj dongo.

• U prolazu, 52 postova

problem je sta bi se desilo kada te zaustavi prvi policajac sa tim ?

mozda bi mogao neki kit od 49ccm,nekako da prodje da se atestira ili neznam sta.ali onda sleduju tablice.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja