Furious Panda 7348 Napisano Mart 7, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Zajedničko za sledeća motore - leva vozačeva noga može da bude besposlena. Yamaha FJR 1300 AE/AS Honda DN-01 Honda VFR1200F Aprilia Mana Honda NC700X Poslednja prinova - Honda CrossTourer Svi ovi motori se prodaju i u varijanti sa (polu)automatskim menjačem. Da li u tom pravcu ide moto industrija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Mart 7, 2012 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Skuteri... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4760 Napisano Mart 7, 2012 Ne silazi, 5554 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ce to uticati na povecanje broja potencijalnih potrosaca (neki ce se lakse odlucivati da kupe motor), mada meni licno to ne znaci nista...gubitak duha i povecanje cene. O prakticnosti necu da pricam, jednostavno to nije stvar zbog koje vozim motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Mart 7, 2012 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Posedujem jedan lepi beli primerak HONDE VFR1200DCT. Evo slike zveri: Ova Honda na tvojoj slici je sa menjacem. A ovo je automatik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Mart 7, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Jos autopilota da naprave pa onda svi da vozimo motore 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7348 Napisano Mart 7, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ova Honda na tvojoj slici je sa menjacem. A ovo je automatik Super su ti fotke. Ja nisam dovoljno googlao pa da se izvučem, morao sam da napišem da se prodaju i u varijanti automatika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Mart 7, 2012 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Jos autopilota da naprave pa onda svi da vozimo motore I kuckamo se na forumu u toku vožnje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7348 Napisano Mart 7, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Jos autopilota da naprave pa onda svi da vozimo motore Smanjiti uticaj ljudskog faktora na minimum. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Mart 7, 2012 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Super su ti fotke. Ja nisam dovoljno googlao pa da se izvučem, morao sam da napišem da se prodaju i u varijanti automatika. Imas ih koliko hoces Sto se mene tice meni je bas uzivanje sto ne moram da drndam kvacilo i da menjam brzine.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Mart 7, 2012 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Po meni super varijanta. Ako neko bas nece mislim da uvek postoji opcija da uzme manuelni. To je kao i sa kolima svi su nesto filozofirali kako im ne valja pa kada jednom sednu u automatik nece da izadju. Ovi novi motorizovani automatici uvek menjaju brze nego sto moze covek. A ako je neko vec preterano nostalgican i voli malo stariju tehnologiju uvek moze da proda svoj motor i kupi neki na kurblu ipak je to prava stvar. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Woo3 112 Napisano Mart 7, 2012 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Beograd Motocikl: .... Prijavi odgovor kao problematičan Cek, jel ova honda uopshte i ima menjach? Milim na apriliji mani imash opciju da menjash brzine i na menach! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Mart 7, 2012 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Po meni super varijanta. Ako neko bas nece mislim da uvek postoji opcija da uzme manuelni. To je kao i sa kolima svi su nesto filozofirali kako im ne valja pa kada jednom sednu u automatik nece da izadju. Ovi novi motorizovani automatici uvek menjaju brze nego sto moze covek. A ako je neko vec preterano nostalgican i voli malo stariju tehnologiju uvek moze da proda svoj motor i kupi neki na kurblu ipak je to prava stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7348 Napisano Mart 7, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Cek, jel ova honda uopshte i ima menjach? Milim na apriliji mani imash opciju da menjash brzine i na menach! Ako misliš na Hondu CrossTourer, upravo me je jedan članak o ovom modelu inspirisao da postavim ovu temu. Pišu da će se proizvoditi klasična varijanta sa mehaničkim menjačem i varijanta sa Dual Clutch transmisijom gde će postojati tri moda: MT - manualna promena brzina preko dugmeta (bez kvačila), D - full automatic (kompjuter sve radi) i S - za agresivniju vožnju (menja brzine na maksimalnom broju obrtaja). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Mart 7, 2012 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan A ako mislis na Hondu VFR 1200 DCT, ona nema ni kvacilo ni menjac. Ima tri moda D - gradska, S - sportska i MT - manuelno (+ i - komande). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 7, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Cek, jel ova honda uopshte i ima menjach? Milim na apriliji mani imash opciju da menjash brzine i na menach! Mana ima CVT mjenjač(kao skuter) al ima simulirane brzine, tako da može da radi full automatski ili da se brzine mjenjaju tasterima na volanu ili polugom na standardnoj poziciji. U automatskom modu se vozi ko i svaki skuter, a u manuelnom varijator pravi korake koji simuliraju brzine, sve u svemu to funkcioniše ok. Jedino pod nekim podešavanjima zna malo da zeza(Rain mod). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1895 Napisano Mart 9, 2012 Vlasnik sajta, 5369 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Slicna je to prica kao kod kola sa automatskim menjacem. Meni deluje da je taj trend stvarno napredak u motociklizmu jer moj uzitak u voznji motora nema nikakve veze sa kvacilom i saltanjem brzina, vec u tome sto vozim spretno vozilo, osecam se vise delom prirode i slicno. Koliko vidim, putni motori su ti gde se takvo kvacilo i uvodi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1895 Napisano Mart 9, 2012 Vlasnik sajta, 5369 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan A ako mislis na Hondu VFR 1200 DCT, ona nema ni kvacilo ni menjac. Ima tri moda D - gradska, S - sportska i MT - manuelno (+ i - komande). U stvari, tvoj motor ima 2 kvacila, pa otud DCT - Dual Clutch Transmisson. Razlika je samo u tome sto su to automatska kvacila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5946 Napisano Mart 9, 2012 Svakom po zasluzi, 12420 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pošto je motocikl više predmet uživanja nego obično prevozno sredstvo verujem da su proizvođači uslišili želje motociklista (obično "novopečenih" i bolje situiranih) koji su navikli na automatiku u svojim automobilima i u osećaju slobode koju im daje motor ne žele da se odreknu konfora na svojim turing vožnjama. Sa druge strane, napredak tehnologije smanjuje "količinu informacija" koja je bila neophodna za vožnju motora (praćenje broja obrtaja, pravovremeno menjanje brzina...) i samim tim povećanje nekog uživanja u vožnji. Za motoriste "starog kova" automatika će uvek biti "jeres" ali sam siguran da će se u neko dogledno vreme broj motora sa automatskim menjačem rapidno povećavati. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolanixy 174 Napisano Mart 10, 2012 Zainteresovan, 550 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: Nemam ništa :( Prijavi odgovor kao problematičan ova honda 1200dct izgleda preterano dobro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Mart 10, 2012 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto je motocikl više predmet uživanja nego obično prevozno sredstvo verujem da su proizvođači uslišili želje motociklista (obično "novopečenih" i bolje situiranih) koji su navikli na automatiku u svojim automobilima i u osećaju slobode koju im daje motor ne žele da se odreknu konfora na svojim turing vožnjama. Sa druge strane, napredak tehnologije smanjuje "količinu informacija" koja je bila neophodna za vožnju motora (praćenje broja obrtaja, pravovremeno menjanje brzina...) i samim tim povećanje nekog uživanja u vožnji. Za motoriste "starog kova" automatika će uvek biti "jeres" ali sam siguran da će se u neko dogledno vreme broj motora sa automatskim menjačem rapidno povećavati. Ima jedna dobra zajebancija na tu temu ... Koji je najbolji sistem protiv krađe vozila u Americi ?!?!?!? ... Manualni mjenjač !!! ... :lol: 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Woo3 112 Napisano Mart 10, 2012 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Beograd Motocikl: .... Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha, pa bukvalno. Meni burazer u Americi, kaze kad su videli da zna da vozi manuelni nista im nije bilo jasno ... haha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Mart 12, 2012 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan To jeste tacno, kada sam gledao neko staro predstavljanje BMW 6 i neka riba prica da je super siguran posto se prodaje samo manuelni menjac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan_kv 56 Napisano Mart 23, 2012 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Kv-Bg Motocikl: Kawasaki er6-n Prijavi odgovor kao problematičan motor gubi dusu sa automatskim menjacem...nije to to, mada moguce da ce potraznja malo skociti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Mart 23, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam dva ista auta jedan sa automatskim a drugi sa manuelnim menjačem. Automatik je dobar kad su guzve i kad sam pijan ali kad napada sneg mogu samo da plačem pored njega. Tako i motor, automatik bez kurble i trebaće vam kombi prvi put kad nešto počne da zeza. Meni je to prevelika cena za nekorišćenje mozga, automatik može brže da šalta ali ne i bolje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Mart 23, 2012 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih se slozio sa time, ali to je ocito stvar ukusa. Ali prvo nije da cu voziti po snegu motor Sala na stranu. Ti rece kada pocne da zeza onda ide na kombi. Pa i ostala crkavanja na manuelnom menjacu mogu da se zavrse isto tako. I najbitnija stvar je to sto kada se prave nova kola i motori niko to ne pravi da ostane za unuke. Ako se redovno i pravilno servisira sve ce biti ok. A to sto bi mi Srbi da to traje barem 35god bez i jednog kvara eventualno sa jednom zamenom ulja, eeee to je vec nas problem. U ostalom ti motori i nisu namenjeni za nas i nama slicne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...