koba 2 Napisano Mart 27, 2012 U prolazu, 19 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: honda Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav narode e ovako podaci honda mtx 125cm,2t... naime zamenio sam ulje ispustio staro u plasticnu flasu i dolio novo marke motul,trans oil expert 10w40,sinteticko znaci koliko sam ispustio starog toliko sam dolio novog,mozda 10/20gr sam sipao vise meni je ovo prvo motorce pa i ne znam nista...to jest na agregatu nema nigde ona sipka za nivo ulja kao na kolima,jel zna neko tacno koliko ide ulja u ovu moju ljutu masinu?ima sigurno neka fora koju ja ne znam...a zagledao sam i bas nigde nisam nasao merac ulja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1751 Napisano Mart 27, 2012 Drug član, 1488 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan U te Honde se obicno ne sipa ulje motor, vec se samo vrsi zamena ulja u kardanu... A da bi bio siguran koliko ga ima (ulja), podignes motorce na nogare, i brzo okreces zadnji tocak, ali u nazad. I sve ce ti se dalje samo kasti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koba 2 Napisano Mart 27, 2012 U prolazu, 19 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: honda Prijavi odgovor kao problematičan e bas ti hvala...vrhunski si strucnjak preporucicu te... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola535 133 Napisano Mart 27, 2012 Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Smederevska Palanka - Beograd(Jerkovic) Motocikl: Yamaha Virago 535-prodat; RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Gde si ti uopste sipao to ulje? On nema kardan,mozda mislis na menjac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koba 2 Napisano Mart 27, 2012 U prolazu, 19 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: honda Prijavi odgovor kao problematičan bravo...........menjac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1751 Napisano Mart 27, 2012 Drug član, 1488 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan "e bas ti hvala...vrhunski si strucnjak preporucicu te... " THNX!!! Sve za kolege. "Gde si ti uopste sipao to ulje? On nema kardan,mozda mislis na menjac. " Ma kakav menjac, kolega je pogresno napisao da je ulje sasuo u motor (masinu), a ja sam ga ispravio, i dao savet da proveri i ulje u kardanu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola535 133 Napisano Mart 27, 2012 Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Smederevska Palanka - Beograd(Jerkovic) Motocikl: Yamaha Virago 535-prodat; RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Reci mi da se zajebavas?O kom kardanu pricas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radeziv 1 Napisano Mart 28, 2012 U prolazu, 40 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sta se sve danas nece procitati ovde,nekad je ovo bio dobar forum... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano April 6, 2012 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav narode e ovako podaci honda mtx 125cm,2t... naime zamenio sam ulje ispustio staro u plasticnu flasu i dolio novo marke motul,trans oil expert 10w40,sinteticko znaci koliko sam ispustio starog toliko sam dolio novog,mozda 10/20gr sam sipao vise meni je ovo prvo motorce pa i ne znam nista...to jest na agregatu nema nigde ona sipka za nivo ulja kao na kolima,jel zna neko tacno koliko ide ulja u ovu moju ljutu masinu?ima sigurno neka fora koju ja ne znam...a zagledao sam i bas nigde nisam nasao merac ulja Ovako, da se manemo neozbiljnosti. Najbolje bi bilo da skines negde service manual za tvoj motor, ali evo nekoliko detalja. -Sipku za ulje kao na kolima nemas jer je to dvotaktni motor i podmazuje se preko goriva tako da se nema ni sta izmeriti sve i da imas tu sipku -Nivo ulja u mnejacu ces odrediti tako da dok je motor na centralnoj nogari tj stoji uspravno, nivo ulja trba da bude do srafa na kom si dolivao to ulje. Naravno u manuelu ces naci koje ulje treba da ide u menjac tj gradaciju. -Ili, jednostavno poseti nekog servisera i odradi to kako valja. pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sumar68 3 Napisano April 22, 2012 U prolazu, 12 postova Motocikl: Honda XR400,Honda MTX125R Prijavi odgovor kao problematičan MTX125R ,89 god.vozim vec dugo,ova sada mi je druga po redu.U njen menjac se sipa oko 0,75 lit.ulja 10W40.Ja sam koristio Castrol i Valvoline i sa oba sam zadovoljan.Pre sipanja ulja u menjac, motor stavis u horizontalan polozaj,odvrnes sraf koji se nalazi na deklu iza poluge nozne kocnice(kljuc 10).Odvijes plasticni cep gde se sipa ulje i sipas polako.Kad ulje pocne da curi iz otvora gde si odvrnuo sraf na deklu(kluc 10)onda je sipano dovoljno,zavijes sraf,zatim i cep na otvoru za sipanje ulja i posao je gotov.Pozdrav od Sumara. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Viktor Stevanovic 0 Napisano Mart 30, 2021 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Pozz ljudi treba mi jedna pomoć šta može biti kod honde mtx 125r 1985 da kada na oko 3000 obrtaja kao neki klikeri se čuju sa desne strane mašine kod nožem kočnice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...