Motoholic 2331 Napisano Octobar 10, 2007 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Iz Salem News-a (slobodan prevod): Minibus Misel Obame udario motocikl za vreme kampanje u Ajovi (Hempton, Ajova) Zena predsednickog kandidata Baraka Obame (Barack Obama), Misel Obama (Michelle Obama), se vozila u minibusu koji se sudario sa motociklom za vreme predizborne kampanje u Ajovi (Iowa), a bajker je prevezen u bolnicu kolima hitne pomoci. Misel Obama nije povredjena, kao ni ostala lica u Sevrolet Aplenderu (Chevrolet Uplander). Sudar je onesposobio vozilo doduse, i time su aktivnosti kampanje zavrsene za taj dan. Udes se dogodio na Drzavnom Putu 65. Misel Obama je putovala u karavanu od dva vozila, koji su isli na miting zakazan u parku Opstine Frenklin (Franklin County). Ocevidci su kazali policiji da je minibus […] zapoceo da skrece u levo kada je motocikl koji se kretao iza minibusa, krenuvsi da pretice s’ leve strane, udario u levu stranu minibusa. Posle sudara sa Obaminim vozilom, motocikl i motociklista su pali pored puta gde je bajker ostao da lezi nepomicno. Obamin kampanjski tim je pozvao 911 da obavesti policiju o udesu. Motociklista, cetrdesetogodisnji Tim Emerson iz Ajova Folsa (Iowa Falls) […] nije nosio kacigu. Emerson je ostao pri svesti posle udesa. Medicinsko osoblje je […] transportovalo Emersona u bolnicu vozilom hitne pomoci. “Nasa jedina briga je da on bude OK,” rekao je reporterima Tomi Vjetor (Tommy Vietor), portparol Obamine kampanje u Ajovi. “Svima je najveca zelja da motociklista bude OK.” […] Elem, kacigu na glavu, i oprezno. Original clanka (na engleskom): http://www.salem-news.com/articles/october092007/obama_crash.php Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Octobar 10, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan To je neki kamion. Honda pretpostavljam. Cini mi se da ima bokser motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Octobar 10, 2007 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan GoldWing Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Octobar 10, 2007 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Auuu.... Ja sam cuo da tamo deru kad ne nosis kacigu, jel to tacno? Motoholic svakako zna bolje, ali ja mislim da u nekim drzavama USA nosenje kacige cak nije ni obavezno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Octobar 10, 2007 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan jadni Goldwing! :'( Kralj svih motora! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Octobar 10, 2007 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Ja sa 99% siguran da je Goldwing u pitanju. U nekim drzavama kaciga nije obavezna. U Ajovi gde se udes desio nije. U drzavama gde jeste (Kaliforniji na primer) kazne za nenosenje su izuzetno visoke. Ovo je inace i cesta tema zucnih rasprava medju bajkerima ovde; neki kazu da kacige treba da budu obavezne svuda; neki kazu da je to pitanje licne slobode. E sad, u ovom udesu se postavlja pitanje ko je vise odgovoran za udes. Vozac minibusa ili bajker. Evo jos par dodatnih detalja koje sam procitao na drugom mestu: motociklista nije preticao na raskrsnici jer je minibus skretao ka parkingu pored puta; motociklista je preticao dva vozila u cugu. Koriscenje migavaca nije nigde pominjano. Sta misli cenjeni forum? P.S. Bajker je pusten iz bolnice; imao je samo lakse povrede. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Octobar 10, 2007 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Bajker je hvala Bogu dobro proshao. Obama na izborima nikako ne prolazi. ;D A odgovornost? Malo detalja (puna linija itd..)? U svakom sluchaju, red je da se pre skretanja pogledom u odgovarajuci retrovizor uverish da mozzesh bezbedno da skrenesh, tj. prominish pravac kretanja. Izgleda ni kod tebe brate ne znaju cemu sluzzi retrovizor. Mog druga je u slichnoj situaciji odgurao auto. Chovek promashio zzeljeno skretanje, al` mu se ubrzo ponudilo sledece ( u levo ) i naravo bez gledanja u retrovizor i bezz migavca zapoceo skretanje. E sad, shto je moj drug bash sekundu pre naishao i hteo da ga obidje, to nema veze, jel da. Ja idem gte ja hocu, kad god hocu i to nemora niko da zna. Jedino je bitno da nema ispred mene neki shleper koji bi me zgazio, a za ostale me nije briga. Tako razmishlja bar 50% vozacha automobila. Epilog: platinska shipka u nozi mog druga. :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Octobar 12, 2007 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Pa naravno da bajkeru nije nishta kad ja "autobusom"udario u mini-bus. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Squirrel 93 Napisano Octobar 12, 2007 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: SRB Uzice Rade-Squi... Prijavi odgovor kao problematičan E .... imali su sreće ti u minibusu mogli su da nastradaju "gold ving"je to ....... :o mogao je da ih pcepa ko mače muškatlu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2842 Napisano Octobar 15, 2007 Drug član, 2755 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Auuu.... Ja sam cuo da tamo deru kad ne nosis kacigu, jel to tacno? Taj motor mi lici na Yamahu FZ 750. Sad lici na FZ 750 , a pre sudara je bila Honda GW. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...