GhostMile 4614 Napisano April 6, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mali KTM od klinca. 50 ccm, voda, 2-takt. Hladan pali kao mina. Chok ne znam kad je on a kad off, tako da ga ne diram. Sad u zadnje vrijeme, kad se ugrije, motor se ugasi (kao da mu je nestalo goriva) i nece vise ni da cuje. Tek sutra dan opet upali kao mina, radi 10-ak minuta i crkne. Prije zime je radio po istom principu, bez diranja choka je palio dobro i radio satima dobro. Ja sumnjam na dovod goriva i to cu sutra da ispreturam (dizne, slavina i creva). Ima li jos nesto sto moze imati slicne simptome? I kako da proovalim kad je potegnut chok? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1199 Napisano April 6, 2012 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1383 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti je ovakav karb onda je sauh povucen kada je poluga izvucena na stranu A ako je ovakav onda bi trebao da je povucen kada je izvucen na gore Da li si probao da zamenis svecicu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano April 7, 2012 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Samo mrdni sauh, kad je vruć. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 7, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam brijao da je na gore, zato stoji stalno dole. Nisam dirao svjecicu, ali nije bas tako stara. Osim toga nije mi jasno kako moze da radi hladan dobro ako je do svjecice. Uzet cu drugu za svaki slucaj, ali ostaje pitanje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6458 Napisano April 7, 2012 Enduraš, 6405 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Proveri kakav je filter za vazduh, da nije mnogo prljav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1199 Napisano April 7, 2012 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1383 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Zna svecica kada se zagreje da procne da probija.Ali sada gledam da je dugo stajao pa je najverovatnije do goriva(natalozen mulj i prljavstina). Ciscenje karba,filtera,zamena svecice i mora da radi dobro ako je dobro radio kad si ga parkirao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 7, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Filter se pere skoro posle svake upotrebe. Kupio sam svecu novu, ali malo topliju. Nije bilo originalne...a i nije neka vrucina, pa se bojim da ne bude ribanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano April 7, 2012 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Proveri kompresiju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 7, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala kolega na iscrpnim informacijama. Ce probamo sve po spisku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 7, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 14, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo video. Skinuo auspuh, ali izgleda nije do njega. Kao da je do dovoda benzina. Nakon pauze radi dobro i onda crkne. http://www.youtube.com/watch?v=94c3shNmt94 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano April 14, 2012 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan MIle struja 100 % Da ti kazem tacno sta ne znam, ali definitivno struja. Moze da bude svecica, kapa, kabl, to je ono najjednostavnije, a mozda bude pick-up, bobina, ili elektronski modul. Na znam kako je tu reseno paljenje, mozda je i sve u jednome, hocu reci bobina i elektronika. Probaj da skines kapicu sa kabla (obicno se odvrce) i da stavis kabl ne jedno santimetar od mase (cilindra, nekog srafa, bilo cega) i gledaj da se ta udaljenost tako odrzi i za vreme kurblanja. Ako varnica ne uspe da "preskoci" tu razdaljinu, crkla je neka komponenta paljenja. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 14, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan e jbga...znaci nadrljali smo. To ustanoviti nece biti trivijalno. Evo ih "komponente": 6 bobina, 4 stator, 5 rotor, ostalo sharafi i zice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano April 15, 2012 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Evo sta sam uspeo da saznam. Ova je problematika izgleda prilicno prisutna na ovim motoricima. Ko se sa ovom spravom trka, kaze da je u kutiji sa delovima obavezan jos jedan stator i paljenje. Nasao sam samo podatak koja je vrednost otpora statora i bilo bi dobro da se izmeri u trenutku kada pocne da pravi probleme. Znaci otpor bi trebalo da bude 500 oma +/- 50. Ti si stari majstor ne treba da ti objasnjavam kako se to radi. ZA sada nemam podatke vezane za CDI, mada kada je tako sve u jednome, kao kod tebe (i mnogih drugih) tesko je napraviti validnu probu. Najbolja proba je drugi, za koji znas da je ispravan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 15, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jesam ja majstor, ali nisam bas toliko star. Odoh malo da vidim viri li sta negdje da zabodem pipke od instrumenta. Mjerenje otpora ne moze pod naponom (tj. kad motor radi) ili sam ja nesto propustio. Bar na mom instrumentu - odmah bi preminuo. Zasto bi impedancija bila drugacija od trenutka do trenutka? Ako je probio, onda je probio stalno valjda. @stampar Kako ti moze biti sumnjiv skunut auspuh? Nije da necu da ga ocistim, ali za sad je na klupi sto se tice ovog problema. Izgleda da cu sad licno da razbijam mit o cijenama KTM dijelova.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 15, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako...na hladno sam sad nesto mjerio i dobio oko 160-ak oma. Iz bloka izlazi jedna zica (+ statora pretpostavljam) na + bobine. Druga je masa. Jesam zavrsio pretragu? Znaci novi stator? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano April 15, 2012 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan 160 na zagrejan motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 15, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan 160 na zagrejan motor? Lorde, Lorde, oblivionu jedan Evo ovako...na hladno sam sad nesto mjerio i dobio oko 160-ak oma. ... A sto? Da li na zgrijanom motoru treba biti vise, manje ili isto? U cemu je vic? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano April 15, 2012 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Nema vica, nisam pratio na času Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 817 Napisano April 16, 2012 Drug član, 1413 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FX 550, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi ipak proverio te vrednosti, jer koliko se secam na SEM paljenjima crvena i crna treba daju otpor od 3000oma , a zelena i crna bas 160 oma. (Naravno ako je na motorinu SEM paljenje). Kod loseg statora je pored gubljenje varnica kad se stator pregreje, u gotovo 100% slucaja problem i hladnog starta. Doduse ovo je 50ica i moze se maltene rukom nabije dovoljan RPM pa da upali i sa losijim statorom, ali po snimku mi deluje da pali ko mina. Mozda je i stator ali proveri, pre kupovine, i CDI/Bobinu da ne bacas pare na nesto sto ti ne treba. Takodje proveri jos jedamput koje su pozeljne vrednosti otpora. mozda i gresim ali cini mi se da 500oma nije prava vrednos. Inace sto se dleova tice mit o cenama KTM delova je razbijen jos ihaaaa. Nisu dzabe , ali su jeftiniji od delova za konkurentne motore koji se proizvode u aziji. Doduse i nesto krace traju 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano April 16, 2012 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Mile pogledaj za pocetak ovo http://www.thumpertalk.com/topic/557837-new-ktm-50-sx-mini-dies-once-it-gets-hot/ Ili se uclani na www.ktmtalk.com Ima sekcija bas za ove motorice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 16, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan SEM da li je ili nije ne znam, ali imam samo jednu zicu iz bloka (statora) ka bobini / CDI-u. Stvar izgleda ovako: Mjerio sam izmedju ove zice i mase. Ima li neki pouzdan DIY nacin za provjeru bobine? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 16, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan @pronto Citam...ima svakakvih razloga i uzroka...nadam se da mi se istopila ili pukla zica od mase.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano April 16, 2012 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan @pronto Citam...ima svakakvih razloga i uzroka...nadam se da mi se istopila ili pukla zica od mase.. zato sam ti to i stavio...aj' pravi to da junior uziva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano April 16, 2012 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Mile, jesi proverio dovod goriva, mislim pre nego sto kupis komplet struju? Idi redom od sita na slavini pa na dole. To sa strujom zna da zeza ali motor stane i nema ni paljenja ni javljanja na auspuh dok se ne ohladi. Ovaj tvoj daje znakove zivota kao da radi na par kapi, ne prima gas ali radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...