sasa ns 1 3067 Napisano Februar 18, 2012 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan gde se mogu naci cene putarina u raznim evropskim zemljama za ture koje nas zanimaju.Na viamishelinu mi se cini da i nije sve tacno.Da li postoje neki sajtovi ili kao kod nas sto nazoves amsj telefonom pa ti kazu koliko je putarina.Racunam i razne druge postojece troskove-mostarine, tunele... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Februar 18, 2012 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan http://www.theaa.com...olls_select.jsp (samo za avtomobile...) SLO: http://www.dars.si/D...injeta_228.aspx Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Februar 22, 2012 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Godišnja vinjeta vam je za motore samo duplo jeftinija nego za vozila do 3500 kg. Jesu naši kriminalci jer plaćamo isto kao i džipovi, ali ni kod vas se nisu baš pretrgli - motor od 100-300 kg plaća pola od onoga što plaća tenkić od 3500kg... Pa i ne cvetaju vam baš ruže u toj Jevropi... Sreća moja što živim u RS pa sam izgubio posao i sada nemam para da registrujem motor, inače bih se u suprotnom smorio da sam krenuo na put kroz Sloveniju i morao da platim tolike pare... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Februar 22, 2012 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan super bas idem u cirih za mesec dana i pitao sam se koliko kosta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Februar 22, 2012 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Godišnja vinjeta vam je za motore samo duplo jeftinija nego za vozila do 3500 kg. Jesu naši kriminalci jer plaćamo isto kao i džipovi, ali ni kod vas se nisu baš pretrgli - motor od 100-300 kg plaća pola od onoga što plaća tenkić od 3500kg... Pa i ne cvetaju vam baš ruže u toj Jevropi... Sreća moja što živim u RS pa sam izgubio posao i sada nemam para da registrujem motor, inače bih se u suprotnom smorio da sam krenuo na put kroz Sloveniju i morao da platim tolike pare... cvetaju, cvetaju i to uz avtoput,... to je ta razlika u ceni, koju ti ne shvataš... Opet postavljam pitanje: pošto je kilo motora, a pošto kilo avta? živi srečno u RS (i ja živim u RS) i dalje... želim ti od srca! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Februar 22, 2012 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan super bas idem u cirih za mesec dana i pitao sam se koliko kosta Za auto 40 švajcaraca godišnja vinjeta i samo nju nude. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
triton 230 Napisano Mart 14, 2012 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g. Prijavi odgovor kao problematičan 40 franaka je i za motorcikle,a nije baš lepo označeno gde treba,a gde ne,a kazna je 120 ako treba,a nemaš je! Mirko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cipotm 102 Napisano Mart 15, 2012 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: MURSKA SOBOTA --- SLOVENIJA Motocikl: YAMAHA FJR 1300A Prijavi odgovor kao problematičan Godišnja vinjeta vam je za motore samo duplo jeftinija nego za vozila do 3500 kg. Jesu naši kriminalci jer plaćamo isto kao i džipovi, ali ni kod vas se nisu baš pretrgli - motor od 100-300 kg plaća pola od onoga što plaća tenkić od 3500kg... Pa i ne cvetaju vam baš ruže u toj Jevropi... Sreća moja što živim u RS pa sam izgubio posao i sada nemam para da registrujem motor, inače bih se u suprotnom smorio da sam krenuo na put kroz Sloveniju i morao da platim tolike pare... ja sam sretam što živin u RS (ne živim u Jevropi) , tvoj post neču komentarisati što je izpod mog nivoja --- jedna putarina JEDNA čakovec -- split je 24, 54 eura ,,, jedna putarina , JEDNA šid --- beograd iznosi 340 rsd (za sedam dana u sloveniji platiš 7,5 eura -- jedan put više nego jedna tura šid --- bg ali u sloveniji možeš voziti sedam dana) ,, celogodišnje vinjeta u sloveniji iznosi 47 ,5 eura . izvini ,što sam morao komentarisati ,lp iz slovenije !!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Whatever 83 Napisano April 2, 2012 ***, 162 postova Lokacija: BG Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan 40 franaka je i za motorcikle,a nije baš lepo označeno gde treba,a gde ne,a kazna je 120 ako treba,a nemaš je! Mirko A kolika je kazna ako ne treba, a imas je? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano April 3, 2012 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Da ne zna neko koliko izadju putarine od Trsta do Milana? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano April 4, 2012 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Gugl upotrebljavaj, dečko, guuuuuugl!!! http://www.autostrade.it/en/autostrade/percorso.do 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keki_leskovac 0 Napisano April 5, 2012 U prolazu, 8 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Piaggio Prijavi odgovor kao problematičan Zato su u Hrvatskoj visinu putarine resili na jedan lep nacin. Ovako: Skupilo se 150-200 bajkera (na primer, nemam pojma tacan broj ali ih je bilo mnogo) i pravac auto-put. Raspodelili se oni po rampama. Dodju na red za naplatu kad oni svi poneli sitan novac (lipe) a svako treba da plati npr. 30-40 kuna. Radnik na rampi mora da broji onaj sitan novac i tako za 200 bajkera. Posto mu je mnogo vremena trebalo za onih prvih 10 bajkera i kolona postala kilometrima dugacka, radnik pozvao policiju. Policija dosla, pitala: "U cemu je problem?", radnik rekao da placaju sitnim novcem. Po zakonu svake drzave mora da primi svaki apoen novca koji je u opticaju tako da je bio prinudjen da broji. Zbog velike guzve policajac nagovori radnika na rampi da pusti bajkere da prodju a oni kazu: Ne, mi hocemo da platimo putarinu... to je nasa obaveza i duznost... Ostalo je istorija! :-D Sad zamislite naplatnu rampu Bubanj Potok ili Nais kod Nisa... Leto... Ljudi putuju za Tursku i Grcku... Prepun autoput... Dodje 200 bajkera, rasporede se... Placaju putarinu do Nisa (ili do Beograda). Putarina od Beograda do Nisa (i suprotno) je 730 dinara a oni poneli sve po 1,2,5 i 10 dinara... Smanjili bi putarine za 2 dana! :-D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...