Black Adder 223 Napisano Mart 20, 2012 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan Gledaj koje gradacije i API specifikaciju preporucuje proizvodjac tvog skutera, mislim da je isto kao i za medu s250, dele isti agregat, Q8 Scooter Class 4T 10W40 API SJ, ACEA A3. Vidi koje je najpribliznije po specifikacijama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Mart 20, 2012 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan eo direktno iz Majesty service manuala. "API SE or higher grade. Do not put in any chemical sdditives or use oils with a grade of CD a or higher. Be sure not to use oils labeled “ENERGY CONSERVING II” b or higher. Engine oil also lubricates the clutch and additives could cause clutch slippage. Be sure no foreign material enters the crankcase." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thebelgradeboy 74 Napisano Mart 20, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 186 postova Lokacija: Beograd, Savski Venac Motocikl: BMW C 650 GT Prijavi odgovor kao problematičan prosli vikend sam menjao ulje i sipao sam agip (eni)...nadam se da ce se pokazati dobro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Mart 20, 2012 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan OK, onda odaberi ulje prema preporuci proizvodjaca, jednostavno zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Mart 20, 2012 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan prosli vikend sam menjao ulje i sipao sam agip (eni)...nadam se da ce se pokazati dobro da ti nije mozda Vaximo944 radio servis ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Mart 20, 2012 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre neki dan zamenio , sipao motul 10-40w 1100din litar, a za maler staje malo vise od litar pa sam kupio 2l, muka........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaximo944 127 Napisano Mart 20, 2012 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Novi Beograd-Bezanija-Bologna Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s Prijavi odgovor kao problematičan ne,nisam mu ja radio servis al imam Agip ulje za vasu masinu za samo 800 dinara po litru...ako nekom treba,nek izvoli dok ima...za vikend sam u bg,jos se zezam po italiji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peyton 3 Napisano Mart 21, 2012 U prolazu, 19 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Jel samo to Agip ulje odgovara po specifikaciji za nase masine ili odgovara i neko drugo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peyton 3 Napisano Mart 21, 2012 U prolazu, 19 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Koji antifriz treba da se sipa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šipi 222 Napisano Mart 21, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 555 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda XL600V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Koji antifriz treba da se sipa? Neki za motore (npr. Motul Motocool expert) ili neki antifriz za kola ali noviji G12. Najbolje bez razblazivanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peyton 3 Napisano Mart 21, 2012 U prolazu, 19 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaximo944 127 Napisano Mart 21, 2012 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Novi Beograd-Bezanija-Bologna Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima...svaka marka ulja je podobna da se sipa u masinu ako odgovara viskozitet i specifikacije,pa sad svako ima svoj ukus i iskustvo u vezi toga jel...Agip ili sada Eni je vrhunsko ulje koje se upotrebljava u skoro svim sampionatima na svetu i tu nema dileme oko valiteta...inace u vase se masine recimo fabricki stavlja Ipone 10w40 koji je ili je bar bio podmarka Motula koliko se ja secam tako da nema nekog pravila u vezi ulja....ja licno preferiram Agip jer ga jako dobro poznajem i koristim ga godinama pa ga zato mogu i preporuciti drage volje...antifriz je relativno prosta stvar,vazno je da nije koncentrat vec 50-50 jel...a ako je g12 za aluminijum,tim bolje jel... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Mart 21, 2012 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan ja evo sad dodjoh iz garaze. zamenio sam regler posto mi je stari prepunjavao akumulator. (hvala cika arakisu koji mi je potvrdio da je 99,9 posto on) zamenio sam njega i napravio mali kuler za isti, posto se zaista greje dok radi a pokriven je plastikama sa svih strana. stavio sam kuler sa graficke kartice kompa. sad mi regler puni oko 14 v dok je pre cepao 18-20v. takodje sam kupio akumulator nov i njega montirao. sad malo da sakupim novca za ostale stvarcice, tipa ulje, svecica itd itd. ali sve u svemu, spreman sam za voznjice. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thebelgradeboy 74 Napisano Mart 21, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 186 postova Lokacija: Beograd, Savski Venac Motocikl: BMW C 650 GT Prijavi odgovor kao problematičan kao sto Vaximo rece, nije on radio servis, mada bice prilike, sto da ne inace moj majstor, koji mi servisira auto, radi i motore, pa je uskocio da odradi sve sto treba...inace, zamenjena svecica, bila NGK, ponovo ista ubacena, zamenjene i prednje i zadnje plocice, zadnje su ubacene bas Yamahine, prednje posto je trebalo dugo da se cekaju te, uskocila zamena - Ferodo. A ulje koje je sipano je i-Ride scooter 10W-40 4T (ACEA A3, API SL JASO MA, MA24T) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Mart 21, 2012 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan i posto je kostalo svo to zadovoljstvo ? nego, aj na neku voznju. da protegnemo tockove ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djile 6 Napisano Mart 22, 2012 U prolazu, 72 postova Lokacija: Banovo brdo Motocikl: Yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan ja evo sad dodjoh iz garaze. zamenio sam regler posto mi je stari prepunjavao akumulator. (hvala cika arakisu koji mi je potvrdio da je 99,9 posto on) zamenio sam njega i napravio mali kuler za isti, posto se zaista greje dok radi a pokriven je plastikama sa svih strana. stavio sam kuler sa graficke kartice kompa. sad mi regler puni oko 14 v dok je pre cepao 18-20v. takodje sam kupio akumulator nov i njega montirao. sad malo da sakupim novca za ostale stvarcice, tipa ulje, svecica itd itd. ali sve u svemu, spreman sam za voznjice. NikolaS gde si kupio akumulator i koliko si ga platio i koje su uopste velicine nasi akumulatori? Moj majesty je iz 2001. Hvala unapred za odgovor Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Mart 22, 2012 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan akumulator sam kupio u Dimitrija Tucovica 78, radnja ili firma "Reli Auto" . 011 380 7245 u moj model, DX, ide Unibat CT7B-BS, ili LANDPORT YT7B-BS ili pak neki treci. Cena je bila 4000 din sa formiranjem istog, garancija je godinu dana s tim sto trebas doci na sestomesecni pregled. Inace je 12V 6,5Ah Sad ne znam dal su iste velicine za noviji i stariji DX model. a sto se tice same velicine akumulatora, trenutno ne znam, premericu ga kad odem do garaze pa cu napisati ovde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Trigger 47 Napisano Mart 22, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 112 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MBK Skyliner 250 Prijavi odgovor kao problematičan @NikolaS Na moju ide akumulator sa gelom zato što mu je položaj ležeći, ne znam dal kod tebe stoji (da prostiš) uspravno ili polegnuto a taj sa gelom je papren, pa me baš interesuje koji si uzeo, sumnjam da je kod modela iz 99 uspravan položaj al opet... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Mart 22, 2012 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan prodavac je moj akumulator nazvao lezecim modelom. evo i slike kakav je : Dimenzije DxŠxV (u mm): 150x65x93 a prosli mi je bio ovakav (Unibat) ali ga je struja ubila. Nadam se da sam pomogao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thebelgradeboy 74 Napisano Mart 22, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 186 postova Lokacija: Beograd, Savski Venac Motocikl: BMW C 650 GT Prijavi odgovor kao problematičan i posto je kostalo svo to zadovoljstvo ? nego, aj na neku voznju. da protegnemo tockove ? 100e sve sa radom majstora...plocice su ukupno 70e, nesto vise od 1000 ulje, jos nesto malo za ulje za kocnice... Mogli bi za vikend malo po bg? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thebelgradeboy 74 Napisano Mart 22, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 186 postova Lokacija: Beograd, Savski Venac Motocikl: BMW C 650 GT Prijavi odgovor kao problematičan i zaboravih NGK svecicu da uracunam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 898 Napisano Mart 22, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 2078 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan i zaboravih NGK svecicu da uracunam Gde si uzeo plocice i koja je cena samo za prednje ja bi trebao uskoro da ih menjam,samo da zamenim zadnju gumu. I naravno mogla bi da padne neka voznjica sad za vikend Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada_ZR 9 Napisano Mart 22, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 107 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ekoipi Vidim da se dogovarate ovaj vikend za neku voznju,ne mogu nikako sad,aj ako se budete vozali sledeceg vikenda mogu da navratim do Bg-a ili odemo negde na voznjicu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Mart 22, 2012 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ekoipi Vidim da se dogovarate ovaj vikend za neku voznju,ne mogu nikako sad,aj ako se budete vozali sledeceg vikenda mogu da navratim do Bg-a ili odemo negde na voznjicu.... sto se mene tice, moze sl vikend. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Mart 22, 2012 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan i posto je kostalo svo to zadovoljstvo ? nego, aj na neku voznju. da protegnemo tockove ? 100e sve sa radom majstora...plocice su ukupno 70e, nesto vise od 1000 ulje, jos nesto malo za ulje za kocnice... Mogli bi za vikend malo po bg? ocemo na ovu voznjicu sad za vikend ? http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/78237-mini-maxi-scoot-voznjice/page__view__findpost__p__1266221 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...