Jump to content

Moto Zajednica

lepe vesti u vezi schengena

Recommended Posts

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Evo lepih vesti za putnike

So, since January, 1st, 2008, Czech Republic, Slovakia, Hungary, Slovenia, Poland, Estonia, Latvia, Lithuania and Malta will open their borders to citizens of the former fifteen Schengen countries. (preuzeto sa sajta http://www.lifeistravel.org/content/212 )

Nadajmo se da ce to bitno uticati i na nas, t.j. da nece ostati vizna politika nekih od ovih zemalja kao sto je i dosad bila t.j. da cemo sa jednom cshengenskom vizom moci da obidjemo skoro celu evropu bez dodatnih tranzitnih viza.

Ovime bi trenutna lista : Austrija, Belgija, Danska, Finska, Francuska, Grcka, Holandija, Island, Italija, Luksemburg, Nemacka, Norveska, portugal Spanija, Svedska trebala biti prosirena sa jos : Ceskom, Slovackom, Madjarskom, Slovenijom, Poljskom, Estonijom, Latvijom, Litvanijom i Maltom.

Takodje, najverovatnije krajem 2008 godine cshengenu ce se pridruziti i Lihtenstajn i Svajcarska.

Ako neko ima nekih dodatnih informacija neka napise.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1414 postova

Ha, ovime se trenutna lista zemalja u koje ne mozemo da udjemo, prosiruje na ovu prosirenu listu zemalja u koje takodje nismo mogli da udjemo, a necemo moci ni ubuduce :( Fuck off shengens countries >:(Kad nas budu stavili na belu shengensku listu, e tada cu razmisliti da li cu i kada ici kod "zapadnu bracu". Do tada, nece me oni videt` u redu da ih ko` prosjak molim za fucking vizu za lijepu njihovu! Nadam se da ce ipak biti nekog napretka (bice nam za 5 evra jeftinija viza koju inace ne mozemo dobiti, pa cemo ustedeti jos koji dinar, tj. uzece nam 5 eura manje );D

Guest farbach

Nisam hteo da se mesam  da ne pustam zuc bez veze.

Nece me gledati po ambasadama kao sugavog psa koji puzi i moli da ga puste u njihovu  Jevropu. Ne trebaju olaksice, ako moze neka zategnu malo.

Evo 'vako je to bilo. Jedan moj prijatelj, poznati slikar ( u prevodu prodaje slike za zivota) je imao izlozbu u Atini. Koliko se secam u Nacionalnoj Galeriji, druga po velicini kulturna institucija u zemlji. Posalo je slika za oko milion e. Slanje i osiguranje kosta moju godisnju zaradu. Posto sam hteo da se slepam i malo 'vatam zjale po Atini, dobio sam funkciju "dizajner izlozbe". Odemo mi tako po vize. Racunamo formalnost. Ima poziv nase ambasade iz Atine, papire od izlozbe, spedicije za slike.....Krenemo preko reda, kao fora VIP face. Mal' batina nismo dobili od razbijaca. Nista u red pa cekaj sa gulijom.Ja sam ispao u cetvrtini finala. Bris iz dupeta mi je bio neisparavan. Prijatelj slikar je otpao jer nije zaposlen u firmi. Kaze da je samostalni umetnik, u Udruzenju likovnih umetnika. Ne pali to kod nadrndanog salterskog sluzbenika. Kaze ima zakazan intervju za dva dana na prvom kanalu drzavne televizije. Zabole Grka. Poslao sam slika za milijun para, izlozba je postavljena. Zove nasu ambasadu u Atini, ovi njihovo ministartvo kulture, pa oni Beograd.  Jaka stvar. Ne moze. U stvari nije da ne moze, izasli su mu u susret. Platio je 7 dana hotel u koji nije ni otisao samo da bi preko agencije dobio grupnu vizu. I nije mogao da ide kolima nego sa njima avionom.

Nemam snage za jos jedan pokusaj. Sada kada hocu da idem preko, odem preko Save u Macvansku Mitrovicu. Ne traze vizu.

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Cemu ova rasprava?

Ko hoce da ide ide, ko nece, ne mora, niko ga ne tera!

Ja planiran da dogodine idem u norvesku i da mi ceo put vodi kroz 15 drzava. Da nije prosirenja schengenske liste morao bih da vadim pored te vize jos 6 drugih, a ovako samo tu jednu.

A to sto nismo na toj famoznoj beloj listi nije samo "njihova" krivica. Zavirimo malo u svoje dvoriste pa se zapitajmo da li za tu belu listu zadovoljavamo barem 15% zahteva.

U ovoj temi sam najavio nesto i zamolio da ako neko zna jos nesto o tome, napise. Nisam napisao : ajmo kritikovati schengenski sporazum!

• Zainteresovan, 585 postova

Pa i do sad se moglo kroz sve te zemlje(nisam siguran za bas sve) sa sengenom doduse max 5 dana kao tranzit i to ona fora da ne sme da se izadje na istom granicnom prelazu gde se i uslo. Viza za svaku od tih zemalja je bila za DZ i sa bilo kojom od njih je moglo da se tranzitira kroz ostale do krajnje destinacije. Na primer za odlazak u Cesku je trebala samo njihova viza i imate tranzit kroz Madjarsku i Slovacku i nazad. Sad ce mozda i oni poceti da naplacuju i mozda uvedu stroze uslove ali ko zna mozda se i nece nista promeniti. Kad krenu novi pasosi na prolece sledece godine mozda ubrzo posle toga i zaboravimo sta su vize...

• Drug član, 2245 postova

Pa i do sad se moglo kroz sve te zemlje(nisam siguran za bas sve) sa sengenom doduse max 5 dana kao tranzit i to ona fora da ne sme da se izadje na istom granicnom prelazu gde se i uslo. Viza za svaku od tih zemalja je bila za DZ i sa bilo kojom od njih je moglo da se tranzitira kroz ostale do krajnje destinacije. Na primer za odlazak u Cesku je trebala samo njihova viza i imate tranzit kroz Madjarsku i Slovacku i nazad. Sad ce mozda i oni poceti da naplacuju i mozda uvedu stroze uslove ali ko zna mozda se i nece nista promeniti. Kad krenu novi pasosi na prolece sledece godine mozda ubrzo posle toga i zaboravimo sta su vize...

tako je. Ja sam bio u svim tim zemljama u poslednjih godinu dana a da nisam imao ni jednu nacionalnu vizu. Cak ne stoji ni ono da moram da izadjem na drugi prelaz. U Sloveniju sam pre 3 nedelje otisao i vratio se posle 2 sata, sve to na istom prelazu. Imam samo sengen

• Svrati ponekad, 159 postova

Sengenska C viza omogucuje Srbima tranzit kroz Madjarksu i Svajcarsku i kraci boravak u Sloveniji... za ostale zemlje sa liste su nam bile potrebne posebne vize koliko ja znam.

Ovo je super vest! Nadam se da nece opet odlagati (ovo je planirano da se desi pocetkom 1/1/2007, ali su odlozili.. zbog greske u kompjuteru hehe)

• Zainteresovan, 585 postova

Ne bih rekao da sengen vazi za Svajcarsku...Madjarska i Slovenija se nalaze nabrojanoj grupi zemalja za koje vazi isto dakle tranzit(boravak do 5 dana) sa sengen vizom. Treba reci da Madjari pustaju tranzit i sa sengenom koji nije istekao vise od 5 dana za ostale ne znam...E da viza za Sloveniju nije za DZ nasi bivsi zemljaci ostali medju retkima ako ne i jedini iz EU van sengena da nam naplacuju

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Jedini razlog zbog kog ne putujem po Evropi su vize!

Ne zbog njihove cijena vec mi je van svakog ljudskog dostojanstva cekati red pred ambasadom kao ker!

Bez preke potrebe necu jos da prelazim granicu za duze vrijeme(u istom smo sosu kao i Srbija)jer stvarno necu,podvlacim NECU da stojim u redu sa polupismenim zemljacima (bez uvrede)a ona salterusa da me gleda kao najgoreg teroristu i postavlja milijon pitanja!!!

Interesantna je stvar da ovaj vizni rezim ustvari najvise pogadja POSTEN svijet!

Iz ovih nasih krajeva svi kriminalci koji su mislili otici vec su otisli u inostranstvo!

Svi bez skole(strucnih kvalifikacija) otisli mahom prije i neposredno po okoncanju rata!

Mislim da je vizni rezim totalno bespotreban! svi koji su mislili otici vec su tamo!

Oprostite ako je "off" al stvarno ovo vise nema smisla!

Najvaca ironja je da zemlje Istocne Evrope(svjezi clanovi)silje k.r.c nad nama a i sami znaju kakvu sun izolaciju trpili za vrijeme svojih rezima!

• Drug član, 2143 postova

Da je EU i Schengen OK, Engleska, Svajcarska i Norveska (zemlja sa najvishim standardom u Evropi) bi bile clanice. Ovako, sa gologuzijom iz najnovijih clanica- stvarnoi ne zelim u  EU i u Schengenske zemlje.

Inache, vizu mogu da dobijem preko firma kad hocu, samo mi se povraca da mi Rumunija bude EU.

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: BMW R 1200GS

Ja imam vizu sticajem poslovnih okolnosti, mada ne mogu ocima da ih gledam i mislim da je sad IN ne biti u Evropskoj uniji. SRBIJA SRBIMA

A mene, ako se sete za dan bezbednosti sete se, ako ne, onda nista, to je bila moja gradjanska duznost...

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Quassar izvini ako ti kvarim temu al ne mogu da odolim da ne napisem jos neku ......

Pre nekih 20tak (30tak) dana dobio sam poziv da u Pragu prisustvujem nekom strucnom kongresu,bla,bla.....

Posto imam "firmu" a i poziv iz "Evrope" navodno ne bi trebalo da imam problema oko dobijanja vize al ipak sam odlucio da ne idem iz sledecih razloga:

1 Viza se uzima u Sarajevu(ne pada mi na pamet da prelazim par stotina kilometara radi vize)

2 kazu da vjerovatno treba da se dodje bar 2 puta u ambasadu(konulatno odeljenje....)

3 necu da ih"molim" da mi daju ulaz u "svoju zemlju" gdje cu da potrosim bar 1000 eura(a vjerovatno mnogo vise) jer se  ucesce na kongresu placa (papreno),troskovi smjestaja,putarina,hrana,benzin ......i vjerovatno evropski vazduh!

E pa ako treba da ih molim da me puste da potrosim neku hiljadu(eura) kod njih, onda s...m se sam sebi na dostojansvo i diplomu i.......

necu BREEEEE Necu!

E brate zamisli jos da molim za madjarsku ,rumunsku ili bugarsku vizu ::)

• www.markone-pegaz.rs, 2426 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Evo lepih vesti za putnike

So, since January, 1st, 2008, Czech Republic, Slovakia, Hungary, Slovenia, Poland, Estonia, Latvia, Lithuania and Malta will open their borders to citizens of the former fifteen Schengen countries. (preuzeto sa sajta http://www.lifeistravel.org/content/212 )

Nadajmo se da ce to bitno uticati i na nas, t.j. da nece ostati vizna politika nekih od ovih zemalja kao sto je i dosad bila t.j. da cemo sa jednom cshengenskom vizom moci da obidjemo skoro celu evropu bez dodatnih tranzitnih viza.

Ovime bi trenutna lista : Austrija, Belgija, Danska, Finska, Francuska, Grcka, Holandija, Island, Italija, Luksemburg, Nemacka, Norveska, portugal Spanija, Svedska trebala biti prosirena sa jos : Ceskom, Slovackom, Madjarskom, Slovenijom, Poljskom, Estonijom, Latvijom, Litvanijom i Maltom.

Takodje, najverovatnije krajem 2008 godine cshengenu ce se pridruziti i Lihtenstajn i Svajcarska.

Ako neko ima nekih dodatnih informacija neka napise.

Ja sam predao papire za Mađarsku vizu. Od kad su zaoštrili nisam išao. Ranije sam išao kad god sam hteo da mi dupe vidi puta. Kao vlasnik firme morao sam i bris iz dupeta da priložim... sada čekam odgovor... I sa Grčkom sam imao gomilu dodatnih papira u odnosu na moju ženu koja nije vlasnik firme. A odnos u grčkom konzulatu mogu samo da opišem kao: SRAMOTA! Bolje su me tretirali u Mariborskom zatvoru kao vojnog zarobljenika 1991.

A nije da nisam putovao... pun mi pasoš pečata. I volim da putujem, i ozbiljno sam počeo da razmišljam da se prišlepam za taj put koji pominješ ali me jedino koči baš to drndanje oko viza, jer ne znam kako ću da odvojim vreme za vijanje istih.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja