Driger 8 Napisano Januar 21, 2023 (promenjeno) U prolazu, 47 postova Lokacija: Bijelo Polje, Crna Gora Motocikl: Benelli TRK 502 X (2018) & Yamaha Majesty DX 250 (1999) & Tomos APN 6 S Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Ima li neko raspolozen da pomogne… moja Majesty 250 iz 1999 ima problem sa sauhom. Crkao je. E sad imam muku u pronalasku novog. Nigdje ga nema. Zna li neko gdje moze da se kupi polovan ili jos bolje, nov? I da li mozda odgovara sa nekog drugog maxi skutera od 250 kubika? I da, citajuci forum, sjetih se da i kandzu pozadi moram da mijenjam jer ova ima lufta vec. Nije strasno ali valjalo bi da se mijenja. Tako da i za to ako znate nekoga, znacila bi pomoc. Promenio Januar 21, 2023 član Driger Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4730 Napisano Januar 21, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 6005 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Motoklinika Bg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21964 Napisano Januar 21, 2023 Integrisan, 9484 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam evo raspolozen Prvo, treba ustanoviti dobija li struju el. sauh, raskacis dzek, ako struje ima skini sauh i prikaci ga na akumulator, vidi jel" izlazi polako, budi strpljiv, ume da potraje i par minuta. Ako je baaaas spor vrv se zaprljao, ocisti dobro unutrasnjost wd-om npr. Tamo iza mesinganog tela, gde je opruga. Probaj ponovo kako izlazi. Ako sve radi dok se na motor ne montira ocistiti klip i iglu mesinganu i kanal u karburatoru. Retko kada crkava ali sigurno pasuje od nekog kineskog skutera. Pozovi ovde, spremi dimenzije klipa i igle. https://motobikeshop.rs/sr/search?query=saug 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driger 8 Napisano Januar 21, 2023 (promenjeno) U prolazu, 47 postova Lokacija: Bijelo Polje, Crna Gora Motocikl: Benelli TRK 502 X (2018) & Yamaha Majesty DX 250 (1999) & Tomos APN 6 S Prijavi odgovor kao problematičan Danas cu polako sve tim redosledom i javljam kako stoje stvari. Nadam se da ce biti samo to… Hvala ti puno! Promenio Januar 21, 2023 član alexanto Nema potrebe citirati 1. post iznad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21964 Napisano Januar 21, 2023 Integrisan, 9484 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu, samo polako, obicno bude prekid struje negde "uz put". Pogledaj kontakte u dzekovima jesu li cisti i na svom mestu. Ocisti lepo i dobro mesto koje sam obelezio strelicom, tu prskaj wd u krug, slika je neka sa interneta ali samo im se tela razlikuju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driger 8 Napisano Januar 21, 2023 (promenjeno) U prolazu, 47 postova Lokacija: Bijelo Polje, Crna Gora Motocikl: Benelli TRK 502 X (2018) & Yamaha Majesty DX 250 (1999) & Tomos APN 6 S Prijavi odgovor kao problematičan Nakon ciscenja, ovaj dio je poceo normano da izlazi vani kada ga spojim na akumulator. Cekam da se dopuni jos malo akumulator, da spojim sve i javljam je li upalio... Promenio Januar 21, 2023 član alexanto Nema potrebe citirati 1. post iznad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21964 Napisano Januar 21, 2023 Integrisan, 9484 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je sto razumes moje negodovanje da kroz privatne poruke trazimo problem, to ljudi cesto rade, zatraze broj telefona kao i ti, nije meni problem da broj dam ali tako drugi sa slicnim problemom ostanu uskraceni eventualnog resenja (pa ja 100x kucam jedno isto)Sve delimo izmedju nas, zato smo "zajednica".Sauh ovog tipa je uvek otvoren, tek zagrevanjem zatvara kanal da se smesa osiromasi.Ukoliko se vozi sa neispravnim skuter brzo zacadjavi svecicu, lose ide, tesko pali i trosi dosta.Sent from my M2003J15SC using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driger 8 Napisano Januar 21, 2023 (promenjeno) U prolazu, 47 postova Lokacija: Bijelo Polje, Crna Gora Motocikl: Benelli TRK 502 X (2018) & Yamaha Majesty DX 250 (1999) & Tomos APN 6 S Prijavi odgovor kao problematičan Razumijem sve, naravno. Ali opet muka, opet nije upalio. Tuzno neko verglanje i opet nista. Izgleda da je nesto drugo. Ljetos je palio odlicno. Obisao je citavu Crnu Goru i to nekoliko puta, vozio po Kosovu i Metohiji, Makedoniju obisao...a onda cim su dosli hladniji dani, svako prvo paljenje je bila muka i natezanje. Sta je predlog da gledam sledece? Ventili mozda? Promenio Januar 21, 2023 član alexanto Nema potrebe citirati 1. post iznad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko016 15 Napisano Januar 21, 2023 (promenjeno) U prolazu, 28 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Dobija li struju iz motora na sauh? Promenio Januar 21, 2023 član alexanto Nema potrebe citirati 1. post iznad 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21964 Napisano Januar 21, 2023 Integrisan, 9484 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Uslikaj svecicu pa postavi ovde sliku...Bobina kontakti, kabl svecice, filter vazduha, kompresija.. Proveri sta mozes od ovoga.Sent from my M2003J15SC using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21964 Napisano Januar 21, 2023 Integrisan, 9484 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Tuzno verglanje obicno znaci los akumulator..Sent from my M2003J15SC using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4730 Napisano Januar 21, 2023 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 6005 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @misko016 @Driger NEMOJTE citirati prvi post iznad vaseg pobogu!!! Promenio Januar 21, 2023 član alexanto 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driger 8 Napisano Januar 21, 2023 U prolazu, 47 postova Lokacija: Bijelo Polje, Crna Gora Motocikl: Benelli TRK 502 X (2018) & Yamaha Majesty DX 250 (1999) & Tomos APN 6 S Prijavi odgovor kao problematičan Akumulator je kupljen pocetkom prosle sezone, ne bi trebalo da je on problem valjda. Ali cu i njega proveriti i dopuniti veceras. Motor je vozen, ugasen ali onda zbog licnih obaveza i nekoliko hladnih dana nije paljen i to je bilo to, bukvalno vise nije mogao da upali. Ovezao sam sa njim turu nekih 400 km, dosao kuci, parkirao. Nakon 10 dana nije bilo sanse da upali. Provericu za pocetak struju i javljam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21964 Napisano Januar 21, 2023 Integrisan, 9484 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Moguce je da jednostavno treba ocistiti karburator... Ta higijena je veoma bitna.Sent from my M2003J15SC using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driger 8 Napisano Januar 21, 2023 U prolazu, 47 postova Lokacija: Bijelo Polje, Crna Gora Motocikl: Benelli TRK 502 X (2018) & Yamaha Majesty DX 250 (1999) & Tomos APN 6 S Prijavi odgovor kao problematičan Nasli problem. Pukao ovaj dio kod karburatora i tu uvlaci vazduh. Upalio je normalno nakon sto je na usis malo upotrijebljen lak za kosu (nismo imali neki drugi sprej za to…). Nakon pola minuta rada, opet svaki put upalio normalno. Na ovu pukotinu stavljen hermetik, sad za sad dok se ne kupi novi dio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko016 15 Napisano Januar 21, 2023 U prolazu, 28 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pukla je usisna grana imaš taj deo bitno da si rešio problem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driger 8 Napisano Januar 21, 2023 (promenjeno) U prolazu, 47 postova Lokacija: Bijelo Polje, Crna Gora Motocikl: Benelli TRK 502 X (2018) & Yamaha Majesty DX 250 (1999) & Tomos APN 6 S Prijavi odgovor kao problematičan Cekam sjutra da probam da upalim opet, kad hermetik bude gotov Ne radujem se jos Je li mogla ova pukotina da utice na to da malo izgubi snagu? Promenio Januar 21, 2023 član Driger Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko016 15 Napisano Januar 21, 2023 U prolazu, 28 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Utiče i to mnogo! Imao si sreće da je pukotina veća nebi ni mogao da upali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driger 8 Napisano Januar 22, 2023 U prolazu, 47 postova Lokacija: Bijelo Polje, Crna Gora Motocikl: Benelli TRK 502 X (2018) & Yamaha Majesty DX 250 (1999) & Tomos APN 6 S Prijavi odgovor kao problematičan Jutros upalio bez problema. Bez obzira na hladno vrijeme, nakon 5-6 sekundi verglanja upalio. Tako da je problem i definitivno bila pukotina na grani. Trenutno je hermetikom zatvorena ali cu za svaki slucaj kupiti novu i zamijeniti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko016 15 Napisano Januar 22, 2023 U prolazu, 28 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan @DrigerDruže poslao sam ti privatnu poruku oko nekih pitanja oko Majesty-ja da ne skrećemo od teme, hvala unapred! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko016 15 Napisano Februar 16, 2023 (promenjeno) U prolazu, 28 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. Evo da napišem u istoj temi da vide i ostali. U zadnjih nekoliko puta kada ga upalim hladnog motor dimi na prejaku smešu nekih 30-50 sekundi, nakon toga kada sauh završi dim prestane i motor se ponaša sasvim normalno, dakle ide ko što je išo ne dimi u vožnji ne troši ulja. Da li može da se desi da sauh "zaglavi" i propusta više goriva dok se ne vrati u poziciji? Recite mi da li sauh pusta više goriva kada je "uvučen" unutra ili kada je izbačen skroz? I da li je slobodan da se "razradi ručno" da ga očistim i vratim? Razmišljao sam nešto i nema šta drugo da bude to se dešava samo sauh kad treba da uradi svoj posao verovatno zaglavi i propusta više goriva dok se ne vrati u poziciji? Promenio Februar 16, 2023 član misko016 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko016 15 Napisano Februar 16, 2023 U prolazu, 28 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sredio sam. Ko što sam i mislio sauh je glavio, očistio mesto gde ide sauh u karb i očistio sauh iglicu, podmazao sa wd, probao ga na struju da se lepo podmaže, sada radi kako treba nema da dimi kad upali. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko016 15 Napisano April 30, 2023 (promenjeno) U prolazu, 28 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me koja dužina pogonskog kaiša Majesty YP250 iz 1997, po servisnom uputstvu piše samo debljina a dužina ne, pojavljuju se dve različite dužine mitsuboshi kaiša: 871x23 Yamaha Majesty 250cc 96-00 Mitsuboshi 873x23 Yamaha Majesty 250cc 96-00 Mitsuboshi ? Imam originalni Yamaha kaiš na motoru pa ne mogu da uporedim oznake? Promenio April 30, 2023 član misko016 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1052 Napisano April 24 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde malo da ozivim temu. Uzeh majesty 250 dx 1999 god inace meni treci po redu majesty. Jos 2013god smo caskali o prvom na ovom forumu. Juce registrivao i danas koliko vidim krece voznja. Odusevljenje da jedan skuter star 25godina tako dobro i dalje se drzi i dalje radi kao sat. Neverovatna masina! aj sad jedno pitanje. Koliko grama rolnice staviti. Ne bitno ubrzanje bitna mi je putna brzina sto veca. Kad sam otvorio pogon, nisu imale gram masti na sebi, da li staviti mast po njima? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1930 Napisano April 24 (promenjeno) Skuteras, 3695 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Imaju posebne masti za zatvorene varijatore. Susretao sam se sa tim i probao sam i bez masti i nisam nikad primetio neku razliku Rolnice koliko me secanje sluzi 14 grama. Reci ce ti vec gde budes kupovao koje idu po katalogu, pa uzmi broj teze Promenio April 24 član muljaz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...