Pablo 1756 Napisano Februar 27, 2012 Vlasnik sajta, 5347 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Naišao sam na nešto interesantno, pa bih da podelim sa vama, možda nekome bude interesantno. Danas svi imamo razne gadžete, počev od neophodnih mobilnih telefona, preko gps-ova do laptopova i tablet uređaja. A svi ti uređaji bez struje neće da rade. Zato su se neki pametni ljudi setili da naprave portabilne solarne panele, koji dopunjuju bateriju, koja opet dopunjuje naše drage uređaje. Ima raznih uređaja na internetu, ali mi se nekako najbolje učinio ovaj proizvod marke Voltaic: Evo detalja: http://www.voltaicsystems.com/fuse10w.shtml Deluje mi kao sjajno rešenje za kampovanje recimo i sve situacije u kojima planirate da budete u prirodi van domašaja struje nekoliko dana. Jeste da je cena malo jača ($340), ali mi deluje da se to isplati. Ima i jeftinijih uređaja naravno. Eto, nadam se da će nekome biti korisno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Februar 27, 2012 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Slican uredjaj, ali 3400 dinara. Na spisku za kupovinu. http://www.supermarketic.com/index.php?_route_=baterije/eksterne-baterije-punjaci/solarni%20eksterni-punjac-baterija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5783 Napisano Februar 27, 2012 Svakom po zasluzi, 12401 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Razlika je u snazi. Onaj gore je 10W i može i laptop-ove da puni, ovaj puni samo mobilne telefone. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smith 11 Napisano Februar 28, 2012 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Negotin Prijavi odgovor kao problematičan Ima kod kineza povoljnije http://www.dealextreme.com/p/12000mah-portable-solar-power-battery-pack-with-laptop-cellphone-adapters-54359 - Battery capacity: 12000mAh - Solar panel: 18V/280mA - USB output: 5.5V/700mA - Mini USB output: 5.0V/700mA - DC output: 9V/1A, 11.1V/2A, 12V/3A, 16V/3A, 16V/3A, 19V/3A - Output power: 70W 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16916 Napisano Februar 28, 2012 Integrisan, 8301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako ovo "dognati" sa ovog dealextrema? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Februar 28, 2012 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kako ovo "dognati" sa ovog dealextrema? nikako. ono, može al sprava je beskorisna. tajna snage je u litijumskim baterijama a ne solarnom panelu koji je strujom jako žgoljav. pojam - "Solar panel: 18V/280mA " je jako rastegljiv, jedno je napon praznog hoda a sasvim drugo maksimalna struja -pri kojoj svakako taj napon nije toliki. ako si negde sa bajkom, imaš dovoljno struje a naponske gedžete za kojekakve potrošače je lakše spakovati i ne vući duplo više beskorisnih stvari koje ovo čudo tehnike "nudi". kod solarnih panela baš važi pravilo kolko-para tolko muzike- jači paneli su i značajno veći i skuplji naravno i samo neke cik-cak sklopive varijante imaju smisla za poneti . hint: ukucaj na ebay.de u pretrazi Solarkoffer pa vidi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Februar 29, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumem zašto bi pored živog motora pravili struju sa ovim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16916 Napisano Februar 29, 2012 Integrisan, 8301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumem zašto bi pored živog motora pravili struju sa ovim. Pored motora i (dobrog) aku - nema mnogo smisla. Ali je potencijalno korisno za druge aktivnosti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Februar 29, 2012 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan teško. jedino što ima puno mogućnosti izlaznih napona ali nikada nećeš koristiti nekoliko odjednom što sa gedžetićima možeš kad hoćeš (ipak je normalno predpostaviti da je bajk u blizini sobzirom da nije pecaroški forum ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Februar 29, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Deluje mi kao sjajno rešenje za kampovanje recimo i sve situacije u kojima planirate da budete u prirodi van domašaja struje nekoliko dana. Jeste da je cena malo jača ($340), ali mi deluje da se to isplati. Ima i jeftinijih uređaja naravno. Eto, nadam se da će nekome biti korisno. Meni ovo izgleda prilicno ozbiljno a ne kao one kineske igracke... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Februar 29, 2012 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Utičnica 12V pa puniš u vožnji ili ladovini.. a ova solarna spravica bi bila dobra za čamac bez agregata.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6326 Napisano Februar 29, 2012 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kako ovo "dognati" sa ovog dealextrema? Platis karticom i stigne ti na adresu, sajt podrzava placanje direktno karticom - nije potrebno imati prokleti paypal Mada pored motora je glupost ovo nositi sa sobom, sam za pokazivanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Februar 29, 2012 drrmrr, 759 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan JA danas dobio kinesku igracku....Metalna ledja, metalna kopca za kacenje. 1500ma ugradjena litijumska baterija, mogucnost punjenja na 220v, na uticnici za motor i na sunce. E sad fora je da moze da napaja sve moguce gadzete i da se ponasa kao pomocna baterija za ne daj boze . Znaci ponasa se kao dodatni akumulator, ima ugradjene diode, pa se moze koristiti i kao baterija. Metalna poledjina omogucuje lepljenje cicak trake, magnet trake, pa se pozicioniranje moze josh lakse uraditi... Uz nju se dobiju svi moguci dzekovi za trenutne gadzete u upotrebi...mozda koji specificni fali ali ajd...ne moz sve/ U praksi ...pa videcemo...a probacemo je u svim mogucim uslovima od srbije do mongolije. Da, najvazniji deo 1300 dinara/ komad.....direktno od uvoznika.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Trigger 47 Napisano Mart 13, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 112 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MBK Skyliner 250 Prijavi odgovor kao problematičan @lalajko ...taj jedan komentar što možeš pročitati u vezi tog punjača sam ja ostavio, tek sad se setih, davno to beše... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...